כתב נושא: דרגה 3: בקשה לשיתוף חברי הפורום במתרחש  (נקרא 1720 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
שלום לכולם.

לאחרונה אני שומע כל מיני עניינים בנוגע להסמכות ותנאים לקבלת דרגה 3.
מתברר לי שישנה מגמה לשנות את מה שהורגלנו אליו עד היום (שוב, לצערי אני ניזון משמועות ולא מדברים ברורים).
אם אכן מתקיים דיון בנוגע לשינוי התנאים בנושא זה, חשוב לדעתי לשתף את כל החברי הפורום \ האגודה לפני שננקטים צעדים מעשיים. צריך לזכור שהדבר נוגע לכל העוסקים בספורט היום ובעתיד, ולא רק לאלו המבקשים להבחן לדרגה 3 השנה.
לדעתי גם חשוב שכל החלטות כבדות משקל שישנו את "חוקי המשחק" כפי שהיו עד היום יתקבלו בהחלטות של כל חברי האגודה, כלומר, בהצבעה באסיפה השנתית (או אסיפה כללית שתתקים במיוחד לצורך העניין). גם אם מדובר בניסיון להצמד לסע"מ (שנכתב לפני כ-30 שנים) אם לא נעשה כך עד היום.
כמו שהדברים קורים כעת, רק חלק מהגולשים (אלו שיש להם עניין ראשוני בדבר) מעורבים דרך קבוצת וואטסאפ. דעתי היא שזה נושא חשוב מדי מכדי שייסגר בתוכן של אפליקציה.

חשוב לי לומר שאין לי טענות כלפי אף אחד. ברור לי שיש ניסיון לעשות את הדברים בצורה מסודרת ונכונה יותר מכפי שהיו בעבר.
ברכותי לועד על התנהלות לעילה ולעילה ברוב הנושאים בהם נוגע היו"ר.
עם זאת, נראה לי שיש כאן פקשוש קל ואני מבקש לתקנו.

תודה מראש
ובברכת דיון פורה
יוסי.
« עריכה אחרונה: March 10, 2014, 05:39:22 pm על ידי joessepe »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
החלטות שנוגעות לפן המקצועי לא מתקבלות במשאל עם כללי.
היו"ר שכפי שהבנתם מאד קפדן ויסודי וגילה שהסע"מ התכוון לנוהל אחר ממה שהיה נהוג .
מאחר והוא נושא באחראיות מינסטריאלית הוא פנה אלי בתור טייס ראשי.
דעתי הראשונית היתה שצריך סיבה טובה כדי לבטל סטטוס קוו שהתקיים 25 שנה. התייעצתי עם עוד חברים מנוסים ולמעט אלון שוויצר שהיה מאד נגד שינוי המצב בטענה שתכלס לא קרה דבר ואנשים הסתדרו טוב בלי קורס ספציפי. - רב הדעות האחרות היו דווקא כן לאכוף נוהל שמחייב קורס לטובת קבלת הגדר כשישקולי הבטיחות מעל לכל.
אני ביקשתי להשאיר אופציה לתת פטור מהקורס למי שטייס ראשי ימצא לנכון אבל לאחרונה הבנתי שזאת הסתייגות שמכניסה את הטייס הראשי לפינה מאד לא נוחה ובאופן כללי צריך למעט ולהשתמש במתן פטור ברגע שמיישמים את הנהל החדש.
לגבי עלויות הקורס- זה אחד הדברים הראשונים שבקשתי לברר . הבעייה בתחום היא כמובן שכרגע אין תחרות ומדובר רק בירון ובבי"הס שלו. גם עם עלות הקורס אני לא מרגיש בנח אבל לא תפקידי (מאחר ואני לא חלק ממקבלי ההחלטות בהנהלה) להתערב בכך.

בפגישה האמורה שהזכרתי ציין עמיר שלום שיתכן וכל ההחלטות הנל הינן רק לתקופה קצרה מאחר ואם יתקבלו המלצות רתא בכנסת , ממילא לא יהיה תוקף להגדרים הקיימים מבחינת החק.
ההצבעה בכנסת צפוייה באפריל.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
חגי,
מדבריך לא ברור
האם הקורס הוא תנאי לקבלת דרגה 3?
או שבעצם קבלת דרגה 3 מותנית עדיין במבחן תיאוריה ומבחן מעשי, אלא שהדרגה תהיה מרוקנת מתוכן?
אם (למיטב הבנתי מתוך השמועות שמגיעות אלי) יש רעיון ליישם קורס תיאורטי, האם זה אומר שמבחני התיאוריה לדרגה 3 אינם תקפים? חסרי ערך? אולי יש לכתוב מבחנים חדשים?
מה ההבדל בין המצב החדש שמבקשים ליצור (סע"מ או לא סע"מ, בתאכל'ס מדובר במצב חדש) למצב שהיה קיים עד היום?
שוב, גם אם אתם חושבים שהחלטות לא צריכות להתקבל ב"משאל עם כללי", מן הראוי לידע את כל חברי האגודה ביצירה של מצב חדש.
את התירוץ של חוק הטיס החדש אנחנו שומעים כבר 3 שנים. ועדים קמו ונפלו עליו ועדיין אין חוק הטיס החדש...
לגבי אחריות היו"ר, לא סביר שמצב שהתקיים במשך 25 השנים האחרונות יושת על היו"ר המכהן. גם התנאי שלך כטייס ראשי שלא לעשות ביטוח מקצועי משקף את הלך הרוח הזה והחשיבה הזו.
כבוד גדול יש לי ליסודיות של שמואל ולתרומה המכרעת של שניכם לספורט. אני רק מבקש, שוב, שקיפות במה שנוגע לכלל חברי האגודה.

לגבי ירון ועלויות הקורס, אני לא לוקח את זה כלל כשיקול. ירון מוגבל בכוחות שוק גם אם אין לו תחרות. אם גולש הולך עם מדריך לרכס לשם לימוד, מן הראוי שיהיה תשלום על הזמן של המדריך.  אני מכבד את השיקולים של ירון כביה"ס שרוצה גם להיות כלכלי וממש לא פה הבעיה שלי.

לסיכום, אנא סכמו אתם את השינויים המתחוללים באגודה "מעל לראש שלנו", "מאחורי הגב שלנו" "ברמה המקצועית" או איך שלא תקראו לזה והביאו את הדברים לכלל הידיעה של כלל הגולשים. ולא באפליקצית סמארטפון שמוגבלת ל- 50 משתתפים.

תודה מראש וסליחה על הטון המעט בוטה.
יוסי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
לגבי פרסום ועדכון פנה לשמואל
אני מקבל ממנו במייל עדכונים כל הזמן.

השינוי הוא שמי שרוצה הגדר רכס או הגדר קרוס כתוסםת לדרגה 3 אז הוא יצטרך לעבור את ההסמכה בקורס של ירון. יכול לעשות הגדר אחד או את שניהם.
כל התהליך נשאר אותו דבר . מבחן תאוריה ואחכ מעשי.
מי שילך על הקורס אצל ירון יקבל את המבחן בסוף הקורס .

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
שמואל ,מתיו מה עם קצת פרטים ?
פרטים על תוכן הקורס והמחיר ,
האם יהיה ניתן לעבור בנפרד רק הגדר רכס למי שרוצה ?
הקורס יהיה רק בקבוצות ובתאריכים מסויימים ?
לפי איזה קריטריונים טיס ראשי יכול לפתור גולש מלעבור את הקורס?

יוזמה בטיחותית והעשרתית חשובה ,אבל לדעתי חייבת להיות נגישה לגולשים ,ולא יקרה מדי -
כדי שלא יהיה מצב שרק חלק מדורשי הדרגה ישתתפו ,דבר שיכול לגרום לנזק במקום לתועלת .

אני חושב שבתחום התיאורטי אפשר במקביל לגייס בהתנדבות אנשים עם ידע רב כמו גיא,נימי וכו' ולארגן סשן של הרצאות העשרה בתחום הרכס, הקרוס ובכלל הטיסה המתקדמת .
(אנחנו בזמנו ארגנו הרצאות כאלו שתרמו לנו המון - הרצאה של דודו גרבי לקראת דרגה 3 ועוד )
רק צריך ליזום , וליצור מסגרת קבועה ונוחה לרוב הגולשים .
« עריכה אחרונה: March 12, 2014, 09:45:48 am על ידי gider »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יוזמה בטיחותית והעשרתית חשובה ,אבל לדעתי חייבת להיות נגישה לגולשים ,ולא יקרה מדי -
כדי שלא יהיה מצב שרק חלק מדורשי הדרגה ישתתפו ,דבר שיכול לגרום לנזק במקום לתועלת .
אני חושב שבעיית הנגישות הגדולה כאן לא תהיה מחיר הקורס, אלא כמות המשתתפים. אין כל כך הרבה דורשי דרגה באגודה.
רצוי לבדוק את כמות הנבחנים לדרגה 3 בעשר השנים האחרונות ובחלוקה לפי שנים. המספרים מאוד קטנים.
אולי בעקבות זאת תחלחל ההבנה שהרעיון לחייב דרגות 3 בקורס מסודר ורשמי לטיסות מרחק הוא מכה אנושה למבקשים להתקדם בספורט.
למעט מחזור 2013 שסובל (או נהנה, תלוי איך מסתכלים :) ) מעודף מורעלות בספורט, רוב המחזורים שלפניו התקדמו בקצב מאוד איטי ובחמש השנים האחרונות נבחנו מעט מאוד אנשים לדרגה 3. שום קורס הגדרים לא היה יוצא לדרך עד לשנה האחרונה אם מספר המשתתפים היה תנאי לפתיחת הקורס.
במקרה שלי, אני השגתי את הדרישות לדרגה 3 הרבה לפני שאר המחזור שלי, ונבחנתי לדרגה 3 גם לפני כל המחזור שסיים לפני.
לפני שהתחלתי לצאת לקרוסים, חקרתי ולמדתי את הנושא היטב. לקחתי את הדברים בכובד ראש והתקדמתי לאט במכוון. לא עברתי קורס מסודר, אבל את ההכשרה שלי קיבלתי מהרבה מאוד אנשים, כולל ירון (מורה דגול ומוערך מאוד!!).
אילו חוייבתי להמתין לקורס מסודר שבו אקבל הגדר לטיסות מרחק, אז אסור היה לי לעשות את כל הקרוסים שעשיתי בשנה האחרונה וכל ההתקדמות שעשיתי הייתה נבלמת באופן מלאכותי.
אני מאמין שדניאל, לפני, היה שקוע באותה הצרה גם כן.
אי אפשר לבקש מירון לפתוח קורס עבור גולש אחד או שניים בשנה (במקרה הטוב), וזה מה שקורה בד"כ.
האם מקבלי ההחלטות שקלו את הפגיעה במבקשים להתקדם בספורט הכל כך אינדיבידואלי הזה לפני שקיבלו החלטה לחייב גולשים לעבור קורס טיסות מרחק רשמי?!
ואיך תתקנו בעתיד את המצב שאתם מבקשים לשנות היום, כאשר יתברר שיש אנשים שמאוד רוצים להתקדם אבל אין ביקוש לקורסים?
ומה הנימוקים המעשיים שלכם לשנות מצב קיים מלבד "כי כך כתוב בסע"מ"?
חשבתם מה הסיבות לכך שהסע"מ לא יושם בהקשר הזה ב 25 השנים האחרונות?
אני מקוה מאוד שתשקלו שוב את טענותי.
להחזיר את הגלגל אחורה עלול להיות קשה יותר מלשנות את המצב הנוכחי.
« עריכה אחרונה: March 23, 2014, 06:31:22 am על ידי joessepe »