כתב נושא: כמעט ונפגע - קורס מיני-מצבי-חירום - יום שישי 16-5-2014 - העברת הדיון מ TELEGRAM  (נקרא 544 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דיסקין

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
שימי הנגבי
קורס מצבי חירום מלא מעל סלעים!
מישהו היה אתמול 1.5 שניות לפני אסון.
Sat
רולי מצנחים
האסטטיסטיקה של הארץ כולל את כול מי שבאה מי חו״ל?
Sat
עודד מצנחים
זה היה במסגרת קורס מיני מצבי חירום לא מצבי חירום מלא. החניך החליט על דעת עצמו לבצע תרגיל מבלי שהיה לו קשר עם המדריך. ביצוע שגוי של התרגיל הוביל לסדרה קצרה של קריסות למיניהן. אכן היה מסוכן.
Sat
שימי הנגבי
B Stall הכוונה היתה
בפועל הוא משך C
והתוצאה מצנח שלא התאושש !!
וזה ממש לא מיני - צוק
Sat
איתי לנואל מצנחים
לפני שנחסם לציבור היה סרטון של גירוד, התרסקות/נחיתה והמראה מצלע ההר במבוא חמה.
למה זה נחסם?
Sat
עודד מצנחים
אני חושב שהבחור קצת נבהל/נעלב מהתגובות שהוא קיבל בפורום וניתק מגע.
Sat
שימי הנגבי
חח
יורדים לפסים של ארגז חול בגן הילדים.
(-:
מתאים לך
במקום לחקור - אולי למנוע ללמד
כולנו היינו קרובים לאסון. כולנו !!
Sat
גדי מצנחים
איתי
הירידות על הבחור גרמו לו להוריד את הסרט
הבין כמה דביל הוא היה לבדוק גבולות ללא הדרכה ולפני הסמכה
Sat
גדי מצנחים
אבל אם אתה מעוניין להציג ניתוח אירוע מלמד אוכל לשלוח לך אותו
Sat
איתי לנואל מצנחים
גדי איני מכיר את הבחור ולא יודע איפה למד/לומד אבל ממה שקראתי לא קראו לא דביל והיה לו הרבה מה ללמוד ממה שכתבו לו.
חשוב מכך להרבה אחרים יש מה ללמוד מהסרטון
Sat
קראו לו.
Sat
אשמח לעשות זאת שאחזור מחו״ל
Sat
גדי מצנחים
אני אישית קראתי לו דביל לצערי
Sat
נדב מצנחים כמון
גם הסרט מהכמעט תאונה מוות אתמול הוסר. חבל . אני ראיתי הכל מהאוויר והייתי בטוח שזה הסוף. לצערי הטייס בחר להעלב מהביקורת במקום להבין שהוא סכנה לעצמו ולסובבים. ולא פעם ראשונה
Sat
איתי לנואל מצנחים
זה אותו בחור?
Sat
נדב מצנחים כמון
לא
Sat
איתי לנואל מצנחים
פעם קודמת היתה בגלבוע?
Sat
שימי הנגבי
היה סרט ?
Sat
אתמול
Sat
שימי הנגבי
אנחנו ראינו הכל מהעמדה וגם היה ברור שזה הסוף
Sat
נדב מצנחים כמון
כן היה. הוסר.
Sat
ניר מצנחים
עם כל הערכה שיש לי למדריכים גם אני חושב שלעשות קורס מצבי חירום מעל קרקע זה לא נכון ומסוכן. אין כאן הנחות.
Sat
ניר מצנחים
גם התרגיל הכי פשוט עלול להסתבך ובמיוחד אם החניכים חסרי ניסיון.
Sat
שימי הנגבי
צריך לגרום לרומן להבין שזה לא רצוי, ואולי הוא יפסיק את זה.
הצרחות שלו מהדהדות לי באזניים עדיין.
Sat
Yaakov Asher
הביקורת על רומן לא מוצדקת. באופן ברור ומפורש נעשתה עבירה על הוראות בטיחות שלו. חז"ל היו אומרים על הדברים שנאמרו כאן - הפוסל, במומו פוסל. ודי לחכימא ברמיזה
Sat
שימי הנגבי
זו לא ביקורת - אביעד
המלצה שנאמרה עם הזהירות.
בהיותך תלמיד אין לך בנושא הזה כל אמירה, גם לא לאף אחד אחר שלא מבין את גודל האחריות הרובצת על מדריך.
אינך יודע חצי דבר על מצנחי רחיפה כדי לפסול מישהו.
וסייג לחכמה שתיקה.
Sat
איתי לנואל מצנחים
אני אישית חושב שרומן טעה וטועה בנושא הספציפי הזה של מצבי חירום מעל הקרקע (בלי קשר לחניך הספציפי הנ״ל).
אני מקווה שמה שישכנע אותו לחדול לא יהיה בצורת אסון.
Sat
ניר מצנחים ארואסטי
יש מקומות בחול לעשות את זה בצורה הרבה יותר בטוחה.
Sat
ערן ברבי מצנחים
רבותי, התרגילים שנלמדים בארץ הם: big ears, b-stall, כניסה לספירלה וקיפולים א-סימטריים.
כל החניכים על מצנחי A.
הטעות של רומן, שהוא הסכים ללמד את החניך הספציפי, אחרי שכבר בשנה שעברה היו סימנים לכך שהוא תלמיד גרוע (לא ממלא הוראות במדוייק ולא מפיק לקחים).
Sat
ערן ברבי מצנחים
אגב, רב החניכים בארץ לא מבצעים siv, והמשמעות היא מרחפים שלא חוו אפילו קריסה א-סימטרית יזומה.
04:58
גדי מצנחים
אירוע מכונן
לנואל ושימי מסכימים על משהו

:smile::smile::smile::smile::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:
06:15
נועם מצנחים פרידמן
בוקר טוב למרחפי אמצ"ש ופחות לעובדים:pensive:
ניראה שהיום ומחר יהיו ימים טובים ויפים בתבור ולדעתי גם היום ויותר מחר לזכרון.ניראה ימים פעילים עם סיכוי טוב לעשות מים לים.אז תיסתדרו על יום חופש מחר ושאר השבוע כבר יעבור בלי להרגיש:grinning::blush:
שבוע מקסים לכולנו:+1::+1:
06:31
נועם מצנחים פרידמן

07:37
משה גרד מצנחים
0:55
Video 5.07 Mb
Download Play video
07:47
Noam Diskin
לאירוע יצחק בשישי:
ביג אירס ועוד שיטות הנמכה יש ללמוד בקורסים הבסיסיים. רומן מוסיף לזה גם תרגול של קריסה אסימטרית שנותנת בטחון ומלמדת התנהגות במצב זה.
זה לא siv. ב מצבי החירום שעשיתי באנסי עשינו דברים הרבה יותר אקסטרים כגון הזדקרות וינג אוברים עד כדי קריסה ועוד.

ועתה לעצם האירוע. יש הנחייה של המדריך, גם בחול, "אין קשר, לא עושים תרגילים והולכים לנחיתה".
ליצחק קצין יש הסטוריה של אי-הקשבה.
כנראה לא הקשיב להוראות לפני, לא מקשיב בטיסה לרומן ובכלל לא מקשיב לאף אחד מסביבו.

בקורס יש חשיבות עליונה לקשר עם מדריך.
קרה לי בקורס רכס שרומן אמר לי לחץ ספיד סיסטים. אני שלחתי ידיים לביג אירס. עוד לא נגעתי ב a, וכבר שמעתי בקשר "לא ביג אירס, אמרתי ספיד". כי המדריך עקב אחרי ודרך הקשר דאג שלא אעשה טעות.

חניך שלא מקשיב למדריך אין לו מקום בקורסים. גם בחול, ג'וקי היה מאוד אסרטיבי עם נושא ההקשבה ומילוי הוראות.

ראיתי גם מדריך אחר בארץ שויתר על חניך ולא הסכים להדריכו כי החניך לא מילא הוראותיו.

וכך צריך לנהוג גם במקרה זה.

י ו ם ט ו ב וטיסות ב ט ו ח ו ת!
08:04
איתי לנואל מצנחים
ואני ראיתי שלל מדריכים (כול את עצמי) טועים ולא מבחינים בזמן בגלל מרחק ושלל סיבות בטעותו של החניך. למזלנו ברוב המקרים לא קורה דבר. אבל מצד שני מקרה בודד יכול להרוס חיים ומשפחות.
שים לב לרשימה של ברבי (שפורסמה גם על ידי רומן) ושים לב לרשימה שלך.
לדעתי האישית הסיכון הטמון בבי סטול וטעות בביגאירז ווינגים גדול בהרבה ממה שמייחסים להם.
08:08
Noam Diskin
כולם צודקים. ועדיין חניך/מרחף שלא מקשיב מקומו לא איתנו. מחר הוא יסתובב הפוך בתרמיקה לא יראה אותנו ברכס.
טיסה היא הקשבה אחת גדולה. לתנאים, לרוח, למרחפים האחרים סביבנו, לחברים שמדווחים בקשר, לעצמינו ולגופינו.
08:11
Noam Diskin
וכן. גם מדריכים עושים טעויות.
ההצלחה של כל מי שעושה טעות היא להכיר בה וללמוד ממנה.
לא לטאטא את הטעות מתחת לשטיח או לחופה... לשים האגו בצד, לומר "טעיתי. מה אני לומד" וליישם את הלקח.
08:14
מיכל מצנחים
דיסקין,אתה יכול לכתוב בקצרה מה קרה ליצחק?לא עקבתי אחרי השירשורים...
08:20
אבי שחר
איתי, נכתב כאן גם צלילה ספיראלית
08:30
נועם מצנחים פרידמן
הכתובת כבר חקוקה על הקיר אני מבין:flushed:
08:30
איתי לנואל מצנחים
באבי, כפי שאמרתי הרשימה ארוכה ממה שדיסקין ציין.
נועם לא רואים אחד את השני ברכס והפוכים בטרמיקות יש כל יום:sleepy:
08:45
אדווה מצנחים
מה קרה ליצחק?
09:13
עירא מצנחים
נכון לעכשיו כלום.
09:15
מיכל מצנחים
פרט נמק והסבר?
09:16
עירא מצנחים
רגע של "אמרתי לכם": אם היה פורום תיאור המקרה היה נגיש יותר לכולם (שנייה, כותב הסבר).
09:18
משה גרד מצנחים
בקשר למדריך הפולני
המריא לידי עם טנדם במבוא, המראה דפוקה ואחריה חוסר תשומת לב ופניה לתוך ההר, החמיץ במעט.
משה גרד
09:18
עירא מצנחים
קורס מיני-SIV במבוא חמה, במטרה לתרגל הזדקרות B איציק משך את מיתרי ה-C וזיקר את המצנח. למיטב הבנתי זה קרה כ-3 פעמים, הפעם או הפעמיים האחרונות ללא קשר עם רומן. לפי מה שהבנתי, הפעם האחרונה הייתה כ-200 מ' מעל הקרקע.
09:25
מיכל מצנחים
תודה
09:28
יובל דרורי מצנחים
למרוח אותו בזפת לגלגל בנוצות לקשור לסוס ולגרור אותו ברחבי העיירה.
הוא לא הראשון ולא האחרון שעושה דברים ללא קשר להנחיית המדריך.
השאלה : מתי צריך חעשות את התירגול נ"ל ? במהלך הקורס הראשוני? או אחרי צבירת x שעות באוויר.
09:40
עירא מצנחים
תיקון קל לאירועים: לפי התיאור שלו איציק התבלבל בסדר המיתרים, חשב שהמחוברים לשפת הזרימה הם A ואלו המחוברים לשפת ההתקפה הם D. לכן כאשר רצה לנסות הזדקרות B משך את ה-C. כאשר רצה לתרגל ביג-אירז משך את ה-D. אז גם "עפו" לו הברקסים מהידיים. לא ברור באיזה גובה התרחשו האירועים האלו.
10:36
אדווה מצנחים
לא נכנסת לאם כן לא שחור או לבן יצחק הוא אינדיבידואל מסוכן
10:36
שאין לו עסק בכלל לעשות מצנחי רחיפה
10:43
ניר מצנחים ארואסטי
מאחר ואיציק קורא את הקבוצה הזאת ודיי צלבנו אותו פה זה הזמן שלו למנף את הביקורת והארוע שעבר,למחול באגו ולהתחיל לחזור לבסיס, עם הקשבה, עבודה קשה בתנאים סטריליים. אני בטוח שברגע שיבין שהוא לא סופרמן ואין קיצורי דרך, הוא גם יוכל להתקדם, להינות ולטוס בטוח.
אבל הכי חשוב... לא לנו, לעצמו! פשוט טעיתי.
10:51
Omri Kaplun
ואת זה את קובעת בתור מדריכה או לפחות מרחפת מנוסה שגם מכירה את פרטי הפרטים של מה שקרה אני מבין וגם מכירה את איציק
10:51
אדווה מצנחים
אני קובעת בתור אדוה
10:53
אדווה מצנחים
האיש עשה קריירה מפוארת של כמעט להתרסק כמעט בכל מקום
ואת דעתי הוא יודע
וגם רומן
11:00
איתי מצנחים
לי הספיק לקרוא על המשיכה ב-C במקום ב-B בשביל להסכים עם אדווה. אם ענף מצנחי הרחיפה היה קצת פחות קל ונגיש, כמות התאונות היתה יורדת פלאים. כאן נכנסת חוות דעתו של המדריך שצריך לדעת מתי לוותר על חניך (אם כל אי-הנעימות הנובעת מכך)
11:04
ניר מצנחים ארואסטי
אדווה פה מקבלים את כולם! במיוחד אלו שמרחפים!
11:06
איתי לנואל מצנחים
והמדריך לא טעה בכלל?! אין לו מה ללמוד מהאירוע ???
11:07
עירא מצנחים
לכולם יש מה ללמוד מהאירוע.
11:09
עירא מצנחים
וד"א, אלא אם כן יש לאיציק המון זמן, רצון ומוטיבציה לקרוא את מה שכתבנו כאן, הוא כנראה לא יקרא את רב הדיון פה. למי יש כך לקרוא למעלה מ-100 הודעות? במיוחד כאשר הן... לא לגמרי בעדו.
11:12
ניר מצנחים
תמיד יהיו חניכים שלא ברור להם, שלחוצים לקראת ביצוע התרגיל, שיגיבו לא נכון, שיגיבו לא מדויק או לא בזמן. יחד עם זאת גם המדריך יכול לפספס אחרי הכל גם הוא בן אדם. על כן ישנה קליפת בצל נוספת שעוטפת את התרגיל בעוד מקדם בטיחות והוא מים עם ערכת ציפה וסירה.
11:15
Avner Einav
התרבות של "אין לא יכול, יש לא רוצה" ו"הכל בראש", "יהיה בסדר" וכו' הופכת את הישראלי המצוי לתלמיד מסוכן. לא זכיתי להכיר את יצחק, אבל אני מציע לו לפנות למדריך שלו ולשאול אותו בכנות האם עליו למצוא תחביב אחר. אם לא יעשה, או יקשיב לעצה, זו אחריות של החברים שרכש בספורט לדבר איתו ועם משפחתו ולהסביר להם שהסיכון עבורו אינו סביר. זו דעתי.
11:16
איתי מצנחים
:+1:
11:17
Avner Einav
אגב, זכרון נראת טוב!!, מי שיפנה את זמנו ויגיע יוכל להגיע רחוק :)
11:21
ליאור מצנחים
מישהו מתכנן לטוס בזיכרון היום?
11:21
איתי מצנחים
ניר עם כל הרצון לנסות להתחבר לתחושות כמו לחץ והתרגשות בעת ביצוע קורס מצבי חירום. אסור לשכוח שאין מדובר בקורס לחניכים דנדשים חסרי כל ניסיון! בכל שלב אחר, אסור, פשוט אסור לקבל נימוקים שכאלה לגבי טעויות כדוגמת זו של יצחק. עד כאן בילבולי מוח. תנו בראש בזיכרון! נראה נהדר :sunglasses:
11:31
ניר מצנחים ארואסטי
בנוגע לSIV במבוא אין שום חילוקי דעות. רובינו יסכימו שזה לא המקום. חניך לא צריך לעלות לאויר בלי שידע איפה המייתרים הנכונים גם נכון.
עם יצחק דיברתי ומבחינתו זה אירוע שהשאיר את שלו ושינוי פזה מבחינתו. אני מקווה מאוד בשבילו שידע לנשום עמוק ולהתחיל מהבסיס שוב.
11:37
יצחק קצין מצנחים
טוב,
אז עקבתי אחר כל התגובות אחת אחת, והחלטתי לא להיעלב או לכעוס על שום בעל תגובה.
המניע שלי הוא אחד ללמוד מהטעויות שלי ולתקנן בעתיד ויותר מכל שכולם יוכלו ללמוד משגיאותיי ולא לחזור עליהם.
השגיאה הראשונה שניתן לתיקון היא בעיית משמעת. נכון. טעיתי שלא הערכתי מספיק את ההנחיה מהמדריך שלא ממשיכים בתרגיל מצבי חירום אם הקשר הופסק. ואני מאוד מתנצל שפגעתי בכבודו של רומן. הוא לא אשם בהתנהגותי ואני מתכוון לקיים שיחה רצינית ומשמעותית בעניין ולהתנצל בפניו שהתנהגויות אשר גובלות במשמעת ואי הקפדה להוראות לא יחזרו על עצמם שוב.
הטעות השנייה היא מיומנות בשליטה על המצנח, ללמוד מחדש ולחזור אחורנית מה אני יודע ומה אני לא יודע.
לא אתביש לשאול שאלות מטומטמות והמטרה שלי לקבל תשובות נכונות ולא איפת לי מה יגידו על חוסר הידיעות שלי.
והנה לפניכם הגרסה של האירוע ביום שישי
קרה שלי מה שקרה לא נבע מבעיית משמעת. בעיית משמעת היא שאתה לא מתחשב בהוראות המדריך ואתה עושה מה בא לך,
אפילו אם הוא אומר לך לא לטוס עכשיו אבל אתה בכל זאת טס. או אסור לך לטוס מעמדה מסוימת כי אתה לא כשיר בשלב זה אבל אתה בכל זאת טס מעמדה שאינה תואמת לכישורים שלך. לא להמשיך בתרגיל אם אינך שומע את המדריך אך אתה ממשיך לתרגל כפי שקרה לי זו בעיית משמעת ואינה נוגעת לאף אחד מלבד למערכת היחסים ביני לבין המדריך. לא הכחשתי שלא הייתי ממושמע והמשכתי לבצע את התרגילים גם לאחר שהבנתי שאין קשר עם המדריך. והסקתי את המסקנה המתבקשת. לא צריך להמשיך ולטחון ולהזכיר לי זאת אחרי שהבנתי שטעיתי וזה דבר שניתן לשליטה - עניין של לקבל החלטה ותו לו.

מה שקרא לי נבע אך ורק כתוצאה מתקלה אנושית ולא מבעיית משמעת, שיכולה וקורת יום יום כמעט לכולם בהיסח הדעת או מחוסר מיומנות.
לי זה קרא מהיסח הדעת. לא יודע למה התבלבלתי וסדר המיתרים הנכון התבלבל לי כאילו החלטתי שה-C זה B וה-D זה ה-A. קל להבין מדוע התבלבלתי בכיוונים מאחורה לקדימה והפוך.

בתרגיל הראשון ניסיתי לבצע תרגיל B-STALL לאיבוד גובה מהיר מתוך ביטחון שאוכל לעבור אותו לבד וציפיתי לקבל תגובה ידועה מראש של המצנח של איבוד גובה בלבד, במקום זה, בטעות של היסח הדעת, אשר הבחנתי רק כשהסתכלתי בסרט בדיעבד, ראיתי, שאני מושך את מיתרי C במקום את B ולכן התגובה הייתה משיכה אחורה של המצנח תגובה שהפתיעה אותי מאוד.

בתרגיל השני ביקשתי לבצע תרגיל איבוד גובה בעזרת BIG EARS + SPEED SYSTE
11:37
יצחק קצין מצנחים
M, שתרגלתי בעבר בהצלחה פעמים רבות וידעתי מה תהיה התגובה. במקום זאת משכתי את מיתרי D.
התגובה הייתה מפתיעה, כי חשבתי לצפות באיבוד גובה ותו לא במקום זאת קיבלתי מעבר חזק אחורה אופקית וקדימה אופקית של המצנח. מצב כזה זרק לי את לולאות הברקסים מהידיים (אם הם היו מלופפים מסביב ומעבר למרפק כפות הידיים אולי לא היו בורחים לי. צריך בעתיד לשקול איזו טכניקת החזקת ברקסים עדיפה יותר). הברקסים ברחו לי מהידיים בהפתעה גמורה. לא איבדתי עשתונות, למרות שחשבתי באותו רגע לשחרר מיד רזרבי אבל נתתי עוד הזדמנות ותפסתי מיד את הברקסים כדי לבצע PICHCONTROL כשהמצנח פתוח מאוזן מול הפנים שלחתי את הידיים ללולאות הברקסים לתפוס אותם. לרוע המזל לא תפסתי אותם בו זמנית, תפסתי קודם את הימני שהטה אותי חזק ימינה והכניס אותי לסחרור ימינה מהיר וחזק מאוד כשתפסתי את הברקס השמאלי ושחררתי מעט את הימני כבר המצנח היה בסחרור ימינה של 360 מעלות, אך שליטה מבוקרת עם הברקסים כפי שלמדתי בתרגיל סחרור בשיעורים הקודמים יצאתי מהר מהסחרור ומשם המשכתי לנחיתה.

כל ההשערות שהייתי קרוב לקרקע או להר יותר מדי וסיכנתי את חיי היו מוגזמות.

טעויות כאלה יכלו לקראת לי או לאחר גם בליווי ובקשר רציף עם מדריך בעת תרגיל.
ארחיק לכת ואומר שאם מדריך היה בקשר איתי אולי מעורבותו בקשר הייתה יכולה לבלבל אותי מלקבל החלטה נכונה ולסכן אותי יותר.

כל תלמיד יודע שכשהוא נקלע למצב מפתיע מאוד שגורם לפחד על החיים כשהוא בפניקת הישרדות שומע צעקות בקשר שאומרות לא מה לעשות ואני מדגיש צעקות היסטריות רק יכולות לסבך יותר את התלמיד כי הוא יכול בקלות להיכנס להיסטריה ללא שליטה.

לאחר שרבים בקשו ממני לצפות בסרטון ולהתעלות על הכבוד שלי מתגובות לא אחראיות וילדותיות של כל מיני "מומחים" החלטתי שאני משחרר את הסרט לטובת כולם.
http://youtu.be/wlUN6wOLd-A

11:40
רומן מצנחים
חברים,׳די לפרשנויות.... חניך בלי קשר עם מדריך והחלטה עצמית להתחיל תרגיל עסה c Stall במקום b stall. פעם ראשונה ״יצאה בסדר״ פעם שנייה עם סיבוך. חניך קיבל תדריך כמו כולם וידע על כללים ודרישות, למרות זות החליט..... חניך הוסר מהקורס.
לכל מי שי המלצות ספציפיות קשורות לשיטות הדרכה, אשמח לקבל אותם בטלפון או במייל.
[email protected]
כל הזמן ממשיכים ללמוד ולהתקדם.
סליחה על רעש שעסיתי וש״נשאר באוזניים״.....
11:46
איתי מצנחים
יצחק את כותב טעויות כאלה יכולות לקראת לכל אחד. זו גישה מאוד מאוד שגויה ומאוד לא מתקבלת על הדעת!!!! :triumph::triumph::triumph: אם זה היה נכון, היו לנו הרבה יותר הרוגים. אם זה היה נכון אני לא הייתי מוכן לדאות על מצנח רחיפה
11:47
איתי מצנחים
אתה* לקרות**
11:48
שימי הנגבי
רומן
אני הייתי איתך ונבהלתי כמוך.
אף אחד לא יודע מה זה.
תמשיך להיות מקצוען.
בהצלחה !
11:51
Alon
ליאור - אני בדרך לזכרון
050-4039702
אלון
11:54
Benny Ben Israel
יצחק היקר. התחלת את הפוסט ארך שלך בצורה מעוררת כבוד ותקווה שאתה בדרך הנכונה. בהמשך הפוסט קילקלת את הכל!!! אתה בבעייה ובקבוצת סיכון גבוה מאד. אם תרצה אשמח לנסות לעזור לך להבין את הבעיה בשיחה.
0542124567
11:54
הפוסט הארוך״
11:58
ערן ברבי מצנחים
מסכים עם אבנר. בסוף קורס siv למרות שביצעתי את כל הטיסות והתרגילים בהצלחה. נגשתי לג׳וקי ושאלתי אותו, האם הוא היה אומר לי אם הוא היה חושב שאני לא מתאים לתחום?
היה לו קשה עם השאלה, בתור אדם שמאמין שלכל אחד מגיע החופש לעשות מה שהוא רוצה.
בסופו של דבר, אחרי שהתעקשתי בנימוס, הוא אמר שבמקרים קיצוניים הם אומרים.
אני כמובן שאלתי, כי היה חשוב לי לקבל שיפוט חיצוני, אבל אני מאמין שגם כנות היא חלק מחובות ההדרכה (תהיה האמת כואבת ככל שתהיה)
12:00
Guy
Forwarded message from יצחק קצין, 11:37
M, שתרגלתי בעבר בהצלחה פעמים רבות וידעתי מה תהיה התגובה. במקום זאת משכתי את מיתרי D.
התגובה הייתה מפתיעה, כי חשבתי לצפות באיבוד גובה ותו לא במקום זאת קיבלתי מעבר חזק אחורה אופקית וקדימה אופקית של המצנח. מצב כזה זרק לי את לולאות הברקסים מהידיים (אם הם היו מלופפים מסביב ומעבר למרפק כפות הידיים אולי לא היו בורחים לי. צריך בעתיד לשקול איזו טכניקת החזקת ברקסים עדיפה יותר). הברקסים ברחו לי מהידיים בהפתעה גמורה. לא איבדתי עשתונות, למרות שחשבתי באותו רגע לשחרר מיד רזרבי אבל נתתי עוד הזדמנות ותפסתי מיד את הברקסים כדי לבצע PICHCONTROL כשהמצנח פתוח מאוזן מול הפנים שלחתי את הידיים ללולאות הברקסים לתפוס אותם. לרוע המזל לא תפסתי אותם בו זמנית, תפסתי קודם את הימני שהטה אותי חזק ימינה והכניס אותי לסחרור ימינה מהיר וחזק מאוד כשתפסתי את הברקס השמאלי ושחררתי מעט את הימני כבר המצנח היה בסחרור ימינה של 360 מעלות, אך שליטה מבוקרת עם הברקסים כפי שלמדתי בתרגיל סחרור בשיעורים הקודמים יצאתי מהר מהסחרור ומשם המשכתי לנחיתה.

כל ההשערות שהייתי קרוב לקרקע או להר יותר מדי וסיכנתי את חיי היו מוגזמות.

טעויות כאלה יכלו לקראת לי או לאחר גם בליווי ובקשר רציף עם מדריך בעת תרגיל.
ארחיק לכת ואומר שאם מדריך היה בקשר איתי אולי מעורבותו בקשר הייתה יכולה לבלבל אותי מלקבל החלטה נכונה ולסכן אותי יותר.

כל תלמיד יודע שכשהוא נקלע למצב מפתיע מאוד שגורם לפחד על החיים כשהוא בפניקת הישרדות שומע צעקות בקשר שאומרות לא מה לעשות ואני מדגיש צעקות היסטריות רק יכולות לסבך יותר את התלמיד כי הוא יכול בקלות להיכנס להיסטריה ללא שליטה.

לאחר שרבים בקשו ממני לצפות בסרטון ולהתעלות על הכבוד שלי מתגובות לא אחראיות וילדותיות של כל מיני "מומחים" החלטתי שאני משחרר את הסרט לטובת כולם.
http://youtu.be/wlUN6wOLd-A

12:15
ליאור מצנחים
אלון באיזה שעה מתכנן לזיכרון? אני אוכל החל משתים וחצי במידה ויש תנאים
12:34
איתי לנואל מצנחים
מדהים איך אין קשר בין הסרטון לבין התיאור
12:42
רולי מצנחים
דיון חשוב מידי כדי לעשות אותו כאן שעוד שניה כולם ישכחו. וגם ארוך. לזה יש פורום. נשמר בהסטוריה ואפשר ליזור עליו.
ואני עדיף מדריך שצועק ולא נשאר בהלם או מטפל בעננים אחרים בלי לשים לב מה קורה עם החניך..... 9/4/2010
12:42
רולי מצנחים
*לחזור
13:06
אלי חסון הציד מצנחים
חברים יקרים - הסיפור של איציק נוגע בלב הספורט שלנו ונוגע באחריות בטיחות ומקצוענות . אני יודע שאלו מילים גבוהות - בואו ניתן להן את המקום המתאים לדיון מעמיק ואמיתי - זה נוגע לכולנו באופן ישיר ועקיף .
13:07
אלי חסון הציד מצנחים
המקום המתאים הוא פורום רוח הקודש - בלי שיפוטיות וללא התנשאות .
13:08
ניר מצנחים ארואסטי
מסכים לכול מילה אלי
13:19
צחי רייל מצנחים
מעולם לא שמעתי את רומן ב"צעקות היסטריות בקשר". הרבה פעמים שמעתי אותו נותן הוראות ברורות שמונעות מהחניך מלנסות להרוג את עצמו. לכן הוא מדריך מצויין. הטענה שהוא היה יכול לבלבל אותך מלעשות את הפעולות הנכונות מצביעה בדיוק על הבעייה. לדעתי.
13:34
שימי הנגבי
צחי
ההבדל היה 1.5 שניות בין ״מדריך מצויין״ לבין מדריך אסון.
מציע לא לחלק כאן כל מיני מחמאות מיותרות וגם לא לפסול אף אחד אחר כמו שנוהגים כאן כל מיני פטפטנים.
אתם מפספסים לגמרי את דבריי ודברי אנשים מנוסים אחרים שיודעים דבר וחצי דבר בהדרכת מצנחי רחיפה. צריך לשכנע את רומן שזה לא נכון לעשות מצבי חירום מעל סלעים.
התלמיד שכמעט נאבד היה אחד מעוד 10 שתרגלו מצבים באותו היום.
13:53
ניר מצנחים ארואסטי
נאה דורש נאה מקיים. שכול אירועי הבטיחות ידווחו, כולל תלמידי סיתוונית 7winds.
חבל שבתי הספר והעומדים בראשם מנסים להעלים כול אירוע בטיחות בשיטחה. זה קורה אצל כולם אז גם לך אני קורא לא לקרוא לאנשים פטפטנים כי הם אלו שאכפת להם.
14:22
Alon

14:24
Alon

14:33
שימי הנגבי
ניר
תפתח בית ספר מצנחי רחיפה ונראה איך אתה עומד במבחן של עצמך.
נראה לי שהכי קל לזרוק סיסמאות ולבקר את המדריכים.
בכלל, עושה רושם שכל הדיונים כאן מתעלמים לגמרי מדבר שנקרא סמכות מקצועית.
מלבד ארבעה, אולי חמישה אנשים כאן שעוסקים או עסקו בעבר בהדרכה, אין לאף אחד אמירה ביקורתית מקצועית. אפשר להביע דעה אבל לא יותר.
במקום לפסול אחד את השני אני מעדיף שנפרגן ונתמוך באופן שווה בשני בתי הספר היחידים בארץ.
במקום תחרות, אני מעדיף שיתוף פעולה.
במקום ניתוק וקנטרנות של תלמידים בין שני בתי הספר, אני מעדיף הושטת עזרה ואחווה.
אני היום זרקתי כפפה לרומן, ומה קיבלתי בינתיים ?
אפשר להרים את הספורט בארץ לרמות המקובלות באירופה - אבל לפני כן כדאי לקרוא היטב את דבריי כאן ולהרהר בהם לפני שפוסלים .
14:34
עירא מצנחים
חברים, יש חברים שיצאו לרחף היום. תנו להם להשתמש באפליקציה הזו למה שהיא יועדה מלכתחילה - עדכונים ואיסופים - והמשיכו את הדיון באחד הפורומים!
14:38
איתי לנואל מצנחים
מנהל בית ספר שפותח פוסט במילים ״די לפרשנויות ...״
על איזה פתיחות בדיוק אנחנו מדברים.
יש לי הרבה הערכה לרומן
14:39
איתי לנואל מצנחים
אבל מעולם לא ראיתי אותו מקבל ביקורת בונה ומפנים.
14:40
איתי לנואל מצנחים
ואגב אמרתי לו את זה בעבר גם ישירות
14:41
Noam Diskin
בואו נעשה הדיון הזה בפורום באינטרנט.
זה חשוב כי -
אני מניח שהיו כבר בעבר מרחפים שלא הקשיבו וכנראה לצער כולנו כבר לא בחיים.
אז בואו נלמד את השיעור לפני שיהיה עוד מחיר בחיי אדם.

יצחמ ק. כבר דיברנו בעבר. אתה בבעיה מאוד גדולה ולא מודע לה.

תנסה להזכר בשיחה שלנו על קשב וריכוז.
הטסה בכלל וריחוף בפרט דורשים קשב וריכוז.

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
הסרטון מהמצלמה של יצחק:

[youtube=425,350]wlUN6wOLd-A[/youtube]
« עריכה אחרונה: May 18, 2014, 02:56:51 pm על ידי דיסקין »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
דיסקין תודה רבה על העברת הדיון!  hug

וואו על גבי מסך המחשב רואים בקלות שגם לאחר שכמעט נכנסת בהר בעקבות משיכת יתר של ה-D, רגע לפני הנחיתה אתה משתמש ב-D בכדי לעשות שמניות  ??? ??? ??? כאילו היית בטוח שפעלת נכון לאחר הנסיון הראשון וכל שאירע הינו תוצאה של כוח עליון כלשהו  bryzdal. יצחק הסרטון הנ"ל מדגים ניסוי בסיסי בהסקת מסקנות ואתה נכשלת בגדול. צר לי, לעניות דעתי לא כדאי לך להמשיך לדאות במצנחי רחיפה.   
« עריכה אחרונה: May 18, 2014, 05:58:59 pm על ידי itaytak »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מעבר לכל הטעויות שכבר צויינו ודוברו, שים לב (2:43) שאתה מנסה לעשות ביג-אירז עם ספיד סיסטם אתה לוחץ פול ספיד סיסטם ואז מנסה לקפל את האוזניים. ואני חייב לציין שלמזלך משכת בD במקום בA כי הסדר הוא הפוך, קודם מקפלים ואז מוסיפים ספיד סיסטם. נסיון לקפל אוזניים כשהספיד לחוץ בד"כ מביא לפרונט על ספיד סיסטם, שבגובה הזה היה יכול להגמר גרוע יותר.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
טקסי נסחפת.
הבן-אדם חניך.
כנראה שמאד אוהב לעוף.
לומדים מטעויות.
יצחק אתה חייב להפנים שהמוות אורב מעבר לפינה . תאיט את הקצב ותפעיל את הראש.

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא
אני קורא את כל התגובות, מפנים אותם ולומד כיצד לתקן את הטעויות שלי.
יש לי באמת הרבה מה להפנים.
אפיק לקחים מהטעויות שלי מקווה לא לאכזב אף אחד, בטוח שרובם רוצים בטובתי.
רק חבל שרומן לקח את זה קשה מידי.
אני מצטער על כך.
תודה למגיבים בניתוח ענייני.
להתראות בעמדות ההמראה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
לפני שבועיים
« Reply #7 ב- : May 19, 2014, 12:55:46 am »
אני חושב שלרומן יש על מה לכעוס,הוא נתן לך את הקרדיט לא פעם. אולי קצת יותר מידי.
זה סרט מלפני שבועיים,יש את אותם מאפיינים חמורים כמו בשישי האחרון.
https://www.youtube.com/watch?v=_rtRva2Zf7M
דיברתי איתך בטלפון כי מזמן הבנתי שאתה אוהב את השמיים והיה חשוב לי שתבין שבעינינו הדברים הם חמורים מאוד.
כול מי שעבר דרך נכונה כלשהי כולל זאת של רומן נותן כבוד למצנח,למייתרים,לשמיים ולסכנות שטמונות לנו בתחביב שהוא לא טבעי לנו בני האנוש,כול הדרך שלך הוכחת אחרת. והכי גרוע הוא שלא הקשבת למדריך שלך. בזמני,המדריך שלי היה האלוהים שלי. עצתי לך היא  שתיתן לנהר לשטוף הכול,קצת חשבון נפש ותחזור נקי בדרך נכונה ובטוחה והכי חשוב עם המון הקשבה.

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טקסי נסחפת.
הבן-אדם חניך.
כנראה שמאד אוהב לעוף.
לומדים מטעויות.
יצחק אתה חייב להפנים שהמוות אורב מעבר לפינה . תאיט את הקצב ותפעיל את הראש.

לא רואה את זה ככה. בתום קורס דרגה 1 קיימים מס' נושאים בסיסיים שעל כל טייס לדעת (סידור רצועות הרייסרים הוא ללא ספק אחד מהם). הבעיה במקרה הנדון אינה הסתיימה בכך שאיציק לא ידע \ התבלבל בסידור המדובר. הבעיה היתה שלאחר שהתבלבל ושגה, הוא לא הסיק את המסקנות הנכונות וזה חמור בהרבה מבחינתי (מתגובת המצנח השגיאה ברורה כשמש - שכן במהלך הקורס הטייס אינו נחשף לתימרונים קיצוניים כ"כ). לכן אשאר איתן בדעתי. לעוף כמו ציפור עשוי להיות קל ונגיש אך עדיין לא מתאים לכל אחד. עם כל הצער שבדבר.  

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
יצחק היקר,
אני כותב את הדברים מאיכפתיות ודאגה לשלומך.

לא למדת דבר!  

תלך תטפל בבעיית ההקשבה ובעיית הקשב.
בבית ובעבודה המחיר הוא יחסים שנפגעים.
ברחיפה המחיר הוא בדם ובחיי אדם.

רומן הוא אדם אציל וסבלני  שכבר מעל שנה מנסה ללמד אותך.
אבל אתה בוחר שלא להקשיב.
אז רומן החליט לאחר אין ספור פעמים של סלחנות וסבלנות ראוייה להערצה להציל אותך מעצמך.

קשה לאדם לראות את הגיבנת של עצמו.

אל תבחר להיעלב.
יפה עשית שהחזרת את הסרטון. יפה אתה עושה שאתה שם את האגו שלך בצד וקורא את הביקורות.

עכשיו לך עוד צעד. תכיר במגבלות שיכולה לעלות לך בחייך.
זה לא טעות מקרית מה שקרה.
הכתובת רשומה על מצתך. כולם רואים זאת חוץ ממך.

באהבה ודאגה,
דיסקין

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
מאז שיעור מנהל ציבורי אני עובד על התגובה הזו. ז"א מהבוקר.

איציק, אני חושב שקיבלת החלטה נכונה לאפשר שוב את הסרט ולאפשר ביקורת ותגובות. בכל ביקורת קיים הפוטנציאל לקחת ממנה משהו ולהשתפר. העובדה שאתה מכיר בטעות שלך היא התחלה טובה משום שהיא מאפשרת לך לתקן אותה.

אתחיל מהתייחסות לתפעול המצנח ואמשיך בהתייחסות לתחקור ולהסברים שלך.

הסרטון מתחיל בכך שאתה אומר שאתה לא שומע את רומן בקשר. זו הנקודה הראשונה בה היה נכון לקבל את ההחלטה לא לבצע שום תמרון. למעשה, בנקודה הזו אתה לא בתוך הדרכה בקורס אלא בטיסה חופשית עצמאית לכל דבר. אין שום הבדל בין הווינגים שאני החלטתי לעשות בתבור, ההזדקרויות שאריאל החליט לנסות במבוא חמה או התמרונים שלך עם הכנף. לאף אחד מאיתנו לא הייתה הדרכה בקשר במהלך התמרונים האלו.

אירוע 1
1:56 עזיבה של הברקסים לצורך ביצוע הזדקרות מסויימת. באופן גורף וללא יוצא מן הכלל, לעזוב את הברקסים בטיסה זהו מהלך שלא נכון לעשותו! נכון שחלק מהטייסים לפעמים עוזבים את הברקסים בטיסה אך זהו מהלך לא נכון. הברקסים שלנו במצנח הם כמו ההגה באוטו. אני מניח שאף אחד מאיתנו לא עוזב את ההגה ברכב בזמן נסיעה. אפילו אם אנחנו מחזיקים אותו עם הברך, אנחנו עדיין מחזיקים אותו וזו צריכה להיות התפישה גם לגבי הברקסים. העזיבה הזו שגויה כפליים כאשר אתה עוזב את הברקסים בכוונה לבצע הזדקרות. אחרי הזדקרות מסוג כלשהו, גם אחרי הזדקרות B, המצנח רץ קדימה בהתאוששות. הדרך שלנו לרסן את הריצה קדימה בהתאוששות היא באמצעות הברקסים. אני לא מצליח להבין איך קיווית לשלוט במצנח כאשר יתאושש לאחר ההזדקרות ללא ברקסים.
1:59 אתה תופס את רצועות ה-C במקום ה-B.
2:05 אתה מושך את הרייזרים ומזקר את המצנח. המצנח בהזדקרות מלאה (פול-סטול). ניתן לזהות יחסית בקלות כאשר הרגליים נזרקות קדימה (2:07).
2:14 שחרור של הרייזרים. המצנח רץ קדימה בהתאוששות. הידיים מחזיקות ברייזרים ואין ריסון באמצעות הברקסים, שאינם על הידיים. המצנח מתאושש בצורה לא סימטרית ופונה 90 מעלות שמאלה (2:19)

זו הייתה הנקודה השנייה בה היית צריך לקבל את ההחלטה ללכת לנחיתה ולא לנסות יותר שום דבר. דעתך הייתה מוסחת, לא היית מרוכז, ציפית לדבר אחד והתרחש דבר אחר. היית מבולבל והיית באוויר. הדבר הנכון לעשות במצב שכזה הוא ללכת לנחיתה. בלי טריקים, בלי שטיקים. הדבר היחיד הנכון יותר מזה הוא לא להמריא כאשר אתה לא מרוכז.

אירוע 2
2:38 אתה תופס את כל המיתרים ברייזר D
2:42 דחיפת ספיד-סיסטם ומשיכה של רצועות D. אתה כותב שהתכוונת לבצע ביג-אירז וחשבת שאתה מושך את ה-A. זה בהחלט מסביר את הספיד-סיסטם אך אופן המשיכה לא נכון, מלבד סדר הדברים, כפי שצחי הסביר. אם היית מושך כך את רצועות ה-A לא היית מקבל ביג-אירז אלא פרונטל. לצורך ביצוע ביג-אירז מושכים את מיתר ה-A החיצוני ביותר בכל צד. נכון שבחלק מהמצנחים רצועת ה-A מתפצלת וישנה רצועה נפרדת למיתר הזה אך איך תחליף לוידוא שלך כי אתה מושך את המיתר הנכון. אני בטוח שבהמראה אתה בורר את המיתרים שאתה מושך ומוודא שהם A ולא מושך סתם רייזר כלשהו.
2:43 שחרור מהיר ולא מבוקר של רצועות D ושחרור הספיד-סיסטם.
2:44 המצנח מתאושש ורץ קדימה, ברקסים לא על הידיים. לפי ההסבר שלך - כי הם עפו לך מהידיים.
2:45 המצנח בשיא הריצה קדימה, קריסה אסימטרית בצד ימין (נראה כמו 50%). אתה מנסה לתפוס את הברקסים.
2:47 המצנח הקרוס נכנס לספירלה לכיוון ימין וכמעט מכניס אותך לטוויסט על הדרך. הברקס היחיד שיש לך ביד זהו ברקס ימין וזהו לא הברקס שאתה הכי צריך כרגע.
2:48 אתה מסתובב בספירלה 180 מעלות. לחובבי האוטו-רוטציות, שימו לב שהטיית שפת ההתקפה עוברת את האופק ונוצרת אוטורוטציה \ סאט לעניים \ סאט בגלל קריסה. (2:48-2:49. הכל קורה מהר)
2:49 הכנף התאוששה מהקריסה ויוצאת מהסאט. קיפולון קטנטן בצד שמאל, כנראה בגלל הספירלה ביציאה מהסאט. שני הבקרסים בידיים.
2:54 אין ריסון של הכנף ביציאה מהספירלה והכנף רצה שמאלה חזק. סה"כ הסתובבת 360 מעלות עד שחזרת לטיסה רגילה.

זו הנקודה השלישית בה היית צריך להחליט ללכת לנחיתה הכי פשוט שאתה יכול. עוד פעם תפעול לא נכון פעמיים של המצנח. הפעם התוצאה הייתה חמורה יותר מקודם, כולל איבוד שליטה על המצנח, קריסה גדולה, ספירלה וסאט. מצנח מעט פחות סלחן או חזייה גדולה כנראה היו שולחים אותך מאוד מהר לקרקע. קח לחשבון שלרזרבי, במידה והוא נפתח בלי בעיות, דרושים כ-70 מ' להפתח, למיטב זכרוני. אולי מדריכים או טייסים מנוסים יותר יוכלו לתת מספרים נכונים יותר. יש להוסיף גם מקדמי בטיחות.

אירוע 3
3:05 אתה כנראה מתלבט אם לנסות שוב ביג אירז או לא. תופס את רצועות ה-A ומחליט לוותר.
3:16 תפיסה של רצועות D. אם לא נאמר קודם, נדמה לי שכאן יהיה מקום מעולה לציין את העובדה שבאמצעות משיכה ב-D יותר קל לזקר את המצנח מאשר עם הברקסים.
3:42 בגובה שנראה נמוך למדי, אני מעריך פחות מ-200מ' מעל הקרקע, ביצוע של שמיניות באמצעות רצועות D.

התרגול הזה פשוט לא היה צריך להתקיים, חד משמעית! קשה לי לחשוב על יתרונות משמעותיים שלו ואין שום סיבה להסתכן בזיקור המצנח, בטח ובטח כ"כ קרוב לקרקע. עוד יש להוסיף כי כבר היו לך 2 סימנים לפחות בטיסה שאמרו לך - מה זה אמרו? צעקו! - שאתה לא מרוכז וצריך ללכת לנחיתה.

בנוגע לאופן התחקור שלך:
כתבת "מה שקרא לי נבע אך ורק כתוצאה מתקלה אנושית ולא מבעיית משמעת, שיכולה וקורת יום יום כמעט לכולם בהיסח הדעת או מחוסר מיומנות. לי זה קרא מהיסח הדעת. לא יודע למה התבלבלתי וסדר המיתרים הנכון התבלבל לי כאילו החלטתי שה-C זה B וה-D זה ה-A. קל להבין מדוע התבלבלתי בכיוונים מאחורה לקדימה והפוך."
לא! לא קל להבין למה התבלבלת ברייזרים! כל סט מחובר במקומות שונים במצנח ומשיכה שלהם משפיעה עליו אחרת. השם שלהם בכלל לא משנה. יכול לקרוא להם A,B,C,D, יכולים לקרוא להם Z,Y,X,W, יכולים לקרוא להם אברהם, יצחק, יעקב ויוסף. העובדה היא שמשכת את המיתרים המחוברים לשפת הזרימה במקום את אלו המחוברים לשפת ההתקפה. פעמיים. ההבנה הזו של איך המצנח פועל ומה ההשפעה של משיכת המיתרים השונים עליו היא חשובה ואסור לפטור אותה בטענה "התבלבלתי וזה קורה, ניתן להבין למה"! בדיוק כמו שאנחנו לא מתבלבלים בדוושות ברכב (או ואבוי אם נתבלבל), כך אין הצדקה לבלבול במיתרים. אתה לא בטוח - אל תמשוך! תמשיך בטיסה רגילה ורגועה עד לקרקע.

עוד כתבת "בתרגיל הראשון ניסיתי לבצע תרגיל B-STALL לאיבוד גובה מהיר מתוך ביטחון שאוכל לעבור אותו לבד". אני מבין שיש לך בטחון עצמי גבוה במיוחד, אחרת אני לא מצליח להסביר לעצמי למה חשבת שתצליח לעבור אותו לבד. למרבה הצער, הבטחון העצמי הזה פועל בתחום הזה לרעתך. הוא גורם לך להיות יהיר, לנסות דברים שהם מעבר ליכולותיך ומונע ממך לבקר את עצמך, לקבל ביקורת חיצונית, להפיק לקחים, להפנים ולהטמיע אותם. לחשוב שאנחנו יודעים הכל רק יביא אותנו מאוד מהר אל הקרקע. אתה מוזמן לשאול כל טייס מנוסה - רומן, לנואל, שימי, טקסי, ויקטור, בדיקוב, צחי ועוד - אני בטוח שאף אחד מהם לא יגיד לך שהוא יודע הכל.

כתבת גם "טעויות כאלה יכלו לקראת לי או לאחר גם בליווי ובקשר רציף עם מדריך בעת תרגיל. ארחיק לכת ואומר שאם מדריך היה בקשר איתי אולי מעורבותו בקשר הייתה יכולה לבלבל אותי מלקבל החלטה נכונה ולסכן אותי יותר. כל תלמיד יודע שכשהוא נקלע למצב מפתיע מאוד שגורם לפחד על החיים כשהוא בפניקת הישרדות שומע צעקות בקשר שאומרות לא מה לעשות ואני מדגיש צעקות היסטריות רק יכולות לסבך יותר את התלמיד כי הוא יכול בקלות להיכנס להיסטריה ללא שליטה." איציק, לא קיבלת החלטה נכונה. העובדה שהמצנח הוא בעל בטיחות פסיבית גדולה שמרה עליך באירועים אלו מפני פגיעה בקרקע. משיכת הברקסים שלך הגיעה אחרי שסיימת סיבוב של 360 מעלות, לאחר שהמצנח התאושש מכל הבלגאן ורצה לחזור לטיסה רגילה. ליווי של המדריך היה מסייע למנוע את כל הבלגאן הזה ומדריך אותך איך לצאת ממנו אחרי שהתרחש. מתוך ההכירות שלי עם רומן, הוא כנראה היה עושה את זה בקול רגוע, בטח ובטח שלא ב"צעקות היסטריות". אני מזכיר לך שרומן כנראה מכיר את עולם הרחיפה יותר טוב ממני וממך גם יחד ובד"כ כאשר הוא אומר משהו בנוגע לתפעול המצנח - הוא צודק. שווה להקשיב לו. אם אומרים לך "להרים ידיים" זו לא הנחייה מה לא לעשות. זו הנחייה מה כן לעשות. אותו הדין עם "שחרר ברקסים" או "אל תמשוך ברקסים". זוהי הנחייה של מה כן לעשות.

אנחנו מתעסקים בענף אישי. אדם אשר מצבי קיצון של המצנח גורמים לו להכנס ל"פאניקה של השרדות" ו\או ל"היסטריה ללא שליטה", כדבריך, אולי זהו לא התחום המתאים לו. קור רוח במצבי קיצון והיכולת לחשוב ולתפקד במצבים כאלו הם דרישה בכל ספורט אקסטרים, לא רק ברחיפה. אני חושב שיש מקום לכל אדם לבחון את עצמו ולשקול האם התחום הזה מתאים לו. אולי, אם תבחן את עצמך, תגלה שלא. אם כן, יש לעשות זאת בדרך הנכונה והבטוחה.
הגישה לפיה "כולם עושים טעויות ולכן אמשיך לטוס עם טעויות" היא לא נכונה. הגישה צריכה להיות "אני עושה טעויות ואני שואף לטוס ללא טעויות בכלל". טעויות לאורך זמן בתחום שלנו נגמרות בעצמות שבורות במקרה הטוב (תשאל את הטייסת הפולניה) או במוות (לא חסרות דוגמאות). אם אחת התוצאות האלו לגביך לא מטרידה אותך - אתה מוזמן להמשיך ולהחזיק בגישת "כולם טסים עם טעויות - וגם אני". רק כבד מספיק את הטייסים הסובבים אותך ועזור להם להמנע מאחת התוצאות האלו לגביהם ולגביך.

חברים אחרים, נדמה שאיציק כן מנסה גישה חדשה של הקשבה והפנמת לקחים. אני מציע לנסות לאפשר לו להתחיל בדרך החדשה הזו.

טיסות בטוחות לכולנו.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא
אירה.
תודה על הניתוח המאלף והמקצועי של האירוע.
למדתי הרבה מאוד מזה.
מקווה שבהמשך אשתמש בהם בצורה המיטבית.
תודה על החיבוק והפירגון, אני זקוק לזה.
למרות שאני יכול להמשיך לרחף כזאב בודד ואני מכיר הרבה חברים כאלה, אך אני מעדיף להשתייך לקבוצה כדי לשפר את התנהגותי ומיומנותי בענף.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
יצחק שלום,
לא אוסיף על ניתוח המקרה, רק אנסה לעזור לך להבין את המשמעות.

אנא דמיין את האירוע הבא:
המצנח שלך מתנהג באותה צורה בלתי צפויה, אבל לא כתוצאה מפעולה כלשהי שלך אלא כתוצאה מבועה תרמלית אלימה, וזה קורה בגובה 20 מטר מעל שדה הנחיתה.
במצב כזה התגובות שלך היו מביאות להתרסקות.

המצב שתיארתי אינו פרי הדמיון שלי. אירוע (כניראה) דומה קרה לפני כשנתיים לדני בן רובי. רבים מהחברים כאן השתתפו בלוויה שלו.

שוב. המטרה שלי היא שתבין את המשמעות של האירוע ולא תמשיך בגישה של "טעויות קורות, אין דבר".

מכיוון שאני לא חושב שתסיק מסקנה לעזוב את הספורט, אני מפציר בך לפחות לקחת שני צעדים אחורה, אולי להתחיל קורס בסיסי מהתחלה ולעשות אותו צעד צעד, לאט ובטוח.

רק בריאות

ערן שחר

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
איציק,

רק לשם הדגשה של הגישה שלך מול זו של אחרים, ברצוני לספר לך על הפעם הראשונה שאני ניסיתי לעשות B סטול.

בהיותי עם ניסיון של כ-8 שנים, באולודניז בגובה כ-1,000 מטר מעל הים, לאחר תדרוך מפורט ממדריך מקומי ובדחילו ורחימו, ניסיתי לעשות את התרגיל ללא הדרכה בקשר.

גם אז, איך שנכנסתי למצב והמצנח נעצר בהתקדמות שלו, הרגשתי לא בנוח ושחררתי למצב טיסה רגילה.

לאחר מכן למדתי לבצע זאת באותו מקום תחת הדרכה בקורס מצבי חירום.

אני לא טוען שדוקא הגישה שלי היא הנכונה, אבל רק לצורך נקודה למחשבה.

אגב, אני טס על מצנח כבר 20 שנה בהרים ועדין לא נקלעתי למצב שאני חייב לבצע B סטול או צלילה ספיראלית לצורך איבוד גובה. עד היום ביג אירס עם ספיד סיסטם הספיקו.

גונן

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
גונן,יפה אמרת.
אני מרחף 23 שנים וגם אני לא הייתי צריך להשתמש מעולם ב b stall לאיבוד גובה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
משהו בנושא הזה עדיין מציק לי, כבר יומיים אני חושב איך אפשר להבהיר יותר ברור שלא מספיק ללמוד מהטעויות שנעשו אלא שעדיף בהרבה ללמוד לפני הטעטיות. נכון שכולנו טועים מדי פעם ושצריך ללמוד מהטעויות אבל אסור להשלים איתן וצריך להשקיע את מירב האנרגיה בלמנוע או להפחית למינימום האפשרי את קיומן. את זה עושים ע"י לימוד ועוד לימוד ועוד לימוד, בספורט הזה לא מפסיקים ללמוד.

עוד דבר שמציק לי זה הדה ז'ה וו, זו מין תחושה שכבר היינו בסרט הזה. זוכרים את אלי הכנר? זה לא היה מזמן.
גם אלי כל פעם שהעירו לו אמר "כן כן עכשיו אני מבין ולמדתי מהטעות", אבל המשיך לעבור על כל הטעויות שקיימות אחת אחרי השניה. עד שזה נגמר בפציעה על הצוק בארסוף. התאור של אלי היה "הרוח נחלשה וירדתי לגובה הרכס המשכתי לטוס עם טיפה ברקס ופתאום נכנס משב וזרק אותי על הסלעים. אף אחד לא היה יכול להמנע ממצב כזה". כמובן שכל ההסברים שאם היה נכנס משב הוא היה מרים אותו לא מעיף אותו אחורה נתקלו בסרוב. עד שאחרי כמה ימים הופיע סרט וידאו שמישהו במקרה צילם מהחוף, ובסרט רואים את המצנח יורד לגובה הרכס והטייס מושך ברקסים, ועוד ברקסים, ועוד ברקסים, והופ המצח מזדקר ונזרק אחורה לסלעים.

למה אני כותב את זה, כי הדה ז'ה וו שלי הוא שלא משנה מה נגיד זה יגמר בפציעה.  ואני מאוד מאוד מקווה לטעות בתחושה הזו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ככל שמבלים בספורט הזה יותר (בייחוד בתחרויות...) מבינים עד כמה קל לסיים את הקריירה. אם זה בעקבות רצועות רגליים פתוחות או צלילה עם חצי כנף לתוך הקרקע, לרוב התוצאה היא סופית ובלתי ניתנת לתיקון. הייתי עד לשני הרוגים במהלך התחרויות בתקופה של פחות מחצי שנה. שניהם השתייכו לקב' חסרי הניסיון. כפי שאני רואה את הדברים, קיימות מס' נקודות בספורט שלנו שיש לקחת במירב החומרה החל מהרגע הראשון. לכן כל חוויה יוצאת דופן דורשת ניתוח בוגר ומעמיק שיביא לראיה מחודשת ומפוקחת יותר של הדברים. איציק אני מצטער אם הייתי בוטה\מעליב בתגובותי הראשונות. הכל מדאגה אליך ולכולנו. סיפורי ההרוגים הם אינם אגדות, הם מקרים עצובים שהתחילו בשיקול דעת לקוי \ היעדר יכולות ונגמרו בחוסר מזל. בספורט הזה אין מקום לטעויות

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
כבר הגבתי בטלגרם אז אגיב פה בקצרה.

1. לא ברור לי האם איציק בכלל מסתכל לחופה ולאן מכוונת המצלמה (זאת מצלמת קסדה?).

2. עירא, לא כל קריסה זה סאט !!! מצנח רץ קדימה, קורס ופונה לצד של הקריסה - זה לא סאט. כתבת כל כך ארוך לאירוע כזה קצר שפשוט לא יכולתי לקרוא את כל המלל.

3. ואולי החשוב ביותר, למה בכלל לעשות/להדריך תרגול כזה מעל הקרקע ועוד בשטח לא ניתן לגישה גם לאחר זריקת רזרבי?  מה עוזר מדריך בקשר לחניך בספיראלה שלא שומע מהלחץ, ההיסטריה או מכל סיבה אחרת.

נגיד והתרגול התחיל ואז בשיא הבלאגן הלך הקשר עם המדריך - למה ליהיות במצב של זריקת רזרבי מעל מסלעה חשודה במיקוש?

כולם איציק, איציק, איציק, כתובות על הקיר,ושאר סיסמאות.....איפה לעזאזל האחריות (או חוסר האחריות) של המדריך?

4. איציק, אני מקווה שהפנמת משהו מכל מה שנאמר לך פה ובטלגרם.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק freedom

• משחק בארגז החול
    • מועדון הנחות בינלאומי
    • דוא
אם אני לא מגיב זה לא אומר שאני לא עוקב בהקפדה אחר כל תגובה.
חשובה לי כל תגובה על מנת איך לפעול טוב יותר מעתה והלאה.