כתב נושא: תומר מהצעירים שלח אלי במייל , סרט עם הנחיתה שלו לתחקורי  (נקרא 8288 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אילו קראת והפנמת את פייגן, היית מבין שהוא כותב ומסביר גם על הקפות.
חוץ מזה, בתור אחד שלא טס, מה יש לך להעדיף??
זה כמו שאני אגיד באיזה נשיא ארה"ב אני מעדיף לבחור, למרות שכל עוד אין לי אזרחות אמריקאית, זה יישאר סתם בגדר פנטזיה.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
יוסי העצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא שתפסיק לשפוט ולתת ציונים לאנשים שאתה לא מכיר לא פגשת מעולם אין לך מושג איך הם נראים מה הם יודעים ,מה הם קראו או לא קראו .

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אין בספרות ולא  ספר  אחד  המלמד להקיף ,נחיתה בגלשן היא  בשמיניות, עם כל הכבוד  לזקני השבט אני מעדיף את פייגן,
ו

נתי, בסרט הזה כבר היינו.
אתה כותב לא מתוך ידע אלא מתוך רצון בידע ובכבוד.
מילא.
בד"כ זה משעשע, אבל כשאתה כותב דברים לא נכונים וגם מטעים כל כך אז לא נורא אם מישהו יתקן אותך ועל הדרך יזכיר שיש לקחת את דבריך במידה של ספקנות.
בספר של פייגן (אותו אתה מהלל אך כנראה לא קראת) מתוארת שיטת ההקפה לפני נחיתה.
אילו טסת על גלשן אויר (או מצנח) לעולם לא היה לך דבר שלילי להגיד על הקפה לפני נחיתה. זו טכניקה שיכולה לשמור על חייהם של הלא מנוסים והמנוסים כאחד. כאשר מבצעים לפני נחיתה שמיניות בלבד עלולים להתגלות מפגעים בשדה הנחיתה בשלבים האחרונים והקריטיים של הפיינל, ואז אולי כבר אין מספיק זמן לתקן. הקפה גם עוזרת יותר במציאת כיוון הרוח (כן, ניתן למצוא כיוון רוח באופן מעשי מזה שבאים איתה במגע ולא רק מהתבוננות במפות באינטרנט) ובבחירה טובה של מיקום הבול.
אתה תמשיך לשבת מאחורי המקלדת ולנתח מפות ולשחק בנדמה לי. בסוף היום זה בטוח יותר.
ואת העצה שלך לגבי אנשים שאתה לא מכיר (ולמיטב זכרוני יצא לנו לשוחח כמה פעמים), אני יכול להחזיר ישר אליך.
כמו כן, הייתי מרחיב את העצה ולא שופט בנושאים בהם הניסיון שלך הוא דל כל כך.

שבת שלום לך וגם לגולשים :-)
« עריכה אחרונה: October 25, 2013, 02:39:05 pm על ידי joessepe »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
אין בספרות ולא  ספר  אחד  המלמד להקיף ,נחיתה בגלשן היא  בשמיניות, עם כל הכבוד  לזקני השבט אני מעדיף את פייגן,
ו

נתי, בסרט הזה כבר היינו.
אתה כותב לא מתוך ידע אלא מתוך רצון בידע ובכבוד.
מילא.
בד"כ זה משעשע, אבל כשאתה כותב דברים לא נכונים וגם מטעים כל כך אז לא נורא אם מישהו יתקן אותך ועל הדרך יזכיר שיש לקחת את דבריך במידה של ספקנות.
בספר של פייגן (אותו אתה מהלל אך כנראה לא קראת) מתוארת שיטת ההקפה לפני נחיתה.
אילו טסת על גלשן אויר (או מצנח) לעולם לא היה לך דבר שלילי להגיד על הקפה לפני נחיתה. זו טכניקה שיכולה לשמור על חייהם של הלא מנוסים והמנוסים כאחד. כאשר מבצעים לפני נחיתה שמיניות בלבד עלולים להתגלות מפגעים בשדה הנחיתה בשלבים האחרונים והקריטיים של הפיינל, ואז אולי כבר אין מספיק זמן לתקן. הקפה גם עוזרת יותר במציאת כיוון הרוח (כן, ניתן למצוא כיוון רוח באופן מעשי מזה שבאים איתה במגע ולא רק מהתבוננות במפות באינטרנט) ובבחירה טובה של מיקום הבול.
אתה תמשיך לשבת מאחורי המקלדת ולנתח מפות ולשחק בנדמה לי. בסוף היום זה בטוח יותר.
ואת העצה שלך לגבי אנשים שאתה לא מכיר (ולמיטב זכרוני יצא לנו לשוחח כמה פעמים), אני יכול להחזיר ישר אליך.
כמו כן, הייתי מרחיב את העצה ולא שופט בנושאים בהם הניסיון שלך הוא דל כל כך.

שבת שלום לך וגם לגולשים :-)

אני מבין שלמדת בחו"ל פגשת בבארבר במלקולם ובפייגן ואתה יודע ...., אופס טעיתי ... לא פגשת בהם, לא שוחחת איתם ואתה לא יודע מהי  שיטת הנחיתה המועדפת עליהם,וחבל שאתה מערבב דברים ומוציא מחוץ להקשר :
הקפה ניתן לבצע ובהחלט לא מזיק מעל גובה של 150 מטר פייגן כותב ברור להתחיל שמיניות ב 150 מטר ,בגובה הזה לא מבצעים הקפה , שנית מתוך שמיניות ניתן יפה להבחין בכיוון הרוח ודי במדויק.
מלקולם בארבר  גורסים ומצדדים בשמיניות, נכון לימדו אותך אחרת,אך כל עוד שאתה מקפיד לשמור קשר עיין עם הבול הכל בסדר ,רוב האנשים לא מסוגלים לכך בתחילת דרכם .

אם טסתי או לא  כאמור לא פגשת בי כנראה גם לא תפגוש ,ומעולם לא שוחחת אתי פנים אל פנים , ואתה לא יודע ,בענין המפגעים שעלולים להתגלות בתחילת הדרך, עוברים על שדה הנחיתה תמיד לפני ההמראה , המקרה היחיד שבו אתה פוגש שדה נחיתה לא מוכר ואז ההקפה יכולה לעזור לך היא יציאה לקרוס , גם במקרה הזה מומלץ מאד לעבור על שדות הנחיתה האפשריים לפני היציאה, להביא בחשבון מהו הגובה האפשרי ליציאה ומהו שדה הנחיה הבא , וכן הלאה ולהימנע משדות נחיתה לא מוכרים  .

יציאה לקרוס בתחילת הדרך לאזור לא מוכר מעידה על שיפוט לקוי וחוסר תיכנון למיטב הבנתי , וגם אז בהקפה מי  שמחליט להקיף במקום שמיניות בגובה נמוך לטוס עם הרוח ולאבד קשר עיין  עם כיוון הנחיתה יכול ליצור יותר בעיות ולהכניס לפינות מאשר לעזור .

« עריכה אחרונה: October 25, 2013, 03:23:49 pm על ידי נתי_ה »

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בקיצור, דיבורים כמו חול...
אתה יודע לזרוק מילים גבוהות (וגם שמות) לאויר, אבל בתאכלס אתה עושה כלום.
גם ההסברים המומצאים שלך הם ממש לא רציניים.
בשום מקום לא נאמר שהקפה היא במקום שמיניות. אם היית בקי אז היית יודע ששמניות הם חלק מההקפה כתלות בגובה שיש לך (וכשאתה מגיע לנחיתה בשדה התחתון של מ"ח אז כנראה שיש לך גובה ומאוד חבל שלא תעשה גם הקפה).
מילא. כמו שאמרתי קודם, אתה בד"כ לא מזיק, רק רצוי שתלמד מהשיפוצניק וכשאתה נותן עצות לא תציג את עצמך כגולש.
קצת אמינות...

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
בקיצור, דיבורים כמו חול...
אתה יודע לזרוק מילים גבוהות (וגם שמות) לאויר, אבל בתאכלס אתה עושה כלום.
גם ההסברים המומצאים שלך הם ממש לא רציניים.
בשום מקום לא נאמר שהקפה היא במקום שמיניות. אם היית בקי אז היית יודע ששמניות הם חלק מההקפה כתלות בגובה שיש לך (וכשאתה מגיע לנחיתה בשדה התחתון של מ"ח אז כנראה שיש לך גובה ומאוד חבל שלא תעשה גם הקפה).
מילא. כמו שאמרתי קודם, אתה בד"כ לא מזיק, רק רצוי שתלמד מהשיפוצניק וכשאתה נותן עצות לא תציג את עצמך כגולש.
קצת אמינות...

פשוט מדהים ,אתה טוען שקראת את פייגן אבל כשהסבירו לך לפני שבועיים מה הכונה להיות גבוה או נמוך, לא הבנת על מה מדובר .

סע לשלום חביבי אין לך  מושג , חבל על הזמן של כולנו ,תגובה נוספת בענינך לא תהיה .
« עריכה אחרונה: October 25, 2013, 10:11:48 pm על ידי נתי_ה »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי, אתה עוד תגיע רחוק (בעיקר כי אין לך מושג על מה אתה מדבר...) אם תרצה ללמוד משהו, דבר איתי ואולי תפסיק להפיץ עצות וידיעות שאתה לא אמור לדעת.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
נתי, אתה עוד תגיע רחוק (בעיקר כי אין לך מושג על מה אתה מדבר...) אם תרצה ללמוד משהו, דבר איתי ואולי תפסיק להפיץ עצות וידיעות שאתה לא אמור לדעת.

תודה מיקי
אם לא אצליח לתפוס את בארבר או מלקולם בטלפון במייל או בכל צורה אחרת בהחלט אפנה אליך.
אגב הם מלמדים שם  30 שנה עם אפס תאונות , מה שאומר על רמת ההדרכה במקום, בכל מקרה אפנה אליהם את ההשגות שלך .

אני משוכנע שהם יתיחסו להשגותיך בכבוד המתבקש, במיוחד בענין השמיניות המטופשות,ומן הסתם יבקשו לדעת על נסיון ההדרכה שלך מה להגיד להם ?

מייק בארבר  אחד מהתלמידים הבולטים של זראר תבאנו
« עריכה אחרונה: October 26, 2013, 04:34:08 pm על ידי נתי_ה »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי, תודה על עיצות יוצאות מהכלל: לבדוק שדות נחיתה אופציונליים לפני שיוצאים לקרוס... קח את תבור - מ"ח מרחק 27 ק"מ ואם תסתכל בגוגל-מאפ, תראה בעצמך שברצועה שרוחבה 7 ק"מ נגיד (כי אתה לא יודע מראש מה יהיה מסלול הטיסה) תצטרך לבדוק משהו כמו 30-50 שדות. עכשיו תאר לך בדיקה של קרוס ארוך פי 4... צא לבדוק 150-200 שדות נחיתה. אז אולי תתחיל בהכנות לקרוס הראשון שלך, ובמקום לטוס, פשוט לך לבדוק שדות. על הדרך תוכל גם לתת עיצות מועילות לחקלאים הטועים ומטעים בגידולים, להציג את עצמך כאגרונום מנוסה ולספר שאתה שאר בשר של א.ד. גורדון (מתרבת החיטה הארץ ישראלית). אם הם יראו את הרכב שלך, שנראה כאילו חזרת בזה הרגע מחציית ג'ונגלים, נהרות ומדבריות, עמוס קאייקים ומאצ'טות, הם עוד עלולים להאמין לך.
בקיצור נתי, נהנינו כאן מתקופה שקטה, ונמשיך ליהנות מהמלצותיך בענייני מז"א. נסה בבקשה להתמקד בזה כי שם אתה מצטיין. ומסור ד"ש לדניס פייגן ושות'.
אגב, אני מכיר אישית לא מעט אלופים ומתחרים מוכרים בעולם וחלקם אפילו חברים שלי. בניגוד לך, באמתחתי מאות שעות שיחות וטיסות איתם, ובניגוד לך הפסקתי לכתוב שעות בלוג בוק לפני 20 שנים עם 4000 שעות (ארבעת אלפים). מאז אני טס כמעט ברציפות עוד כמה אלפי שעות, באירופה, בארה"ב במרכז אמריקה, במקסיקו ובארץ. השתתפתי בתחרויות בין לאומיות כמתחרה וכמנהל נבחרת. אמנם לא קטפתי גביעים גדולים ולא הצטיינתי במיוחד כמתחרה, אבל אספתי קצת נסיון. אז אל תתהלל בחוגר, יה מפתח, וכאמור, חזור למסכי המטאורולוגיה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בענייני מז"א. נסה בבקשה להתמקד בזה כי שם אתה מצטיין.

מיקי תרשה לי לא להסכים איתך. או שתקרא את השרשור האחרון בפורום מטאורולוגיה  ;)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי, לא פירטת סיבות, אבל אני מרשה לך לא להסכים איתי ואם דעותיך נוטות יותר לכיוון הדיעות של נתי - יבושם לשניכם. הקימו מפלגה והצליחו.
וברצינות לרגע: אדם נאור מכבד דיעות שונות משלו ואם הוא ממש נאור, הוא גם מקשיב, ואולי אפילו ישנה את דעתו. יחד עם זאת, קשה לבודד דיעה מבעל דיעה והדעת לא כל כך סובלת אנשים המפתחים תיאוריות המבוססות על תיאוריות של מומחים אחרים, שלא פעם מוצאות מהקשרן. למשל השטות הזאת של "לא להסתובב מתחת לגובה 150 מ' " משפט כזה יכול לכתוב רק תיאורטיקן שפשוט לא מבין את העניין (באיזה תנאי מז"א? טופוגרפיה? סוג גלשן? נסיון גולש וכו'). בתנאים מסויימים, גולש מנוסה יסתובב 360 מעלום גם בגובה 30 מטר, מבלי להסתכן כלל (ראיתי במו עיניי את גידו גרמן ז"ל, שהיה אלוף עולם בגיל 21, מבצע לופ בגובה הזה, ויש לא מעט אחרים המסוגלים לזה). וציינתי כאן רק שטות אחת (והיא לא היחידה) שהבחור מעלה לפורום בביטחון של מחט גולני. אתה מבין את נקודת חוסר האמינות הנודפת מהדברים?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צחי, לא פירטת סיבות, אבל אני מרשה לך לא להסכים איתי ואם דעותיך נוטות יותר לכיוון הדיעות של נתי - יבושם לשניכם. הקימו מפלגה והצליחו.

תקרא שוב את מה שציטתי בהודעה הקודמת ותבין, אני לא מסכים איתך שנתי מצטיין בענייני מז"א.
גם בענייני מז"א הוא זורק המון מושגים ושמות בלי קשר למציאות, לכן הצעתי שתקרא את השרשור האחרון בפורום מטאורולוגיה עם התחזית של נתי לסופ"ש האחרון עם האפיק ים סוף הפעיל והשטפונות ודאוון ברסטים ושאר ירקות.

מזה אתה יכול להבין שעם שאר דבריך אני דווקא נוטה להסכים  ;)

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
נתי! יותר לטוס !

עד היום לא אמרתי כלום אבל שמת לב שאתה מסיים שירשורים?

כבר כולם פחות או יותר התיישרו,יאאלה עכשיו תורך,לעניין ולא גבוהה,שאוכל לקרוא הודעה שלך.

ו...... מכול מלמדי השכלתי

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
אכן, בגלל שאצה לי הדרך קודם, לא קראתי את שרשור מזה"א והבנתי אותך הפוך ממה שהתכוונת.
נתנחם בעובדה שבכל חברה אנושית יש שוליים ובשוליים קיימות מוזרויות שונות ומשונות. זה עניין סוציולוגי או פסיכולוגי, או שניהם גם יחד. אנחנו - האקסטרימיסטים כבר ממילא מהווים מעין שוליים חברתיים, יוצאי דופן שהאדם מן השורה מסתייג מאיתנו באופן כזה או אחר. אז הנה, גם לשוליים יש שוליים...

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
וברצינות לרגע: אדם נאור מכבד דיעות שונות משלו ואם הוא ממש נאור, הוא גם מקשיב, ואולי אפילו ישנה את דעתו. יחד עם זאת, קשה לבודד דיעה מבעל דיעה והדעת לא כל כך סובלת אנשים המפתחים תיאוריות המבוססות על תיאוריות של מומחים אחרים, שלא פעם מוצאות מהקשרן. למשל השטות הזאת של "לא להסתובב מתחת לגובה 150 מ' " משפט כזה יכול לכתוב רק תיאורטיקן שפשוט לא מבין את העניין (באיזה תנאי מז"א? טופוגרפיה? סוג גלשן? נסיון גולש וכו'). בתנאים מסויימים, גולש מנוסה יסתובב 360 מעלום גם בגובה 30 מטר, מבלי להסתכן כלל (ראיתי במו עיניי את גידו גרמן ז"ל, שהיה אלוף עולם בגיל 21, מבצע לופ בגובה הזה, ויש לא מעט אחרים המסוגלים לזה). וציינתי כאן רק שטות אחת (והיא לא היחידה) שהבחור מעלה לפורום בביטחון של מחט גולני. אתה מבין את נקודת חוסר האמינות הנודפת מהדברים?

השאלה מיקי שעומדת בבסיס הדיון והדבר העקרוני בו היא מה פשוט יותר למתחיל לבצע :
360   מסביב לבול בגובה נמוך,או שמיניות :
פנים לבול או גב לבול מה פשוט יותר ,מה בטוח יותר מה מקנה הבנת המיקום במרחב טובה יותר ?

שעות הטיסה שלך , וגידו גרמן לא רלבנטיים כלל לדיון לא מדובר על גולש מנוסה , מאות אלפי שעות ההדרכה של בית הספר לגלישה הקרוי ואלאבי בארה"ב ומתוכן אפס תאונות רלבנטיות מאד .

כל אחד שיקרא סטטיסטיקה ספרות ויסיק את המסקנות המתבקשות ,תגובה אחרונה בנושא.
« עריכה אחרונה: October 27, 2013, 08:55:42 pm על ידי נתי_ה »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל אחד שיקרא סטטיסטיקה ספרות ויסיק את המסקנות המתבקשות ,תגובה אחרונה בנושא.

יש לינק לסטטיסטיקה הזו? איפה היא מתפרסמת?