כתב נושא: תחקור הגלישות שלי משבוע שעבר  (נקרא 1427 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק vn2k

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
תחקור הגלישות שלי משבוע שעבר
« ב- : January 28, 2014, 10:28:32 pm »
אהלן,
שמי ולאד - חניך בקורס הנוכחי של ירון.
למי שיודע או לא, אנחנו כרגע בשלב של גלישות מהגלבוע.

מצורף סרטון ערוך של שתי הגלישות שלי משבוע שעבר.
חתכתי את הקטעים העיקריים כדי להראות לכם וללמוד מנסיונכם.
מצורף גם התחקיר האישי שלי.
אשמח מאוד להערות/הארות.

http://youtu.be/84K1PqeqWvY

תחקיר אישי:
1. המראה ראשונה - בגדול ריצה מהירה וטובה. החזקתי את הגלשן חזק מדי ולא נתתי לא להרים אף ולקחת אותי. הרוח הייתה חלשה בעמדה (בכל הפעמים הקודמות בעמדה הייתה רוח חזקה יותר) ונראה שנכון היה לשחרר את הגלשן מעט כדי להגדיל זווית התקפה, להגדיל את העילוי ולהמריא. החשש כמובן שיהיה קצב שקיעה לאחר הצעד האחרון.

אפשר לראות שמיד ההמראה יש קצת חוסר יציבות במישור הרוחבי (גלגולים קלים) - לא משהו חריג, מסתכל לאופק ומנסה להתייצב לפני שמעביר ידיים. נראה שנכון היה להתייצב לגמרי ורק לאחר טיסה ישרה ומקוזזת להעביר ידיים.

נחיתה ראשונה (01:00):
מוציא רגליים לפני שעובר לעמידה. לא נורא אך לא מתוכנן. קורה בעקבות קריאת המדריך התחתון "תעבור לעמידה" והבנה לא נכונה שלי. בפועל, לאחר הוצאת הרגליים מבין שמשהו חסר לי בבד"ח הנחיתה ועובר למצב עמידה תו"כ פניה לצלע בסיס (לא אופטימלי אבל דווקא יצא יציב מאוד).
היציאה לפיינל מוקדמת מאוד וכאשר רואה שאני גבוה (1:25) מחליט שאין לי גובה לשמיניות ומחליט לעשות Sים קלים בפיינל
1:46 מיוצב פיינל עם הוספת מהירות
1:49 מעלה מעט את הידיים בכוונה לקרב אותן למעלה ולהקל על "הקפצתן" לצורך הפלייר. הדבר גורם לאבדן יציבות עקב שחרור הידיים הרגעי תוך כדי משיכה ואסימטריה קלה מכניסה אותי ל-PIO בגלגול. מנסה לתקן בתיקונים עדינים כדי לשמור על ציר מסלול ובסוף מוותר ומתרכז בפלייר ונחיתה צפונית לשביל.
פלייר סביר בהתאם לרוח (חלשה יחסית) אבל הידיים לא עולות ביחד אלא יד רודפת יד - יש לעשות את התנועה של הידיים יחד וכמה שיותר סימטרי (יותר משמעותי ברוח חזקה יותר)

המראה שנייה
המראה טובה. יוצא למיני טיסת רכס כפי שתודרך לפני המראה - חצי סיבוב לפני שיוצא לכיוון אזור הנחיתה.

פנייה 360 ימנית (3:15)
כניסה לטובה לפנייה עם כל הגוף אבל נותן לגלשן להחזיר את הרגליים שלי לאמצע - כתוצאה מזה הוצאת הגלגול מעט עד שאני מתקן ומכניס שוב את כל הגוף (3:22). בהוצאת הגלגול גם משתמש בכל הגוף - תנועה טובה

פנייה 360 לשמאל (3:33)
הפנייה לשמאל באה בעקבות טרמיקה שמעלה את כנף שמאל וכניסה אליה דרך השמאל. ניתן לראות ששוב תנועת הגוף היא לא מלאה ולכן לא מצליח לגלגל שמאלה. רק כאשר מכניס את כל הגוף כולל הרגליים (3:38) מרגישים בהבדל. לא הכי יציב כי קצת מוותר לגלשן לכן זוית הגלגול לא רציפה כל הדרך.
נראה שמשתפר בסיבוב השני אבל עדיין אפשר לראות שמצב הגלשן ביחס לאופק לא הכי יציב. לאט לאט נשתפר  ;)

באופן כללי, ראיתי לאורך הגיחה שאני לא פונה עם כל הגוף בכל הפניות שלי ורק כאשר אני מזהה את זה ובאופן מודע מכניס את כל הגוף הפנייה יוצאת לפי רצוני. מניח שהדרך הכי טובה זה לסמלץ אבל אשמח לעוד טיפים אם יש.

נחיתה (4:18)
עובר לעמידה עוד בצלע עם הרוח. מעט מזניח את הכיוון אבל מעדיף לסיים עם המעבר למצב עמידה מתוך הבנה שהחזרת הידיים לבייס בר, התייצבות ואז חזרה לתפעול מעבר לעמידה יבזבז זמן וגובה יקרים.
מבצע פיינל בהתאם לרוח (מעט מצפון לשביל). מכוון לשביל כמובן. מגיע מעל הנקודה שכיוונתי אליה אבל לא לוקח בחשבון שהחלק של ההצפה יאכל עוד מרחק קרקעי ולכן מתיישר עם השביל בגובה יחסית נמוך כיוון שהרוח חלשה יחסית. בדיעבד כנראה לא נכון כי עדיף בשלב זה וברמה שלי להתרכז בנחיתות מול הרוח (בכל עוצמת רוח) על פני נחיתה על השביל.

פלייר חלש יחסית לרוח (שכמעט ולא קיימת) ולכן לא מספיק, מה שגורם לכמה צעדים קדימה. הפלייר צריך להיות מותאם לעוצמת הרוח וכיוון שעד היום רב הנחיתות היו עם רוח אף מצב זה היה יחסית לא מוכר והדחיפה הייתה בהתאם להרגל ולא בהתאם למצב בפועל. דבר שיכול להיות מסוכן לצד השני - דחיפה בריאה מול רוח חזקה.
גם בנחיתה הזו (ניתן לראות מזוית הצד) הידיים עוברות למעלה בשתי תנועות ולא אחת רציפה.
אשמח לשמוע המלצות ובעד/נגד בשתי הטכניקות.

זהו, עד כאן התחקיר שלי.
מודה למי שהגיע עד למילים אלה - בטוח שהיה לא קל ותודה על ההשקעה.

ולאד.

« עריכה אחרונה: January 28, 2014, 10:30:32 pm על ידי vn2k »

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
בעניין: תחקור הגלישות שלי משבוע שעבר
« Reply #1 ב- : January 29, 2014, 06:40:38 am »
קודם כל בהצלחה בהמשך הקורס וברוכים הבאים.
הטיסות גובה הראשונות זה אחד הכיפים,מקנא בכם.
בכל אופן הייתי ביום שבת בעמדה והבחנתי בדבר אחד,אתם קצת מקובעים בהמראות כנראה כי הם הראשונות שלכם.
כאשר אתם בעמדה תבחנו את התנאים ותמריאו בהתאם ולא ללכת בעיניים עצומות אחרי מה שירון אמר.
למשל...אם הרוח בעמדה חלשה עד אפסית אז לא צריך להוריד את האף בהמראה בצורה קיצונית,ראיתי כמה חניכים שגירדו את המדרגה בהמראה.
כך גם להפך כמובן.
בקיצור אל תפחדו לחשוב,לשאול ולהתייעץ עם מאסטר ירון
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : January 29, 2014, 08:07:03 am »
היי ולאד, וברוך הבא לפורום.
אהבתי את התחקיר האישי שלך. מאד מדקדק בדקויות טיסה.
אל תחמיר עם עצמך. אתה במצב בסדר לשלב הזה של הקורס.
לגבי הנחיתות.. אין לי הרבה מה להוסיף על המסקנות שלך. עבודת תחקיר טובה.
לגבי ההמראות.. באמת נראה כאילו אתה מרסן מאד את האף, אבל איך שאני רואה את זה, זה שזו טעות לכיוון הצד הבטוח יותר (הצד השני, זה המראה עם אף גבוה וללא אנרגיה). איך שאתה עושה את זה, אתה יוצא עם הרבה אנרגיה (שזה תמיד טוב שיהיה). אתה כנראה צריך ללמוד לשחרר בשלבים האחרונים של הריצה, אבל כמו שציינתי, זה לא נורא בעיני. שמר את ההמראות האנרגטיות שלך.
לגבי הפניות שלך.. נראה לי שאני לא מבחין במשיכה להגברת מהירות לפני פניה. יכול להיות שזו רק ההתרשמות בגלל זוית המצלמה. זה היה נראה קיצוני יותר בתיקון שלך בעקבות עליית כנף שמאל. שם היה נראה שאתה נלחם עם הגוף שמאלה, אבל הבר נשאר רחוק קדימה. להזכירך, תחילת פנייה צריכה לבוא לאחר משיכה קלה להגברת מהירות. זה משפר את הניהוג, ובהמשך, מבטיח שהכנף הפנימית לא תהיה על גבול מהירות ההזדקרות. תוך כדי הפניה משחררים מעט את הבר לצורך פניה מתואמת ללא איבוד גובה, אבל זה מתאפשר כשמראש דאגת שתהיה לך מהירות טיפה גבוהה יותר.

מאד אוהב את הכיוון שלך בספורט. בהצלחה בהמשך.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק vn2k

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #3 ב- : January 29, 2014, 08:36:17 am »
דוד, תודה.
ג׳ניה, צודק. זה מה שגם כתבתי בתחילת התחקיר שלי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : January 31, 2014, 05:11:36 pm »
המראה ראשונה- מצויינת. אולי חסר לך רגש מתי באמת לשחרר את האף וכל מה שדוד העיר בעניין אני מסכים לחלוטין. עדיף להיות בצד של העודף ולא בצד של החוסר. הדרך הטובה ביותר ללמד להרגיש את הגלשן ולשפר את הרגישות בהמראה היא פשוט לרוץ איתו במישור ספרינטים קצרים בתנאי רוח שונים.
הנחיתה הראשונה - לדעתי אתה לא עובר לעמידה (זאת מגפה כרונית של השנים האחרונות וזה וירוס קשה שעדיין לא נמצא הפתרון עבורו). אתה במצב "חצי בהריון" בעגה האווירית. חצי עומד וחצי שוכב.
כל הדיבורים על הקפצת ידיים לפלייר- מאיפה זה מגיע??? הידיים צריכות להיות גבוה כבר בשלב המשיכה לכיוון הקרקע ולא צריך להקפיץ אותן לשום מקום. בתנוחת הנחיתה שבאת- החצי בהריון הנל- הידיים לא ממוקמות טוב ולכן בסוף אתה מקפיץ אותן. זה מה שנקרא לצאת מפינה שמראש יכולת להימנע ממנה.

לגבי המראה שניה- בדומה לראשונה שוב אתה ממריא עם המון עודף וצריך לעבוד קצת על ריצה עם גלשן במישור שטוח להרגיש את הגלשן מתחיל לקחת. אתה באמת נועל אותו חזק מדי בזווית התקפה נמווכה ולא מאפשר לעצמך לרוץ איתו כשהוא מייצר כבר עילוי שהולך וגובר .
בטיסה יש לך קצת בעייה בניהוג. גם צ'ק נגדי מאוחר במקרים רבים וגם נסיון לפנות כשהגוף באלכסון למשל ב 3:34.
צריך לעבוד על החזקת הגוף מקביל לקיל ולהימנע מההחלקות האלו ודי נראה שהבנת זאת בעצמך.
נחיתה שניה בדומה לראשונה- זה לא מצב עמידה. נחיתה היא אחד הדברים הפשוטים והקלילים כשעושים אותם בפוזת גוף נכונה.
רב התחקור שלך בוגר ורציני ונראה שבהחלט יש עם מה לעבוד. מקווה שתשמש דוגמה לחבריך וגם הם יבינו שעם מעט השקעה בטנולוגיית צילום הם יוכלו להתקדם ולתקן מוקדם מאד טעויות לפני שיהיה קשה מאד לשרשן אחרי שנצבר הרגל .
« עריכה אחרונה: January 31, 2014, 05:16:10 pm על ידי חגי »

מנותק vn2k

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #5 ב- : January 31, 2014, 06:30:12 pm »
חגי, תודה על הפידבק.
מקבל את מה שאמרת על ההמראות.
מאוד הפתעת אותי עם האמירה שאני לא עובר לעמידה. הייתי בטוח שזה בדיוק מה שאני עושה. הרמתי את עצמי בתוך הרתמה כמה שרק יכלתי. אז אני מניח שהכוונה שלך היא שגם לאחר שעשיתי את זה הייתי יכול לעמוד זקוף יותר וזה מתחבר להערה שלך על החזקת הידיים גבוה כי זה המצב היחיד שיכול לעזור לי לעמוד יותר ממה שעמדתי (או בשפה שלך, להיכנס ל״הריון מלא״)
אשמח להבהרה בנושא ובהחלט איישם בטיסות הבאות.

לגבי הפניות, כמו שראית, בעיה מוכרת אצלי, מודע אליה ומנסה לעבוד על זה. אשמח לטיפים אם יש.
תודה.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : February 01, 2014, 12:23:41 am »
במצב עמידה כל הגוף נמצא מאחורי המשולש. הידיים באופן טבעי במצב הזה מחזיקות לפחות באמצע צלעות הצד וכמובן שאפשר ומומלץ גבוה יותר ברוח אפס.

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
« Reply #7 ב- : February 01, 2014, 04:44:12 pm »
אני דווקא לא מוצא שום סיבה מהותית להערות.
בשלב הזה של הספורט, הבחור דווקא מראה רמה גבוהה של
ביצועים וגם מתחקר את עצמו מצויין. לפעמים להוציא יש מאין
עלול יותר להזיק. לגבי הנחיתה- גם פה נראה סה"כ מצויין. לא הייתי
משנה את הטכניקה. הרמת ידיים גבוהה בשלב מוקדם תבוא על חשבון מהירות וניהוג..