שלום לכולם
אתמול היה יום מעולה לטיסות
על יום כזה אומרים - כל מטאטא פוגע..
בסיס ענן ב- 1900, רוח דר' מע' לאורך כל הבוקר, קצת חזקה עבור המצנחים, חגיגה לגלשנים

לאחר המראה, טרמיקה אחת מעלה אותי ל1750, שם אני רואה את העננים מתקרבים ומהר, מחליט שמספיק לי ושם אף לכיוון הבריכות של יבניאל. לשמחתי זה גם כיוון הסחיפה הכללי, ואל הבריכות אני מגיע ב 1600 לערך, כאשר רוב הדרך אני בעילוי או שקיעה קלה מאוד של פחות מ 1-.
ואז מגיע החלק הבעייתי.
העמק שבין יבניאל לאלומות. אני משתדל לעבור בו את הדרך הקצרה ביותר שאני יכול וחייב, אבל הסחיפה היא לשם (לעבר העמק) ואני עם סינגל.
הילד מקדים אותי ונותן ריצה ל\בתוך הסינק, מגיע הרבה לפני לאלומות כשהוא נמוך מתחתי. אני עצמי שומע את הואריו מיילל ללא הפסקה, מנסה לחצות את רחוב הסינקים הארור הזה, פונה שמאלה, פונה ימינה מוצא פיסת שמש שמעליה אני רק שוקע בקצב סביר של 1.5- ולא 4-. ללא הועיל. לאלומות אני מגיע בקושי עם 600-700 מטר. אובדן של כמעט 1000 מטר מעל ל(כוס)עמק הארור הזה. וזו הפעם השניה שאני אוכל שם את אותו קש.
משם אני יורד לכיוון מרכבות הירדן, מתכונן לנחיתה, הילד מפנה לי זכות קדימה לנחיתה בהיותי הגלשן האיטי יותר (ובעל קצב שקיעה גדול יותר), הריתמה פתוחה, אויר עמק הירדן חמים ונעים,
-פיפס,
פיפס, פיפס,
טו טו טו טו טו
הריתמה נסגרת, הצלה מ-80 מטר לגובה 300 - 500 מטר, אבל התרמיקה נסחפת לי אל מעל לכינרת ואני לא מרגיש בטוח להתרחק מהטווח לשדה נחיתה. בכל זאת היא נתנה לי עוד קצת התקדמות ואני מצליח להגיע עד אל מאחורי היילו של צמח.
הילד עולה איתה ל- 1000 ומעדיף לחזור ולנחות עם הטופלס בשדה של מרכבות הירדן. לשדה הזה יש לג מערבה ארוך יותר מזה שאני בחרתי בו, ובנוסף אין עצים בקצהו כך שסכנת הרוטור שם קטנה יותר. אני עם הסינגל לא חוויתי בעיות בשדה הקצר יותר ונחתתי בקלות בקצה השליש המזרחי שלו.
40 דקות של טיסה כיפית עד מאוד.
ולשאלת היום, מה עושים בשביל להמנע מהסינק המקולל שבעמק יבניאל - אלומות?
אני יודע שאני לא היחיד שאוכל שם קש...
מי מבעלי הניסיון מוכן לשתף וללמד את הדרך היותר יעילה לעבור שם בלי להפסיד כל כך הרבה גובה?
שבוע טוב לכולם
ו- HAPPY עונת מעבר