כתב נושא: כמעט ונפגע - קורס מיני-מצבי-חירום - יום שישי 16-5-2014 - העברת הדיון מ TELEGRAM  (נקרא 525 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אם אני לא מגיב זה לא אומר שאני לא עוקב בהקפדה אחר כל תגובה.
חשובה לי כל תגובה על מנת איך לפעול טוב יותר מעתה והלאה.

כל הכבוד על הגישה החיובית והבוגרת.
מקווה מאוד שבאמת תצליח ותיהנה מהספורט הזה עוד שנים רבות ושזה באמת יהיה האירוע האחרון.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק דיסקין

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
איציק,

במקום לכתוב "...להבין איך לפעול טוב יותר מעתה והלאה"
(שאגב אמרת זאת גם בפעמים הקודמות)

אני מצפה ממך שתעשה מעשה(לא מילים, מעשים) ותראה ב"רגליים" שאתה אכן פועל טוב יותר.

לקרוא את כל מה שכותבים כאן, זה בטוח משימה קשה, אך זה לא ממש מקדם אותך.

?   

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קודם כל גילוי נאות- אני מטנדם דרך רומן ומדריך איתו ש. קרקעית, מדריך מנחית, וגובה נמוך, אין לי קשר לקורס מיני מצבי חירום.

לפני שאכנס לדיון על הקורס אני אחזור שוב על המובן מאליו- כשחניך מפר בצורה בוטה את הוראות המדריך, בכל אחד מהשלבים של הקורס (בעיקר משלב הגובה), עלולות להיות לכך תוצאות קשות.
חישבו על חניך שמחליט לטוס אל ההר, לטוס אל חוטי חשמל וכו'
הקריסה השניה הגיעה בעקבות ניסיון לבצע ביג-אירס, תרגיל שמבוצע בכל קורס בסיסי ולאו דווקא בקורס מיני מצבי חירום.
לכן אני עושה כרגע הפרדה בין עניין "איציק" לעניין "הקורס", נראה לי שעניין "איציק" כבר נטחן די והותר...

אין ספק שקיום הקורס בארץ נעשה בתנאים לא אידיאליים, וגם אני לא שלם ב-100% עם עצם קיומו, אני גם לא מחוייב לסנג'ר על רומן בחירוף נפש, אבל בכל זאת כמה נקודות למחשבה:

*לחניך שמסיים קורס אין יכולת מלאה להתמודד עם תנאים טרמלים חזקים, כדי לכסת"ח את עצמו רומן יכול להגיד להם "סיימתם קורס- אתם מוסמכים לטוס בתנאים טרמליים חלשים- צאו לגרזן במבוא ובגלבוע- בהצלחה"
זוהי יופי של אמירה- שברור לכם שלא עומדת במבחן המציאות...

*בסה"כ הקורס לא בא להחליף קורס מצבי חירום מלא, ולמיטב ידיעתי כך גם רומן מסביר להם, אלא רק לתת לחניכים טעימה ויכולת התמודדות בסיסית עם קריסות פשוטות (בלי ס.ס., בלי אוטורוטציה), ספירלות עדינות יחסית, B-סטול ווינגים קטנים יחסית.

*גם בקורס מצבי חירום מעל מים יש לא מעט סיכונים- הסתבכות במיתרים במים, נפילה לתוך המצנח, היסחפות על הרזרבי לחוף (גונן באולודניז אם אני לא טועה? כלובי הדגים בפוקהרה) וכו'...
סה"כ יש כאן התפשרות משני הצדדים- רמת הבטיחות יורדת בגלל היעדר מים- ולכן גם רמת התרגילים יורדת.

*אגב בקשר לרזרבי, ממה שראיתי וחוויתי משתדלים לבצע את התמרונים מעל שדה הנחיתה, הביצוע של איציק היה עצמאי...

*אני אישית חושב שקורס מצבי חירום צריך לעשות דיי מהר אחרי הקורס הבסיסי, ובגדול לפני הגעה לתבור. אני יודע שהרבה אנשים לא מסכימים איתי, השאלה מה קורה במרחב התפר הזה? להבנתי את מרחב התפר הזה מגיע הקורס מיני למלא.

לדעתי, למרות שהייתי רוצה לראות את כולם רצים לס.י.ו 10-20 שעות אחרי סיום הקורס, במציאות שלנו הקורס הזה הוא פשרה לא רעה.

לרומן: כדאי להדגיש לפני ביצוע כל תרגיל תחקור של החניך בו הוא מסביר בעצמו את ביצוע התרגיל, כדי לוודא שהוא הבין אותו כמו שצריך.

לעניין הסאט, לנואל אני יודע שכבר אין סיכוי איתך (קח סיבוב על הטרילר שקיניתי ממך ואולי תבין ;D ;D).
תקרא לזה איך שתרצה, אוטורטציה, סאט, סאט לעניים, סאט לפנים. בתמונה המצורפת מרכז הסיבוב הוא בין הטייס למצנח.

קח עוד קישור בשביל הכיף (כן הם כותבים שם הרבה שטויות שאין לי כוח להסביר באנגלית רצוצה...)אוטורוטציה

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
צוק אני מסכים עם דבריך.
קורס SIV בחול דורש כסף וזמן שלדעתי הרבה טייסים לא יכולים או לא רוצים להרשות לעצמם מיד אחרי קורס גובה ולכן יוצא שרובינו מגיעים לטיסות בהרים בתנאים חזקים ללא נסיון בהתמודדות עם "מיני מצבי חירום" כגון קריסות, נדנודים חריפים או צורך לאבד גובה בזריזות בגלל כניסת הבריזה/אפקט במבוא וכו'
לכן אני חושב שטייסים אשר מתנסים בתרגילי איבוד גובה ושמירת כיוון עם קריסה בליווי מדריך גם אם זה לא בתנאים אידאלים רק מרוויחים מכך.
הקורס הזה הוא גשר בין האידאלי לקיים ואני חושב ששני מחזורים (שאני מכיר) שכבר סיימו אותו הם טייסים יותר רגועים ויותר אחראיים.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: כמעט ונפגע -
« Reply #25 ב- : May 20, 2014, 12:06:09 pm »
יומיים אני לא על המחשב ואתם עושים באלאגן........ lugh

למי שלא מכיר (אני לא מכיר חצי מהאנשים בדיון)  אני מדריך מצנחי רחיפה פעיל ב22 שנים האחרונות.
אז כך :
איציק דבר ראשון אני ממליץ שתפרוש מהספורט לפניי שתהרוג את עצמך ואולי גם אחרים.
 כתבת "ארחיק לכת ואומר שאם מדריך היה בקשר איתי אולי מעורבותו בקשר הייתה יכולה לבלבל אותי מלקבל החלטה נכונה ולסכן אותי יותר"
רק על סמך המשפט הזה לא הייתי מסכים ללמד אותך...הגעת למצב המסוכן הזה בגלל שלל החלטות לא נכונות שלך ! מדריך יכול רק להציל אותך ....גם לבלבל אותך כנראה רק יעזור לא יחמיר.

צוק ספיראלות ווינגים קטנים.....בדיחה עצובה..ווינג קטן וספיראלה קטנה הופכים לגדולים או אסון תוך חלקיקי שנייה.
אני מכיר ערימה של מנצחי A שקשה להכניס לספיראלה אבל ברגע שהם נכנסים זה ספיראלה חזקה, חניך זה לא מטוס על רדיו אין לך שליטה מדוייקת.

טסקרמאן מסכים איתך על הכול.

לכול מי שכותב שמתחילים יטוסו בתנאים טרמלים חזקים ללא שעברו מיני SIV  הבעייה היא שמתחילים לא צריכים לטוס בתנאים כאלו...אחרי קורס SIV הם חושבים שהם יכולים.

צוק קורס SIV בשלב מוקדם מידי רק יהרוס ויבריח אנשים מהספורט.....לרוב האנשים 10-20 שעות זה מוקדם מידי בשביל קורס SIV.

קורס מיני או מלא מעל היבשה הוא סיכון גבוהה ולא נדרש רק בשביל לחסוך כסף.....B STALL  איך זה יקדם בטיחות של מישהו אם 10 או 20 שעות?

זה היה בקצרה.

שי

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
כל שנה בערך בעונה הזאת מגיע מישהוא חדש כזה עם רעיונות חדשים ומגניבים כאלה (בי סטול במבוא??)
לפעמים הוא שורד ולפעמים לא  :'(
יש סטטיסטיקה על הרולטה...
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא
שי
וכל יתר הגולשים,
אני מסכים עם שי שאמר לי לפרוש מהתחום אם אמרתי שמדריך יכול לבלבל אותי בקשר וכו.....
טוב,
אז הבנתי את הטעות בניסוח הזה שניסחתי ואני רוצה לתקן את הרושם שזה יצר אפילו אצל רומן ומדרכים אחרים.
הכוונה שלי הייתה שונה ממה שאמרתי והיא כזו
כשחניך נמצא במצב חירום מסוכן ומנסה לחלץ עצמו ממצב כזה בכוחות עצמו או בעזרת בנחיות מהמדריך שמלווה אותו, אם המדריך מדבר ברור והחלטי זה טוב וזה יעזור ברוב המקרים, אבל אם המדריך צורח בקשר כי גם הוא בפניקה מה שהחניך שומע זה רק רעש של צרחות לא מובנות כי זה רק צרחות ודבר כזה באוזן שלו יכול להוציא את החניך מריכוז והוא לא יוכל לתפקד בכלל.
לזה התכוונתי ולא לשלול את מעורבות החיונית והחיובית של המדריך.
אני מקווה שגם רומן וגם שי וכל שאר המגיבים להערה זו הבינו מה באמת התכוונתי.

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
איציק - מספיק עם הצדקנות.

כשחניך נמצא במצב חירום מסוכן ומנסה לחלץ עצמו ממצב כזה בכוחות עצמו או בעזרת בנחיות מהמדריך שמלווה אותו, אם המדריך מדבר ברור והחלטי זה טוב וזה יעזור ברוב המקרים, אבל אם המדריך צורח בקשר כי גם הוא בפניקה מה שהחניך שומע זה רק רעש של צרחות לא מובנות כי זה רק צרחות ודבר כזה באוזן שלו יכול להוציא את החניך מריכוז והוא לא יוכל לתפקד בכלל.

אתה רוצה להיות צודק בכל מחיר.
זה ההיפך של להיות פיקח. זה ההיפך של הקשבה.

כל הזמן מסביר ומתרץ.
בפועל - המדריך הכי רגוע במדינה (רומן) כמעט קיבל שבץ ממך בשישי.
בפועל - אתה לא מקשיב להוראות.
בפועל - אתה לא ממלא הוראות.
בפועל - המדריך רומן כבר לא רוצה שום קשר איתך.
ולא משנה מה הסיבה או התירוץ. זה התוצאות של ההתנהלות שלך.

אתה בכלל לא מבין מה הבעיה.
אולי תשים סימן שאלה גדול על כל ההתנהלות שלך - ותלך לקבל עזרה / יעוץ / טיפול - מה שתבחר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

אההה, נראה לי שאתה עדיין לא ממש הבנת.

למה אתה חושב שרומן היה צורח לך בהיסטריה בקשר? פעם ראית את רומן היסטרי במהלך ההדרכה? .... אם כן למה אתה לומד אצל מדריך שאתה לא סומך שינחה אותך כמו שצריך במצבי חרום?!

הסיכוי שמה שאתה מתאר יקרה הוא אפסי לעומת הסיכוי שהמדריך ימנע ממך לעשות טעויות מסוכנות.
נכון שגם מדריכים הם בני אדם ויכולים לטעות, אבל כשמשווים את הרמה והנסיון בין החניך למדריך הסיכוי שהחניך יפעל נכון והמדריך רק יפריע לו כלכך אפסי שזה גובל בחוצפה להזכיר את האפשרות. בטח כשלחניך אין מושג אפילו באיזה רייזר הוא מושך.
don't fly faster then your guardian angel