כתב נושא: תבור מעגן 26/04/14  (נקרא 4022 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תבור מעגן 26/04/14
« ב- : April 26, 2014, 10:23:47 pm »
היה היום יום מעניין ופעיל מאוד.
קרוס ראשון שלי, תבור מעגן :)
טרמיקות בועטות שנתנו את העבודה, רחובות של עילוי, והרגשתי נוח גם כשירדתי בגובה כי הרגיש לי שיש עילוי בכל מקום.
הבריכות בהחלט שחררו משהו שעבד. זה בד"כ אמור להיות כך, נכון? אני מתכוון, אם יש לי גובה טוב להגיע לבריכות, אז להשתדל להעבור שם במיוחד?...
היה לי מאוד מעניין לחצות את יבניאל מהנקודה הזו, וזו פעם ראשונה שבחרתי בנתיב הזה. סה"כ הרגשתי שהיה לי תמיד מספיק גובה להמשיך.
רציתי להגיד תודה רבה לכולם על העצות וההסברים איך לשפר את הטיסות שלי. זה מאוד עוזר לי להתקדם אז כנראה שאתם עושים משהו נכון :)
שמתי לינק לטיסה.
http://www.doarama.com/view/5021
אשמח לכל הערות מבין מי שיכולים לנתח את הטרק ולהעיר את עיני.

שבוע טוב לכולם :)
יוסי

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תבור מעגן 26/04/14
« Reply #1 ב- : April 26, 2014, 10:35:17 pm »

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 27, 2014, 12:24:26 am »
בשעה טובה תותח!

הבריכות והלי-סייד שאחריהן הם בהחלט אזור שבדר"כ עובד. בכל מקרה מומלץ להגיע עם עודף גובה כדי כדי לא ליפול ולהזדקק לחילוץ אתגרי (עשיתי את זה כבר פעמיים -שלוש , אבל תמיד בימים כאשר אני מביא רכב 4 על 4 ;D).

מבחינת הלי-סייד - אך ורק עם מספיק גובה ורצוי בסחיפה בתוך תרמיקה.
« עריכה אחרונה: April 27, 2014, 12:27:04 am על ידי עומר נאמן »
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #3 ב- : April 27, 2014, 11:43:30 am »
יום שבת מהצד שלי.
יום מעניין מאוד שבוא הרבה גולשים יחיסית (את רובם לא ראיתי בגלל שהמראתי מוקדם)
ההפתעה הטובה של היום שעמירם בא לטוס (אני לא יודע מה הוא עשה)

אני המראתי שני אחרי עמירם. הרוח הייתה דרום דרום מערבית בערך 30-40 מעלות מכיוון העמדה כ10 קמ"ש ומשבים עד 25 עד שלושים מה שגרם למצנחים לא להמריא יותר.
אחרי המראה יציאה דרומה ושם טרמיקה ראשונה ל1000 מטר אבל היה נראה שאפשר לעלות יותר גבוה (העננים היו לפי דעתי באזור ה1400). כך עוד פעמיים ובפעם השלישית אני מחליט לצאת החוצה.
יש רחוב אחד של עננים בכל השמיים שמתחיל באזור צומת מגידו עובר מעל התבור ונגמר במבוא חמה. ברור שאני רץ לענן הקרוב ומגיע עליו ב900 מטר עם גלייד 1:19. מתחיל לטרמל מעל כפר תבור במחשבה שהרוח עושה את שלה ובאמת מתקדם הרבה תוך כדי היסחפות. מיקי בזמן הזה יוצא מהתבור נמוך ומתחיל לעלות 3-4 ק"מ מערבית אלי בטרמיקה יפה מאוד. אני יוצא ב1000 מעל הנחל תבור לכיוון שרונה ואוכל לא מעט סינקים (לא רצתי בדיוק בתוך הרחוב). בחלקה המערבי של שרונה מתחיל לטפס לאט ובסוף עולה ל1100 מעל יבניאל בזמן שמיקי כבר עבר מעלי גבוה והוא מתחיל לטרמל מעל אלומות.

כאן הייתה לי התלבטות קשה האם לעזוב את הרחוב היחסית בטוח לכיוון שמיים כחולים שהוריו מראה לי 26 קמ"ש רוח מערבית.
לקחתי את ההימור ויצאתי לכיוון אזורים בגובה 800 תפסתי טרמיקה חלשה שהגדרתי שאני נוחת בפוריה (הבית חולים) עם היא לא הולכת. מטרמל על טרמקיה דרק (+0.5) ופתאום רואה דיה טסה לא רחוק ממני מזרחית והולך לטוס אליה ושם הטרמיקה מתחזקת ל+3 ועולה ל1100 שוב ומתחיל גליד לBIG של טבריה.

בדרך טופס עוד טרמיקה ל1200 ומשם גלייד לארבל בניסיון להשיג כמה שיותר מרווח להיסחפות של הטרמיקה הבאה. מעל טבריה אני מבין שאני לא יכול לטרמל יותר על טרמיקות חלשות אחרת אסיים במקלחת בכינרת ומחליט לרוץ צפונה לאזור גינוסר  כדי שאוכל לנסות לתפוס שם משהו. עובר בלי סייד של הארבל (טעות קשה) מוריד VG ממלא ל VG 3/4 כדי לאפשר לי יותר שליטה זה לא עוזר יותר מידי. המערבולות קשות ותוך כדי אני משחרר את הVG לרבע כי אני מרגיש שאני חייב את הSPROGS איתי בקרב הזה. יוצא מהליי סייד ורואה שהרוח בונטורי חזקה מאוד והולך לשדה הגדול שבחרתי עוד לפני היציאה לגלייד במידה ואני לא אצליח להגיע לגינוסר. נוחת ברוח של 30 קמש עם משבים שמגיעים לאזור ה40 קמ"ש אבל כמעט ולא היה מפל רוח.

הקיפול היה חוויה מעניית ברוח כזאת. קפצתי לקנות גלידה, בירה ומים קרים ל4 שעות המתנה בצל עם חיוך על הפנים

מצורף הטרק

סרט בהמשך...

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 27, 2014, 12:03:19 pm »
לירן, איך פותחים את הקובץ?
(באיזה תוכנה אני פותח אותו על המחשב שלי בלי להעלות ללאונרדו?)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : April 27, 2014, 12:24:04 pm »
נשמע כמו יום אלים ויחסית נמוך שקצת מקשה על היצירתיות .
יוסק טיסה יפה עם מלחמות על פיפסים , מזל"ט על פתיחת הצ'אקרה למעגן .
לירן שיחקת אותה עם נסיון בכל זאת לחתוך צפונה ולא זרום מזרחה, עם רוח כזאת מאזור יבניאל זה כבר נראה קשה אש .
והילד מאוד נהנה עם הגלשן שלי , אבל עצר יזום בבתוך טרמיקה ב1000 בשרונה והסתובב ..
דודי וטל עלו יפה בתבור מאוחר , נראה לי שגם עמירם ושוחט זרמו לכנרת .. חגיגות
נקווה שסופש הבא יהיה שידור חוזר משודרג :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : April 27, 2014, 07:27:06 pm »
קובץ IGC אפשר לפתח ים תכנת COMOGPS
ולנסי בזמנו ארגן לי קראק וגם קבצי מפות 100 אלף שמאפשרות ממש תחקור מצויין.

חצייה מהארבל לגנוסר מומלצת רק בימים עם בריזה חלשה
האזור הזה הוא הונטורי הכי חזק בארץ. הבריזה מתנקזת לעמק בית נטופה ושם מאיצה למטה לכינרת . אזור מאד לא מומלץ לטיסה ללא גובה משמעותי וכאמור ממש לא רצוי כשיש בריזה! 
אני די מופתע עליך שהתחלת חצייה של הכביש שיורד לטבריה מצומת פורייה כשאין לך אפילו 1000 מטר. מעל טברייה עילית 800 מטר זה ממש לא מספיק - אוויראות לא מספקת ומפתיע קצת עם כל הידע שיש לך.

לגבי הטרק של יוסי- לדעתי בשלב ראשון לא מומלץ לחצות מעל שדמות דבורה לכיוון הרכס של יבנאל אלא לטוס מהתבור לכיוון כפר כמא ומשם מעל שרונה. אגב באופן אישי אני תמיד כמעט טס בנתיב הזה שהוא צפוני מהנתיב שטסת.אגב - לא הבנתי על אילו בריכות אתה מדבר.
« עריכה אחרונה: April 27, 2014, 07:30:20 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 27, 2014, 07:55:14 pm »
אנחנו קוראים לגינוסר "בית קברות לתרמיקות". נדיר מאוד למצוא שם משהו שעולה. כל אזור הגבעות שממערב תרמלי מאוד ואני מניח שהאוויר גם צריך לרדת איפשהו, כשיש אזורים עם יותר תרמיקות יש גם אזורים עם יותר סינקים. בקעת גינוסר היא אחד כזה.

אגב לדעתי הונטורי באזור בית השיטה-בית שאן חזק יותר מבקעת נטופה, עמק יזרעאל מנקז כמות גדולה יותר של אוויר וההצרה שם משמעותית יותר. לא נדיר בימי בריזה שבאזור הכינרת יש 40 קמ"ש ובבית השיטה 60.
רק שלעומת גינוסר בעמק בית שאן מאוד קשה למצוא אוויר יורד לפעמים כשנכנסת הבריזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 27, 2014, 10:06:16 pm »
חגי אני לא מסכים איתך לגבי נתיב, אצלי (ואני מאמין שאצל רוב המרחפים) הבריכות ביבניאל הן ממש ברירת מחדל וידועות בתור תחנת דלק בטוחה (אין לי מושג לגבי הנחיתות שלכם שם, לנו אין בעיה ואם זאת הייתה הכוונה שלך אז כמובן שזה שיקול אחר).

אתה יכול להסתכל פה לדוגמא מדקה 02:00 (אפשר גם לראות מההתחלה יש שיר טוב ;D)

כל הכבוד שלא ויתרת גם על הטרמיקות החלשות, בהנחה שאין לך בעיה לטוס עם הרוח, אם אתה מטרמל באפס אתה מקבל אחד חלקי אפס שזה כידוע אין-סוף, אז יש לך גלייד אין סופי שזה דווקא לא רע 8)
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 27, 2014, 11:19:36 pm »
צוק, אני לא מתמטיקאי אבל אותי לימדו שאי אפשר לחלק ב-0.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : April 27, 2014, 11:48:17 pm »

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #11 ב- : April 28, 2014, 12:04:33 am »
תקרא טוב. גם ד"ר יוסי אלרן לא כותב שאפשר. הוא כותב שככל שהמכנה קטן יותר התוצאה גדולה יותר, ז"א כאשר המכנה שואף לאפס התוצאה שואפת לאינסוף, אבל אי אפשר לחלק ב-0 בדיוק.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : April 28, 2014, 12:33:56 am »
בעיקרון אתה צודק שחלוקה ב0 כשלעצמה היא חסרת משמעות, (ולא נתפסת- כי אנחנו לא יכולים לתפוס את האינסוף)
אבל ברגע שהבנת את הכיוון ("גבול") כל פעם שאתה מחלק מספר שהוא לא אפס יש לו תוצאה מספרית ברורה (גם אם גדולה), וכשאתה מחלק באפס אתה מקבל אין סוף.

שורה תחתונה "מותר" ו"אסור" זה עניין של הגדרה שרירותית. בחשבון אינפיניטיסמלי מוגדר שמותר לחלק באפס.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #13 ב- : April 28, 2014, 12:41:58 am »
אני נעצרתי בחשבון האינפנטילי.
מובן ש"מותר" ו"אסור" אלה הן החלטות שרירותיות במתמטיקה. מכאן אני יכול להמשיך איתך לפילוסופיה, אבל לא נעשה את זה כרגע. אני מקבל את ההסבר שלך שבמתמטיקה מסויימת מותר לחלק ב-0. לפי ההסבר הזה לירן (או יוסי, לא הבנתי למי התכוונת עם עניין הטרמיקות של 0) עדיין תקוע באוויר בדרך להקיף את העולם ולא מצליח לרדת כי יש לו גלייד של אינסוף  ;D .
« עריכה אחרונה: April 28, 2014, 12:44:33 am על ידי ira_yifa »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: תבור מעגן 26/04/14
« Reply #14 ב- : April 28, 2014, 05:53:41 am »
צוק נראה לי שהשיקול הוא איסופים לפי מה שעומר כתב על 4x4. שדות ישרים וגדולים יש ליד המאגרים. והאמת שגם לא ממש בעייה להכנס לשם עם רכב פרטי. לנו זה עוד פחות מפריע כי מדובר בחצי שעה הליכה לכביש. בכל אופן אזור המאגרים הוא אכן טריגר מאוד דומיננטי ולרוב שווה לטוס לכיוון.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #15 ב- : April 28, 2014, 07:25:02 am »
חגי מסכים איתך לגבי שלצאת בגובה 800 צפונה לא היה הכי חכם אבל לא בדיוק מאותן סיבות.
הטיסה דרך הle side של הארבל הייתה טעות גדולה יותר מאשר להיכנס עמק שצפונית אילו.

היו אין סוף שדות ענקיים אפילו דרומית לאיפה שנחתתי (בחרתי את השדה משום שהוא מאוד חלק כמעט ללא עצים, קרוב לצל, ולקנות בירה). הרוח באזור הייתה נמוכה מנחיתה למעלה במבוא חמה, כך גם הערכתי באוויר. מה שלא חשבתי עליו זה שאני אגיע לשם כמה מרחק מהכנרת אצטרך כדי לעלות בטרמיקה, כך שבעצם ברגע שעברתי את הארבל קיפלתי את הטיסה.

לעומת זאת ליד הארבל היה בלאגן גדול באוויר , סינקים וכל מה שרוטורים אוהבים לעשות.

אבל מה שהיה מאוד מוזר בטיסה זה שהיא הצליחה ליצר דיון על מתמטיקה
« עריכה אחרונה: April 28, 2014, 07:27:21 am על ידי לירן רלר »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #16 ב- : April 28, 2014, 11:52:46 am »
חגי,
בעניין הבריכות, כפי שכבר ציינו מדובר במאגרים שמעל ליבניאל.
בעניין הנתיב עד לשרונה, זה בעיקר בגלל הסחיפה של הטרמיקה מעל כפר תבור שהביאה אותי עד אל מעל לשדמות דבורה.
משם הנתיב שמעל לואדי נבחר עקב המלצה של מיקי מתוך ראיה שזה איזור שבד"כ משחרר.
דבר נוסף, אם כבר מצאתי את עצמי בנקודה הזו מעל לשדמות (שוב, בהסחפות עם הטרמיקה) לא ראיתי סיבה "לחזור" לכפר כמא במקום "להתקדם" לשרונה. מבחינת המרחקים זה נראה לי אותו דבר. הערכתי שיש לי מספיק גובה לשרונה, וזה היה היעד הבא המועדף שלי. מה הסיבה שלך לבחור מסלול של: כפר תבור, כמא, שרונה?
אגב, ברוב הטיסות שלי לכיוון הזה, המסלול שתארת הוא זה שאני ממילא בוחר בו. בד"כ אני מתייחס לאילוצים של כיוון הרוח (הגלשן שלי לא אוהב רוח צד).
מצד שני, אני קולט כמה שיקולים עוד לא הכנסתי לתוך הטיסות שלי וכמה ניסיון והבנה עוד חסרים לי. למשל, כמעט תמיד אני מעריך את הגליידים שלי משמעותית פחות ממה שאני מקבל בפועל (כנראה עקב טראומות עבר) כך שהרבה פעמים אני לא יוצא לגלייד הבא, אלא מתעקש לנחות.
אשמח לשמוע כמה שיותר על המסלול הזה (תבור - מ"ח), איזה עוד שיקולים צריך להכניס כשטסים מעליו. למשל גובה מינימאלי לרדת מרכס יבניאל, בעייתיות ידועה בשדות מסויימים וכו'.
בשאיפה להגיע יום אחד למ"ח :)

תודה על שיתוף הידע,
יוסי.
« עריכה אחרונה: April 28, 2014, 11:55:35 am על ידי joessepe »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #17 ב- : April 28, 2014, 10:49:15 pm »
אני נמנע מהנתיב משדמות לרכס יבנאל בגלל האזור שאינו מתאים לנחיתות ובטח לא לאיסוף סביר.
ברור שאם אתה בשדמות 1000 ומעלה אז אין בעייה להגיע ליבנאל אבל מלכתחילה ביציאה אני יוצא לכיוון תחנת הדלק של כפר כמא ולא לכיוון שדמות דבורה כדי להימנע מראש מהדילמה אם אהיה נמוך מדי.
בקיצור - אני דוגל בגישה להימנע מכניסה לפינה אם ניתן בקלות לבחור נתיב מעט בצד שמאפשר כל הזמן שדות נחיתה נוחים.

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #18 ב- : May 06, 2014, 11:04:31 pm »
מצורף קישור לסרט טיסה שלי מאותו היום לצומת מגדל

השיר קצת גיי אבל מצחיק
תבור מגדל

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : May 06, 2014, 11:28:01 pm »
בסלולארי אני לא יכול לראות כי מופיע לי כ"פרטי".