כתב נושא: פידבק לטיסות  (נקרא 1861 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
פידבק לטיסות
« ב- : May 11, 2014, 12:32:00 am »
שלום לחבריי הגולשים,

בשעה טובה גם אני טס עם GoPro ולהלן שני לינקים לסרטי טיסות שעשיתי במסגרת הקורס קרוס קאנטרי של ירון.
אשמח לקבל פידבק מהוותיקים על הטיסות.
לדעתי משהו בפניות ובסיבובים בתוך התרמיקות לא תקין , אבל קשה לי לשים על זה את האצבע.
כמובן שגם הערות להמראות (מעבר ידיים לבייס באר לפני ניתוק) ולנחיתות יתקבלו בשמחה.

תודה ושבוע טוב,
בועז

https://www.youtube.com/watch?v=6xcRSjmDPKQ
https://www.youtube.com/watch?v=QEoYGsTw6oo

מנותק לירן רלר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: פידבק לטיסות
« Reply #1 ב- : May 11, 2014, 08:27:30 am »
מעולה שאתה משתף.

המראה: בשתי ההמראות יש לך את הבעיה שכתבת אז לא אפרט.
 ההמראה השניה שנראת ברוח חזקה אתה לא מייצר מגמת התקדמות אלא משחרר את הגלשן ובעצם אתה טס ברוורס. הסכנה היא שתטוס יותר אחורה מלמעלה ואז תיכנס לרוטור של העמדה (כמו בשרונה) או למפל רוח של העצים.

טרמיקות: הרגליים שלך פונות הפוך מהידיים לכן קשה לך להיכנס לפניה. יש שתי דרכים טובת להכניס את הרגליים לפניה. 1. לדחוף מעט את היד החיצונית 2. לחשוב על הרגליים ולהכניסם לתוך הפניה.

נתיב: בטיסה השניה נראה שאתה טס לכיוון השדה נחיתה ואז מסתובב לנחיתה (טבעי עם זאת המשימה) שאתה מסתובב מערבה רואים שטסת דרומית (פחות מחצי קילומטר) לרחוב עננים.

נחיתה: העברת ידים שלך במיקום נכון (יש אלף דעות לדעתי לפני הפניה האחרונה זה המיקום הנכון). אתה נוחת ב"כוס מים" ולא שידיך לפני הצלעות מה שמפריע לך בגילגול ובעילרוד.
דבר אחרון בנחיתה הראשונה אתה דוחף ואתה קרוב להתהפך עם הגלשן. אני לא יודע עם הבנת מה הרוח ותיכננת את הנחיתה אבל ברור שלא צריכה להיות שם דחיפה.

בכל מקרה אצרף טרק (היום כל פלאפון יכול ליצר כזה). אוכל לראות את הדברים טוב יותר

תודה על השיתוף. אתה בכיוון מעולה

ניפגש בהרים

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #2 ב- : May 11, 2014, 08:56:23 am »
בועז, עמידת מוצא!!!! אם לא תטפל בעניין בדחיפות,
חזרה להר זה רק עניין של זמן! הכתפיים מחוץ למשולש, ואת
משקל הגלשן אתה נושא בכפות הידיים. הגלשן אמור לשבת על הכתפיים.
לתאר את הנושא הזה פה לא יהיה הפקטיבי, לדעתי אתה חייב להתאמן
על זה, רצוי עם מדריך... אם תרצה עזרה/הסבר נוסף, אתה מוזמן לדבר איתי...

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 11, 2014, 06:09:06 pm »
קודם כל ברכות על הקורס ועל הקרוסים.
כיף גדול לראות את ההתקדמות שלכם.

לגבי הנחיתה בסרטון השני,
לי נראה שאתה יוצא לפיינל מוקדם מדי ועם יותר מדי גובה.
העברת ידיים והתחלת משיכה החל בדקה 19:31. מה שהיה אמור להיות פלייר קורה בערך הדקה 20:11. כלומר 40 שניות של פיינל מאוד מאוד ארוך ובמשיכה.
קודם כל, זה לא מעייף?
שנית, הגעת קרוב לקרקע עם עודף מהירות (קשה לי להאמין שאני כותב דבר כזה), שיחררת את הגלשן בצורה לא הדרגתית (קרה גם לי בשבת האחרונה) והיית מהוסס עד שהתצ'תקמק לך הפלייר. הערכה שלי שהגעת קרוב לקרקע כשאתה כבר מותש וחסר כוח בידיים. זה הוציא אותך מאיזון ודפק לך את השיפוט של שחרור הגלשן ותזמון הפלייר.
אולי אני טועה כאן. תגיד אתה...
מעבר לזה, יציאה לפיינל מכל כך גבוה מקשה על השיפוט לבול ויוצרת יותר סיכוי לאובר-שוט. לי זה נראה כאילו אתה מנסה להתמודד עם מצב כזה תוך כדי הפיינל באסים קלים ועוד יותר משיכה.
יהיה כדאי לך לתחקר נחיתות של אחרים ולהתייעץ איך לשפר את השיפוט לנחיתה כך שלא תצטרך פיינל כל כך ארוך. זה יקל עליך בעתיד.
מקוה מאוד שלא חפרתי בנושא, ואם אני טועה אז קח אותי בקלות.

דבר נוסף, לפני מעבר הידיים ואחרי הוצאת הרגליים אתה מושך בחוט של הפיץ' בשביל לעבור לעמידה.
אני חושב שזה הרגל לא טוב. אתה אמור לעבור לעמידה באמצעות שרירי בטן ו"התיישבות" בריתמה. לחוט של הפיץ' לא אמור להיות חלק במעבר לעמידה.
יהיו יש שדות מאוד טרמליים או טורבילנטיים שאתה תגיע אליהם אחרי קרוס ורק תרצה לשלוט בגלשן שלא יתפרע. בימים כאלה יהיה לך קשה לנהג גלשן וגם להתעסק עם החוט הזה. לכן  אני ממליץ בחום לתרגל מעבר לעמידה בדרך שציינתי.

תודה על השיתוף ובהצלחה בקרוסים :)
יוסי.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 11, 2014, 07:25:54 pm »
למה האיכות כה ירודה

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : May 11, 2014, 08:28:25 pm »
מזל שיש חובת קורס הגדרי דרגה 3...אחרת לא היית יודע שיש לך בעייה רצינית בהמראה.
בקיצור- לא מעניין כרגע איך אתה מטרמל אם בשלב הבסיסי של המראה אתה מפשל בשני הסרטים!

בסרט הראשון (גם בסרט השני) אתה מתחיל לרוץ ישר איך שמפנים את הכבלים.
לחץ? מתקשה להחזיק גלשן ולייצב אותו? אם אתה לא מייצב גלשן ומרגיש את העילוי מאוזן על הכנפיים(במיוחד בסרט הראשון שיש הרבה רוח) אז לא פלא שכבר בצעד השני הגלשן בהטייה לא בריאה .
בנוסף רואים למעשה שמשהוא בטכניקת ההמראה לא עובד טוב- מיד כשמתחילה כנף שמאל לרדת למעשה אתה מחזיק את המשולש בפועל רק דרך יד שמאל שהיא היד שאיתה אי אפשר לתקן גלגול ימינה!!!!
אולי גיא קלט שם משהוא שאני לא ממש רואה או שאין לי נסיון בו (לזהות את הבעייה בהחזקת הגלשן) אבל ללא ספק משהוא לא עובד טוב.
גם בהמראה השנייה שוב כנף שמאל נופלת ושוב במהלך הריצה אין בכלל נסיון לתקן או יכולת לתקן עקב מצב הגוף כשאתה צולל קדימה . ההמראה נראית ברוח חלשה ולכן הייתי מצפה לתחילת ריצה איטית ונבנית בהדרגה. לעומת זאת נראה שאתה ישר במבערים מלאים וישר צולל לתוך המשולש מבלי שיש לך ממש שליטה בגלגול של הגלשן. בהמראה הזאת המעבר לספיד בר היה מוקדם מאד ולא ברור לי מה החיפזון להגיע לספיד בר במצב כזה.
נראה גם שהיית קרוב מאד לגלח את השיחים שם - לא ברור לי אם זה בגלל חוסר מהירות או עודף משיכה.
« עריכה אחרונה: May 11, 2014, 08:29:36 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : May 11, 2014, 08:58:39 pm »
בסרט השני רואים בברור שכל פעם שנכנסת טרמיקה האף של הגלשן עולה ואתה מתחיל להסתובב בלי לשמור על מצב אף וזה גורם לך לעשות כל הזמן ווינג אוברס במקום פניות נורמליות. שים לב לשמירה על מצב אף קבוע על האופק כי זה נראה שאתה טס בלי ממש להחזיק את הגלשן תחת שליטה אלא אתה מגיב להתבדרויות שלו בצורה לא מדוייקת וזה נראה די סמטוכה. כפי שנאמר - יש גם בעייה רצינית עם מצב הגוף - הרגליים מטיילות כל הזמן ימינה ושמאלה בלי שום קשר לכוונות ההטסה שלך!.
בדקה 4:40 אתה מדגים נפלא איך טס מישהוא שיצא לטנדם עם מדריך והמדריך נפל או ברח. שים לב איך האף עולה לכיוון הזדקרות ונופל לתוך הפנייה ושוב עולה בגלל עודף מהירות ושוב נופל.
ראבק- זה לא כייף לטוס כך! אתה בכלל לא שולט בפנייה וכאן קצת נראה לי יש בעייה יותר רצינית איך קיבלת דרגה 3 והבוחן לא עלה על זה. איך שזה נראה בסרט זה ממש לא רמת דרגה 3 אלא גולש עם מעט מאד נסיון יחסית .
כשיצאת לקרוס לא ראיתי שום נסיון למשוך כדי להגיע לענן הבא מהר יותר. כנל לא ראיתי שום נסיון לטוס לאט יותר בטרמיקות.

הלכתי לנחיתה(בשני הסרטונים בדיוק אותה טכניקב שגוייה). - אתה יוצא מהרתמה מוקדם לאללה וסתם מתעייף. אחרי זה פוזת המשיכה לנחיתה היא פוזה שלא מאפשרת לך לתקן גלגול כי הידיים מאד נמוכות על הצלעות.ראיתי עוד מישהוא נוחת ככה. זה פשוט שגוי! גם השליטה במצב האף לא טובה כשמחזיקים כל כך נמוך  ובאמת לקראת הקרקע הגלשן מנתר לך קצת חזרה מעלה. שוב - נראה לי שמשהוא פה כלל לא דומה למצב העמידה שאני מכיר - מצב בו הידיים בקלות מחזיקות ב 2/3 העליון של הצלעות בזמן שאתה בקושי מחזיק ברבע התחתון.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #7 ב- : May 12, 2014, 09:17:27 am »
כתבו פה כבר על הטעויות שלך, לכן לא אוסיף על כך.
רק אתקן שני דברים שיוסי ציין (יוסס, לתשומת לבך..).
א. (פחות חמור) פיינל ארוך: אין עם זה שום בעייה, להיפך! כמובן שזה לא אומר שצריך למשוך לאורך כל הדרך (יוסי צודק בזה שזה מעייף).
להבדיל ממה שיוסי חושב, דווקא בפיינל ארוך קל לכוון לבול ע"י שינויי מהירות טיסה, Sים וכדומה. יש המון זמן (וגובה) לראות האם נקודת הבול "עולה" או "יורדת", ולתקן בהתאם.

ב. לידיעת יוסי!!!! מנגנון העמידה ברתמות מתחילים מיועד בדיוק לזה!!!
זו לא התעסקות קשה (כמובן שלא מתעסקים עם העמידה ברגע האחרון) .
ברתמות כאלה, נקודת התליה אינה משתנה (כמו בסליידרים של ברתמות מתקדמות יותר), ולכן, אם לא תשתמש במערכת הזו, תמיד תצטרך "לתמוך" בגוף עמ"נ להישאר במצב עמידה. השאיפה היא שהעמידה של הגוף תהיה ללא התערבות של הידיים, כך, הידיים פנויות לתפעל את הגלשן בלבד.
זהו עניין מהותי לטכניקת נחיתה נכונה, וחבל שאתה (יוסי) לא מודע לה, ועוד יותר חבל שאתה מטעה טייסים חסרי נסיון.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : May 12, 2014, 09:57:08 am »
טוב באמת כתבו פה כבר הרבה , אחפור גם בקטנה :

1. המראה צריך לעבוד על עמידת המוצא והתחלה הדרגתית (בעיה שיש להרבה בהתחלה) , וגם שמתי לב לעניין שחגי כתב - אתה ממהר ! גם אחרי שהעוזר עזב , תרגיש את הגלשן עוד שניה שתיים ותקבל את האינפוט של האיזון והמומנט המתאים .

2. בטיסה עצמה יש ממש שיפור , משהו בתנוחה ובטכניקה אולי קצת לא נראה נוח לך במיוחד בפניות ימינה (תנסה לשחק עם העברת כח בין הידיים) , אבל התת מודע שלך בהחלט נראה מודע ומגיב לטרמיקות מסביב יפה .
לגבי הגלייד  , בלי קשר לכיוון (טסתם מראש לכפר כמא) , תנסה לזכור ששינוי מהירויות משפיע המון , ביציאה מהטרמיקה ועוד בשילוב מעבר בלי סייד של ההר חייבים להגביר המון בתור התחלה כדי לטוס יעיל

3. לגבי הנחיתות - הפיינל הארוך מעולה לדעתי (פותר את רוב בעיות הנחיתה והתכנון)!  גם המהירות הגבוהה מצויינת . אבל אם תחזיק את הצלעות בחביקה ולא בכוס מים גם תתאמץ פחות וגם תהיה רגיש יותר בשחרור האנרגיה בהצפה . אפשר גם להחזיק מראש טיפה יותר גבוה , ולהעלות אותם עוד בדחיפה .

ואל תיקח קשה הערות קיצוניות :)

בהצלחה בהמשך הקורס וקבלת דרגה 3 !
« עריכה אחרונה: May 12, 2014, 09:59:03 am על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 12, 2014, 11:32:57 am »
דוד,
כמובן שכוונתי לא הייתה להטעות.
כשלעצמי, לא הצטרכתי מעולם להשתמש במנגנון הזה בשביל לעבור לעמידה, ואת עצמי אני תומך בשרירי הבטן ובהתיישבות על רצועות הרגליים של הריתמה. מעבר לכך, מעולם לא ראיתי בסרטונים מעבר לעמידה באמצעות מנגנון הפיץ', אז אני גם לא יודע עד כמה זה נפוץ.
קבל את התנצלותי על חוסר העמקה והבנה.
יוסי.