כתב נושא: עוד בחור חדש הגיע לשאול שאלות  (נקרא 5808 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עידן+

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
עוד בחור חדש הגיע לשאול שאלות
« ב- : June 19, 2014, 02:41:06 pm »
שלום לכל חברי הפורום הנחמדים!

אני עידן, בן 22 (ואני רואה שזה מאוד צעיר יחסית לשאר המרחפים פה) מאזור המרכז. יצא לי להתנסות ברחיפת טנדם של רבע שעה בניו-זילנד, ובארבעה חודשים שעברו מאז אני לא מפסיק לחשוב איך אני נכנס לתחום.

לאחר סקירות רבות בפורום הזה ובפורומים בין-לאומיים, החלטתי שאולי עדיף לעשות קורס שבועיים בחו"ל. הרבה מאוד תוכן באתר הזה מוקדש לאזהרות מפני סכנות ורשלנויות שנובעות מה"חאפריזם" של מדריכים בארץ. מצאתי כמה בתי-ספר בחו"ל עם ביקורות טובות של חבר'ה מנוסים וחדשים כאחד. המחירים די דומים בין קורסים באירופה לקורסים בארץ (כשלוקחים בחשבון טיסות ואש"ל).

אז... שתי השאלות שלי הן:
1. האם יש חסרון שאני לא מודע אליו בקורסים באירופה? או שמא באמת מדובר באופציה שהיא חד-משמעית יותר טובה למי שיש את הזמן?

2. האם זה חכם לעשות קורס רחיפה הקיץ הזה, כאשר בכוונתי להתחיל לימודים לתואר בסתיו? כנראה שציוד אקנה רק עוד שנה-שנתיים בגלל העומס והעוני שיוצרים הלימודים. אז אולי עד שאקנה ציוד אני לא אזכור מה לעשות? אני אשכח איך מצליבים ברקסים בהנפה ואמצא את עצמי פצוע? או שמדובר במיומנויות שלא נשכחות (כמו שמרבים לומר על אופניים...)?

תודה רבה לכל המגיבים! אני באמת מעריך את כל הזמן וההשקעה שאתם נותנים לחבר'ה חדשים וסקנים שבאים לפה.

עידן
« עריכה אחרונה: June 20, 2014, 12:39:30 am על ידי עידן+ »

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: עוד בחור חדש הגיע לשאול שאלות
« Reply #1 ב- : June 19, 2014, 03:10:29 pm »
גילוי נאות, אני עובד ומדריך במועדון 7winds עם רומן.

דבר עם רומן כי הוא רוצה לעשות הקיץ קורס מרוכז של שבועיים שלושה במתכונת דומה לחו"ל. 0544643969 רומן.

שוק המשומשים למצנחי מתחילים הוא דיי גדול. אתה יכול למצוא ציוד קומפלט, מעט מיושן אולי אבל בטיחותי בסכומים של חמש עד שבעת אלפים שקל לדעתי.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין:
« Reply #2 ב- : June 19, 2014, 04:36:29 pm »
אני הייתי באותה דילמה וגם התחלתי שני קורסים בחו"ל שהיו משמעותית יותר זולים מבארץ. לבסוף החלטתי לעשות קורס (=קורסים) מסודר בארץ אצל מדריך טוב. התיעצתי עם מרחפים בארץ והגעתי גם לרומן. גם בארץ אפשר לקבל הדרכה ברמה גבוהה מאוד. היתרון בלימוד בארץ לדעתי הוא לעשות את הקורסים במסגרת מועדון שתמשיך ויתן לך תמיכה, יעוץ והמשך לימוד רציף. תקבל עזרה בבחירת ציוד, היכרות טובה עם האתרים בארץ, שיוך לקבוצה בה תלמד ולמועדון, ומדריך שמכיר אותך ואת היכולות שלך מקרוב. בעיניי זה תחביב לטווח ארוך וגם עם העלות של הלימוד בארץ גבוהה יותר זה משתלם בטווח הארוך.
לעניין הרציפות ברחיפה - לקורס תקבל ציוד, אבל חשוב להתפתח ולשמור על כושר ברציפות גם אחריו כדי לטוס בטוח. אפשר בקלות להתאבזר בציוד משומש טוב בכ10000 שח להכל.
הכי חשוב לדעתי זה לא להתפשר על איכות ההדרכה, ויש הדרכה טובה גם כאן

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 19, 2014, 09:11:41 pm »
אחד החסרונות בללמוד בחו"ל זה שאם אתה לומד אצל מדריך טוב בארץ (ויש כמו שציינו לפני) אתה נשאר איתו בקשר גם אחרי הקורס. לא שמעתי על בוגר קורס שהתקשר לרומן בשאלה ולא קיבל תשובה רצינית.

אגב 22 לא כלכך צעיר להתחיל. אני התחלתי ב23 (לפני 20 שנה), טקסי התחיל ב16, גם יוחאי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק דניאל ב.ש.

• דוא
בעניין: Re: בעניין:
« Reply #4 ב- : June 19, 2014, 09:54:15 pm »
אני הייתי באותה דילמה וגם התחלתי שני קורסים בחו"ל שהיו משמעותית יותר זולים מבארץ. לבסוף החלטתי לעשות קורס (=קורסים) מסודר בארץ אצל מדריך טוב. התיעצתי עם מרחפים בארץ והגעתי גם לרומן. גם בארץ אפשר לקבל הדרכה ברמה גבוהה מאוד. היתרון בלימוד בארץ לדעתי הוא לעשות את הקורסים במסגרת מועדון שתמשיך ויתן לך תמיכה, יעוץ והמשך לימוד רציף. תקבל עזרה בבחירת ציוד, היכרות טובה עם האתרים בארץ, שיוך לקבוצה בה תלמד ולמועדון, ומדריך שמכיר אותך ואת היכולות שלך מקרוב. בעיניי זה תחביב לטווח ארוך וגם עם העלות של הלימוד בארץ גבוהה יותר זה משתלם בטווח הארוך.
לעניין הרציפות ברחיפה - לקורס תקבל ציוד, אבל חשוב להתפתח ולשמור על כושר ברציפות גם אחריו כדי לטוס בטוח. אפשר בקלות להתאבזר בציוד משומש טוב בכ10000 שח להכל.
הכי חשוב לדעתי זה לא להתפשר על איכות ההדרכה, ויש הדרכה טובה גם כאן

מאשר כל מה שניר כותב.  גם לי היו אותן דילמות ולמרות המשיכה ללמוד בחו"ל, אין תחליף למדריך שמלווה אותך בכל שאלה הכי קטנה שצצה לך, בין אם כיוונים עדינים לרתמה או ליווי לאתר רחיפה שלא היית בו עדיין. לאחר בירור בעניין בחרתי ללמוד אצל רומן וצוות המדריכים שלו.  נהניתי ועדיין נהנה ללמוד איתם ומהם.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : June 20, 2014, 08:58:32 am »
אני עשיתי קורס של שבועיים בחו"ל (קליפורניה).
אני חושב שמדובר בבחירה לא מוצלחת מפני שתי סיבות עיקריות:
1. הלמידה בתחום אינה מסתיימת עם סיום הקורס. יכול להיות מאוד מלמד ומאוד נוח להיות בקשר עם המדריך \ קהילת המרחפים גם אחרי הקורס ע"מ להמשיך ללמוד. אחרי שסיימתי את הקורס לא דיברתי עם המדריך שלי יותר בכלל.
2. דווקא קורס המתקיים בתוך מגבלת זמן יכול להפוך להיות "חאפרי". משום שלא בכל יום אפשר לטוס ואתה תהיה תחת מגבלת זמן יכול להיות שלא תספיק ללמוד את כל מה שצריך באופן ראוי. כך בדיוק קרה לי. עדיף לעשות את הקורס כאשר זמנך בידך ותוכל ללמוד את החומר כראוי.

בנוגע לרכישת הציוד וביצוע הקורס - לדעתי פער כ"כ גדול בין הקורס לרכישת הציוד להטסה הוא לא מוצלח. לא אוכל לומר שהידע בנוגע לתפעול והטסת המצנח נעלים, אך המיומנויות נשחקות בקצב יחסית מהיר. פער של שנתיים בין סיום קורס לתחילת שגרת טיסה יגרום לכך ש"תחזור" לטוס עם יכולות נמוכות מאוד ובוודאי יומלץ לך לעשות קורס רענון או תקופת רענון שתנהל בעצמך.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק עידן+

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #6 ב- : June 20, 2014, 02:50:31 pm »
תודה רבה לכולם על התגובות! כנראה שלא חשבתי מספיק על מה שמקבלים ממדריך מקומי ומהשתייכות למועדון מקומי.
תודה, עירא, על התייחסות לפער גדול בין הקורס לרכישת ציוד.

נראה שהמסקנה שלי היא לחכות שנה-שנתיים עד שיהיה לי את כל ההון שצריך ואז ללמוד אצל רומן. חבל שסבלנות זה לא הצד החזק שלי

עידן
« עריכה אחרונה: June 20, 2014, 02:54:36 pm על ידי עידן+ »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 20, 2014, 04:06:40 pm »
או לחכות שנה שנתיים עם כל העניין הזה של הלימודים עד שתלמד לעוף ויהיה לך ציוד ואז תוכל להתחיל את התואר כמו שצריך ;D ;D ;D

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 20, 2014, 08:22:24 pm »
לא לשכוח שהלימודים מפריעים לרחיפה.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק nir.rbh

• דוא
בעניין:
« Reply #9 ב- : June 21, 2014, 01:19:49 am »
אפילו יש סטודנטים דרומיים ששומרים על כושר

מנותק עידן+

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
בעניין:
« Reply #10 ב- : June 21, 2014, 04:27:24 pm »

אני מאוד רוצה להשתייך לקבוצה הזאת. הכל עניין של כסף

מנותק nir.rbh

• דוא
בעניין:
« Reply #11 ב- : June 21, 2014, 10:07:19 pm »
יש לאגודה קרן סיוע לסטודנטים תפרנים שרוצים לטוס.
סתם. הלואי.
אני מזדהה ומשתתף בצערך...

מנותק nadavo

בעניין:
« Reply #12 ב- : June 22, 2014, 08:53:23 am »

hug

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
« Reply #13 ב- : September 01, 2014, 10:42:14 pm »
שנתיים לחכות זה הרבה סבלנות ... אני חיכיתי 15 שנה עד שהעזתי ללמוד רחיפה...
ולימוד רחיפה זה תהליך של שנה - שמתחיל בקורס, נמשך בחניכה, בקורס רכס וקורס מתקדם ... לא מסתיים בעצם אף פעם - אבל תמיד יהיה לך מדריך שתוכל להתייעץ איתו ומועדון חברים לחכות על קפה ומנגל לרוח הנכונה...

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : September 03, 2014, 08:57:24 pm »
דיסקין גם לחכות ארבעה חודשים כדי לענות לבחור זה הרבה סבלנות ;)