כתב נושא: תחזית למחר  (נקרא 1513 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תחזית למחר
« ב- : May 29, 2014, 04:50:09 pm »
שלום לכולם,

אשמח לקבל קצת אינפורמציה מהמומחים והמנוסים לגבי התחזיות למחר.
מחר עלית טמפרטורות של 6-8 מעלות (תלוי באיזה תחזית מסתכלים).
בימים של שבירת שרב (שבת?) בד"כ יש התחזקות משמעותית של הרוח. מחר יש רוח חלשה במשך רוב היום.
מה לגבי תרמליות? -למרות שנראה שאנחנו תחת השפעה של רכס, מה שגורם לי לחשוב שאין הרבה למה לצפות...
מאוד מוזר לי ההתחממות הדרסטית וההתקררות הדרסטית בהפרש של יום אחרי יום.
כבר נתקלתם בתופעות מזג אויר כאלו?
מה ההשפעה שלהן במונחים של ימי גלישה?

תודה לכל  המקדישים תשומת ליבם לפיתוח הדור הצעיר :)

יוסי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תחזית למחר
« Reply #1 ב- : May 29, 2014, 07:45:22 pm »
מחר צריך לבא עם בגדים חמים וכפפות
לא נעים מה שקרה ליגאל ספיבק שקפא מקור ביום כמו מחר מאחר ולא העריך נכון את הגובה הפוטנציאלי

מזג האוויר הצפוי אפייני לתקופת מעבר ואינו תופעה יוצאת דופן.
« עריכה אחרונה: May 29, 2014, 07:51:49 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 29, 2014, 09:24:12 pm »
כיום לא ממש צריך "להעריך" יש תחזיות לא רעות.

[attachthumb=#]

שיממו לב ששיא פוטנציאל הגובה מחר הוא ב15:00, אבל זה לא אומר שזה התיזמון הטוב להמריא זה רק אומר שלא תהיה בריזה.

ימים כאלה הם בד"כ ימים טריקיים עם פוטנציאל לטיסות מעניינות אבל לא תמיד קל לממש אותו. רוח חלשה זה אומר ללא תמיכת רכס שזה אומר שמי שלא מוצא תרמיקה מהר יחסית אחרי ההמראה מוצא את עצמו בשדה למטה. ימים כאלה יש יתרון לכלים מתקדמים יותר שהם בעלי מהירות שקיעה קטנה ולכן יכולים להשאר קצת יותר באוויר עד לתרמיקה וגם בעלי גלייד טוב יותר ויכולים לחפש את התרמיקה בשטח גדול יותר. מצד שני צריך גם מזל בימים כאלה. מה שבטוח אם מצאת עילוי תחזיק אותו בשיניים ותעזוב אותו רק בשביל סיבה ממש טובה.
סביר שיהיה גם די בועט בתרמיקות, מצד אחד הרכס אכן לוחץ מלמעלה ומצד שני התחממות יתר של הקרקע תשחרר. סביר שיהיה בגבול הנסבל (תלוי של מי כמובן).

קיצר לא יום פשוט, הרבה ינחתו למטה, כמה יוציאו טיסות טובות. נקווה להיות מהשניים.

כמו שחגי אמר שרב קצר זה מאוד אופייני לעונה.
« עריכה אחרונה: May 29, 2014, 09:26:11 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 31, 2014, 11:54:24 am »
אתמול בתבור הגענו מוקדם, לקראת השעה 10.
הכל היה שתיל. לא רוח, לא טרמיקות.
אפילו המצנחים לא חשבו להגיע בשעה הזו ביום כזה...
לאט לאט התחילה העמדה להתמלא. בסביבות 11-12 פרקנו את הגלשנים מהאוטו והתחלנו להרכיב. רוח עדיין לא הייתה, אבל משבים קלילים של אנבטית באו מדי פעם.
בסביבות 12 מצנחים התחילו להמריא, ויצאו בסייקל מצויין לכל הכיוונים.
מיד אח"כ נכבו שוב התנאים ומי שיצא קצת אחרי פספס וסיים את היום בשדה.
בסביבות 14:00 התחילו להתחזק המשבים, אך הם היו מאוד דרומיים והיה קשה להמריא.
גלשנים התחילו לצאת, אך זה היה מוקדם מדי ולא הצליחו להחזיק.
בשעה 15:00  (כמו התחזית של צחי) המראתי והצלחתי לתפוס אחת קטנה בשלוחה הדרומית שמעל למגרש הכדורגל. לאט לאט טיפסתי איתה ל 800, והחלטתי לצאת עם הטרמיקה הזו, אבל זו הייתה מחשבה מאוד אווילית. הרוח הייתה דרומית ולא מורגשת. סחיפה כמעט שלא הייתה והטרמיקה לא יצאה לשום מקום. אחרי המון טירמול מעל להר ובגובה של בערך 1200 החלטתי לשים אף לכיוון כמא. בשלב הזה הילד היה בחלק המערבי של התבור עם מחשבות לנצל את היום עם הרוח החלשה לטובת טיסה מערבה. אני ידעתי שפחות או יותר אני לבד בשמיים וזה הפך את הטיסה שלי להרבה יותר רגועה ומהנה.
מעל תחנת הדלק של כמא אני עוצר לתדלוק שמביא אותי כמעט עד שרונה. שם אני יוזם עוד לג לכיוון הבריכות של יבניאל. הן מספקות את הסחורה יפה :)
אחרי כמה סיבובים שבהם אני לא מוצא את המשך הטרמיקה, אני ממשיך לכיוון הצמח.
הפעם החלטתי לא לטוס ממש מעל לכביש, אלא יותר להיות בזויות גישה שיתנו לי אפשרות להגיע לשדות הנחיתה שאני מעוניין בהם (אחד מחוץ ליבניאל, השני בצומת אלומות). כך יצא שהפעם בחרתי בנתיב דרומי לכביש ויותר ישיר לכיוון הצמח, ולא בזבזתי גובה בדרך. החל מהירידה מרכס יבניאל (גובה בערך 1050) לא מצאתי שום עילוי. מצד שני גם לא פגשתי סינקים עצבניים, כך שלמעשה היה לי את הגלייד הרגוע והארוך ביותר שחוויתי עד היום, רוב רובו במהירות טרים. היה לי המון זמן להסתכל בנוף ולחוש את המפה האוירית מלמעלה. מה שנתן לטיסה איכות מאוד חלומית. בד"כ בטיסות נדרשת ממני המון עבודה, והפעם היה בעיקר פאן :)
את רכס אלומות אני חוצה עם גובהשמספיק לי בשביל להגיע רק עד קצת אחרי מרכבות הירדן, ובלי גובה מספק לצמח או מעגן. מעל מרכבות הירדן אני עושה סיבובים רחבים אך מעלה חרס בואריו השקט. מתכונן לנחיתה, מחפש כיווני רוח על הקרקע, אבל פה עדיין הכל שתיל. מזהה רוח נקודתית (משב) על כמה צמרות בירדנית, אך מסביבם הכל עדיין עומד. מחליט לנחות לכיוון העליה בשדה, כמו שלמדתי שטוב לעשות ברוח אפס.
בכל זאת, נחיתה לכיוון העליה יש בה משהו טריקי. הקרקע מתקרבת מהר מדי יחסית למה שאני רגיל בשדה שטוח. בזמן הראונדאאוט אני מוצא את עצמי נמוך מדי וכמעט בגובה הקרקע. אני משחרר מעט את הצלעות, נותן לגלשן לעלות קצת בגובה, אך זה מאוחר מדי. את המגע בקרקע אני עושה עם שפשוף קליל של הברכיים, הפלייר התצ'קמק והגלשן נוחת בכבדות על הבייס.
סה"כ נחיתה קצת לא יפה אבל גם ללא שום נזק.
מנוחה בצל,
קיפול הגלשן,
טבילה בירדנית עם אנדרו והילד שבאו לאסוף...

ולחשות שבבוקר הייתי פסימי עד כדי לא לרצות לצאת ליום גלישה כזה "מעפאן"...
מסתבר שהתחזית של צחי וחגי קלעה :)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 31, 2014, 03:53:10 pm »
או שהתחזית לא קלעה או שלא הבנת אותה. (והיא לא שלי אני רק ציטטתי אותה כאן)

התחזית (של XCskies) דיברה על גובה מקסימלי של 2300 בשעה 3 לא על חלון המראה. בתחלס מצנחים שהמריאו ב12:30 הגיעו ל1500+, שזה גבוה יותר ומוקדם יותר ממה שעשית ב3. ז"א לא הגובה ולא הטיימינג של הפסגה היו נכונים בתחזית הזו.

דבר נוסף, אם אתה רואה רוח נקודתית על כמה צמרות ..... המשב הזה סביר ששייך לתרמיקה, טוס מעליו ואולי תצליח להציל את הטיסה  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 31, 2014, 10:29:16 pm »
מה שהתכוונתי זה שיום שהיה נראה לי לא אפשרי לפי התחזית מסיבות של התחממות, רוח חלשה מאוד ומפל טמפרטורות יציב (מעלה לאלף רגל), סיפק בסופו של דבר קרוס נאה. לכן נראה היה לי שצדקתם כשאמרתם שזה לא יום לוותר עליו. החזקתי את העילוי בשיניים וזה השתלם.

טראק הטיסה מצורף.

https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3933
« עריכה אחרונה: May 31, 2014, 10:31:43 pm על ידי joessepe »