אם קונים כנף של אפקו, הייתי הולך על הקארמה EVO. זהו הדגם השלישי של קארמה (אחרי הקארמה והקארמה SP). היא אמורה להיות יותר בטוחה, או לפחות בטוחה באותה מידה כמו הקארמה SP (אני טס על קארמה SP).
הקארמה SP היא EN-B. הקארמה EVO היא EN-A. כנראה הם הצליחו לפתור שם את הבעיה הקטנה שהפכה אותו ל-B. מתוך ההיכרות שלי עם הקארמה SP, מדובר בכנף בעלת בטיחות פאסיבית גבוהה. גם אם לא תעשה כלום, הכנף שואפת לחזור למצב טיסה תקין. המצנח עמיד למדי, ישנה יכולת למנוע קריסות ובעיות (עם כל מצנח אפשר) וניתן להוציא ממנה ביצועים יפים וטיסות יפות מאוד. הקארמה SP היא כנף טובה להתחיל איתה והקארמה EVO אמורה להיות יותר טובה.
בהתאם לעקומת הלמידה שלך ועד כמה שאתה רוצה ומתכנן לשחק עם הכנף באוויר, יכול להיות שיהיו כנפי EN-A יותר מוצלחות עבורך. הקארמות של אפקו מרגישות קצת איטיות באוויר, לטוב ולרע.
אחד היתרונות העיקריים, לדעתי, ברכישת כנף ראשונה מאפקו היא היכולת לתקן בקלות. כנף ראשונה היא כנף הנוטה לסבול הרבה. הניסיון הנמוך מגדיל את הסיכוי שהכנף תמצא עצמה על עץ, תגרר על הקרקע או תפגוש את הקרקע באלימות. מפני שאפקו נמצאים בישראל, מהירות התיקון יכולה להיות גבוהה במיוחד. אני תיקנתי מיתר אצל אפקו תוך שעות ספורות, כולל נסיעה אליהם ובחזרה. היה לי הרבה יותר קשה לעשות זאת לו היצרן של המצנח שלי לא היה בארץ.