כתב נושא: ושוב ביקורת לגבי ניהול האגודה  (נקרא 2335 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
ושוב ביקורת לגבי ניהול האגודה
« ב- : May 02, 2014, 12:37:33 pm »
לאחרונה פורסם הלוז של האגודה במייל ושם מופיעים שלל תחרויות הליגה - דרגות 3/4, דרגות 2 וספורט קלאס...סחתיין??
ממש לא.
לא רק שמממנים את דרגות 2 בביטוח יקר מאד על תחרויות שלא מצדיקות הוצאה של כמעט 900 שקל לאדם , אז מוסיפים עוד קטגורייה של ספורט קלאס וממשיכים לשפוך כסף על חברה שבמקום להתאמץ ולהצטרף לליגה האמיתית , מקבלים לעצמם נישה משלהם. בליגה הזאת אם תתקיים ,כל המראה תעלה לאגודה בן 200 ל 300 שקל לאדם!!!! בערך כמו 4-5 שנים דמי החבר שלו בניכוי העלויות הקבועות!!!!
כלומר ....כל מתחרה עולה לאגודה קרוב ל 10 שנים תרומתו בדמי החבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מישהוא בכלל עשה את החשבון הזה???

כל טיעון שמנסה לתמוך בעניין הנל לא יכול לענות על שאלה מאד בסיסית - האם כספי האגודה נועדו להימחק כליל רק בשביל "יציאה ניהולית" שהחלה לפני שנה וכנראה יש לה עתיד כלכלי מוגבל של מקסימום עוד שנתיים עד שהקופה תתרוקן ואז גם הליגה האמיתית לא תוכל להתקיים כיוון שאף אחד לא יהיה מוכן לשלם את זה מכיסו.
בקיצור- לדעתי- עלינו על מסלול מהיר לחיסול האגודה כלכלית וכידוע כשמשהוא נופל כלכלית הוא גם מתפרק. להנהלה הנוכחית אני קורא להתעשת ולהבין שאין שום אפשרות כלכלית לעניין ואין לכך שום כיסוי מימוני למעט הרזרבות הקיימות.

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: ושוב ביקורת לגבי ניהול האגודה
« Reply #1 ב- : May 02, 2014, 11:27:44 pm »
אני לרוב לא אוהב להתערב בכל העניינים האלה אלא להתעסק יותר בטיסות.
אבל השנה זה כבר מוגזם...
אני אישית לא שילמתי דמי חבר השנה כי אני רואה כל שנה 400 ומשהו שקלים הולכים לקייטרינג פעם בשנה,ולחלקנו הכסף הזה בא בפחות קלות מאחרים.
אני הייתי רוצה לראות את הכספים הגדולים האלה הולכים לשיפוץ אתרים קיימים (רמפה בתבור),ופתיחת עמדות בדרום הארץ (לא ייתכן שהמצנחים חוגגים במצפה ועל כל הדרום ואנחנו נוסעים 3 שעות כיוון בשביל טיסה של שעה)
במקום זה הכסף יושב לו בבנק,ומתבזבז על משלחות חו"ל שמקדמות אחדים בסצנה נורא קטנה של 50 איש.

לדעתי ליגה דרגה 2 וספורט קלאס זה אחלה של הוצאה כספית מכיוון שלא לכל מי שגולש בגלשן יש את הזמן והכסף להגיע למעמד המכובד שאליו הגיעו משתתפי הליגה שכבר בעלי גלשנים מתקדמים ומוציאים קרוסים כמו לחמניות חמות מהרתמה.

אבל שוב זו היא רק דעתי האישית בתור גולש שטס פעם ב שלוש שבועות-חודש ושילם כל שנה מיסי אגודה מאז שאני בן 19
(היום 23).

בנימה אחרת,
תודה רבה לחברי הוועד וכל מנהלי כל החבורה הקטנה שנקראת "גולשי אוויר בארץ ישראל".
אתם סופגים המון ביקורת והמון ציקצוקים ונקווה שתמשיכו לנהל את האגודה הזאת בהשקעה והבנה.
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : May 04, 2014, 09:59:15 am »
ג'ניה עם כל הכבוד ...

נחמד מאוד שאתה נותן את נקודת המבט האישית שלך , אבל פה מדובר בנקודת מבט הרבה יותר רחבה ורצינית .

מצד אחד אתה אומר בואו נשים את הקופה הקטנה (שנצברה מליגות של אנשים שהתחייבו לספורט ועוסקים ומקדמים אותו שנים רבות,ולא מדמי חבר!) על חבורה ש80% מהם לא ימשיכו בספורט .
ו/או על עמדה ליד הבית שלך שהיא לא בסדר העדיפויות של האגודה .

מצד שני , אתה לא משתתף בכלל בתשלום הוועד וזה אומר שגם אתה טס לא חוקי .

מצד שלישי , מה עשית בשביל מדינה ??

לידעתך אנחנו עובדים קשה על בניית רמפה (יש כבר תוכניות וקבלנים לקראת תחילת עבודה) ..

ואת הכסף אנחנו מקבלים מאיתן קורן היקר , שמועיל בטובו לתרום לאגודה ולספורט..ולא מכספי האגודה .

אה גם בדקנו עוד אפשרויות לשיפור עמדות , וגם שם פנינו לאפיקי השקעה, והשקענו מאמצים וזמן .

למשלחת שאולי קשה לך להבין , אבל היא אחד הדברים שיכולים להציל את האגודה ועתידה בסופו של דבר, נעשו מאמצים רבים לגייס כספים ותמיכה -

שוב איתן קורן התנדב לעזור , והכנות מכתבים ומספר פגישות עם אי"לת הניבו סיוע נוסף מקרן שתומכת בקידום הספורט ומבינה את חשיבותו .

חגי צודק לדעתי בראיה הכללית שלו , ועם זאת חשוב לקדם את הליגות בכלל כי זאת מטרת האגודה ,והיסודות שעליה היא בנויה וממומנת . ובלי זה לא נוכל לקדם לא את הגוזלים ולא את המובילים .

לכן צריך למצא פתרון לכל נושא הביטוח וההוצאות , ושמואל כבר עובד על זה בחודשים האחרונים .

אתה רוצה להיות "גולש בודד" ומזדמן (ולא חוקי), זכותך המלאה - אבל זה לא מקום ממנו את יכול לשפוט את אלו שהספורט והאגודה הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלהם , והם מתנהגים ככה .

הכל ברוח טובה כמובן :)
« עריכה אחרונה: May 04, 2014, 10:04:24 am על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 04, 2014, 12:54:22 pm »
עם המון אהבה לכל המשתתפים בליגה 3-4, ובלי שום ביקורת אלא רק מתוך התבוננות נקיה, רובכם (לא הצעירים אלא הבוגרים) משתמשים בליגה בתור תירוץ לבוא לגלוש, ובשאר הזמן אתם לא ממש מתפקדים.
מכאן, שי וחגי, שגם ליגה 3-4 היא לאנשים שלא ממש מהווים חלק מהספורט שלנו.

בתאכל'ס, בסוף היום אני מגיע לעמדות די הרבה ורואה שרוב העוסקים בספורט הם אנשים בשנתם הראשונה או אנשים שלא פרשו אחרי שנה והם עדיין בתחום 10 השנים הראשונות שלהם בענף. הבוגרים נעלמו מהנוף כבר מזמן, למעט מיקי.

חלילה לי מלהיות כפוי טובה ולא להעריך את הבוגרים על כל מה שעשו עבור הספורט בשנים עברו.
וחגי, אתה בפני עצמך תורם בעיני תרומה אין סופית בהרבה מישורים.
אבל תסתכלו קצת לכיוון אלו שמהווים את החלק העיקרי בספורט ותשאלו איפה האינטרסים שלהם. מחשבות על העתיד הן לא רק תקציביות.
עמדה בדרום היא לא בשמיים ואולי גם לא תעלה כל כך הרבה...
ליגת ספורט אולי תקדם את ה"לא צעירים" ותעזור להם להגיע לליגה האמיתית.
אני עצמי לא מרבה לחשוב על זה ואין לי רעיונות מה לעשות בשביל לקדם את הספורט. אבל בכל מקרה, אני מזהה שהעמדה של חגי נוטה לכיוון אחד בצורה לא ממש בריאה. תחשבו מי באמת פעילים בספורט ותנסו לקדם אותם. אגב, לדעתי המשלחת לחו"ל היא בדיוק מה שאני מדבר עליו. מקדמת את האנשים שבטווח ה-10 שנים.

שבוע טוב וחג שמח לכולם :)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : May 04, 2014, 02:49:24 pm »
..יוסקה הפתעת אותי.."לא ממש מתפקדים" ???
לירו,אודי,עודד,אני כולנו באים לגלוש יותר ממך ומרוב הצעירים תורמים בהרבה דברים נוספים באגודה ומשתתפים בליגה (שקובידו קצת פחות ממך אבל עדיין והיה שנתיים רצוף י"ור לפני שנתיים).
השאר תורמים בדברים אחרים , ואם הליגה היא התירוץ אז אני מקווה שהוא ישאר :
ולנסי חבר וועד , גיא עוזר השנה לקדם לפחות 2 פרוייקטים, חגי טייס ראשי, ירון ..הבוס שלך וקצת תורם לאגודה פה ושם,איתן קורן כבר אמרתי ..
..על כל אחד יכולתי לרשום עוד פרטים על תיפקודם כגולשים תורמים באגודה אבל נראה לי שמיותר להרחיב
בקיצור גם אתה הרווחת את המשפט:
"עם כל הכבוד"
ובנימת תאכלס ,
יאללה יוסקה קח פרוייקטים:
1. תרים עמדה בדרום , אני אתן לך טיפים מאיפה להתחיל !
2. תרים פרוייקט שמקדם צעירים , אולי הרצאות , העשרות ..
3. אולי תנהל ליגה, נגיד ליגת ספורט ?

« עריכה אחרונה: May 04, 2014, 03:05:40 pm על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 04, 2014, 04:03:22 pm »
שייקה, נראה לי שלא הבנת אותי.
אתה, לירן, אודי, הילד, שקובידו, העצמונים, אדריאן, כולכם פחות מ-10 שנים בספורט, והיום אתם הלב של הספורט והאגודה. לכן משלחת לחו"ל שהיא בדיוק בשלב הנכון עבורכם היא כל כך מבורכת בעיניי.
שוב, יש לי המון המון הערכה למבוגרים, אבל בתאכל'ס אני רואה אותם רק בליגות. זה לא אומר שאני מוריד מהתרומה הרבה שלהם לספורט, ועכשיו שאתה מאיר את עייני לכך שזו גם תרומה שבהווה אתה משמח אותי :)

לגבי התפקוד שלי כחבר באגודה, המצב עצוב מאוד. מגיע לי ציון מינוס, אבל זה מה שיש. מעולם לא התיימרתי למשהו אחר. אני מודע למה אני יכול ומה לא...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : May 04, 2014, 10:20:24 pm »
תסלח לי יוסי שהפסקתי לקרא אותך אחרי 2 שורות

מסתבר שלחוצפה הישראלית באמת מגיע ליגה משלה....

1. לאמר על גולש שממלא תפקיד חיוני באגודה (שאף אחר לא מוכן לקחת)שהוא לא ממש חלק מהספורט....דיינו.
    לאמר על גולש שמציג רמה גבוהה בטיסות ובליגה שהוא לא ממש חלק מהספורט ....דיינו.
    לאמר על גולש שבאמתחתו רקורד טיסות שלך עדיין אין אפילו 1% ממנו שהוא לא ממש חלק מהספורט...דיינו
    יש עוד אבל הפואנטה ברורה ...לא?

2.שי - רבים וטובים שמשתתפים בליגה העליונה היום צמחו והתקדמו בלי שהאגודה ממנה להם ביטוח של תחרויות "קדם" ליגה 3. אני מבטיח לך שמדובר בבזבוז כסף פנטסתי כשמי שישאר בעתיד ויתקדם בספורט כלל לא מקוטגר האם השתתף או לא בליגה נחותה קודמת.

3. עדיין אף אחד לא התייחס לשאלה מדוע מגיע לצעירים כיום להיות ממומנים על חשבון עתיד הספורט ? הרי כפי שציינתי  עד סוף 2016 בקצב הנוכחי הקופה ריקה. אין משלחות לחול, אין ערבי בטיחות, אין ליגה דרגה 3-4 אין פרסים אין גביעים.

האם מסורת של 30 שנה ראוייה שתכחד רק לטובת כמה יחידי סגולה שהצטרפו בשנתיים האחרונות לאגודה?

ויוסי תעשה טובה- אל תנהל ליגת ספורט. עוד עצת אחיתופל שיל שי.
« עריכה אחרונה: May 05, 2014, 08:47:29 am על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : May 04, 2014, 10:36:01 pm »
ועוד תגובה לכל הצעירים והסמי צעירים.

אחרי 10 שנים של מסחר בבורסה המליצו לי לקרא ספר של איזה אולד טיימר - זכרונותיו של סוחר מוול סטריט.
די התפלאתי שממליצים לי על ספר שמתאר תקופה לפני 100 שנה. ראבק 1920-1930...נו אפילו פקס לא היה אז.
מהר מאד גיליתי שכל מה שלמדתי בעשר שנים ואחכ מה שאלמד על בשרי בעשר השנים הבאות- אותו בחור מלפני 100 שנה....כבר כתב לפני.
לא המצאתי את הגלגל , היו הרבה הרבה לפני שגילו את אמריקה. אני רק הייתי אידיוט לא לקרא ולהפנים את המסרים שלו עוד בשנה שנתיים הראשונות שלי בעסק.

לכן מצד אחד אני לא מופתע שצעירים כמו יוסי וכמו שי ולירן חושבים שהם רואים את הדברים בפרספקטיבה הנכונה.
אבל במציאות מי שיגלה בסוף שהזקנים צדקו זה אתם. לא המצאתם את הגלגל. כל שינוי שהבאתם כמעט תמיד נכשל.
לא אמנה פה את כל הטעויות שעשו ועדיין עושים (כמו תאריכי הליגה הממוסמרים ללא יכולת דילוג שבוע) אבל כשמישהוא אומר "זה אחלה הוצאה כספית " אז כנראה שמישהוא פה אידיוט. אפילו אידיוט גדול. מילא הוא צעיר ולא רואה דברים מפרספקטיבה נכונה , מילא המציא את הגלגל ועכשיו חושב שמה שלא נעשה מעולם מקודש!, מילא הוא חושב שזה באמת יקדם אנשים לטובת הליגה האמיתית - עדיין נאיבי..., אבל חשבון פשוט עשית? ראית כמה זה עולה? קשה לחבר 3 מספרים ולהבין שמה שערבי השחיתות במבוא חמה לא הצליחו לעשות ב 5 השנים האחרונו, הבדיחה הזאת תעשה בשנתיים?
« עריכה אחרונה: May 04, 2014, 10:37:30 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : May 05, 2014, 08:49:25 am »
מסתבר לצערי הרב שטעיתי ביחס לדמי החבר של יוסי הנל כשבילבלתי אותו עם יוסי אחר שבחר לא לשלם דמי חבר.
נא קבל את התנצלותי הכנה על חוסר הזהירות .

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #9 ב- : May 05, 2014, 09:34:48 am »
התקבלה.
תודה על תשומת הלב.
יוסי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : May 05, 2014, 01:46:59 pm »
חגי מסכים איתך מהתחלה לגבי הכסף ,
חושב שהליגות הצעירות גם חשובות ולכן צריך למצוא פתרון שלא יגרמו לרישוש הקופה .

מנותק אוהד שרון

• משחק בארגז החול
« Reply #11 ב- : May 07, 2014, 10:57:17 am »
שאלה לחגי:
אם חלק ממטרות האגודה זה להוציא משלחות לחו"ל ויש תחרות בינ"ל של sport class למה לא לקדם תחרות כזו?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : May 07, 2014, 11:30:46 pm »
בעד משלחות לחול
נגד בזבוז משווע של כסף על ליגה ספורט קלאס ודרגות 2

אפאחד ממשתתפי הליגות האלו לא יצא לייצג אותנו בחול לפני שיגיע לרמה של לעשות קרוסים ולהשתתף בליגה 3/4.

סתם שריפת 15-17 אלף שקל בשנה שאין מהם שום תמורה.
« עריכה אחרונה: May 07, 2014, 11:32:23 pm על ידי חגי »