כתב נושא: החלטות ההנהלה מאתמול בעניין ערב בטיחות במבוא חמה  (נקרא 3375 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
מצד אחד יעשה נסיון(מאד בעייתי מבחינה טכנית) לגבות 50 שח מכל משתתף חבר אגוד ו 100 שקל מאורחים . כנל עבור בן/בת זוג.
יעני 100 שקל לחלק גדול מהחברים.
זאת תוצאה ישירה של בזבוז של שנים שבהם עלות הערב תפחה מ 1500 שח ל 8000 שח ויותר.
אז מה עושים- ממשיכים עם ההוצאה הגדולה והבזבזנית ומפילים את העלות על החברים.
אני משוכנע שזה יגרום להתנגדות .

מצד שני לגבי ליגות זוטרות (לא ליגה 3/4) יחוייבו המשתתפים ב 100 שקל מתוך 900 שקל פר אדם שהאגודה תשלם על כל משתתף. כלומר חברה חדשים שאולי ימריאו 3-4 פעמים במסגרת ליגה זוטרה יקבלו סבסוד על חשבון הקופה של כולם בסך 800 שקל.

אם מישהוא מבין ותומך בכך אשמח לשמע הסברים להחלטות ההזויות האלו.

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
מצטרף לחגי...
לי לדוגמא ה 400₪ האלה לא באים בקלות כסטונדט לעומת רוב האוכלוסיה פה שכבר די מסודרת על עצמה.
אני עכשיו מקים עסק של ג׳חנונים ושתיה קלה.
אשמח לפתוח עמדה בערב מבוא חמה במחירים של חברים ולא של מסעדה פלצנית וטבעונית
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
מצטרף אליך חגי. גם בעיני זה הזוי, אני ממש לא מבין
את הרציונל. לעשות גביה בשטח ומבני משפחה?? תתמחרו את זה
בדמי החבר ותמנעו את האקט המעליב הזה..
גם בעניין סבסוד ליגת המתחילים אני מסכים איתך, בעיקר בהיבט
הסטטיסטי- סבסוד הביטוח נועד כהשקעה לטווח ארוך לשיפור מקצועיות
המתחרים. השקעה כזאת חייבת להתמקד בגרעין הקשה. אני לא בטוח
שהחברה בוועד מודעים לאחוז הנשירה בקרב הצעירים... אני מעריך שמהקורסים שאני
הדרכתי רק כ-20% הפכו לפעילים.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
לא לגמרי ענייני והכי קל לתת עצות מהצד.
שווה אולי לבדוק את ההשפעה של קיום ליגה זוטרה על אחוז הנושרים מהספורט. האם קיום ליגה זוטרה יכול להעלות את אחוז הממשיכים?
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
עירה, לא מספיק לך כמות הגולשים שכבר סותמים את העמדה בתבור? אתה רוצה עוד "לא נושרים"?
 lugh lugh lugh
ואם כבר, אז גם אצלכם לא יזיק קצת לדלל את השורות (כשכולם שלמים ובריאים כמובן), גם אנחנו רוצים להמריא מוקדם מדי פעם, בלי לדרוך על כל השקיות בדרך...

(וסחטיין על שיא הגובה האישי וחציית הכינרת, עשית לי ממש חשק  tumbup)

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
חברה מה נסגר עם האגודה שלנו..
למעלה מארבע שנים אני חבר מאז שהתחלתי את הספורט, לא הרבה זמן אני בטוח שישנם חברים ותיקים יותר
אבל לרמות כאלו להגיע??
כאילו מה אני לא מבין משעמם לוועד הזה או מה??
צר לי אבל הפעם באמת הדהמתם אותי בטימטומכם!!
מחזק את חגי ואת גיא לגמרי אקט מעליב ולא לעניין.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
שווה אולי לבדוק את ההשפעה של קיום ליגה זוטרה על אחוז הנושרים מהספורט. האם קיום ליגה זוטרה יכול להעלות את אחוז הממשיכים?

ההשפעה של הליגה הזוטרה היא שלילית
כלומר עידוד אנשים צעירים להשתתף בליגה יגדיל את כמות הנושרים.

תחשוב על זה קצת ותבין למה

רמז - ראה מה קרה שנה שעברה.
« עריכה אחרונה: May 14, 2014, 10:43:13 pm על ידי חגי »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא

ההשפעה של הליגה הזוטרה היא שלילית
כלומר עידוד אנשים צעירים להשתתף בליגה יגדיל את כמות הנושרים.

תחשוב על זה קצת ותבין למה

רמז - ראה מה קרה שנה שעברה.

אני זוכר 2 או 3 פציעות. מובן שהמקרים האלו מצערים ואני מסכים שאירוע ספורטיבי שכזה לא מצדיק את קיומו אם הוא יוצר ולו פציעה אחת, שלא להזכיר 2 או 3.
לצד זאת, מתוך הנחה שאת בעיית הבטיחות ניתן לשפר ולתקן, אני חושב שיש מקום לבדוק את שיעור הנושרים בקרב אלו שלא נפצעו. אני לא בטוח אם קרן השפע נפצעה בליגה אבל נדמה לי שהיא בתהליכי חזרה לספורט.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
הפוסט הזה מערבב  נושאים ..

לגבי מבוא חמה , לדעתי התגובות שלכם מוגזמות !

לקחת תשלום סמלי חד פעמי בשביל להרים אירוע גדול וכייפי לכולם זה ממש לא מעליב ולא בטיח !
מה שכן 100 שקל לבני משפחה נראה לי מוגזם , 50 ש"ח לכל משתתף זה הגיוני ומספיק להרמת הערב ,ואת השאר ניתן לסבסד . 100 שקל לאדם זה כבר קצת חסר פרופורציה (גם ככה קשה לכנע את האשה, וזאת לא הופעה של מוניקה סקס )

לגבי הליגות מדובר בעיקר בהיבט הכלכלי כדאי , והעניין דוסקס בדיון אחר
« עריכה אחרונה: May 15, 2014, 11:31:38 am על ידי gider »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
בהודעה הראשית בפוסט הזה הועלו שני נושאים, לכן מתייחסים פה לשני נושאים.
הסבר אחרון שלי את נקודת המבט שלי, מעבר לזה אני באמת לא מתיימר לומר לכם מה לעשות בכסף שלכם.

ההגיון שלי אומר שאם הליגות מקטינות את אחוז הנושרים, המשמעות היא יותר גולשים הממשיכים להיות חברי אגודה לאורך זמן וממשיכים לשלם דמי חבר למשך 10 שנים ולא רק למשך שנתיים. כך, במבט לטווח ארוך, סכום הכסף שיושקע בגולשים הצעירים יוחזר בצורת דמי החבר שהם ישלמו לאורך השנים (אני לא מכיר את המספרים ולא יודע כמה שנים של דמי חבר נדרשות לצורך החזרת ההשקעה) ואולי אף בשלב מסויים ההשקעה גם תניב רווח, שוב בצורת דמי החבר אשר הגולשים שאינם נשרו ממשיכים לשלם.
מובן שאם הליגה הזוטרה אינה מגדילה באופן משמעותי מספיק את מספר הגולשים הנשארים, או אם ההוצאה היא גדולה כ"כ כך שנדרשים דמי חבר לאורך 40 שנים, לדוגמא, ההשקעה כנראה אינה מצדיקה את עצמה.
שיקול נוסף שמן הראוי להתחשב בו הוא כמות הכסף שמוציאה האגודה על גולש בשנה, כולל סבסודים באירועים, ביטוחים למיניהם ושאר ירקות עליהם מוציאה האגודה כסף ולבדוק האם האגודה מסוגלת לשמור על מאזן חיובי עד שההשקעה הופכת לרווח.

זו הראייה שלי בנושא. אני עוד מצפה לשמוע גם את דעתו של חגי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
עירא  בשביל דיון רציני בשאלות חסר לך המון ידע ונתונים בנושא -
תקציב
הכנסות בהווה ובעתיד
השפעת מספר מתחרים על תקצוב הספורטוטו
לוביצקי
כמות קורסים בשנים האחרונות
ועד ועוד ..
תציע את עצמך לוועד שלנו בבחירות הקרובות :)
דרך אגב לפני 5 שנים שהילד ואני התחרנו בליגה דרגות 2 , שילמנו בעצמנו את הביטוח !

מנותק אבשלום

• אבשלום יעיש
  • משחק בארגז החול
ח-גיא
מצד אחד תוכן הביקורת שלכם הוא עניני וראוי להתייחסות
תשלום סמלי עבור ערב מבוא חמה
 לפני קבלת ההחלטה רצינו "להרגיש את השטח" ושוחחנו עם חברים רבים על שני נושאים  1 האם כדאי לערוך את ערב מבוא חמה במתכונת של שנה שעברה או לצמק את המפגש למדורות ובירות . התשובה היחידה שקיבלנו היא שבשנה שעברה הערב היה מהנה  וזו המתכונת שכולם היו רוצים להמשיך בה
2. האם תהיה מוכן לשלם סכום של 50 שח לאדם עבור ערב זה . גם כאן הייתה הסכמה גורפת ,
יעיד שייקה שביקשתי ממנו לסקור גם את החברים שאיתם אנחנו לא נפגשים בעמדות (ליגה 3-4)
כך שההגדרה "הזוי" לא במקום
לגבי גובה הסכום, 50 שח לאדם, אנחנו סבורים שהסכום בטל בשישים לעומת התמורה ולעומת כל פעולה שאנחנו עושים בספורט הזה . כל עליה לעמדה מסתכמת בהוצאות של 100 עד 200 שח לרובנו.
הפריט הכי זול בציוד שלנו עולה 200שח .  חמישים השקלים הללו לא יהוו נטל אמיתי עבור אף גולש.
יש כאן רק עניין של סדרי עדיפויות ועניין עקרוני האם תשלום עבור משהו שתמיד מומן ע"י האגודה הוא ראוי .
בכל האגודות המקבילות תשלום דמי החבר השנתיים הוא גבוה יותר (לעיתים יותר מכפול)
האגודה זקוקה לתמיכת החברים במימון הפעילויות.
הגביה בשטח יכולה להיות אקט משפיל רק עבור החבר שיעבור מאדם לאדם עם פנקס קבלות ויבקש
תשלום. אם כולם יגיעו מוכנים עם מזומן(50 שח למבוגר וילדים ללא תשלום)ונפש חפצה נוכל לחסוך ממנו את אי הנעימות .
מצד שני
ישיבות הוועד פתוחות להשתתפות של כולם וכל חבר שמגיע מביע את דעתו באופן שווה לכולם.
השתתפות חברי אגודה שאינם חברי וועד מאוד עוזרת להבין גם את המקרו ומשלימות פערים של חוסר ניסיון,
 עמיר שלום ז"ל ודוד מיקלס יבדל"א היו משתתפים קבועים בישיבות ותרומתם לישיבות הייתה משמעותית .
כיום הישיבות מנוהלות דרך המחשב בוידאו, כל אחד מביתו, כך שהשתתפות חברי אגודה שאינם חברי וועד היא פשוטה יותר ולא דורשת הגעה פיזית למקום מפגש, כולם מוזמנים להביע את דעתם .
אבל,כשהחלטה מתקבלת ראוי ותרבותי לכבד אותה .
המתנה  לפרוטוקול כדי להעביר ביקורת נגועה בטעם לוואי של ניגוח ולא רצון ממשי בהבעת דעה
ושינוי . חגיא , אני משוכנע שהביקורת שלכם מגיעה ממניעים טהורים של טובת האגודה כולה אבל אחריכם נגרר אספסוף שמתנסח באופן מתלהם ואין לו שום עניין אמיתי בטובת הכלל.
 אתם יותר ממוזמנים להביע דעה בישיבה הבאה ,
אבשלום יעיש

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הרושם הכללי שקיבלתי הוא של אדם מתגונן ולא ממש של תשובה עניינית.
אתחיל דווקא מהסוף
ציינת שהמתנה לפרוטוקול ואחכ העברת ביקורת נגועה בטעם לוואי...- לא ברור לי מהיכן הבאת את הטיעון הזה. אתה מצפה שכולם ישתתפו בכל ישיבת הנהלה כי אחכ ...אחרי שנקבע ונרשם פרוטוקול .... הערות ומענות הינם לא ראויות????
לכל חבר זכות לא להשתתף באף ישיבה ולהביע בקורת על כל החלטה. מה שחשוב ורלוונטי זה הבקורת עצמה וכל נסיון להסיח את הדעת מהביקורת עצמה גופה, הוא מיותר ולא ראוי.

בתחילה כתבת שרציתם להרגיש את השטח. לי יש רושם שהשטח לא צריך להחליט אלא דיון ענייני שמתייחס למצב נתון. תקציב, הסטוריה , מטרות האגודה וכו...
כל החלטה ששוברת סטטוס קוו ארוך שנים (מאז קום האגודה כנראה) מן הראוי שתזכה ליותר מסקר שטח לא מבוסס וחפוז. בזמן שהחלטתם לגייס לטובת הערב 2500 שקל מדמי השתתפות באותה נשימה ממש(!!!!) החלטתם לממן ביטוח - שוב בהחלטה ששוברת סטטוס קוו (שלא לדבר על אי היתכנות תקציבית לאורך יותר משנתיים שלוש לדעתי) , בהיקף של 15 אלף שקל(אולי יותר...) לטובת ליגות זוטרות שלפחות על פי הדעה המקצועית שלי נטען שלא יתרמו לא להעלאת הרמה ולא להגדלת מספר החברים בעתיד . גם פה צריך אולי לעשות סקר שוק? מה החברה רוצים?
גם בראייה הסטטיסטית שמתוך כ 15 משתתפים לפחות 10 כבר תוך 3 -4 שנים לא יהיו חברי אגודה ולמעשה דמי החבר שישלמו לא יכסו אפילו חמישית מהעלות האישית של כל אחד מהם לאגודה - גישה שמראה אצבע מאד קלה ובזבזנית על הקופה , נראה מאד מפתיע הניסיון לגרד 2500 שקל בזמן שאלפי שקלים מושלכים בפזרנות. כלל לא התייחסת לעניין הזה ועל זה נאמרה המילה "הזוי" שציינת בתגובתך. בהחלט עניין הזוי  וחבל מאד שמגישה מתגוננת אתה(ושאר חברי ההנהלה) לא מצליחים לראות כמה לא מאוזנת ואחראית גישתכם בעניין הכספי .

ציינתי כבר כל כך הרבה פעמים שניתן להרים ערב בעלות של 1500 שקל- גם לזה אין התייחסות. זה שמישהוא קודם לכם ביזבז כמו מטורף על אוכל לא מצדיק את המשך הפארסה. גם לזה לא התייחסת. ערב בירות יעלה לאגודה 250 שקל ולא הוצע מעולם עניין כזה והעלאת 2 אופציות בלבד כאילו האופציה הישנה והטובה לא קיימת היא פשוט מניפולציה לשמה! זה לא ערב בירות ומדורה או ערב גסטרונומי בעלות של 8000 שח! יש הרבה ספקטרום באמצע כאמור.
 ערב סביר כפי שנעשה 20 שנה בעבר ברציפות של: פיתות , חמוצים, סלט עשיר, חומוסטחינה וסלטים , משקאות קלים קצת פינוקים וקפה - כל אלו לא יעלו יותר מ 1200 שקל להערכתי.
אפשר וצריך לצמצם את ההוצאה באופן ניכר. אתם בחרתם להכניס יד לכיס של כולם. אני רוצה להזכיר שוב שכולם נהנים מהאוכל והחגיגה אבל זאת לא מטרת הערב וכך יצא שבערב הקודם כל נושא ההרצאות נדחקו לפינה "בזכות" החגיגה הקולינרית שאינה מטרה בשום סעיף של האגודה .

בתור בעל משפחה שמוציא אלפי שקלים כל שבוע אני לא צריך הטפות מוסר וגישה של "מה זה בשבילך 50 שקל". יש בינינו שלא סופרים 1000 שקל ויש שבשבילם כל 10 שקלים חשובים. הקביעה שהדבר לא יהווה נטל על אף אחד היא גישה מעליבה ונעלבתי עבור אלו שכנראה גם 50 השח האלו רלוונטים וגם דמי החבר הגבוהים השנתיים (שבחרתם כדרכם של קודמיכם , לא להפחיתם משום מה )  נראים כהוצאה מוגזמת. כן, אני יודע שמועדון הגולף של קיסרייה גובה פי 2 מאיתנו. מה זה קשור אבל?
« עריכה אחרונה: May 17, 2014, 03:22:14 pm על ידי חגי »

מנותק אבשלום

• אבשלום יעיש
  • משחק בארגז החול
תודה על הארותיך המחכימות , כולי תקווה שגם קולך ישמע בישיבות הבאות
אבשלום יעיש

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
תודה אבשלום על התגובה. חגי, אפשר להתנסח קצת יותר בעדינות.
צריך לזכור שבסופו של דבר החברה פועלים בהתנדבות וקיבלו
את המנדט להחליט החלטות(גם אם זה לא נראה לנו).
לא ראיתי התייחסות לעניין ביטוח הליגות- שם לדעתי עשיתם טעות.
לגבי מבוא חמה-אפשר לחשוב ביצירתיות על מנגנון גביה אחר, (רצוי בתחילת שנה).
גם אני בעד להמשיך עם המתכונת "היקרה", אבל כפי שציינתי, עדיף לגבות על כך בתחילת שנה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
יותר עדין מזה? את מה שאני באמת חושב תאמין לי שלא כתבתי. למה להזכיר שאת התפקיד עושים בהתנדבות? מה.? זה טיעון שרלוונטי בכלל בעניין? גם אני עושה הכל בהתנדבות וגם בעבר שימשתי בתפקידי הוועד בהתנדבות כמו כולם.
תגובה הולמת ונדרשת מצד ההנהלה היא להציג בעקבות כל מה שנאמר את מאזן האגודה ואת תחזית ההוצאות לשנה זו וכמה ישאר בסוף שנה. כמו כן תחזית כמה ישאר בקצב הזה עוד שנתיים.
אני חושב שהוויכוח יקבל מימד מספרי פשוט ואיתו יהיה קל יותר לקבל החלטות איטלגנטיות למי שבנתיים מתקשה בזה.
עדין. מאד עדין.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
הוצאת כסף מהאגודה לערב בטיחות לא טוב,להוציא המכיס הפרטי לא טוב.
לקיים ליגה זוטרה לא טוב,להוציא את הכסף מהמשתתפים לא טוב.
פירגון לחברי האגודה לא טוב.
בקיצר שייקה מה אתה צריך את החרא הזה,מי שיש לו ביקורת שיקח את המושכות לידיו ואם הוא לא רוצה תמיד אפשר לסגור את האגודה ואז תהיו חופשיים כמונו.

חמישים פאקינג שקל לערב בטיחות,באמת אתם חושבים שזה יקר?
בגאט ושתיה באבו גאמל עולה 45 ש"ח.