כתב נושא: לירן יובל חגי אפשר הסבר למה ההטיות כלכך חדות ?  (נקרא 1056 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« עריכה אחרונה: January 19, 2014, 08:15:13 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לדעתי הלגמרי בלתי מקצועית, כדי לשמור קשר עין עם הקרקע. לכן שהוא יורד לתוך ואדי או מאחורי גבעה הוא טס כמעט הפוך כי ישר הוא לא יכול לראות את הקרקע מהקוקפיט.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
הוא מבצע טיסה בגובה נמוך מאד מאד ובמהירות שהוא טס , צריך לבצע פניות מאד חדות גם אם רוצים לפנות רק 30 מעלות כיוון שאין לך זמן להתמהמה. הוא מבצע נתיב עוקב תוואי קרקע מסויים ומדובר בטיסה מאד מסוכנת לפי טעמי (למרות שאני כבר לא טס מאז 1990).
בנוסף נראה שהטייס קצת נהנה לגלגל ימינה ושמאלה(נראה לי F16 לפי הצל ) והמטוס די מאפשר זאת . בנוסף הוא מתהפף לא פעם גם נראה לי חלק ממשהוא כייפי ולא באמת כי צריך.

צחי - זה לא בגלל לראות את הקרקע.

בתור נווט לא הייתי רוצה להיות שם. אפילו לא היום שאני מת לחזור לאיזה טיסה כדי להסניף קצת ג'י.

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
צויקה, יודע למה כלב מלקק לעצמו את הביצים?
כי הוא יכול...

תכלס,
קצת מוגזם, כנראה בשביל המצלמה.
מה שאמר חגי נכון מאד, המטוס כמעט ואינו משנה כיוון בהטיה קטנה, גם בהטיה גדולה צריך לעזור לו במשיכה של הסטיק אחרת ימשיך בגדול באותו הכיוון רק בהטייה. עכשיו דמיין מה צריך לעשות כדי לפנות ולשמור על גובה, אם תגלגל 45 מעלות ותמשוך המטוס יפנה ויטפס! שמירה על גובה מתאפשרת רק בהטיה של כמעט 90 מעלות.
עכשיו מה אם תרצה לפנות ולהנמיך... (גלגול יותר מ 90 מעלות).

לגבי ההיפוך, לפעמים נחוצה הורדת אף מהירה כדי לא לטפס לגובה (כמו למשל במעבר קו רכס), דחיפה חזקה יוצרת ג׳י שלילי, לא נעים פיזית, לכן יותר נוח ולפעמים יעיל יותר פשוט לעשות את התמרון במשיכה ע״י גלגול 180 מעלות (ג׳י חיובי).
בכל מקרה התמרון בסרט קצת מבוים למצלמה.
ולחגי זה f-18 (גם כתוב בכותרת...)
יובל ענבר

מנותק vn2k

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
דוגמא להסבר של יובל על הג׳י השלילי והחיובי ניתן לראות בדקה 1:27.
לטייס יש סט דפיות מוצמד לרגל שמאל.
תוך כדי גלגול (הפוך על הגב) יש עדיין ג׳י חיובי ולכן לא רואים את הדפיות בפריים - הן עדיין צמודות לא לרגל. כמה שניות מאוחר יותר כשהוא משלים את הגלגול הוא שם לב שהוא מטפס מעט ובשביל לא להתרחק מהקרקע, דוחף את הסטיק די בחדות - מתפתח ג׳י שלילי - ניתן לראות שהדפיות ״מוקפצות״ מעלה - כמו גם כל גופו של הטייס.
תארו לעצמכם שכל פעם הוא היה צריך את התמרון הזה בשביל לשמור על גובה נמוך - לא נעים.