אגב, מספרים שהמידות הקטנות הרבה יותר רגישות לכך מהמידות הגדולות. בכל אופן מומלץ מאוד לכל אחד המתכוון לטוס עליהם לשמור על משקל all up אחיד לאורך חיי החופה ובכל מקרה להקפיד לא לטוס קל יותר ממשקל זה לאורך זמן.
אני מבין שבמידות גדולות יותר יש יותר עומס על המיתרים (הרי אין שוני במערך המיתרים בין מידות) אך לא ברור לי מדוע בחופות הללו המיתרים משתנים כל כך (לא קשה לבחור מיתר שאורכו תחת עומס נשאר קבוע בקירוב).
כמו כן, גם אם הטייס ישמור על משקל all up אחיד, עדיין הוא טס באוויר פעיל ועל כן במהלך הטיסה עומסים שונים יפעלו על המיתרים (שלא נדבר על עומסים בתימרונים שונים...).
בכל מקרה, אני בעד בדיקה תקופתית כללית לחופה כולל אורך המיתרים (גם בחופות מתחילים). נובה אגב, ממליצים אחרי 20 שעות (בחופה חדשה) לעשות Trimming (כיוונון עדין לאורך המיתרים).
שלחתי את החופה שלי לבדיקה שכזו בנובמבר האחרון ומעבר לזמן הארוך (כחודש) העלויות לא זולות.
הבדיקה עצמה עלתה לי כ 150 יורו אך המשלוחים, ביטוח ומיסים הקפיצו לי את העלות לקרוב ל 500 יורו.
בדיקת פרוסיטי אני יודע שאפשר לעשות גם כאן, אך האם יש מישהו שגם בודק במכשיר לייזר את אורך המיתרים תחת עומס קבוע?