לכלל המתכתבים בפורום שלום!
נושא האגודה הישראלית למצנחי רחיפה הוא נושא כאוב מאד לכל מי שעשה בפועל וליוה את האגודה ברמה הארגונית .
כמי שעשה למען האגודה אני חוזר ואומר שעניין המהות של האגודה הזו צריך להיות מובן לכולם לפני כל הויכוחים והדיונים. ויש לזכור שהסיבה הראשונית להתאגדות החברים באגודה למצנחי רחיפה היתה ולמעשה אמורה להיות גם היום:
1. העברת ידע ומידע בנושא הרחיפה.
2. שמירה על האתרים שנבנו ע"י האגודה בתאום עם הרשויות השונות (כן חברים, מה אפשר עוד לאמר על הנושא הזה מלבד לציין את העובדה שפשוט אין לרובכם מושג איך נראו אתרים בסוף שנות ה 80 ותחילת ה 90 בארץ).
3. קידום הספורט מבחינה בטיחותית , תחרותית , חברתית - לא נראה לכם מוזר שבמדינות הדומות בגודל האוכלוסיה לזו שלנו, עם פחות אתרים, פחות ימים לרחיפה (מזג האויר) ועם רמת הכנסה לנפש שהיא שליש משלנו
ישנם אלפי מרחפים ועוד מאות שנוספים לחוויה מדי שנה? משהו שאל את עצמו איך כזה יכול להיות ( ולא, אין לזה קשר לביטוח, רשיונות ושאר מני ירקות)
4. שמירה על קשר עם קלוב התעופה, משם למי שלא יודע מגיעים התקציבים הכספיים עליהם דיבר "איתי לנואל" כמה פסקאות למעלה.
5. להיות לאוזן קשבת לכלל המרחפים בארץ ללא הבדל דת גזע ומין. - בעיות עם בתי ספר, בעיות עם יצרן או יבואן ציוד זה או אחר, בעיות שנוצרו בעמדות הרחיפה ע"י מרחפים אחרים ועוד אמורות להיפתר ע"י הנהלת הגוף הזה.
חברים,
למרות כל מה שרשמתי למעלה, ישנו קונפליקט חזק בין הרצון להתאגד לבין ההבנה שאין יכולת לאף אחד להרים את הכפפה ולתרום לגוף הזה ולו בגלל העובדה, שאין אף אחד שיהיה מוכן להתנדב ולהתאמץ בעבור מוסד שאין לו את הכח לבצע או לכפות סדר בענף הזה.
לאחרונה שמעתי חברים שאומרים " תראו את רוח הקודש איך הכל מסודר אצלם" .עם כל הכבוד לרוח הקודש והחברים בה, היכולת להחזיק את הסעיפים שכתבתי למעלה אינם מיכולתה ואני חושב שגם מקימי "הרוח" לא חשבו על היותם תחליף לאגודה.
האגודה למצנחי רחיפה עשתה ברבות השנים הרבה מאד למען המרחפים בה וגם,,, הרבה טעויות , חלקן בתום לב וחלקן משכרון הכח. הטעות הגדולה ביותר שנעשתה באגודה הייתה לדעתי בכך, שהנהלת האגודה וגם חלק מחבריה לא השכילו להבין את השינויים שחלו עם הזמן על קהילת המרחפים בארץ ולא היו קשובים לכלל הציבור וחבל.
גם בשימור ההתאגדות הנוכחית במבנה התקציבי הקיים אין טעם של ממש " ואני לא רוצה לאמר אמרתי לכם אבל: אמרתי לכם "באסיפה הכללית לפני שנתיים שהמבנה הקיים כמוהו כסחיבת "גופה" ללא רוח חיים.
על מנת שאני - אורי שמיר - אהיה חבר ב"אגודה למען מרחפים" צריך לסגור את האגודה הקיימת, לנקות את השולחן ולחשוב טוב טוב, איך בונים עתיד טוב יותר לספורט הנהדר הזה.
זוהי דעתי
אורי שמיר