כתב נושא: כנף ראשונה למתחיל  (נקרא 2232 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק obb18

• מורשה פורום פרסומי / מטארולוגיה
  • משחק בארגז החול
כנף ראשונה למתחיל
« ב- : June 25, 2014, 11:18:59 am »
שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש את הכנף הראשונה שלי (שתשמש לאימני קרקע בתחילה)
בקורס בניו-זילנד טסתי על APCO Karma SP שהיא אחת האפשרויות שאני שוקל.
אני שוקל רכישת כנף חדשה בעיקר מאחר ואיני יודע כיצד לבחון תקינות כנף יד 2 וכיצד לוודא שאיני לוקח סיכון (כלכלי או פיזי).

אודה על ייעוץ באשר לאפשרות רכישת כנף שאינה חדשה תת ההנחה שאיני מעוניין לרכוש בשנים הקרובות (אין לי כוונה לטוס כל שבוע...) כנף נוספת.
כמו כן אודה על הצעות לכנפיים חלופיות מבחינת בטיחות קודם כל ומבחינת ביצועים שעדיף שלא יפחתו משל ה-APCO SP.
אגב, מאחר ומשקלי 70 ק"ג. כנף Karma SP מתאימה למשקל כולל 60-90 (האם מחושב כולל הכנף והרתמה?).
האם זו נקודה טובה בתחום הכנף?

תודה,
עפר

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
בעניין: כנף ראשונה למתחיל
« Reply #1 ב- : June 25, 2014, 12:13:30 pm »
הי עופר,

אני ממליץ לקנות כנף משומשת ככנף ראשונה. אני עשיתי זאת לפני שנתיים ואני מרוצה שבחרתי לא לרכוש EN-A חדשה. לדעתי קצת חבל לעשות שליטה קרקעית לפני שאתה מיומן בזה עם כנף חדשה, ובמיוחד בארץ שאין הרבה מקומות לשליטה קרקעית שהם סלחניים עבור הכנף (יש פה פחות דשא מבניו זילנד). אם תתמיד בספורט תוכל עוד שנה ואפילו לפני (תלוי כמה תתאמן, כמה שעות טיסה תצבור וכמה אתה מוכשר) לקנות כנף חדשה בתקינת EN-B נמוך. והיא כבר תשרת אותך מספר שנים, ותתעלל בה פחות.

הקארמה SP בהחלט מתאימה, למרות שהתקינה שלה EN-B היא כנף בית-ספר שמיועדת למתחילים. אתה ממוקם בקצה העליון בטווח המשקלים, עם כל הציוד תגיע ל-85-90 ק״ג, שלדעתי זה אידאלי.

אתה מוזמן להתייעץ פה בפורום, ואני ממליץ לך לעשות זאת, לגבי כנפיים ספיציפיות שאתה שוקל לרכוש.
אל תקנה כנף ישנה מדי, אני ממליץ לך להתמקד בכנף של שנת ייצור לא לפני 2010 עם תקינת EN-A.

בהצלחה,
עומר

« עריכה אחרונה: June 25, 2014, 12:15:59 pm על ידי עומר כהן »

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין:
« Reply #2 ב- : June 25, 2014, 12:22:07 pm »
כמה נקודות: במניפת המשקלים מצויין המשקל הכולל. כלומר אתה פלוס ציוד פלוס כנף. מומלץ להיות בתחתית השליש העליון. קח בחשבון 15-20 קילו ציוד כולל בנוסף למשקל העצמי שלך.
יש כנפיים יותר טובות מהקרמה. היא תוכננה לפני 8 שנים נדמה לי. אני טס על mascal 4 של skywalk ככנף ראשונה ומבסוט.
אפשרי למצא כנפיים משומשות במצב מעולה בשוק. אין המון מרחפים, ובודאי פחות מתחילים, כך שהן מגיעות בטיפטוף. אפשר לפרסם ולקרא פרסומים בחלק המסחרי של הפורום. דרך נוספת טובה היא לדבר עם משווקים ומדריכים שהרבה פעמים אנשים עושים אצלם טרייד אין ויש להם "מלאי", ידע ליעץ לך וגם מכשור לבדוק פורוזיביות וכו. הם גם יכולים ליעץ לך על כנף חדשה של הלברות שהם מיצגים

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 25, 2014, 01:03:47 pm »
מירב מעגל מתופפים 3,000

להכין שלט "חופשה נעימה לנוער"

אהלן עופר!
אתה נמצא במצב דומה למצב בו אני הייתי לפני שנתיים כאשר קניתי את הכנף הראשונה שלי.
ככנף ראשונה הכי נכון לקנות "כנף מתחילים" בעלת תקינה EN-A אשר היצרן מייעד אותה למתחילים (למי היצרן מייעד את הכנף כתוב באתר של כל יצרן). חישוב המשקל לטיסה כולל את הציוד וכל מה שמתנתק איתך מהקרקע ועולה לאוויר, כולל הכנף, הרתמה, הרזרבי והטלפון.
אני מסכים עם עומר שכדאי לקנות כנף מהשנים האחרונות משתי סיבות:
1. כנפיים ישנות יותר הן עם ביצועים טובים פחות ונוטים לרמת בטיחות נמוכה יותר.
2. על כנפיים ישנות כנראה טסו יותר והן יחזיקו מעמד פחות זמן.
באופן מסורתי כנף מחזיקה מעמד כ-300 שעות שמש, תלוי כמה מתעללים בה. חול (כמו בארסוף) לא עושה טוב לכנף. בקניית כנף יד-2 הייתי מחפש כנף עם כ-100 שעות או פחות, עדיף כזו שלא השתפשפה הרבה על חול הים.

נכון שהכי בטוח זה לקנות כנף חדשה. כך אפשר לדעת בוודאות יחסית שהכל תקין ולקבל כנף לתקופת זמן ארוכה מאוד.
מצד שני, טייסים נוטים לשאוף להחליף כנף אחרי כ-100 שעות טיסה (כל טייס ויכולותיו. אצל חלק זה מעט יותר, אצל חלק מעט פחות). אם תרצה לתכנן גם הלאה, במקרה זה כנף יד שנייה עדיפה כי היא תהיה זולה יותר ותוכל לטוס עליה עד שתרצה להחליף לכנף מתקדמת יותר.

בהנחה ותחליף כנף בשלב מסויים, נשמע לי נכון לקנות כנף משומשת-במצב-טוב ככנף ראשונה ולהשקיע בכנף חדשה ככנף שנייה. הכנף הראשונה בד"כ סובלת יותר התעללויות מהטייס (הטחות לקרקע באימוני שליטה קרקעית, גרירות על הקרקע, שיחים, עצים, קוצים). על הכנף השנייה יודעים כבר לשמור יותר טוב.
בנוגע לקארמה SP, הכנף הראשונה שלי (שאני טס עליה עד היום) היא קארמה SP במידה small לטווח משקלים 60-90. המשקל שלי 70 קילו ללא ציוד. עם ציוד אני שוקל קצת פחות מ-90 קילו. לפי מה שכתבת על עצמך, טווח המשקלים הזה מתאים לך והחישוב שלך נכון.
לא טסתי לאורך זמן על הרבה כנפיים אחרות (קצת מסקל 3, קצת קויוט) ולכן רב הניסיון שיש לי הוא עם קארמה. אני חושב שזו כנף שטוב להתחיל איתה. היא בטוחה ורגועה והוציאה אותי כמה פעמים ממצבים לא נעימים. היא גם בעלת ביצועים טובים מספיק המאפשרים לטייס ללמוד ולהתקדם בספורט ולעשות טיסות מעניינות. מבלי לדעת, אחד הדברים שעבדו לטובתי בכנף של עפקו הוא העובדה שהם נמצאים בישראל. כאשר הייתי צריך לתקן את הכנף פתרתי את העניין תוך פחות מיום. אני חושב שזהו יתרון משמעותי כאשר מדובר בכנף ראשונה אשר נוטה לסבול קצת יותר מכנפיים אחרות (עד שלומדים לשמור עליהן).

אם אתה מעוניין בקארמה SP, יכול להיות שיש כאן הזדמנות עבורך לקנות כנף משומשת ועבורי לעבור לכנף מתקדמת יותר.
אתה מוזמן ליצור קשר.
עירא
0528345737
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 25, 2014, 11:04:18 pm »
עופר,

תתקשר אלי 0544831133

איתי אח של שי (ההוא מקווינסטאון ניו זילנד)
Fly high fly far just do it on the safe side