כתב נושא: סוף סוף סרט! יום רביעי ה-9 לאוקטובר בשרונה  (נקרא 286 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נתחיל מהסוף. תלייה נמוכה קשורה לתכנון של הרתמה קודם כל וביחס ישיר לתנוחת הגוף שרוצים להשיג (אם תעשה רתמת שכיבה עם תלייה גבוהה הטייס ירגיש כמו צ'ינו ברתמה XL ..... צריך לעמוד על הקרש כדי ללקפל טיפים). ככל שנקודת התלייה נמוכה יותר הרתמה "משדרת" את תנועות המצנח חזק יותר, אבל זה עובד גם הפוך, כל תנועה של הגוף "משודרת" חזק יותר למצנח. כשהגוף במצב אופקי יותר כמו ברתמה סגורה אין צורך להשעין את כל הגוף מעבר לויליין עם הצלבה של הרגליים אחת מעל השניה, מספיק גילגול של הגוף מהאגן כדי להשיג היגוי אפקטיבי.

תתיחס קודם להיגוי עצמו בטיסה ישרה, אל תבלבל את עצמך עם קירסות. (כדי להבין את ההבדלים)
אבל בעיקרון היגוי גוף משמש יותר להטסה אקטיבית לשמור לחץ בחופה ולתיקונים בתרמיקות מאשר לשמירת כיוון אחרי קריסה.

תראה בסרט האחרון שלי לאיזה זוויות (והבדלי גובה בין קרבינות) אני מגיע בלי מאמץ בתרמול. מצד שני אתה יכול לראות שהרתמה שלי זזה מכל פיפס באוויר (אני אוהב את זה, זה נותן לי להבין את האוויר מסביבי מצויין. אבל זה לא ממש מתאים למרחף מתחיל).
https://vimeo.com/75665452

בקשר לקריסות, מעבר לכך שאני לא חושב שצריך אוטומטית לזרוק משקל גוף נגד הקריסה זה נעשה פחות ופחות נכון ככל שהמצנח מתקדם יותר עם נטייה לטוויסטים וככל שהרתמה שוכבת יותר. כבר על EN C עם מנת מימדים של 6+ ורתמת שכיבה אני לא נשען נגד הקריסה אלא רק אחרי שעצרתי את הצלילה של הכנף. אם הצלילה חזקה אני נשען עם הקריסה. השענות נגד גם ככה לא תעצור את הצלילה מעצמה. וכמו שכבר אמרתי מליון פעם, בקריסה גדולה אתה גם ככה תלוי רק על צד אחד מה אתה עושה עם הגוף לא משפיע על הכנף אז לפחות אפשר לנצל את תנועת הגוף להמנע מטוויסט.

תכלס מאז שאני טס ברתמה סגורה הפעם היחידה שקיפלתי רגליים הייתה בקריסה על ספיד סיסטם, וזה לא היה כדי לא לקבל טוויסט זה היה כדי לשחרר את הספיד.

« עריכה אחרונה: October 15, 2013, 07:50:17 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
צחי, תודה על ההסבר.
הרתמה באמת משדרת מעולה את תנועות המצנח.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צחי, תודה על ההסבר.
הרתמה באמת משדרת מעולה את תנועות המצנח.

היא אצלך כי לדעתי היא לא משדרת מספיק  :P lugh

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
תרחיק קצת את הקרבינות.
אני טס על EN-A ולדעתי היא משדרת יופי את מה שהמצנח אומר לה. כמה סינון המצנח מפעיל - זה כבר עניין אחר.
מעבר לזה, כמו שאמרת, עם ההתקדמות בענף אפשר לעבור ולהתמודד עם ציוד מתקדם יותר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ברור אני סתם צוחק. היא יכולה להיות לך מעולה עוד המון שנים.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
עם כמות המיגון שיש לה, שמזכירה נגמ"ש קטן, היא כנראה גם תחזיק מעמד. התכוונתי אליך.

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
תודה על ההסבר המושקע והאינטואטיבי. הבנתי יותר טוב (בראש. הגוף צריך עוד הרבה זמן אויר כדי להבין...)