כתב נושא: יום שישי , WELCOME TO THE CLUB  (נקרא 1973 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
יום שישי , WELCOME TO THE CLUB
« ב- : April 06, 2014, 10:44:46 am »
לפני הסיפור  ,אני רוצה להגיד שאני די מאוכזב   :-\

יום שישי היה יום אביב חשוב ושמח !!

למיטב הבנתי דילגו כמה גוזלים בפעם הראשונה מחוץ לקן , אפילו שמעתי אותם בקשר עושים הזדקרויות חריפות  ....

אז למה אין אפילו אזכור אחד ? איפה האבא הגאה ? מה אתכם גוזלים לא מתרגשים ורוצים לספר משהו ? י"ור שמואל ? מישהו ?

בכל מקרה מזל טוב , כמו שאודג' אומר : "וולקום וולקום"  , וטוסו גבוה ובזהירות !

..מקווה שזה רק "אתנחתת עיכול" ועוד נשמע מור"קים וחוויות  :)

אנחנו היינו בתבור - לירן, אסי (שהקדיש את הטיסה לעמיר, וברך אותו בקשר באוויר) ,נהוראי,בועז,דודי,אולג,עצמון,מיקי,אנדרו,גרט/ד,ניר גולן,אודג' ואני (הילד יכל להתפנות רק בצהריים).

יום אביב קלאסי , מלא בעננים , מצנחים וציפורים עם רוח דרום מערבית משבית וסייקלים חזקים וקצרים .

המראנו די מוקדם וג'עג'ענו די הרבה בתבור .

לירן שהמריא בהתחלה ,חיכה לנו בערך 3 פעמים בקצה טרמיקות ובסוף כשכבר טיפסנו ,בחר כיוון מערבה לענן שהתפרק ,ואחרי מלחמה באזור דברת חזר חזרה להר נמוך ולסוף סייקל מנייאק שלא השאיר לו במה להיאחז .

אחרי שראיתי את גרט/ד שם טיל צפונה , התחלתי לאבד סבלנות , ואחרי כמה דקות יצאתי די נמוך (אזור ה900) צפונה .
שילמתי על זה במלחמה מפחידה ומתישה מזרחית לבית קשת (גם ברוחות חלשות הלי סייד משפיע!) ורק אחרי עשר דקות התחלתי לטפס במשוגעת .
איתה הגעתי לאלף מאה וקצת בכפר כמא , ומשם כבר ראיתי את העננפלצת הבא מעל שרונה 
כשעזבתי את שרונה לכיוון ענן מעל הזורעים , אודג' נזכר לצאת מזרחה והגיע נמוך באזור ה500 לשדמות דבורה שם התחיל לעבוד קשה ולהציל .
אני המשכתי לפורייה לעוד ענן שתכנן לקחת אותי אתו לכנרת , אבל התוכנית הייתה כבר לחזור אז ניסיתי למשוך מערבה בין הסיבובים והסייקלים .
אודג' שם גז והתחיל לטפס לכיוון ענן בין יבניאל לאלומות תוך כדי קריאות שאבוא אליו (התגעגע)
אז באתי :) והמשכנו ביחד ברחוב דלוקס לכיוון התבור , כשהשמן הזה טססס בגליידים, ומשאיר אותי לדדות מאחוריו .
באחד מהגליידים אנחנו שומעים קול מוכר בקשר .. הילד התותח בזכרון  hug
עוד שניים שלושה עננים , וקצת ידיים תפוסות מהגליידים המשוכים מול הרוח שקצת עלתה והתקרבה ל20 קמש..
והתבור כבר היה לידנו, ואודג' הסקפטי התמלא באנרגיות לא ברורות וניסה לשכנע אותי  להמשיך מערבה  lugh .
אבל 3 שעות הספיקו לי  :P ..
נחיתה בשדות הדרומיים ברוח משבית וכבר די חזקה   :o

אחרי החיבוקים והקיפולים גרט/ד הגיע (שלשם שינוי בחר נתיב צפונה ולא הצליח לחזור ממנו כמו שרצה :\ )
ותוך כדי כיבוד בבירה כהה איכותית וקרה אמר במבטא גרמני קל :
WELCOME TO THE CLUB OF ME
 lugh lugh lugh

לסיכום יום מדהים , עם טיסות מעניינות גם של חלק מהמצנחים (ויקטור וטקסי לצומת עמיעד וחזרה לכנרת , בני לכיוון יריחו..) , רק שימשיך ככה !

הטרקים :

אודג' : http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/894683
אני: http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/894462
משולב: http://www.paraglidingforum.com/leonardo/compare/894462,894683
« עריכה אחרונה: April 06, 2014, 10:56:59 am על ידי gider »

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: יום שישי , WELCOME TO THE CLUB
« Reply #1 ב- : April 06, 2014, 12:13:46 pm »
שייקה.. שכחת את הגוזלים הותיקים שעברו בהצלחה את מבחן דרגה 3 גם כן באותו יום..מזל טוב
יום שישי בהחלט היה יום שמייח:)

קצת על הטיסה מהצד שלי:)
אחרי שעה של מלחמות לא קלות בתבור, מרוווח גדול בין הסייקלים גרם לרוב הגולשים ליפול
לירן הטונה הזה הצליח לתפס אבל בחר לצאת מערבה קצת מוקדם מידי וקצת מעבר לנקודת האל חזור ויצא מהמשחק אחרי שעה .. אם כבר לירן אתה חייב לי שווראמה  ;D

שייקה יוצא צפונה ואני ממשיך להלחם עוד הרבה עד שתופס אחת שמנפצת את האינוורסיה הקשוחה שישבה לה מעל ההר
יוצא די נמוך (1000) ומתחיל לשחק עם פיפסים עד שרונה עם שני הצלות בדרך.

אחרי חיפושים ארוכים אני מוצא את שייקה באלומות כששנינו גבוהים (1400+) ,מקבל זריקת ביטחון משייקה שהגובה יאפשר הגעה בטוחה אל מעבר רכס יבניאל והאף לכיון חזור, מגיעים לאזור הבריכות בתקוה שהם יעבדו וופוגשים ענן עסיסי וחברותי שהציע טרמפ ל1700 בחינם , אחרי התלבטויות רבות הסכמנו.. , נפרדים מהענן לשלום והתבור היה במרחק נגיעה.. , עוד תדלוק קצר בכפר תבור להגעה בטוחה
רציתי להמשיך מערבה אבל שייקה היה גמור ולבד לא התחשק לי - במבט לאחור אולי הייתי צריך להמשיך אבל בקטנה , יש עוד עונה שלמה לפנינו..
שייקה תודה, בלעדייך זה היה נגמר במבא חמה  hug
« עריכה אחרונה: April 06, 2014, 01:13:21 pm על ידי אודי טייב »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : April 06, 2014, 02:55:16 pm »
שיקה טקסי אכן חזר לכינרת מעמיעד אבל ויקטור המשיך עד לצמח בצד המזרחי של הכינרת/רכס מבוא.

בהחלט יום מעניין וכיפי עם המון חברים באוויר, אפילו דאון ממונע שבא לביקור ועם הרעש של המנוע אני אלדד ואילן השארנו לו אבק בתרמיקה  lugh
המסכנה שלי מהיום הזה שלא בכל יום שיש עננים צריך לטוס לפי העננים. זה היה יום שהעננים הופיעו ונעלמו מאוד מהר, כל פעם שטסתי לכיוון ענן הוא התפרק ואפילו פעם אחת שעליתי לכיוונו ב4+, ובקצרה: אני ואלדד בגלייד לכיוון תרמיקה שקופה שאילן מסמן לנו, 4+ נחמדה. תוך כדי עליה מתחיל להתפתח ענן מעלינו ואני כבר שמח וצוהל שעוד רגע מלטפים ענן ביחד, ואז כשאנחנו כ200 מטר מתחת לענן פתאום התרמיקה הופכת ל0.1. אני מסתכל למעלה לחפש את הענן שיראה לי איפה עולים פה אבל אין זכר לענן. אז יצאנו לגלייד מ1400. (עצוב אבל לא טרגי  :P)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : April 06, 2014, 05:45:36 pm »
העננים חופשי נוצרו והתפרקו במהירות שיא , אבל מצד שני גם מתחת למתפרקים הטרמיקות המשיכו לעבוד איכשהו .
לא היו הרבה עננים שקרנים :)
והנה הסרט של לירן :

תבור 4 4 14

מנותק עודד גשוי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : April 06, 2014, 08:04:19 pm »
מכל הטיסות המטורפות האלו, לירן יצא הכי גאון כשבחר את השיר לסרטון...

בברכת "תרקדי כמו פרפר בלילות, רק אל תשכחי בסוף לחזור"

מילים מרטיטות...

(-:

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : April 06, 2014, 10:18:38 pm »
נראה לי שעידן הווטצ אפ גורם להם לחשוב שפורום באינטרנט מיותר.
הפסד גדול שלהם על כל ההיבטים- בטיחותי  חברתי ומקצעי כאחד.

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #6 ב- : April 07, 2014, 08:04:25 am »
הטיסה שלי ביום שישי האחרון:
כמו שאודי אמר היו סייקלים ברורים וארוכים, גם הטובים וגם הרעים.

המתנתי להמריא ישר לטרמיקה חזקה וכך עשיתי ותוך דקה מהמראה הייתי בגובה 700 ומישם דיי מהר ל1000 אבל עדיין אף אחד לא המריא אז חזרתי אל מול העמדה.
כך עוד פעמיים וב1200 רצתי לזוג עננים שאחד נבנה ואחד מתפרק שהיו קרוב לדוברת אך אלו לא נתנו דבר ושעזבתי אותם ב850 קיבלתי סינק שהביא אותי לגובה 350 מול העמדה וללא עילוי עד שדה נחיתה.

מסקנה שלי מהטיסה מתחלקת לשתיים. עדיף שלג ראשון יהיה קל ועם הרוח, הסיכוי לתפוס טרמיקה גדול משמעותית. כאשר נלקחת החלטה לעשות אותה בלב שלם, כלומר הייתי צריך להמשיך עד גבעת המורה ושם לנסות לתפוס משהו ולא לחזור לתבור.

לגבי הסרט אני רוצה להודות למיקי וייס שכתב את המילים לשיר, סתם, ישתבח שמך ושישמור אותך האל. (בדיחה מהאטס אפ).

את השיר שמעתי בטרנזיסטור שלי בהרכבה ולא יכולתי שלא לצחוק מהמלים ההזויות שלו. דרך אגב התוכנית רדיו שהוא שודר בה הייתה בחסות מוניות צ'יק צ'ק- לוקחות אותך הצ'יק ומחזירות אותך בצ'ק.
« עריכה אחרונה: April 07, 2014, 09:47:06 am על ידי לירן רלר »

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : April 08, 2014, 03:31:36 am »
אחלה סרט לירן.
איך אני מתגעגע לתבור...
יובל ענבר