כתב נושא: תחקור ליגה אחרונה.  (נקרא 2505 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תחקור ליגה אחרונה.
« ב- : November 19, 2013, 07:29:47 am »
נראה מה נספיק על הבקר

גיא שממריא עם לירן בתחילה מצליח לשרוד ובקצה הדרום מזרחי של המדרון תופס טרמיקה ל 1300 מטר וישר יוצא לכיוון טמרה.(13:00)
אוסף את טמרה 1000 מטר ומיד בתחילת הלג חזרה תופס תדלוק טוב ל 1300. ממשיך בגלייד לתבור ומגיע ב 740 מעל העמדה ב 13:22
בשלב הזה אני כבר באוויר בכלל לא קולט שהביז'ו שבסביבה כבר סיים 1/3 טסק. מיד לאחר מכן אני מתייצב בטרמיקה פיצוץ לענן ויוצא ב 1780 מהתבור. אני אני אפילו בטפשותי הרגילה עוזב פלוס 3 מתוך תחושה שיהיה בסדר. שי ועמיר בשלב הזה מטרמלים מעל הואדי הצפוני ב 1300 וירון 900 מעל העמדה בגדול. גיא מעט מזרחית לשי ועמיר גם הוא 1300.
13:29 - מיד אחרי שאני יוצא דרומה לטמרה , גיא יוצא צפונה לגולני עם 1500 מטר.
13:33 - אני אוסף טמרה 1300 מטר. גיא 1200 חולף בית קשת צפונה. שי 1620 יוצא מהתבור דרומה לכיווני. עמיר  1550 מעל העמדה וירון עדיין ב 900 . עמיר- עדיין בוחש בתבור 1600 וירון? לירון מתאים 900. סטטוס קווה. הבחור אוגר אנרגיה לקראת ההתפרצות.
13:36 - גיא 990 לוקח רדיוס 3 קמ מגולני. מיד פונה דרום מזרחה(!) לכיוון שדה אילן ומתחיל לתדלק. גיא נוקט בגישה שלי אישית מאד קשה איתה. לא טסים בכיוון הקצר לנקודה הבאה(דרום מערבה לעפולה) אלא טסים לתחנת הדלק הקרובה.
אני בשלב הזה מאבד גובה במהירות עדיין בחצי הדרך לתבור 850 כששי שטס באופן עקבי מהר ממני בכ 5 קמש סוגר עלי יפה וכבר עומד לקחת את טמרה בגובה מעולה של 1300.
13:41- גיא לא מגלה שתחנת הדלק של שדה אילן מרוקנת וב 900 מטר הוא ממשיך לכיוון שרונה(!!!!) - לחלוטין הפוך מהכיוון , כנראה בשל ענן גדול. את הטרמיקה הוא מיירט כבר בגובה של 840 בלבד אבל עכשיו מתחיל תדלוק אמיתי.
באותו זמן ממש - שי שכאמור טס הרבה יותר מהר ממני (ואללה זה מוזר...אני שוקל 20 קג פלוס יותר ממנו והגלשנים שלנו כמעט באותו גודל) חולף מזרחית לי 1.4 קמ ב 700 כשהוא נחוש להגיע מהר לתבור. אני עובר מעל הברכות שמדרום לתבור ומגשש בתקווה למשהוא עדיין בגובה סביר של 770. ירון סוף סוף תפס תדלוק טוב והוא כרגע 1150 ועמיר....מה קורה פה ...עדיין בתבור וירד ל 1400.
13:45 - עמיר נזכר שיש טסק ויוצא מהתבור לטמרה. גובה יפה 1625. ירון יוצא אחריו מיד אבל רק ב 1150!!! (לא להאמין שעוד מעט הוא עוקף אותי עם הגובה המחורבן הזה.....)
13:48:30 - עמיר לוקח את טמרה 1370. ירון 1050 אמצע הדרך לטמרה. שי מתיישב מול העמדה בתבור בסייקל חלש וכרגע 475 ואני בקצה הדרום מזרחי מתחיל להתרחק מההר תוך איבוד גובה מלחיץ כבר עדיין ב550.
גיא בזמן עד כה סיים את התדלוק לפני שרונה ומ 1380 יוצא ישירות לתבור וכעת חולף כפר כמא מדרום 1300.
13:53 - גיא מוביל בגדול כבר חולף כפר תבור 910 מטר. אחריו עמיר 1000 שהגיע הרגע לתבור שם נמצא גם שי ב 650 ואני שיצאתי הכי גבוה מהתבור .... הולך לנחיתה בצומת הכניסה לתבור דרך דבורייה מכוון לשדה בצד הצפוני מכביש הכניסה . גובה 280 מטר.(קרקע ב 100).

המשך הדרמה בערב. בראשי פרקים- תהיה החלצות גדולה ויהיה ראש בראש , תהיה התבחבשות ויהיה פספוס גדול ומתסכל.
« עריכה אחרונה: November 19, 2013, 08:19:23 am על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תחקור ליגה אחרונה.
« Reply #1 ב- : November 19, 2013, 12:02:59 pm »
עד ההמשך , אפשר לראות את השלושת הטרקים (חגי,ירון ושלי) ביחד באתר החדש :

http://www.doarama.com/view/2622

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : November 19, 2013, 08:31:33 pm »
13:53 - ממש בדקה ה 90 אני מוצא עילוי חלש ולמזלי אני יכול להתחיל להיסחף עם הטרמיקה קלות בזכות שדות נחיתה נוחים שמתחתי.  אני אשהה בטרמיקה עד 14:05 ואגיע איתה לגובה 1600 ממש מתחת לבסיס הענן ומעל עין דור. במהלך הזמן הזה ירון שאחרי טמרה תופס מיד בחזרה תדלוק מ 800 ל 1500 ולקראת סוף הטרמול שלי מצטרף אלי  ומעט מעלי בגובה 1630. בכך ירון סוגר עלי פער של 18 דקות מהיציאה בתבור כשאני יצאתי 600 מטר יותר גבוה ממנו. אני חושב שזה מדגים טוב כמה אפשר להיות "מסודר" ביציאה אבל במקום למצות את העילוי כנראה יצאתי מהסייקל החיובי לסייקל שלילי ארוך וכל הלג לטמרה הלוך חזור כמעט גרם לי לנחות כאמור.
גיא בזמן הזה מגיע לתבור וממהר להמשיך למרות שהגובה שלו די חלש - רק 760. בשל כך הוא מגיע רק מעט אחרי דברת ונוחת. לדעתי לאור המצב של גיא שהוא מקדים כל כך הרבה את כולם לא היתה שום סיבה למהר ולצאת מערבה בגובה שיצא.
שי ועמיר בתבור גם לא חוגגים. עמיר יורד ל 600 ושי תופס טרמיקה חלשה ב700 ומתחיל להיסחף מזרחה מההמנזר של התבור.
אפשר לראות שהטרמיקה שחילצה אותי והעלייה מתחת בסיס ענן(היו שני עננים שהתמזגו כמעט) יצרה בכל האזור מסביב תנאים שליליים וכך אני וירון חוגגים ב 1600 כש 3-4 קמ מאיתנו כל השאר אוכלים קש.
14:05:30- ירון לוקח יוזמה ראשון ומתרחק אל מתחת לענן(זה הקטע המצולם שצרפתי בהודעה הראשונה שלי). אני מאבד איתו מהר מאד קשר עין עקב הערפילים ומחליט לפתוח שמאלה ממנו וכך אנו מתקדמים כמעט יחד צפונה בגבהים דומים אבל במרווח אופקי של 1.5 קמ. גם בגלייד צפונה אפשר לראות שירון הרבה יותר מהיר ממני וכנראה זאת טעות חוזרת אצלי שאני טס לאט מדי.
שי שעולה רק ל 800 לא רואה אותנו גבוה מעליו ויוצא לכיוון גולני אבל מאבד גובה מהר מאד ונוחת 2 קמ לפני צומת שדה אילן שהיא  אזור הכניסה לסקטור של גולני.
14:07 - ירון דוקר בסקטור גולני 890. לי עדיין חסר 1 קמ גובה 840 . ירון פתח עלי פער יפה בגלייד הזה שאורכו 9.75 קמ.
יתכן בגלל נתיב עם יותר עילוי(הוא טס כאמור מזרחית לי במקביל) או בגלל מהירות גבוהה יותר או בגלל גלשן טוב יותר או כמובן כל השלושה יחד. בכל הזמן הזה עמיר תקוע בתבור ולא מצליח להיחלץ.
מעניין לראות שברגע שכמעט נחתתי עמיר היה 720 מטר מעלי ורק 1.5 קמ צפונית מערבית לי מעל המדרון הדרומי של התבור. בזמן שאני עליתי חזרה במחלקת עסקים והמשכתי במצב טוב בטסק, עמיר לא מקבל אפילו מחלקת תיירים בתבור ורק מאבד גובה כל הזמן. שוב אפשר לראות שמדובר ביום בו יש עילוי מעולה באזור נקודתי וכל הסביבה סינק בלי כלום. אלו תנאים קלאסיים לתכנון לפי השמים וכמובן למזל בתזמון.
סיום- אני מדביק כמעט את ירון בלג דרומה כשהמרחק בינינו 600-400 מטר וירון גבוה ממני ב 50-100 מטר. שנינו רצים ישר בעזרת רכיב צפון מערבי ברור. הנתיב כחצי קמ מערבית לכביש צומת גולני כפר תבור.
לקראת כדורי ברור לי שהסיפור נגמר . אני מאד נמוך וחייבים לדאוג לנחיתה בטוחה כשהשדות משני עברי הכביש נמצאים בשיפועים די משמעותיית אל הכביש שנמוך מהם. אני בוחר בשדה שצמוד לתחנת הדלק דור אלון ומזהה גם פעילות אנשים באזור התעשייה הקטן שם למקרה שהנחיתה תסתיים לא טוב (תמיד בשאיפה לנחות בנקודה שאפשר לראות אותך).
מבצע שמינייה אחת מעל תחנת הדלק. מזהה בברור את הצפון מערבית ויוצא לפיינל צפונה כשאני נוחת לשדה עם מדרון יורד בתחילה ואחכ מדרון עולה. מתכון קלאסי למפל רוח כשארד מתחת קו הראייה של הרוח. מתרכז בנחיתה בידיעה שלא יהיה פשוט ומסיים אותה יפה ללא נזק. חבל ששכתי שוב להפעיל מצלמה בקטע הזה.
ירון לעומת זאת ממשיך עד ממש מאחורי התבור , חולף מעל כביש הכניסה לשיבלי ונוחת על מדרון די תלול בקרבת שביל עפר כשלמעשה כל הזמן הוא טס בכיוון כללי דרום, דרום מערב בפיינל - ללא שום סיבובים ובלי לבזבז מטר גובה. אני לא יודע איך היתה הנחיתה שלו אבל לפי איך שזה נראה והמקום שנחת והכניסה להסתרה מהצפון מערבית אני יכול לאמר לכם שאני לא הייתי עושה את זה. השעה 14:27:30
עמיר עוד סורג ספגטים בתבור.
14:45 - גם לעמיר נגמרת הסבלנות. יוצא ב 585 ונוחת כעבור זמן קצר מעט לפני הכניסה לכפר כמא. מאד מתסכל עבורו כששעה קודם הגיע לתבור עם 1050 מטר....
« עריכה אחרונה: November 23, 2013, 08:28:28 am על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : November 19, 2013, 09:07:59 pm »
סיכום
הליגה הזאת היתה ליגה קריטית לולנסי (מקום 2) ירון (שלישי) עמיר (רביעי)  ועבורי (חמישי).
מבחינתי רציתי להמריא ראשון כי לי היה הכי מעט מה להפסיד. גיא ולירן עם ההתערבות הטפשית שלהם נדחפו לפני וטרפדו לי ת'תכנית. לא נורא.
כשהמראתי לא הופתעתי לראות את ולנסי ממהר אחרי. אבל הוא לא שרד ושלושתינו כבר בתבור ידענו שהסיכוי לדלג מעליו השתפר משמעותית. מבחינת ירון הוא רק צריך לשמר על עמיר ועלי ולעשות תוצאה סבירה כדי לקחת מקום שני.
דווקא מהבחינה הזאת ירון יוצא הכי נמוך ואחרון מהתבור אחרי שעמיר ואני כבר יצאנו מסודרים בגבהי VIP.
אבל אלת המזל מערבבת בהמשך כפי שתארתי וירון חוזר לעמדת יתרון ברורה יחד איתי כשעמיר מפספס בגדול את הסייקל שלנו ונתקע בתבור ומאבד את היכולת להשפיע על גורלו.
ירון מצליח להוביל עלי כפי שתיארתי ובסוף לנחות בתוצאה של כ 2 קמ טוב ממני.
התנאים בשלב הזה של היום כבר די דעכו  והיתה חשיבות לנצל כל פיסת עילוי .
עבורי הדבר היה קריטי. בסופו של דבר אם הייתי מבין כמה המצב על חודן של נקודות בודדות אולי הייתי מתאבד על איזה עילוי קטן שחלפתי דרכו בביטול.
בסופו של דבר חסרות לי 50 נקודות מלדלג מעל עמיר ולסיים 3 בכללי.
אבל כבר כתבתי שמי שדפק לי את הליגה זה ברטוס שגנב את כל הליד פוינטס בטסק של הר הקפיצה - שדה נחום והשאיר לי (ולגיא רק ניקוד על זמן ומרחק). וגם כמובן הליגה הראשונה שכל כך הרגיזה אותי כבר אז ואני מקווה שיופקו לקחים בתקנון לגבי מצבים כאלו.
« עריכה אחרונה: November 19, 2013, 09:12:37 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : November 19, 2013, 09:22:53 pm »
עד ההמשך , אפשר לראות את השלושת הטרקים (חגי,ירון ושלי) ביחד באתר החדש :

http://www.doarama.com/view/2622

חברים- זה פשוט מדהים לראות , חבל שאתם לא מכניסים את הטרקים שלכם.

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : November 20, 2013, 10:02:23 am »
חגי אחלה כתיבה!
שאלה ..מה זה ...לא ראית אותו בגלל ערפילים?

קפצו עליך "ערפילים חוסמי ראות"  או שזה מינוח חדש לטיסה בעננים.

שי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : November 20, 2013, 12:03:19 pm »
חגי אחלה כתיבה!
שאלה ..מה זה ...לא ראית אותו בגלל ערפילים?

קפצו עליך "ערפילים חוסמי ראות"  או שזה מינוח חדש לטיסה בעננים.

שי
תסתכל בקטע שצילמתי. זה לא שנכנסנו לענן אבל אתה טס באוויר שאתה לא רואה קדימה רחוק מדי בגלל הלחות הגבוהה /ערפילים

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : November 20, 2013, 07:58:06 pm »
חגי תודה על הניתוח !
על תשכח שהגלשן שלי כולה 12.6 !! אבל באמת נראה שטסת קצת לאט
לגבי Doarama כדי להוסיף עוד אנשים שהעלו טרק מקביל :
לאחר "הלוג אין" אפשר להכנס לACTIVITIES ואז כשעורכים את הטיסות שכבר פרסמנו , הוא מתריע על טיסות נוספות מקבילות שאפשר להוסיף .
מאשרים ועושים שוב Save without sharing

..ושי מצאת לך מי יכנס לתוך ענן  lugh

בשכבת האנברסיה היה אובך וראות מוגבלת עוד לפני העננים , מבינים קצת יותר מהסרטון שחגי פרסם :

ליגה אחרונה 2013

« עריכה אחרונה: November 20, 2013, 08:07:23 pm על ידי gider »

מנותק SENTINEL

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • www.Y-Fly.co.il
    • הדרכה/טיסות היכרות/ציוד
    • דוא
« Reply #8 ב- : November 21, 2013, 08:29:42 am »
The Terminator is Back

מצורף לינק לטיסה שלי המחברת בין טמרה לתבור.
למשתעממים: 1.43 קטע קצר עם עוף דורס
3:17 חגי מבצבץ מלמטה, וטיסה ליד העננים.

סיכום כללי: למרות שהתעשתתי בליגה "קצת" באיחור (לקח לי זמן להתחבר לגלשן+רתמה ולכוונם), אני חושב שמיקומי הליגה בהחלט מוצדקים והיית ליגה טובה ומושקעת הודות ללירן ושייקה, אז תודות גם להם....
* ומאחר ואני מאמין בסיסמה של The second place is the first loser, אז ברכות לגיא על העקביות והזכייה BUT
I'll Be Back...

I'll Be Back-liga 9

צפייה מהנה
ירון

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : November 21, 2013, 01:55:16 pm »
חסרה מאד הנחיתה.
מה קרה ? הצילום נפסק?

בנוסף אם כבר מפרגנים, אז הייתי מפרגן לברטוס שהתחיל חזק מאד והיה בין השלישיה המובילה עד שקוקרע.

לגבי ניהול הליגה היו לי כמה וכמה הערות השנה וחשוב ללמד מטעויות שנעשו כדי באמת להעלות את הרמה.

אני חושב שהרעיון לטוס ליגה אחרונה שהיתה קריטית ל 4 משתתפים בהר הארי ,היה שגוי כאשר לא היו צפויים שם תנאים אידאלים. גם שטחי נחיתה שם אינם בנמצא כמו באזור התבור ואני הייתי מעדיף להוציא משם ליגה רק כשיש באמת תנאי טיסה טובים
« עריכה אחרונה: November 23, 2013, 08:26:16 am על ידי חגי »

מנותק nimi

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #10 ב- : November 22, 2013, 09:06:54 pm »
חגי אם תמשיך ככה נתמכר!  ;D