כתב נושא: ספין בתבור  (נקרא 170 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
ספין בתבור
« ב- : January 17, 2014, 09:53:06 pm »
היום המראתי עם המנטור בתבור, 25 דקות של משחק כיפי עם עילוי צר ודי טוב, עד שהספיק לי עם הצפיפות והחלטתי לצאת לחפש משהו בחוץ, ואם אין, לנחות ולהמריא עם הניביוק קויוט האהוב שלי(EN-A) שרק קיבלתי בחזרה, ולא טסתי עליו בערך שנה. עניין אותי להשוות אותו שוב למנטור שעליו אני טס עכשיו, ובסתר ליבי קיוויתי לתפוס קצת גובה  ולהפתיע אותו עם פול סטול, שלא תירגלתי מאז ה-SIV. בסוף הוא הפתיע אותי עם ספין :)
ניסיתי להתהדק קצת יותר מדי על תרמיקה, ובעוד שאת נק׳ ההזדקרות של המנטור אני מכיר ממזמן, את של הקויוט הכרתי רק היום

בסה״כ האינסטינקטים עבדו די טוב אני חושב, משקל שמאלה עם שחרור מהיר של ברקס ימין (הצד שזיקרתי), ובלימת הצלילה. כנראה שהוא היה מסתדר גם בלי התערבותי. שינוי כיוון של כ-90 מעלות.

https://www.youtube.com/watch?v=i_WPuGz3_t0

« עריכה אחרונה: January 17, 2014, 10:00:34 pm על ידי עומר כהן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: ספין בתבור
« Reply #1 ב- : January 17, 2014, 11:01:25 pm »
לדעתי לא ממש ספין. אתה מהדק בתרמיקה כמעט לספירלה, המצנח ממש קדימה. אז יש שלב שהכנף נזרקת קצת, לא ברור אם כי היא מתחילה להזדקר או פוגעת באיזה קור חזק של התרמיקה שהיום היו מדי פעם חזקים וצרים. בכל אופן תגובה נכונה לשחרר את הברקס שהמצנח נזרק אחורה. משקל גוף להעביר לאמצע לא לצד שני, זה לא קריסה.

הערה נוספת לגבי איך שאתה נכנס לפניה, גם אם אתה רוצה להדק חזק תעשה את זה יותר הדרגתי ומדוד לא פתאומי וחד כמו ווינגאובר. בתירמול תנועות חדות בד"כ פוגעות ביעילות התירמול לא משפרות אותו. במצנחים עם מנת מימדים גדולה לפעמים צריך תנועה חדה להתחיל את הסיבוב כנגד הגלגול שנוצר מהתרוממות הכנף הפנימית אבל גם אז בלי לגרום לכנף להתחיל לצלול קדימה. פניה שגורמת למצנח לצלול גם פוגעת ביעילות מהסיבות הברורת וגם מקשה על המירכוז כי אתה מרגיש כאילו קטע חלש של התרמיקה למרות שאתה יכול להיות בקטע החזק שלה אבל אתה במהירות שקיעה מוגברת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עומר כהן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
« Reply #2 ב- : January 17, 2014, 11:53:56 pm »
הדבר הזה פשוט לא אוהב לפנות :)  נזכרתי מה כל כך אהבתי במנטור כשניסיתי אותו בפעם הראשונה - את איך שהוא פונה.

תודה על ההערות

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : January 18, 2014, 01:31:49 am »
התגובה הנכונה למצנח שמגיב לאט היא לא לפנות בכוח יותר אלא לצפות קדימה ולהתחיל הכל מוקדם יותר. אם במצנח שמגיב טוב אתה בכניסה לתרמיקה סופר עד 4 ופונה במצנח שנכנס לאט לפניה אפשר כבר ב2 להתחיל לרמוז לו על הכיוון הכללי.
don't fly faster then your guardian angel