כתב נושא: ליגה במתכונת זהה / שונה בשבת הקרובה  (נקרא 2565 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עודד גשוי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום לכולם,
לבקשתו של לירן, אני אקח את הניהול הלוגיסטי להמשך השנה כאשר חגי יקבע את הטסקים.
בהמשך להודעה שחגי כתב, רובנו רוצים להמשיך לטוס ולהשתפר אך לא במוד תחרותי כפי שהיינו בליגה האחרונה.

מי שיבחר שלא לבצע את הטסק בשבת, עדיין מוזמן לבוא, לטוס וכשירגיש שירצה לחזור לבצע את הטסקים, הדלת עדיין תהיה פתוחה.

בשבת הקרובה, אנו נפגש לליגה כאשר ההחלטה על מיקומה תפורסם בשישי.

טוסו בבטחה !!!

עודד

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
כרגע לפי תחזית נראה תבור רלוונטי. יהיה חם .
נשמח אם נוכל לדעת כבר עכשיו מי מתכוון להגיע .
הבעתי את דעתי שמינימום 6-7 יאפשרו הוצאת ליגה.

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום חברים,
בהתאם לתחזית בשבת, נפגש בתבור ב 1030 לתדריך ולטיסה משותפת במסגרת הליגה.

אני מזכיר, לכל אלה שעדיין לא מוכנים לבצע טסק, עדיין מוזמנים לבוא ולטוס ביחד.

עודד.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
סיכום קצר
יום עם רוח דרומית כפי שהתחזית צפתה בעוצמה חזקה יחסית שהסירה כל ספק להשתתפות מצנחים .
מנסיון העבר כבר הבנו שדרומית בעמדה שווה למערבית באוויר ומתוך כוונה לשים דגש על הימנעות מפיזור בשטח העדפנו משולש קטן בתוך העמק שמול העמדה.
נלקח הר הקפיצה שהוא 7.8 קמ מהתבור ברדיוס 5 קמ שדרש רק יציאה של פחות מ 3 קמ קדימה...עדיין בפועל היווה מכשול מסויים.
משם לדברת , תבור שדה נחיתה ושוב הר הקפיצה 5 קמ , דברת וגול שוב בשדה הנחיתה.
גשוי הפתיע (או כנראה לא הפתיע) וטחן את הטסק בזריזות תוך ניצול יעיל של התנאים הנוחים יותר ששררו בגובה מעל 1000 מטר.
מאחר ובתדריך נכחו כ 3 חברה שמתוכם נראה לי שרק אני ואולי ניר לוקחים את העניין ברצינות  לא היתה מוטיבציה גדולה והאוויר הסוער מעט שחוויתי (פלוס 6 מיד אחרי המראה שנעצר ב 1000 ואחכ טרמיקה צרה ואלימה של פלוס 7.5 שלדעתי רק הורידה לי את החשק) לא הוסיפו לחדוות הטיסה.
אישית יצאתי מהתבור אחרי כ 10-15 דקות בגובה 800 , בדרך עליתי ל 1000 אבל עד לרדיוס של הקפיצה ירדתי ל 550. התכנון להגיע מהר חזרה לתבור ולהציל לא צלח כשבדרך חזרה הרבה סינקים וכל מה שנותר לי זה להדגים את טכניקת הנחיתה שלי לחברה שכבר נחתו לפני. ההערה שקיבלתי שאני מחזיק את המשולש גבוה מדי....טוב ...זה מה שקורה כשנוחתים בסגנון עמידה!
לירן ושי גם ניסו את כוחם אבל מאחר ולא נכחו בתדריך לא היו מודעים לרדיוס הגדול מה שגרם לשי לנחות קצת אחרי אקסל בחזרה לתבור. לירן הצליח קצת יותר וגם נהנה מגובה של 1300 או אפילו יותר וגם הוא חתך בשלב הראשוני חזרה לנחיתה בשדה הרשמי .

התרשמות מהצעירים שטסו- ניב קיבל ממני את ההערות לגבי שמירת מרווח מקו הרכס כדי להיזהר מנפילה ללי סייד ולגבי הנחיתה האגרסיבית מדי. דודי שטס מתחתי בתבור וטרמל יחד איתי הפתיע לטובה כשהצליח לשמור ממני מרווח קבוע זמן די רב! (כנראה שאני כבר לא כזה בכושר כבר אבל עדיין יפה מאד!)

ירון בחר לא להמריא ולהשגיח בהמראות על הצעירים שהגיעו - החלטה יפה ובוגרת .

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הזוי אך אני וחגי לא חווינו אותם התנאים כי הטרמיקה החזקה ביותר שחוויתי לא עברה את הפלוס 3. אני העליתי את הטרק עכשיו ולא האמנתי שטסתי קצת פחות משעה שהמשימה לקחה 45 דק נטו. בפועל היא תהייה 55 דק בגלל סטרט גייט לא טוב (לא שמתי לב).
נק חזקה מהיום הזה הוא התענוג באיסוף קל של כל המתחרים מה שאפשר לקחת לעתיד.
הליגה השנה לא תמשיך במתכונתה הראשונה ולכן הניקוד היום ובהמשך לא יחשבו.
כל המתחרים, נא לא למחוק את התאריכים שנקבעו. בתאריכים אלה נפגש, נעשה משימה משותפת כשהמטרה היא שכל המתחרים יגיעו לגול. נא לסדר את מערכת הקשר למי שאין כדי לחוות טיסה שתשפר את הדור הצעיר וכך נוכל להפיק משהו מהשנה (במקום לבטל)
דעתכם ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
ראיתי את הטרק שלך והבנתי כמה לא הייתי בכיוון. בזמן שניסיתי להצמד לרכס של נצרת אתה יצאת למעשה כבר בהתחלה תוך פזילה גדולה לדברת ולקחת את הרדיוס במקום הרבה יותר יעיל.
טיסה מבריקה.
נראה ממש פשוט וקל כשמסתכלים על הטרק.
נראה לי שפתחנו נישה חדשה.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חגי לדעתי המכשירים החדשים לוקחים את זה בחשבון ולא מכוונים אותך אוטומטית לנקודת מרכז המעגל. כמובן שככול שהרדיוס גדול יותר זה משמעותי יותר...
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי ועודד - כיף ומענג לקרוא.

לצערי נבצר ממני להגיע היום עקב מספר התחייבויות חברתיות קודמות ובעיקר כי לא הספקתי לסדר את רתמתי החדשה. מקווה להגיע לאירוע הבא.

אנצל במה זאת על מנת לברר אם יש מישהו אשר עבד קשה לפניי - אשמח לקבל המלצות עבור:

1) מתקן מתאים לבייס-באר אשר תומך במכשיר נקסוס 5.

2) תוכנת GPS אשר מכילה מחשב טיסה ויודעת לתת L\D  ו-L/D req משוערים בהסתמך על נתוני ה-GPS וה-ברומטר 
     הקיימים במכשיר. זה יכול להיות אחלה פתרון עד שאחסוך לי ל- Brauninger חדש נחמד.

תודה

"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צוק, אשמח אם תגיד לי איך מפעילים את האופציה הזו. אפילו המרחק לגול לא מופעל אצלי בגלל שאני עילג בכל מה שקשור לואריו.
(-:

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
סוג הטסקים הזה של צילינדרים גדולים מסביב לנקודות נקרא AAT - assigned area tasks.

להבנתי בעולם משתמשים בזה בעיקר בדאונים, היו כמה נסיונות להכניס את זה לתחרויות גלשנים ומצנחים, בינתיים לא תפס למרות שיש הטוענים שזה העתיד. לדעתי זה תחרות הרבה יותר מעניינת שמכניסה עוד אלמנתים של קבלת החלטות ולא רק טיסה מהירה.

עוד הסברים על AAT בשרשור הזה.

לגבי הפונקציה שמביאה אותך לא לנקודה הקרובה ביותר אליך בצילינדר אלא לאמצע בין הנקודה הקרובה אליך לנקודה הקרובה לTP הבא (שזה הדרך הקצרה ביותר ממך לTP הבא דרך הצילינדר, זה נקרא FAI sector optimization. קיים ברוב המשולבים התחרותיים.
עודד עם איזה מכשיר אתה טס?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
קומפאו פלוס של בראונינגר.
« עריכה אחרונה: July 06, 2014, 04:28:26 pm על ידי עודד גשוי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
קומפאו פלוס של בראונינגר.

אין בעייה להגדיר בו מה שרוצים, גודל צילינדר, כניסה/יציאה מהצילינדר וכו'.

עמוד 33 במדריך למשתמש.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
יאללה יא גשוי...לא מספיק אתה נותן בראש אתה גם רוצה להבין איך משתמשים עם המכשירים בצורה מיטבית? נראה לי בתקנון שנה הבאה אתה טס עם יד קשורה לרתמה.