קודם כל גילוי נאות- אני מטנדם דרך רומן ומדריך איתו ש. קרקעית, מדריך מנחית, וגובה נמוך, אין לי קשר לקורס מיני מצבי חירום.
לפני שאכנס לדיון על הקורס אני אחזור שוב על המובן מאליו- כשחניך מפר בצורה בוטה את הוראות המדריך, בכל אחד מהשלבים של הקורס (בעיקר משלב הגובה), עלולות להיות לכך תוצאות קשות.
חישבו על חניך שמחליט לטוס אל ההר, לטוס אל חוטי חשמל וכו'
הקריסה השניה הגיעה בעקבות ניסיון לבצע ביג-אירס, תרגיל שמבוצע בכל קורס בסיסי ולאו דווקא בקורס מיני מצבי חירום.
לכן אני עושה כרגע הפרדה בין עניין "איציק" לעניין "הקורס", נראה לי שעניין "איציק" כבר נטחן די והותר...
אין ספק שקיום הקורס בארץ נעשה בתנאים לא אידיאליים, וגם אני לא שלם ב-100% עם עצם קיומו, אני גם לא מחוייב לסנג'ר על רומן בחירוף נפש, אבל בכל זאת כמה נקודות למחשבה:
*לחניך שמסיים קורס אין יכולת מלאה להתמודד עם תנאים טרמלים חזקים, כדי לכסת"ח את עצמו רומן יכול להגיד להם "סיימתם קורס- אתם מוסמכים לטוס בתנאים טרמליים חלשים- צאו לגרזן במבוא ובגלבוע- בהצלחה"
זוהי יופי של אמירה- שברור לכם שלא עומדת במבחן המציאות...
*בסה"כ הקורס לא בא להחליף קורס מצבי חירום מלא, ולמיטב ידיעתי כך גם רומן מסביר להם, אלא רק לתת לחניכים טעימה ויכולת התמודדות בסיסית עם קריסות פשוטות (בלי ס.ס., בלי אוטורוטציה), ספירלות עדינות יחסית, B-סטול ווינגים קטנים יחסית.
*גם בקורס מצבי חירום מעל מים יש לא מעט סיכונים- הסתבכות במיתרים במים, נפילה לתוך המצנח, היסחפות על הרזרבי לחוף (גונן באולודניז אם אני לא טועה? כלובי הדגים בפוקהרה) וכו'...
סה"כ יש כאן התפשרות משני הצדדים- רמת הבטיחות יורדת בגלל היעדר מים- ולכן גם רמת התרגילים יורדת.
*אגב בקשר לרזרבי, ממה שראיתי וחוויתי משתדלים לבצע את התמרונים מעל שדה הנחיתה, הביצוע של איציק היה עצמאי...
*אני אישית חושב שקורס מצבי חירום צריך לעשות דיי מהר אחרי הקורס הבסיסי, ובגדול לפני הגעה לתבור. אני יודע שהרבה אנשים לא מסכימים איתי, השאלה מה קורה במרחב התפר הזה? להבנתי את מרחב התפר הזה מגיע הקורס מיני למלא.
לדעתי, למרות שהייתי רוצה לראות את כולם רצים לס.י.ו 10-20 שעות אחרי סיום הקורס, במציאות שלנו הקורס הזה הוא פשרה לא רעה.
לרומן: כדאי להדגיש לפני ביצוע כל תרגיל תחקור של החניך בו הוא מסביר בעצמו את ביצוע התרגיל, כדי לוודא שהוא הבין אותו כמו שצריך.
לעניין הסאט, לנואל אני יודע שכבר אין סיכוי איתך (קח סיבוב על הטרילר שקיניתי ממך ואולי תבין

).
תקרא לזה איך שתרצה, אוטורטציה, סאט, סאט לעניים, סאט לפנים. בתמונה המצורפת מרכז הסיבוב הוא בין הטייס למצנח.
קח עוד קישור בשביל הכיף (כן הם כותבים שם הרבה שטויות שאין לי כוח להסביר באנגלית רצוצה...)
אוטורוטציה