כתב נושא: המראות "במגבלות אבל אפשר" - חומר למחשבה ודיון  (נקרא 4882 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נכתב בפורום המצנחים ולבקשת דוד העתקתי גם הנה לטובת אלה שלא נכנסים לפורום השני.

אחד הדברים ששמתי לב בענף הרחיפה בארץ זה שיש יחס ישיר בין הזמן שעבר מהתאונה המשמעותית האחרונה לאותה תקופה ובין התנאים שחברה מרשים לעצמם להמריא.

קצת לוגיקה:
- אף אחד מאיתנו לא יכול להעריך את התנאים ברמת דיוק אבסולוטית.
- אז יש לנו שתי אופציות האחת להציב את המגבלות קצת מתחת ליכולתנו האמיתית והשניה להציב את המגבלות בדיוק ברמה שמעבר אליה נאבד שליטה על הטיסה.
- כשאנחנו ניגשים להמריא בהנחה שההערכה שלנו לא הייתה בדיוק אבסולוטי ישנן שוב שתי אפשרויות, האחת שצדקנו והתנאים ישארו בגבול שהערכנו והשניה שיכנס משהו שמעבר לגבול שהערכנו.
- ישנן 4 תוצאות אפשריות:
  אם קבענו את הגבול טיפה מתחת ליכולתנו: 1) המשב שהמראנו בו הוא בתחום שהערכנו ובגבול השליטה שלנו.
                                               2) המשב שהמראנו בו הוא קצת מעל ההערכה אבל עדיין בתחום השליטה שלנו.
  אם קבענו את הגבול בדיוק בגבול השליטה שלנו: 3) המשב הוא בתחום ההערכה שלנו והכל בשליטה.
                                                     4) המשב הוא מעל תחום ההערכה שלנו ולכן גם מעל יכולת השליטה.
- לסעיף 4 יש גם שתי אפשרויות: 4.1) היה לנו מזל ויצאנו מזה.
                                    4.2) לא היה מזל והגענו לאיבוד שליטה מוחלט במצנח.
- הבעייה בסעיף 4.1 הוא שבקלות רבה אפשר לבלבל בין מזל ויכולת מה שיגרום לנו להציב את הגבול בפעם הבאה עוד יותר גבוה ובכך להקטין את הסיכוי שיהיה לנו את המזל בפעם הבאה.
- כמובן שהתמדה בסעיף 4.1 לאורך זמן בסופו של דבר תביא בהכרח לסעיף 4.2.
- והרי לכם תאונה ידועה מראש.

הצבת גבול ההמראה שלנו ב"אפשר להניף" ולא בהגבלת "המשב העליון" בהכרח יביא לתלישות בהמראה. ומזל הוא לא משאב בלתי מוגבל.

סרט של 3 מרחפים ממריאים בתורכיה בתנאים של "אפשר להניף" אבל בברור מעבר ליכולת השליטה של שלושתם.
לשניים הראשונים היה מזל ואולי אפילו הרגישו ש"לא הייתה בעייה" .... השלישי מת !!!!

סרט המראות בתורכיה
« עריכה אחרונה: September 23, 2013, 05:09:30 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה צחי.
לפי הלוגיקה הזו, אפשר להבין למה, כאשר מודדים עצמת רוח, יש להתייחס לגבול העליון במדידה כעצמת הרוח הנמדדת.
בסופו של דבר ההחלטות שלנו די קלות.. מישהו בעבר כבר בדק והגיש לנו את התשובות להתלבטויות שלנו, ונקבעו העצמות הבטוחות להמראה.
כל שנותר לנו לעשות הוא לשמור על אותן מגבלות, וכך לשמור על מקדמי ביטחון.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
דוד, אני שוב לא מסכים למסקנה שאתה מגיע אליה.
כאשר מודדים רוח חשוב מאוד להתייחס לתזמון ולמרווחים בשינויי העוצמה.
להבדיל ממצנח, גלשן לא יטוס אחורה אם מהירות הרוח עולה, גלשן צריך למשוך יותר בשביל לחדור, וזה עלול להיות בעייתי אם לא יודעים מה עושים, אבל המגבלה היא שונה וגם ההשפעה הבטיחותית.
אם הפרש הזמנים בין המשבים וזמן העליה והירידה במהירות הרוח הם ארוכים, אז לא צריכה להיות בעיה להמריא עמוק בתוך המגבלות גם בידיעה שבעוד דקה או שתיים או שלוש הרוח תגבר ומתישהו גם תעבור את המגבלות במהלך הסייקל. דקה זה זמן ארוך מאוד מאוד מאוד למהראה בטוחה. ברגע שאתה באויר אין משמעות לעוצמת הרוח כמו שיש לה במהלך ההמראה. ושוב, רוח שהייתה בתוך המגבלות בזמן ההמראה לא תקפוץ פתאומית ל 70 קמ"ש אבל היא עלולה לעלות ל- 35 -45 קמ"ש בפיק שלה וזה בטוח לטיסה כשאתה כבר באויר. למרות זאת, לפי הפרשנות שאתה מציג זה לא בטוח להמריא כלל אם הרוח מתישהו חצתה את המגבלות. למה? כמה זמן לדעתך צריך לחכות עד שיהיה מותר להמריא שוב? שעה? יום? למה לא להמריא בטוח ובמהירות רוח טובה כשאתה כבר יודע איך נראה רצף הטרמיקות שעוברות דרך העמדה?

אני רוצה לסייג ולומר שהרבה פעמים אני רואה אנשים ממהרים להמריא בלי למדוד עוצמת רוח ובלי לעצור רגע להרגיש ולהבין את המחזוריות של הטרמיקות. פשוט נרתמים וממריאים ו"אללה באב אללה". אני בהחלט לא מתכוון לזה. אני מדבר על תצפית על הרוח ומדידה לפני שמחליטים שמותר להמריא, ועל המראה בעוצמת רוח בתוך המגבלות כאשר המהירות הזו נמשכת לפרק זמן רצוף ומספיק בטוח להמראה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ג'וזף לכן כתבתי "אף אחד מאיתנו לא יכול להעריך את התנאים ברמת דיוק אבסולוטית."

אתה לא יכול אף פעם להיות בטוח שאם עד עכשיו נכנסו משבים כל 3 דקות שהבא לא יכנס תוך דקה. אתה אף פעם לא יכול להיות בטוח בתיזמון של המשב הבא, לכן בכל ההגבלות בכל האגודות בעולם יש מגבלה של משב מקסימלי שמעבר אליה לא ממריאים.
איך אתה קובע אם הרוח לא מעבר למגבלות?  אם 10-15 דקות לא היה משב מעל המגבלות זה סביר. אם עברו 3 דקות מהמשב החזק האחרון זה לא סביר.

אין כלכך קשר להבדלים בין גלשן למצנח, המיגבלה היא פשוט מספר אחר. לא מדובר בהסחפות אחורה של מצנח אלא בכל צורה של איבוד שליטה, גלשן שיחווה נפילת כנף ברוח של 50 קמ"ש לא יתנהג כמו ברוח של 30 קמ"ש ויצריך רמת מיומנות גבוהה בהרבה.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יוס, מתוך תגובתך הבנתי שפספסת את הרעיון כולו.
צחי ניסה להבהיר זאת בתגובתו אליך.
כמו שכבר ניסיתי מספר פעמים להסביר לך, הבעייה אינה נגמרת ב"האם אני מצליח לחדור, או לא..". הבעייה היא שבמצב קיצוני של פקשוש (אפילו קל) בהמראה,  הרוח החזקה מידי, או המשבית מידי, או גם חזקה וגם משבית מידי, לא תשאיר לך מרווח בטוח לתיקון.
לא ברור לי למה הזכרת שבאוויר אין לנו בעייה, אף אחד לא דיבר על כשאתה ב 1000מ'.. הבעייה היתה ונשארה בהמראה..
חוזר על המנטרה שלי.. הבעיה בלהמריא מעל המגבלות זה לא כשההמראה מושלמת, אלא כשעושים טעות בהמראה.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
גם לא חייבים לעשות טעות בהמראה. גם כשאתה מחזיק את הגלשן מאוזן שניה אחרי זה בצעד הראשון יכולה להתרומם כנף כי הזרימה אינה אחידה .
יש אתרים בעולם שבהם באמת רואים חברה מבצעים אווירובטיקה וכל מיני מעברים נמוכים שמתחילים מאחורי העמדה - בכל האתרים האלו הרוח קבועה ולא טרמלית. הזרימות מאד מאד סדורות ובדרכ זה ממש לא המצב במבוא חמה.
לצערי הרב כפי שכתבתי בעבר ,יש דברים שקשה מאד להעביר את הרציונל שלהם במלל ובכתב ואנשים חייבים להתנסות כדי להבין את גודל הסכנה.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
העניין הוא שאני מסכים לחלוטין עם שלושתכם לגבי המראה ברוח שמעל למגבלות.
אני לא מטיל ספק בסכנה שבדבר, וכשלעצמי, אני מעדיף לא לדחוף את הגבול - במיוחד לטובת זה שאני רוצה לטוס עוד הרבה שנים.
לטעמי גם טיסה ברוח חזקה מדי היא פחות כיפית כי אין ממש אפשרות להיות משוחרר באויר כשאתה עם האף מקובע כל הזמן לכיוון הרוח (אבל זו התחושה שלי והיא מאוד אישית)

השוני ביננו הוא שאני מעלה תהיה שוב ושוב לגבי מהות המגבלות. בתבור הרוח משבית ושינויים במהירות הרוח מתרחשים באפס זמן. בריצת המראה לא הייתי רוצה שייכנס לי משב בהפרש מהירות גבוה מהרוח הכללית וישגע לי את ההמראה.
במ"ח שינויים בעוצמת הרוח מתרחשים בד"כ באיטיות ובהדרגה. שם אני מרגיש בנוח להמריא ברוח סבירה גם אם אני יודע שבקרוב הרוח תעבור את המגבלות. מבחינתי ההמראה תצא כשאני בתוך מגבלות מהירות הרוח, אבל אתם טוענים שלא.
אולי אני טועה.
בינתיים אני בעיקר מסכים שלא להסכים.
בכל מקרה, המראות כמו שחגי צילם בערב מ"ח הן בבירור מחוץ למגבלות ועל זה אין ביננו שום חילוקים דעות.

יומקסים :)
« עריכה אחרונה: September 24, 2013, 06:29:27 pm על ידי joessepe »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בתבור הרוח משבית ושינויים במהירות הרוח מתרחשים באפס זמן. בריצת המראה לא הייתי רוצה שייכנס לי משב בהפרש מהירות גבוה מהרוח הכללית וישגע לי את ההמראה.
במ"ח שינויים בעוצמת הרוח מתרחשים בד"כ באיטיות ובהדרגה. שם אני מרגיש בנוח להמריא ברוח סבירה גם אם אני יודע שבקרוב הרוח תעבור את המגבלות. מבחינתי ההמראה תצא כשאני בתוך מגבלות מהירות הרוח, אבל אתם טוענים שלא.
אולי אני טועה.

ממש לא נכון.

א) חוקי הפיזיקה זהים בתבור ובמ"ח ולכן באותם תנאי מזג אוויר המשבים ישתנו באותה המהירות. טסתי במ"ח כבר בתרמיקות של 8+, יכול להיות שם תרמלי בדיוק כמו בתבור.

ב) בתבור יש לך עצים מול העמדה ואתה רואה את המשב 30-20 שניות לפני שהוא מגיע לעמדה, מה שאין לך במ"ח. אבל צריך לפתוח עיניים בשביל זה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יוסי, לצערי אתה שוב מעלה את היתרון שיש כביכול במ"ח. להד"ם !!! כמו שצחי כתב, האוויר הוא אותו אוויר והחוקים אותם חוקים. לגבי מדידת מהירות הרוח, יש עוד פרמטר שאני סומך עליו עוד יותר ממדידות: מה אני מרגיש. אני לא אומר שכולם צריכים לסמוך על תחושות ואינטואיציה, אך במשך השנים החושים הללו מתחדדים. לפני מספר ימים קיפלתי את הגלשן בתבור, לאחר שהרוח התחזקה. ידעתי שאני יכול להמריא ושרמת השליטה שלי בגלשן תאפשר לי את זה, אבל כמו שכתבת קודם, זה כבר לא כיף, מה גם שהפרשי המהירות בין המשבים היו גדולים ופתאומיים, שזה חשוב אולי יותר ממהירות הרוח (מה גודל הפרשי המהירות וכמה זה פתאומי). ובל נשכח שאחרי שהמראנו, צריך גם מתישהו לנחות, וביום שברור שהתנאים הולכים ומחריפים, הזמן פועל נגדנו וכשננחת, עלול להיות יותר גרוע. לכן קיפלתי והגעתי הביתה בשלום. לא תמיד הגעתי בשלום, ולא תמיד הבייתה. יש כאלה שלומדים על בשרם, ואני למדתי על עצמותי, אבל למדתי.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
אתם ממש צודקים. החוקים הם אותם חוקים והפיזיקה לא משתנה. בדיוק בגלל זה מ"ח והתבור בחיים לא יתנהגו אותו הדבר.
ממש משונה שאני צריך להזכיר לכם את ההבדל העצום שבין הטופוגרפיה במ"ח לטופוגרפיה בתבור. שכחתם שהטופוגרפיה קובעת מאוד את התנהגות האויר? אם החוקים היו משתנים אז אולי הייתה התנהגות שווה בטופוגרפיות שונות.
לפני מ"ח יש את הכינרת ורצועת חוף צרה יחסית לטרמיקות שנבנות בה. לפני התבור יש שדות רחבים ועצומים לטרמיקות להבנות בהם.
מ"ח הוא רכס, התבור הוא הר כיפה בעמק.
וכמובן שיש עוד הבדלים שתשמחו לספר לי עליהם עוד.
עכשיו אתם נכבדי תסבירו למה לדעתכם האויר אמור להתנהג באותו אופן, שהרי החוקים אותם חוקים, אבל הפארמטרים במשוואה שונים לגמרי.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
יוסי, מה שאתה כותה הוא נכון, ובכל זאת המשפט שכתבת: " בתבור הרוח משבית ושינויים במהירות הרוח מתרחשים באפס זמן" יכול מאוד להטעות. גם במ"ח יכולים ענן או טרמיקה לגרום לשינוי זרימה פתאומי דומה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לפני מ"ח יש את הכינרת ורצועת חוף צרה יחסית לטרמיקות שנבנות בה. לפני התבור יש שדות רחבים ועצומים לטרמיקות להבנות בהם.
מ"ח הוא רכס, התבור הוא הר כיפה בעמק.

רצועת החוף הצרה במבוא חמה היא 3 ק"מ מהעמדה. תרמיקה שמשתחררת בעמק שלפני התבור במרחק של יותר מ3 ק"מ לא תגיע לעמדה, המשבים שמרגישים בעמדה הן תרמיקות שמשתחררות מהמדרון או בקילומטר שניים הקרובים לו. אין הבדל בינהם.

מ"ח הוא רכס והתבור כיפה זה משמעותי שאתה טס לאורך הרכס לא להמראה.

ביום שנהרג אמיר בלץ ז"ל במבוא חמה אני הגעתי בטיסה מהתבור (למעשה התאונה הייתה ממש מתחתי). בתבור המשבים היו 15-23, בדרך התרמיקות היו מקסימום 4+ ומינימום 3.5-, במבוא היו חברה ותיקים יותר מהחניך המסכן ששולח אל מותו שלא המריאו כי היה הפרשי משבים של 0-25 קמ"ש. באוויר במבוא כשהגעתי היו תרמיקות של 5+ וסינקים של 5-, אוויר יותר חזק ממה שהיה לי בדרך עד לשם, התחלתי להרגיש את זה כמו שעברתי את האון.
בגלל התאונה אני זוכר כלכך טוב את הפרטים של היום הזה.

התבור הוא אתר שיותר מסובך לטוס בו לא יותר מסובך להמריא בו.
« עריכה אחרונה: September 25, 2013, 12:54:26 am על ידי צחי רייל »

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
יוסי  מה שכתבת מחייב תגובה  מפני שאתה מפספס משהו מאד עקרוני כאן .
אם מה שכתבת נכון התיאור של צחי לא יכל לקרות, במקרה יום לפני התאונה של אמיר בלץ יצא למיקי וויס ולי לשוחח  על התנאים הצפויים טלפונית ואני זוכר את השיחה הזו כי התקשרתי למחרת השיחה בבוקר גם למנהל הליגה 2 אז כדי להמליץ לו להיזהר .

וממש  בזמן  בו קתה התאונה או מעט אחריה התקשרתי ליוסי צרפתי ז"ל על מנת להזהיר גם אותו .
בזמן השיחה עם מיקי  פתחתי  עזרי מזג אויר חזויים העזר החשוב ביותר הוא מפת הטמפרטורות ההבדל בטמפרטורות בין אזורים שונים הוא זה הנותן אינדיקציה טובה ביותר על העלול להתחולל .

מה שאתה לא  מחבר כאן הוא דבר פשוט: מה שקובע את אימות הטרמיקות  הוא הפרש הטמפרטורות בין גושי האויר  השונים , הקרקע והטופוגרפיה מהוים חלק מתהליך מורכב שאכן משפיע אך אינם מהווים את כל התהליך !

באותו יום דוקא במבוא חמה הפרש הטמפרטורות היה חריף יותר  בהרבה בין קו הרכס לחוף , מאשר ההפרש בין קו ההר בתבור לבין העמק , ההפרש הזה היה חזוי ראיתי אותו יותר  מ 18  שעות מראש , כפי שאני ראיתי גם  ארנון או מי שייעץ לו למיטב ידיעתי איש מקצוע מוביל ראה וידע זאת.

עד אותו יום למרות טעויות חריפות של ארנון לא  נפצעו קשה אצלו חניכים ,ארנון תמיד  הלך על חבל דק אך עד אותו יום מעולם לא הוציא חניכים בתנאים כאלו, אם כך יש כאן רמז לאיכות הייעוץ וההבנה של ארנון עצמו במזג האויר .

מה שקרה באותו יום לא ידוע לי מדוע ארנון לקח סיכון כזה התוצאה הטרגית ידועה לכולם, היתה גם עדות של מרחף בכיר נוסף לא רק צחי על טיסה דומה  ועל מפגש  בטרמיקות אלימות במיוחד באזור מבוא חמה .

מאחר ומה שקובע את אלימות המשבים , הוא לא רק הקרקע אלא מרכיבים נוספים אותם אתה לא יודע להכניס למשואה ,  מפת הטמפרטורות לפעמים כן מזהה זאת במצבי קיצון , המסקנה שלך כי ניתן להמריא בין המשבים וכי הסדר בין המשבים וזמנם ישמר וכי  התנאים באויר לא יחריפו אינה תמיד נכונה .

מאחר ומדובר  בסטטיסיקה  חוקי בטיחות וזהירות נקבעים על סמך סטטיסטיקה ניתן להגיד כי יתכן שמתוך מאה פעם רק פעם אחת תמריא בצורה כזו בצורה שתסכן אותך , כל תשעים ותשעה הפעמים יעברו חלק ובפעם המאה  יקרה דבר חמור .

מבחינת הסטטיסטיקה והבטיחות מצב כזה הוא לא טוב מספיק , הבטיחות בתעופה דורשת  בסביבות 10 מליון המראות  בטוחות על מקרה רע אחד .

ולכן כל הרעיון בהגבלות הוא פשוט להמריא רק כשבטוחים במאה אחוז שהכל בסדר לא כשיש  ולו אחוז אחד של סיכוי שמשהו יקרה .
 .
הנה מפה של מה שצפוי ב 29 לחודש הזה בגובה 1500 משהו מאד דומה למצב שהיה אז עיון במפה יגלה לך את הפרש הטמפרטורות הצפוי בין  מבוא  חמה לכינרת , ומכאן את האלימות של הטרמיקות הצפויות.
12  מעלות מעל הכינרת בשעה 1000 בבוקר 1200 לפי  גריניץ שעתיים הפרש למיטב  זכרוני , 18 מעלות במבוא חמה כל טרמיקה  שתיוצר על רכס מבוא חמה תהיה חמה מאד  מסביבתה ותתעופף באלימות לשמיים .

המפה הזו גם אומרת דברים נוספים , שכדי לאמת את החיזוי צריך להצליבם עם מספר מפות ותחזיות נוספות , בגדול היא  מצביעה על אויר סוער מאד שצפוי בזמן זה במבוא חמה לעומת אויר די רגוע יחסית הצפוי  בתבור זאתבהנחה שבתבור לא יעברו  בזמן זה עננים שואבים ושאר  דברים בלתי צפויים אשר  המפה הזו אינה יודעת לזהות ולכן יש צורך בנתונים נוספים .

« עריכה אחרונה: September 25, 2013, 11:36:54 pm על ידי נתי_ה »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עד אותו יום למרות טעויות חריפות של ארנון לא  נפצעו קשה אצלו חניכים ,ארנון תמיד  הלך על חבל דק אך עד אותו יום מעולם לא הוציא חניכים בתנאים כאלו, אם כך יש כאן רמז לאיכות הייעוץ וההבנה של ארנון עצמו במזג האויר .

סליחה .... excuse me .... מאיפה הפלצת את השטות הזו?

אני 20 שנה רואה את ארנון מוציא חניכים בתנאים מעל המגבלות לרמתם. נפצעו יותר מידי. רק במזל עד לאותו היום לא נהרג חניך, באותו היום נגמר המזל לצערנו ואמיר שילם בחייו.

כבר כמה חודשים אחרי הקורס שלי הצטרפתי לבית הספר בו למדתי לטיסה במבוא חמה (טיסות חניכה לא היה חובה אז), אנחנו לא המראנו כי התנאים היו מעל המגבלות של בית הספר, חניכי עגור נזרקו לשמיים כאילו אין מחר. שאלתי למה הוא מוציא חניכים בתנאים כאלה, אמיר יוגב אמר לי "הוא תמיד מוציא חניכים ברוח חזקה מידי, יום אחד אחד מהם ימות". זה היה בשנת 93.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
לפי  הנכתב  כאן בבית המשפט  כתב אישום יש התיחסות לתנאי מזג האויר כתב האישום מתיחס לתנאי מזג האויר  החריפים אחרי ההמראה ,ולא  בהמראה הוא  מסתמך  על כך  שתנאי מזג האויר היו ההמראה היתה  בתנאים מעבר למגבלות.

הדיון כאן ומה שחשוב לחדד הוא השאלה האם  כפי שטוען יוסי במידה ונצליח להמריא  בין המשבים , האם  באויר התנאים יהיו  בסדר  בהנחה שהצלחנו לגנוב את ההמראה ,  מאחר ואמיר בלץ לא  נהרג בהמראה אלא  40 דקות מאוחר יותר עקב תנאים חריפים מאד באויר  הרי  שכתב האישום מסתמך על הגישה  כי גם  אם ניתן להמריא שיקול הדעת להמריא  בתנאי מזג אויר כאלו  הוא שיקול לא בטיחותי ולא נכון.

גם  המרחף  בסירטון  לא נהרג מיד בהמראה אלא מעט לאחריה בשל התנאים החריפים באויר ,עוצמת המשב העליון והפרשי המשבים מעידים על רמת האלימות של הטרמיקות,עכשיו לשאלה כיצד מגיב גלשן שאינו רגיש לקיפול  במצבים הללו :
התשובה  כבר ניתנה בזמן התאונה של אולג בונדרצוק אלוף עולם מכהן  :
גלשן יכול להזדקר לשנות כיוון להתהפך ודברים  דומים כיוצא באלו, כעת יושב בית משפט  ודן בדיוק בשאלה הזו.
ומן הסתם הפסיקה תאמץ את עקרונות הבטיחות והגישה הנהוגה בארה"ב, קשה לי להאמין כי בית משפט יפסוק כנגד נורמות תעופה הנהוגות במעצמה הגדולה בעולם , ובמידה ויפסוק כנגד הנורמות הללו אז המקרה יהיה חשוף לעירעור לערכאות גבוהות יותר, ושם אני מתקשה להאמין כי הגישה שיוסי מציג כאן תתקבל .

« עריכה אחרונה: September 26, 2013, 05:46:55 pm על ידי נתי_ה »

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
נתי, בזמן התאונה הנ"ל הייתי באוויר בתבור ואני רק יכול להעיד שבנחיתה חוויתי את אחת הנחיתות היותר מפחידות שעברתי בחיים בכלל ובתבור בפרט. במשך כרבע שעה לא הצלחתי להנמיך, פשוט נתקעתי כ100 מ' מעל שדה הנחיתה. מכיוון שזיהיתי שהתנאים חריגים, התרחקתי מההר ונחתתי כק"מ אחד דרום מערבית לשדה הנחיתה הרגיל. ברבע שעה הזאת היה נדמה לי שמישהו פשוט מנסה בכוח רב להפוך אותי באויר. הגלשן עבר מהזדקרות כנף, להזדקרות אף, לצלילות ספירליות, כשבחלק מהזמן אני עם הגב לרוח בניגוד לרצוני... מכבסה שלמה. אחרי הנחיתה הייתי צריך להתאושש במשך זמן רב כי פשוט לא היה לי כוח לזוז, פיזית ונפשית.
אמנם התבור ומבוא חמה נמצאים באזורים שונים, אך יש מה שנקרא מפת מז"א כללית וחוסר היציבות הקיצוני היה כנראה לא רק נקודתי למבוא חמה. אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה למצנח, אילו היה מספיק טיפש להיות ביום ההוא בתבור. והעניין המדהים הוא שבעמדת ההמראה העניינים נראו די רגילים...

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
נתי, בזמן התאונה הנ"ל הייתי באוויר בתבור ואני רק יכול להעיד שבנחיתה חוויתי את אחת הנחיתות היותר מפחידות שעברתי בחיים בכלל ובתבור בפרט. במשך כרבע שעה לא הצלחתי להנמיך, פשוט נתקעתי כ100 מ' מעל שדה הנחיתה. מכיוון שזיהיתי שהתנאים חריגים, התרחקתי מההר ונחתתי כק"מ אחד דרום מערבית לשדה הנחיתה הרגיל. ברבע שעה הזאת היה נדמה לי שמישהו פשוט מנסה בכוח רב להפוך אותי באויר. הגלשן עבר מהזדקרות כנף, להזדקרות אף, לצלילות ספירליות, כשבחלק מהזמן אני עם הגב לרוח בניגוד לרצוני... מכבסה שלמה. אחרי הנחיתה הייתי צריך להתאושש במשך זמן רב כי פשוט לא היה לי כוח לזוז, פיזית ונפשית.
אמנם התבור ומבוא חמה נמצאים באזורים שונים, אך יש מה שנקרא מפת מז"א כללית וחוסר היציבות הקיצוני היה כנראה לא רק נקודתי למבוא חמה. אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה למצנח, אילו היה מספיק טיפש להיות ביום ההוא בתבור. והעניין המדהים הוא שבעמדת ההמראה העניינים נראו די רגילים...

דוקא אני זוכר שיחה איתך לאחר אותו יום אך את מה שכתבת עכשיו לא סיפרת לי ואני  לא זוכר שראיתי אינדיקציה כזו במפות,למיטב זכרוני שמרתי אתהמפה ההיא,מפות חריגות אני בדרך כלל שומר ואחפש מאוחר יותר כדי להעלות לכאן.
אז אני זוכר שסיפרת לי כי איתי אמר לך כי את הטרמיקות האלימות ביותר אותו יום הוא  חוה לא ביציאה מהתבור אלא קרוב למבוא חמה .

מפות מזג האויר נותנות אנדיקציה די טובה לאזור מסוים לזמן מסוים, ברגע שיש התרעה לאירוע חריג או מזג אויר חריג מפה כזו לא מספיקה ,צריך להצליב אותה עם מידע מכלים נוספים , כגון  מפל טמפרטורות חזוי  מאתר  נאסא שהוא טוב למקום מסוים לשעה מדויקת., חיזוי  לדאיה הוא למעשה די מורכב ובעיתי ומצריך הרבה זמן.

מקצועני גלישת מרחק נעזרים בנהג  שהוא גם  גולש וחזאי, אותו נהג  יושב  ברכב עם לפ טופ ולפי תצלומי לוין מאתרים כגון סאט  24מכון את הגולשים הגישה שלמיק בארבר היא לטוס  טיסות כאלו רק במזג אויר יציב בו המערכות הן רמות לא שקעים
האיש הצליח להגיע ל 720  ק"מ טיסת מרחק בטקסס כנראה ששם טיסה  בזמן  שיש מערכת לחץ נמוך יכולה להסתיים רע מאד .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נסחפתם לגמרי.

אני טסתי באותו היום מהתבור למבוא חמה כמו שכבר אמרתי. זה לא היה יום עם מזג אוויר קיצוני. תרמיקות של 3.5+ בתבור ושל 5+ במבוא חמה. היום היו תרמיקות של 5.5+ בתבור, שום דבר קיצוני. ואם לא היה נהרג חניך בדיוק מתחתי בטח בכלל לא הייתי זוכר אותו כמו עוד עשרות פעמים אחרות.
גם בתבור וגם במבוא טסתי כבר על יותר מ7+.

לא קיצוני אבל באותה מידה לא מתאים לחניכים זה הכל. וגם החצי קילו חול שהיה לחניך בתוך המצנח  לא עזר במיוחד.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
נסחפתם לגמרי.

אני טסתי באותו היום מהתבור למבוא חמה כמו שכבר אמרתי. זה לא היה יום עם מזג אוויר קיצוני. תרמיקות של 3.5+ בתבור ושל 5+ במבוא חמה. היום היו תרמיקות של 5.5+ בתבור, שום דבר קיצוני. ואם לא היה נהרג חניך בדיוק מתחתי בטח בכלל לא הייתי זוכר אותו כמו עוד עשרות פעמים אחרות.
גם בתבור וגם במבוא טסתי כבר על יותר מ7+.

לא קיצוני אבל באותה מידה לא מתאים לחניכים זה הכל. וגם החצי קילו חול שהיה לחניך בתוך המצנח  לא עזר במיוחד.

לא יודע מה חווית,אני  יודע עם מי דיברתי לאחר המקרה ומה אמרו , אתה אומר שלא היה יום קיצוני אחרים  אמרו אחרת.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא יודע מה חווית,אני  יודע עם מי דיברתי לאחר המקרה ומה אמרו , אתה אומר שלא היה יום קיצוני אחרים  אמרו אחרת.

לא אמרת שצפית את זה במפות 18 שעות מראש?!  כנראה טסתי מחוץ למפה. מי זה "אחרים", לא זכור לי מישהו שהיה שם שלא דיברתי איתו. לא זכור לי אף אחד שאמר "מז"א קיצוני", כולם הסכימו שהוא לא מתאים לחניכים.