כתב נושא: שישי בתבור (16.5)  (נקרא 213 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
שישי בתבור (16.5)
« ב- : May 18, 2014, 05:51:42 pm »
עוד טיסה מהנה עם הכנף הכיפית הזו. המעבר הזה עשה לי כל כך טוב, אני מרגיש יותר רגוע ובשליטה תחת הדלתא 2  sun_g

אני כל הזמן מסתבך עם הרייזרים הדקים שלה, ובטיסה הזו המראתי עם רייזר מסובב. אני צריך להשקיע קצת יותר תשומת לב לרייזרים ולמיתרים הדקים לפני ההמראה.
הייתי גם צריך להבין שיש טוויסט ברייזר מכך שידית הברקס היתה מלופפת עליו, במקום סתם לשחרר אותה.

העמדה היתה עמוסה, המראתי מהקצה הצפוני עם רכיב דרומי בעמדה, כשגלשן חסם את המפנה הדרומי. התרמיקה בתבור היתה מאתגרת בשבילי, ניסיתי להשאר על הקור שלי, שבסוף התאחד עם הגאגל. אני די מתקשה לתרמל בקבוצות, אני מניח שצריך להיות איזשהו איזון בין לתרמל כמו שאני רוצה ולהתאים את עצמי לשאר.
יש טיפים איך עושים את זה כמו שצריך?
מעניין אותי גם לשמוע מהאחרים בתרמיקה - מה אתם חושבים על העבודה המשותפת?
ובמיוחד מאיתן, שחלפנו ממש קרוב (דקה 3:30). ראית אותי?

ויתרתי על התרמיקה ויצאתי ב-900מ לכוון כפר כמא. לשם הגעתי די נמוך ותפסתי תרמיקה יפה שממנה המשכתי לכיוון היעד האישי שלי בחודשים האחרונים (מאז שפורסם שתחכה לנוחתים שם בירה קרה בחינם) - מרכבות הירדן.  bira
כבר מגובה 200-300מ מיעוט כלי הרכב בחווה לא בישר טובות, אך יונדאי כסופה בקצה השדה שמרה אותי אופטימי. לא צריך הרבה אנשים - רק בירה קרה אחת.
אחרי הנחיתה הסוסים קיבלו את פני בצהלות, אבל חוץ מהם - המקום היה ריק. הטעיה בפרסום! sow hot
תודה ארורסטה על הטרמפ!

https://www.youtube.com/watch?v=0Rw9hWR5dUM&feature=youtu.be
« עריכה אחרונה: May 19, 2014, 09:28:27 am על ידי עומר כהן »

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
בעניין: שישי בתבור (16.5)
« Reply #1 ב- : May 18, 2014, 06:26:59 pm »
אחל'ה סרט עומר
גם אני עדיין נמנע מגאגלים עמוסים בעיקר כי אני עדיין לא מרגיש מספיק בטוח בתוכם
מעניין אם זה רק עניין של נסיון

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 18, 2014, 06:32:18 pm »
זה רק עניין של נסיון hug
« עריכה אחרונה: May 18, 2014, 06:34:38 pm על ידי itaytak »

מנותק aviv hemed

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 18, 2014, 06:43:20 pm »
אחלה סרט עומר  :D,אוי  כמה שזה עושה לי גם חשק לכנף חדשה :-\ תודה על צילום ההמראה שלי ;)

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 18, 2014, 07:25:14 pm »
סרט חמוד, איזה השקעה לפני הקיפול ;D

בקשר לחליפה עם איתן, נראה שעבדת סהכ יפה עם כולם, ומסיבה כלשהי (?) החלטת לפתוח את הסיבוב/ להמשיך ישר, איתן מן הסתם המשיך להסתובב.

גם אם מסיבה כלשהי החלטת לעזוב את הטרמיקה, או סתם לשפר לכיוון שנראה לך טוב יותר, אתה חייב לעשות את זה בתיאום.

כמובן שתמיד האחריות היא על שני הטייסים, וכל אחד צריך לצפות למהלכים לא צפויים מהאחרים...
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #5 ב- : May 18, 2014, 08:08:02 pm »
מסיבה כלשהי (?) החלטת לפתוח את הסיבוב/ להמשיך ישר, איתן מן הסתם המשיך להסתובב.

גם אם מסיבה כלשהי החלטת לעזוב את הטרמיקה, או סתם לשפר לכיוון שנראה לך טוב יותר, אתה חייב לעשות את זה בתיאום.

תודה על ההערות.
לא היתה לי סיבה מסוימת לפתוח, סתם חוסר החלטיות. אם לחדד יותר ולעקוף את אמנון, או להישאר מאחוריו, או אולי כבר לעזוב את התרמיקה ב-900 מ׳ ולהמשיך לבד. אני מניח שאיתן חש בחוסר ההחלטיות וזה רק הקשה...
כשאני מתרמל לבד אני נכנס לקצב מסויים ושומר עליו, ובקבוצה אני לא מוצא את הקצב הנכון. במקום להשתמש בכל המידע מסביב בכדי לתרמל טוב יותר, יוצא שאני מתרמל פחות טוב ובעיקר מרגיש לא בנוח ועסוק בלחפש הזדמנות טובה לברוח  :P

לאונארדו: http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/916036

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 18, 2014, 09:43:42 pm »
זה רק עניין של נסיון hug

זה גם עניין של נסיון. וגם עניין של עם מי אתה בגאגל.
גאגל של 20 טייסים מנוסים עם נסיון ומתואמים יכול להפוך לסיוט עם טייס אחד לא מתואם שחושב שכולם צריכים לוותר לו כל הזמן והוא תמיד "בעל הזכות".

החשוב בטיסה בגאגל זה לא לחתוך נתיב של אף אחד ולחפש את זה שהולך לחתוך את הנתיב שלך. אחד שכל הזמן מנסה להדק יותר מכולם כדי לעקוף או מכל סיבה אחרת מהר מאוד יחתוך נתיבים.
והבעייה בלחתוך נתיב זה שכששני מעגלים חוצים אחד את השני יש שתי נקודות חיתוך. תחתוך מצנח אחר בסיבוב ותוך חצי סיבוב לא תהיה לו ברירה אלא לחתוך אותך. וזה בד"כ יגרום לך לצאת מהמרכז וכל המאמץ היה לחינם.

הטכניקה בלתרמל בגאגל נכון זה בסבלנות וקשב. גם אם הבנת איפה המרכז הטוב יותר של התרמיקה לפני כולם אתה לא יכול סתם להסתובב אליו, אתה צריך להמשיך סיבוב מתואם עם כולם עד שאיפה שאתה מעריך שהמרכז נמצא נמצא מולך ואז לפתוח את הסיבוב אליו. ככה גם תעקוף את שאר החברים כי תהיה זה שנכנס ראשון לעילוי העדיף.
אם אתה רואה מישהו פותח את הסיבוב ועולה טוב יותר על תהיה עקשן על מה שאתה מרגיש, הוא עולה טוב יותר פתח אחריו. מצד שני אם הוא פתח ונפל מהתרמיקה תן לו להשתלב חזרה גם אם זה אומר טיפה לצאת גם. אם אתה פתחת ונפלת מהתרמיקה אין מה להלחץ, תשלים סיבוב רגוע ואתה כבר תראה איפה התרמיקה בדיוק. לא מאבדים תרמיקה כלכך בקלות שיש עוד מצנחים בתוכה. ואין מה להלחץ אם לרגע יצאת מהתרמיקה וירדת כמה עשרות מטרים, בטח לא אם אתה כבר מעל 1000.

מצד שני גם טייס שכל הזמן מסתובב רחב מידי ולא נותן לאלה שמתחשבים בו להדק למרכז גם יכול מאוד להפריע. כאן בא הנסיון להבין כמה צריך להדק בלי שיהיה רחב מידי או הדוק מידי.
« עריכה אחרונה: May 18, 2014, 09:49:24 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 19, 2014, 01:59:55 pm »
התרמיקה בתבור היתה מאתגרת בשבילי, ניסיתי להשאר על הקור שלי, שבסוף התאחד עם הגאגל. אני די מתקשה לתרמל בקבוצות, אני מניח שצריך להיות איזשהו איזון בין לתרמל כמו שאני רוצה ולהתאים את עצמי לשאר.
יש טיפים איך עושים את זה כמו שצריך?
מעניין אותי גם לשמוע מהאחרים בתרמיקה - מה אתם חושבים על העבודה המשותפת?

עומר תודה :) הוצאת לי את המילים מהפה...
אני הייתי הגלשן בגאגל ורוב הזמן השתדלתי לשמור מרחק ממצנחים ולתרמל לבד.
היו שלבים בתרמיקה שלא היה מצב להתרחק ואז השתדלתי לתאם את התרמול שלי עם המצנח שהיה בערך בגובה שלי. היה שם מצנח לבן צהוב וכחול (אם אני זוכר נכון) שרוב הזמן היה איתי באותו גובה ו"נאלצנו" להסתדר יחד. רוב הזמן הרגשתי שהתיאום שלנו היה טוב אחד אל השני והיה לי נוח ולא מפחיד.
מי היה המצנח הזה?
איך הרגשת לטרמל איתי?
חשוב לי לקבל משוב, כי לפעמים כשאני מרגיש נוח הצד השני נלחץ ממני מאוד (גם בין גלשנים). אני עובד על שיפור הטירמול המשותף, וכל משוב עוזר לי להתקדם.
תודה :)
« עריכה אחרונה: May 19, 2014, 04:51:29 pm על ידי joessepe »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 19, 2014, 11:04:20 pm »
שבירו?
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 19, 2014, 11:05:38 pm »
היו שלבים בתרמיקה שלא היה מצב להתרחק ואז השתדלתי לתאם את התרמול שלי עם המצנח שהיה בערך בגובה שלי. היה שם מצנח לבן צהוב וכחול (אם אני זוכר נכון) שרוב הזמן היה איתי באותו גובה ו"נאלצנו" להסתדר יחד. רוב הזמן הרגשתי שהתיאום שלנו היה טוב אחד אל השני והיה לי נוח ולא מפחיד.
מי היה המצנח הזה?

שבירו
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 20, 2014, 06:15:34 am »
אחלה סרט !!! ( בכלל - אני אוהב את הסרטים שלך : קצרים עם מוזיקה מצויינת ומתאימה ! )
סתם הערה/הארה קטנה : בחופות c ה "חדשות" יש את הידיות על ה c של הריזרים . זה כלי טיסה לכל דבר , זאת אומרת שכאשר אתה לא מטרמל תן בר ראשון בשילוב שליטה על ידי הידיות הללו . טיסה כזו אמורה להיות יותר יעילה . אתה לא אמור להפסיד גובה רב מצד אחד - ומצד שני להגיע בפוטנצייה יותר מהר לטרמיקה הבאה / לעבור יותר מהר אזור מעעפן .
-שווה לבדוק ! ( מה שאני הולך לעשות כאשר אקבל את המלכה שלי  lugh)

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #11 ב- : May 20, 2014, 11:03:08 am »
איך הרגשת לטרמל איתי?
חשוב לי לקבל משוב, כי לפעמים כשאני מרגיש נוח הצד השני נלחץ ממני מאוד (גם בין גלשנים). אני עובד על שיפור הטירמול המשותף, וכל משוב עוזר לי להתקדם.
תודה :)
תודה יוסי, לא כ״כ יצא לי לתרמל איתך כמו שרואים בסרטון. כנראה ששנינו צריכים עוד קצת ניסיון  ;)
בהצלחה!

תודה אילן  hug
הידיות C האלו ממש כיפיות על טרים וגם על ספיד. ממש אפשר לשים את כל משקל היד בלי להשפיע על הפרופיל, ואפשר להרגיש ולתקן מצוין. בטיסה הזו לא השתמשתי, בגלל הרייזר המסובב. אם הייתי מושך את הC זה גם היה מושך לי את הA והB ברייזר שמאל, ומסבך עוד קצת עניינים.
מצפה בכיליון עיניים לטוס לצד הוד מעלתה  ;)