כתב נושא: מזרחניות חשודות באלומות  (נקרא 2213 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
מזרחניות חשודות באלומות
« ב- : May 18, 2014, 10:35:13 am »
יום שישי 16/05/2014 תבור.
יום עם רוח קלה מאוד, שאמורה להצפין מוקדם.
קורס טיסות מרחק של ירון מגיע לעמדה, אני מקשיב לתדריך של הבוס תוך כדי בדיקת הגלשן.
"... הטרמיקות יהיו צרות והרוח לא תהיה דומיננטית. כשתיפגשו טרמיקה תחדדו. מי שיצליח לתפוס יגיע רחוק היום. הרוח לא תהיה דומיננטית..."
שני מצנחים כבר עלו לגובה ויצאו לקרוס. שאר המצנחים מתחילים להמריא. אני רואה שהמצנחים מחזיקים בגובה העמדה ועד 200 מטרים מעל ומחליט שזה זמן טוב לצאת. בחוץ תופס קטנה שלוקחת אותי לגובה האינברסיה - 930 מעפ"י באותה שעה. סחיפה לא משמעותית עד לא קיימת. הטרמיקה נעלמת ואני מתחיל לאבד גובה. דודי ממריא לסייקל המת ונוחת. לפני העמדה אני מוצא משהו קל ומצליח לשמור עליו. תוך כמה דקות הכל מתחזק ואני ביחד עם המצנחנים מתקבצים כולנו לטרמיקה הזו שמול העמדה וקצת על הצד הצפוני של הסכין וכך עולים אט אט לגובה 1260. שם הטרמיקה נעצרת ואנחנו ממשיכים להסתובב על ה- 0 שלה, כמו להקת חסידות משועממת.
הואריו מראה שכבר עברו 25 דקות טיסה (כך נדמה לי, עוד לא הצלחתי לחלץ את הטראק) ועדיין אנחנו מעל לתבור, כמעט לא זזים  עם הטרמיקה מהמקום.
אני מתחיל לפתח בחילות ולא נעים לי להמשיך להסתובב.
הצוואר מתחיל לכאוב, כולם שומרים על אותו כיוון סיבוב, עושים מאמצים לשמור גאגל יפה ובטיחותי בטרמיקה. אין מצב לשינוי הכיוון למרות הצוואר שמתחיל להשמיע קולות.
נמאס לי, כלום לא קורה פה ואני מחליט על יציאה לכיוון כפר כמא.
מאוחר יותר אדבר עם צוק והוא יגיד לי שיום כזה של רוח חלשה חבל לפספס על טיסה סתמית למ"ח. יכולתי לטוס צפונה או דרומה בכיף :)
צוק צודק, אבל אני עוד לא ממש מיציתי את הנתיב הזה ועדיין כיף לי לחקור אותו.
מעל תחנת הדלק של כמא אני עוצר לתדלוק. חוזר להסתובב ושוב חוזרות הבחילות. הרוח עדיין לא דומיננטית, ואני מתייבש על הטרמיקה ארוכות עד שאנו מגיעים לשרונה. הבחילות מנצחות ואני מתחיל לתפור לג לכיוון יבניאל. גובה ממה שאני זוכר כ 900 מטרים. בדרך אני עובר דרך כמה טרמיקות של לי-סייד על רכס יבניאל, אבל לא מסוגל לטרמל ורוצה רק טיסה ישרה. מקוה שעד אלומות ואחרי שארגע קצת ימצא לי עוד איזה תדלוק. מתסבר שהבחירה לא לטרמל הייתי התחלת האפילוג של הטיסה הזו. בעמק אני לא מצליח להאחז בכלום ועד אלומות אני כבר בגובה 200 מטרים מעפ"י. מתכונן לנחיתה. ממש בין הבסיס לפיינל אני פוגש בטרמיקה, לא נראה לי לעניין לטרמל פתאום בגובה כל כך נמוך ובשדה טריקי ופעיל שכזה, אני מסיים את ההכנות לנחיתה. כל הדרך אני מסתכל בחץ היפה של ה gps שמראה את כיוון הרוח. חלשה מערבית עם רכיב דרומי (ממה שאני זוכר) את הדגלים שכחתי, לחפש סימנים לרוח על הקרקע שכחתי, אני מאוהב בחץ הקטן...
סוף הפיינל, הגלשן לא מראה שבא לו לרדת. אני מבין שאני נוחת אולי בגבית. אין פלייר כי התזמון שונה מאוד בגבית ואני לא מצליח לתפוס את הרגע הנכון. מספר צעדי ריצה על הקרקע, הבייס נעשה כבד, הריצה נגמרת והבייס יורד לקרקע בכבדות. אין שתילה והנחיתה מסתיימת בשלום. משתחרר מהגלשן, מסתכל מסביב, כן. מזרחנית חשודה באלומות. מה לעזאזל קורה פה?
שעה ורבע אח"כ, אני יושב בצל מתחת לגלשן ומחכה לאיסוף, פתאום הגלשן שלי מתחיל לנסוע אחורה "היי, חכה רגע, לאן אתה חושב שאתה הולך?" אני מחזיק בכבלים, עוצר את הגלשן והופך אותו עם הגב לרוח, הפעם לכיוון הנכון (צפ' מערבית). הבריזה הגיעה סופסוף :)
מה לעזאזל עשתה שם המזרחית? זה כבר כמה שבועות שאני קולט שיש מזרחית בעמק אלומות פוריה בשעות הצהריים ולא מבין מה היא עושה שם.
למחרת אני יושב בואדי ערה. הרוח בואדי דרומית, למרות שאני יודע בוודאות שיש בחוץ בריזה מערבית חזקה. אני חושב לי איך הואדי משנה את זרימת הרוח. מדמיין לעצמי את הרוח כנוזל שחודר לואדי ועולה בו למרות שהכיוון ניצב לרוח הכללית. איך זה קשור לאלומות אני שואל? למה שם הרוח משנה כיוון? הרי ואדי אלומות לא ניצב לרוח. למה היא "נשפכת" בכיוון ההפוך??
ואז נופל האסימון. אנבטית של עמק הירדן "נשפכת" למעלה לכיוון אלומות ופוריה. הרוח הכללית הייתה חלשה, ולכן "האנבטית ניצחה!!!"
נזכר שחגי כבר הזכיר את זה, נזכר שצחי כבר דיבר על המזרחנית המתעתעת בגובה הקרקע, צוחק לעצמי. יש דברים שרק הניסיון מכניס לראש...

שבוע טוב לכולם,
המראות בטוחות ונחיתות רכות :)

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בעניין: מזרחניות חשודות באלומות
« Reply #1 ב- : May 18, 2014, 11:06:13 am »
יוסי, עכשיו אני מבין שזה אתה שראיתי נוחת ליד אלומות. אני הגעתי אל גדת הירדן, מתחת אלומות.
גם אני חשבתי שאנחת באלומות וחיפשתי סימנים לכיוון הרוח על הקרקע. בכיכר עם המגדל שהוא גם הפנייה לאלומות ישנם 3 דגלים שהראו באמת מזרחית די חלשה. באופן כללי אני מעדיף לא לסמוך על החץ הקטן בואריו :) באמת כבר רבים ספרו על המזרחית באיזור אלומות שלפעמים מחסלת טיסה. עד היום הנחתי שמדובר באנבאטית מהרכס או במיני-בריזה מהכנרת. טקסי הסביר לי פעם שבסביבות הכנרת הרוח כמעט תמיד נושבת מהכנרת החוצה (במידה והבנתי נכון). כאשר אני נחתתי מתחת לאלומות הופתעתי לנחות מול רוח צפונית, אחרי שכל הטיסה באמת לא הייתה רוח משמעותית.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 18, 2014, 01:04:17 pm »
א) החץ בואריו הוא לטיסה בגובה רב ולא במקום חיפש של הרוח בקרקע. לדעתי בדיוק לכן זה לא נכון לדואים מתחילים לטוס עם ואריו משולב, לפני שהפנימו טוב טוב את מציאת הרוח בקרקע בלי החץ. ובמיוחד שכל הרגל שמושרש בשלבים האלה בשלבים מאוחרים יותר הרבה יותר קשה לתקן אותו.

ב) סוד קטן. עד שנכנסת הבריזה באלומות כמעט תמיד יש מזרחית. וזה מאוד קשור לתרמיקות שעברת ברכס יבניאל. רכס יבניאל מאוד תרמלי,הוא גם שואב אליו אוויר וגם גורם לרוח שאתה מרגיש בגובה לדלג מעל אלומות. אם יש זרימה קלה דרומית זה יהיה דרום מזרחית אם צפונית קלה אז צפון מזרחית.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 18, 2014, 02:03:14 pm »
הטראק חולץ בשלום.
(אגב, טי-שירט נפלה לבור עמוק,
אבל אל דאגה, היא חולצה...)

קישור ללאונרדו

קובץ IGC מצורף לטובת המעוניינים.

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 18, 2014, 03:12:56 pm »
באותו יום היתה מזרחית גם בגובה באיזור שבין אלומות לכינרת.
את הלג האחרון בטיסה זו (בין אלומות לדגניה א' שם נחתנו), טסתי במהירות של 28-30 קמ"ש עם חצי ס.ס. כנגד הרוח.
בנחיתה, הרוח היתה צפון מזרחית.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 18, 2014, 03:28:42 pm »
זה מחזק אותי בהחלטה שלקחתי לא להמשיך לכיוון מרכבות הירדן בגובה הנמוך שהייתי בו.
כבר אמרו לי ש- 200 מעפ"י זה 200 מעל אלומות ו 400 מעל צמח, כך שאין בעיה להמשיך, אבל בכל זאת הרגשתי לא נוח והעדפתי לנחות ולא להמשיך בכזה גובה נמוך. אילו ניסיתי להמשיך הייתי עלול למצוא את עצמי מנסה לחדור את הרוח ואולי שוקע מהר מדי ולא מצליח להגיע לשדה של מרכבות הירדן.
מצד שני, אולי הייתי יכול להיעזר במזרחית בשביל עילוי רכס, וכך או כך, כנראה שלא הייתי חוטף רוטורים בירידה מאלומות.
רוטורים של לי-סייד זה הדבר שהכי מפחיד אותי כשאני בא לרדת מקו רכס. בירידה מיבניאל אני תמיד חוטף סינקים של לי-סייד...
אוף!! כל כך הרבה שיקולים שעוד יש ללמוד ולהפנים!! אני מרגיש ממש ילדון בכל טיסה מחדש...
תודה לכל המנוסים והותיקים שעוזרים להתקדם. התגובות והשיתוף שלכם מלמדים מאוד  hug

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 18, 2014, 05:07:04 pm »
כשהרוח חלשה גם הרוטור נחלש ואזור הלי סייד קטן- עוד שיקול לאוסף ;D
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 18, 2014, 05:31:03 pm »
מעט מזרחה מאלומות ישנו כבל חשמל, נראה כמו מתח גבוה וכבל גבוה. מלמטה היה נראה שאם היית ממשיך בטיסה ישרה מזרחה היית עובר מעליו בלי בעיה. מצד שני, ההחלטה לנחות ולא לעבור את הרכס היא גם נכונה. רק בפעם הבאה לשים לב לרוח.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 18, 2014, 05:44:48 pm »
עירא, עכשיו בלבלת אותי לגמרי.
כשהגעתי לאלומות אתה כבר היית נחות וראית אותי מלמטה (לא הייתי מוסתר ע"י הרכס?) או שעברת מעלי אחרי שנחתתי?
השדה שבו נחתתי מוקף בכבלי חשמל ממזרח וצפון. אני לא מת עליו, אבל מסתדר לא רע עם המכשולים שיש בו. לעומתו השדה הצפוני לכביש מפחיד אותי, כי במערבית אני נוחת בירידה של השיפוע ולכיוון כבלי המתח הגבוה. נראה לי מאוד לא בריא...
בשדה שאני נוחת בו (במערבית  :o) השיפוע עולה ומתרחק מכבלי החשמל. לכן אני מעדיף אותו על פני השדה הצפוני.
אני מקוה לא לשכוח את השיעור של תשומת לב לרוח על הקרקע. לקח לי זמן רב להפנים למה צחי חוזר שוב ושוב על המנטרה הזו (שהרוח בגובה עלולה להיות שונה מזו שעל הקרקע), אבל בשישי קיבלתי שיעור ברור מאוד.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : May 18, 2014, 07:04:55 pm »
יוסי, תודה על השיתוף, הערה אחת על עניין שעלה בדבריך בנוגע תזמון הפלייר עם רוח גב.
הגלשן באוויר לא יודע שיש רוח גב, למד את עצמך לתזמן את הפלייר לשניה אחת אחרי הגעת הגלשן לטרים ספיד ללא קשר למהירות הקרקעית ואז תווכח לדעת שאין הבדל בתזמון הדחיפה עם רוח אף או גב.
יובל ענבר

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #10 ב- : May 19, 2014, 02:03:24 am »
בזמן שאני קיפלתי את המצנח ליד קיבוץ כנרת, על גדת הירדן, ממזרח לאלומות, ראיתי גלשן מגיע נמוך כמעט עד קו הרכס ומסתובב מערבה לנחיתה. אני מניח שזה היית אתה. מלמטה היה נראה שתוכל לעבור מעל כבל החשמל. אולי מלמעלה זה נראה אחרת. אולי גם פחות אהבת את שדות הנחיתה מתחת לרכס.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : May 19, 2014, 07:37:48 am »
 אז כבר צינת שדיברתי על עניין המזרחיות על רכס אלומות ועל הרוח המתעתעת בצמח בימים של רוח קלה עד 12 -14 קמש בתבור. לא יודע היכן בדיוק נחתת אבל אם נוחתים לכיוון התבור במדרון מאלומות לכיוון יבנאל , מדובר בשדה עם שיפוע שבחלקו הינו שיפוע משמעותי. אולי גם אתה תזכור את הנחיתה הזאת כמו שאני זוכר איך עשיתי את אותה טעות רק עם גלשן מתקדם. אני חושב שרצתי בגובה חצי מטר בהצפה אין סופית שנמשכה 150 מטר. משהוא כמו 15 שניות ארוכות ארוכות שבסוף בא פלייר על החיים ועל המוות. מאד לא מומלץ גם למי שיודע לנחות טוב. אגב זאת גם סיבה טובה לא לקבע את אלומות כגול בליגות .

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : May 19, 2014, 01:45:38 pm »
עירא, נכון. זה הייתי אני, יכולתי לעבור את קווי המתח, לא רציתי. הסיבה כמו שאמרתי היא שלא ידעתי מה אני אפגוש מחוץ לרכס ואם אגיע שם לנחיתה בטוחה. השדות למטה דוקא נעימים לנחיתה כשלעצמם.

יובל. תודה על התזכורת. אני ממש צריך לחדד את העניין הזה, שכן התרגלתי "לחוש" את המהירות האוירית של הגלשן לפני הפלייר באמצעות השינוי במהירות הקרקעית ולא באמצעות תחושה מהצלעות. לא טוב...

חגי, אתה צודק במאה אחוז. עם גלשן מתקדם נראה לי שלא הייתי לוקח את השדה הזה כאופציה.
מצרף פה תמונה (באדיבות פוסט קודם של צחי) עם חץ שחור שמראה את הפיינל שלי.

ראש החץ הוא הנקודה בה נחתתי. עם גלשן מתקדם הייתי עושה מפגש עם העצים. מאוד לא נעים. יקח זמן בין המעבר שלי לגלשן מתקדם ועד שאעיז לנחות בשדה כזה קטן.
בכל מקרה, השיפוע שציינת הוא לכיוון העליה (בחץ הפיינל שלי) וזה דוקא לטובה :)