כתב נושא: אירוע בטיחות חמור בנתניה - 21.9.13  (נקרא 1164 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק taltunik

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
  • wave 2
    • דוא
אירוע בטיחות חמור בנתניה - 21.9.13
« ב- : September 22, 2013, 11:27:54 am »
שלום לחברים,
אתמול כאמור התרחשה התאונה. לא אפרט עליה כי אני לא מכיר את כל הפרטים, ראיתי אותה מהאוויר.
אני פותח שרשור נוסף מכיוון מייד לאחר מכן התרחש גם אירוע בטיחות מסוכן מאוד ומלחיץ של התחזקות רוח וטיסה לתוך נתניה.
להלן תיאור המקרה:
1.   הגעתי בשעה 16:30 לעמדה בנתניה. פגשתי את יובל קידר ושחר בוטקין, וחברים נוספים. כשהגענו עבר בדיוק ענן גשם מעל העמדה, וזז דרומה. כולם חיכו שהענן יעבור ואחריו יהיה אפשר שוב להמריא. חיכינו. לאחר מכן נראה היה שהתנאים נגמרו והרוח מאוד ירדה. כאשר התחלנו לקפל (באזור השעה 18:00) החלו להכנס משבים יציבים שהיה נראה שאפשר להמריא איתם. בשלב הזה כבר טנדמים מתחילים שוב להמריא וכן כמה סינגלים.
2.   אני מניף, ממתין כחצי דקה עם המצנח על הראש, מרגיש את התנאים, ומחליט לצאת. יובל (קידר) יוצא אחרי. לאחר טיסה של כעשר דק, אנחנו מרגישים שהרוח מתחילה להתחזק. יובל מזהיר אותנו ואומר שנצא החוצא לים. אני עדיין חודר בסדר גמור (15 קמ"ש), אבל קולט כבר שכדאי ללכת לנחות.
3.   מנסה פעם אחת את מזלי ובדיוק 2 מצנחים נכנסים. יוצא החוצא חזרה ופתאום אנחנו שומעים צעקות וכו, ומזהים את התאונה שהיתה של הטייס טאנדם (לא אפרט על זה בשרשור הנ"ל, היות ואין קשר ישיר לאירועים שהתרחשו). התאונה מוציאה אותי מפוקס לכמה רגעים, אני יוצא החוצה לים. לאחר מכן אני שוב מנסה להכנס לנחות – עכשיו זה בגלל הרוח שמרגישה לי שמתחזקת (עדיין לא היתה בעיה לחדור) ובגלל התאנה, רוצה לרדת.
4.   ניסיתי 5 פעמים להגיע לעמדה ולנחות – מאבד גובה בים, מגיע לעמדה יחסית נמוך אבל כל פעם טאנדם אחר נכנס ואני בורח. אני מחליט עם עצמי לנסות פעם אחרונה ואם לא מצליח, ללכת לנחות בחוף. עושה סיבוב ורואה את יובל קידר נכנס לנחיתה ונוחת ממש בקושי – הרבה זמן מעל העמדה מטר קדימה 2 מטר אחרוה, יורד לאט, חברים רצים לעזור לו. אני מחליט סופית שאני הולך לנחות בחוף. מכוון את עצמי החוצה ומתרחק מעט מהרכס וטס לכיוון דרום.
5.   מהשלב הזה מה שקורה הוא שככל שאני יוצא החוצא אני עולה ועולה (עדיין חודר, אבל מתקדם לאט). כל הזמן במבט על ה GPS, לאחר מכן אני קולט שאני חודר רק ב2-3 קמ"ש, לוחץ ס.ס עד לחצי וחודר בעוד כמה קמשים. עדיין ממשיך לטפס. לאחר מכן גם ס.ס לא עוזר ואני לוחץ "בפול באר", ממש עומד על הס.ס. חודר מעט ושוב מפסיק. בשלב הזה אני דרומית לעמדה, בערך בין 2 הבניינים הגבוהים, כ 50 מטר בחוץ.
6.   לאחר מכן אני רואה שאני טס באזור ה 5 קמ"ש, אבל כבר ברור לי שכיוון ההתקדמות הוא מזרחה. אני עומד על הס.ס ופשוט מתקדם אחורה, במהירות התקדמות שעולה ומגיע כמעט ל 10 קמ"ש. קורא ליובל בקשר לקבל עזרה... (לא שיש לו מה לעשות). אני מתקדם אחרוה וממשיך לעלות. מה שהיה בוודאי פחות מדקה נראה לי כמו שנה באוויר.
7.   מתלבט אם לקפל טיפים, מחליט שלא מהמחשבה שזה רק יגדיל את הגרר ובעיקר לא תהיה לי שליטה על המצנח. מבין שאין מה לעשות אלא להסחף אחורה כמה שאני יכול בשליטה על המצנח, להתרחק כמה שאפשר מהרוטור ולכוון למגרש הפתוח ששיש מאחורי הכביש.  נזכר באירוע של איליה ואומר לעצמי רק לא להסתובב מוקדם מידי ומאחורי איזה בניין. ממשיך להסחף בין 2 הבניינים הגבוהים, קצת נמוך מהם אבל מאוד גבוה. עד שאני עובר את הכביש. בשלב הזה אני עושה מעיין S כזו כדי לברוח מהר לתוך השטח הפתוח. חוזר לכוון את עצמי מול הרוח בין 2 הבניינים, 2 קריסות קלות, מכבסה רצינית אבל אני משתדל לשמור על החופה. מבט לחופה, מבט לרצפה, מבט לחופה מבט לרצפה – ככה כמה שניות. בסופו של דבר נוחת בסדר גמור ובשלום.
זה בהחלט היה אירוע מסוכן מאוד מאוד! ואולי המצב המפחיד והמלחיץ ביותר שנקלעתי אליו. הטעות העיקרית שאני מתחרט עליה היא שלא הלכתי לנחות בחוף. אחרי 3 נסיונות הייתי צריך כבר לקבל החלטה שהרוח מידי מתעתעת, ולא אחרי 5 ניסיונות נחיתה כמו שניסיתי. אם הייתי מחליט לנחות בחוף דקה אחת לפני כל הסיפור, הכל היה נגמר אחרת, וזה מה שהייתי צריך לעשות.
האמת היא שלא חשבתי לשנייה שהרוח תתחזק עד כדי כך, אפילו עברה לי המחשבה בראש לצאת החוצה לים, רחוק, ולהמתין עד שהענן יעבור אותנו. כל ההכנות המנטליות והלימוד התיאורטי של רוח שמתחזקת פתאום השתייכו אצלי בראש לימי רכס בחורף ולא לקיץ. אבל אנחנו כאמור בעונת מעבר, ואני נפלתי בפח.

מצורך סרטון שצילם יובל קידר, עד שאני עובר את הבניינים. סרטון שלי לאחר החיתה שמראה קצת את המקום, ולאונרדו.
את המסקנות אני משאיר להתייחסות כמובן.
יש חברים נוספים שהיו באוויר (תום תום) אשמח לשמוע מה עבר עליהם.
תודה גדולה לשחר בוטקין ויובל קידר על העזרה, ותודה ליובל דרורי על התמיכה הנפשית!

[youtube=425,350]dyEWytpYGro[/youtube]

[youtube=425,350]WM3rWixlN-I[/youtube]

http://www.paraglidingforum.com/leonardo/flight/828810
« עריכה אחרונה: September 22, 2013, 11:30:22 am על ידי taltunik »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: אירוע בטיחות חמור בנתניה - 21.9.13
« Reply #1 ב- : September 22, 2013, 12:04:36 pm »
כשהגענו עבר בדיוק ענן גשם מעל העמדה, וזז דרומה. כולם חיכו שהענן יעבור ואחריו יהיה אפשר שוב להמריא. חיכינו. לאחר מכן נראה היה שהתנאים נגמרו והרוח מאוד ירדה. כאשר התחלנו לקפל (באזור השעה 18:00) החלו להכנס משבים יציבים שהיה נראה שאפשר להמריא איתם.

ענן גשם, רוח מעל המגבלות, הרוח נחלשת משמעותית, הרוח עולה.

אם לאף אחד בעמדה זה לא נראה כמו יום שיש להזהר ממנו ולא כדאי להמריא גם אם "אפשר" אז אין מה לעשות תאונות הם חלק בלתי נפרד מפעילות הרחיפה בצורה כזו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 22, 2013, 12:59:00 pm »
תאונות עם נפגעים בנתניה בימים של חילופי עונות, כניסת חזית ושינויי מזג אויר, קרו ומוכרים לכולם (גולדי, איליה וכו').
אתמול היה בדיוק יום כזה. יום טיפוסי של עונת מעבר.
מהסרט רואים את העננים השחורים בשמים, שברור שנילוות אליהם שאיבה והתחזקות רוח בפתאומיות.
אי לכך אני יכול לחשוב רק על שתי סיבות שמישהו ימריא ביום כזה:
1. ניסיון התאבדות.
2. טימטום.

מאחר וגם טנדמיסט איבד שליטה וגם עוד 3-4 ניסחפו אחורה ונחתו בעיר, אני מוציא את האפשרות של ניסיון התאבדות המונית.
מה שמשאיר את הטימטום.
כל מי שברגע זה נעלב, סימן שהמריא אתמול.
וסימן גם שהוא ......

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 22, 2013, 02:06:12 pm »
יובל כל הכבוד על הדרך שעזרת לטל hug הקול הרגוע שלך בטוח עזר,כל הכבוד על קור הרוח.
בקשר לענן אין ספק שהוא עדיין לא "עבר".

מנותק אלי חסון

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 22, 2013, 07:01:27 pm »
טל
אני שמח שהעלת את הסיפור כאן
ואל תצטער בגלל תגובה לא תרבותית -פה ושם !
יש ומגיבים שלא לעניין !

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 22, 2013, 07:20:06 pm »
נועם וכלל הציבור,

יש להפריד ולהבין שלא מדובר בענן אחד אם כי בשני עננים בהפרש של שעה וחצי.

הענן שמופיע בסרטון היה דליל ובצורת ערפל במשך כשעה ויותר באופק לפנינו כאשר הוא הולך ומתפזר מצפון לדרום.
הענן נראה לכם שחור בגלל השקיעה וזוית הצילום אך לא כך זה נראה בשטח. הענן התכדר והתפתח לבעייתי רק כאשר חציו חצה את קו הרכס מדרום לנו.
לא היה על המים ובאויר שום סימן מקדים לרוח ולשינוי.

טל טעה בכך שניסה לטוס דרומה לכיוון הענן במקום לטוס צפונה לשטח שלא היה מעונן ולא סבל מהרוח.

טל, לאחר שהגעת לשיא הגובה שלך היה עדיף להסתובב עם הפנים מזרחה ולטוס רחוק ככל האפשר לנחיתה בשטח הפתוח.

אני אישית הייתי בסוף טיסה כאשר תם ואחרים ניסו לנחות בזמן שהרוח התחילה להתגבר והשארתי להם את השטח לנחיתה.

כאשר ראיתי שתם כמעט נגעה בקרקע ובכל זאת פיספסה נחיתה צעקתי לבוא איתי צפונה ולרדת נמוך.

טסנו תם אילן ואני לחוף סירונית וברגע שתם ואילן פתחו אוזניים ועלו גבוה חזרה הם שוב פגשו את הרוח החזקה.
אילן ותם בעקבותיו פנה מזרחה וטס לשטח הפתוח מאחורי מגרש הכדורגל (מאות מטרים מהרכס) . לאחר שראיתי שאילן ותם נחתו בבטחה נתתי לרוח לעבור וחזרתי מתחת לגובה העמדה לנחיתה.
כאשר הגעתי לעמדה פגשתי קהל הסטרי ולאור המצב חזרתי לנחיתה בחוף סירונית בצמוד לחניה (איסוף מהיר).

אני טס כבר מסוף שנת 90 וזאת פעם ראשונה שאני רואה שינוי כזה חד ומהיר במצב ענן (בגבולות מדינת ישראל וברכס בפרט).

הטנדמיסט איבד שליטה כתוצאה מבעיה אישית שלו ובלי כל קשר לרוח !!!
שניות לפני ההתרסקות המריא טנדם עם גברת קלה ללא מעגן וגם 10 דקות לאחר ההתרסקות.

אלי,
יש כפתור התעלם למגיבים ספציפים  ;)
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 22, 2013, 07:31:03 pm »
טל,יצאת ממצב עם פוטנציאל קטלני - בשלום.
עשית בדיוק מה שהיה צריך לעשות במצב הנתון  (כשהתחילה הסחיפה).
בהחלט היה עדיף לנחות בחוף,אבל אני לא בטוח שאם אני במקומך הייתי עושה זאת מכיוון שההתחזקות הייתה ממש בלתי צפויה ואף אחד לא תיאר לעצמו את העוצמה החריגה.
נתחיל מההתחלה...
הגעתי בשעה 12 וחצי לעמדה,הרוח דרום מערבית כ-25-30 קמ"ש, חזקה אבל לגמרי במגבלות .
הרכיב הדרומי משמעותו שאין כמעט רוטורים בעמדה ולכן ההמראות חלקות (יחסית-תלוי בטייס...).
עילוי מדהים ותענוג של טיסות עד ש...
הרוח החלה מתחזקת,קצף (ברבורים) על הגלים העידו בצורה מאד ברורה שהרוח עומדת לעלות עוד ועוד.
מסיבה לא ברורה היו טייסים שהמשיכו בהכנות להמראה והרגשתי צורך לעבור אחד אחד ולהציע/לבקש/לומר : עיצרו,חכו רבע שעה /חצי שעה עד שהרוח תירגע. כל הטייסים חוץ מאחד הסכימו איתי ולא היה צורך בשיכנוע מעמיק. כולם חוץ מטייס אחד...
שניסה להניף ולא ממש הצליח...
חיכינו כשעה עד שהרוח ירדה, המראנו וכעבור חצי שעה הרוח ירדה כל כך עד ששלושה טנדמים ירדו לחוף ואני הצלחתי לגנוב את הנחיתה בעמדה (תודה לירון על העזרה).
חצי שעה עוברת הרוח מתעוררת והפעם היא די מתונה אנחנו באוויר אבל מול וינגייט /געש כמה קילומטרים בים מתחיל להתקרב ענן שממטיר גשם ללא הפסקה,שוב עוצרים את הטיסות (הפעם לא היה צריך לשכנע) אני חושש מעליית הרוח וטוען שהגשם הולך לגעש ומזרחה וכולם בטוחים שהענן מגיע אלינו (כולל העובדה שאני לא מבין שהזווית היא בקוסינוס בריבוע והטנגס של הענן מגיע ישר אלינו) .
הענן אכן עבר בגעש ,אבל ראינו יופי איך הגלים בים עלו עם הרוח שאמנם הייתה חזקה אבל (אולי-לא בדקנו) אפשרית.
המתנה נוספת הרוח יורדת אנחנו ממריאים או אז אני רואה מצנח נופל לעמדה -מרחוק זה נראה שהוא טס עם הפנים לעמדה (!!!) עד כדי כך זה נראה מהיר. הרוח נהדרת ואינה (לדעתי)גורם בתאונה.
אני נוחת ומתכונן להמראה הבאה, פרנקי צוחק עלי ושואל אם המצנח שלי מספיק מהיר (ומסתבר שזה לא היה בצחוק ),פתאום אני מרגיש משיכות בv-line אני מסתכל למצנח ורואה שהוא ממש ממש רוצה לעוף ,אפילו בלעדי...
תוך כדי מתחילה התרגשות בעמדה,מבט לשמיים מגלה סינגל כחול (טייס בשם דימה שטס על ארוס שקצת גדול עליו. הבחור לא טס כבר 7 שנים...)  בצרות.
הוא מתנדנד(הרבה רוורס וקצת קדימה) גבוה מאד, באמצע הדרך בין מלון כרמל לעמדה נראה לי שבגובה של 250 מטר.
ללא שום ניסיון לפנות אחורה לשטח הפתוח ,כשהוא יצא מהעילוי והתחיל לאבד גובה מהר הוא עדין ניסה "לחדור".
בשלב מסוים -שניות לפני שהיה מאוחר מדי ,הוא פנה מזרחה ונחת בשלום בשטח ליד מגרש הכדורגל.
תוך כדי אני מבין שיש 3 טנדמים באוויר וסולו נוסף -טל.
2 טנדמים נחתו ליד מגרש הכדורגל וטנדם נוסף נחת בסירונית.
הרוח בשלב זה הייתה  50-60 קמ"ש ולא היה שום סימן מקדים לרוח.
לא היו "ברבורים" בים,הים לא "עלה" קו העננים היה דרום מזרחית לנו (מה שהיה צריך ליצור רוח צפון מערבית -שאיבה אל הענן).
אין לי הסבר למה שקרה ומכיוון שהיום מחר ומחרתיים אנחנו נמצאים באותה מערכת משוגעת,אני ביטלתי את הפעילות שלי.
נכון,אפשר היה לטוס (רוב הזמן...) אבל מה אם שוב...
נ.ב
לטוס בארסוף (ולא בגלל שסגרו את השער בנתניה אלא בגלל ששם יש מקום להיסחף אחורה) "מרמז " שהטייס יודע שיש סיכון אבל "סיכון סביר".
הנוסעים,גם הם חושבים ככה?
כולם נחתו בשלום .

אלה העובדות מזוית הראיה שלי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : September 22, 2013, 08:00:54 pm »
ציטוט
הרוח בשלב זה הייתה  50-60 קמ"ש ולא היה שום סימן מקדים לרוח.

חוץ מזה שזה פעם שלישית לאותו היום שמתחזקת הרוח מעבר למגבלות.

מנותק ykedar

« Reply #8 ב- : September 22, 2013, 08:08:43 pm »
לדעתי, צריך לקחת מאירועי אתמול גם לקח נוסף בנושא הקשר.
קשר בין המרחפים היה מאפשר לוותיקים והמנוסים שהיו באוויר ובעמדה להעביר הנחיות לפעולה לשאר המרחפים.
היה יכול "לחסוך" לפחות חלק מהאירועים.
רוב המרחפים טסים עם קשר בהרים, אבל ברכס רק בודדים עושים זאת.
ממליץ בחום.
יובל
« עריכה אחרונה: September 22, 2013, 08:30:40 pm על ידי ykedar »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : September 22, 2013, 09:31:37 pm »
לדעתי, צריך לקחת מאירועי אתמול גם לקח נוסף בנושא הקשר.
קשר בין המרחפים היה מאפשר לוותיקים והמנוסים שהיו באוויר ובעמדה להעביר הנחיות לפעולה לשאר המרחפים.
היה יכול "לחסוך" לפחות חלק מהאירועים.
רוב המרחפים טסים עם קשר בהרים, אבל ברכס רק בודדים עושים זאת.
ממליץ בחום.
יובל

זה יתאפשר אם לא יהיו יותר מידי חפירות בקשר. מראש אני חייב לציין שגם אני חוטא בזה בקצת שאני טס ברכס, אם אני עם קשר אני מדבר עם החברה כי זה הדבר הכי מעניין שיש. או שאני מנתק את הקשר כי חברה אחרים חופרים ואין לי כוח להקשיב.

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #10 ב- : September 22, 2013, 10:11:25 pm »
חוץ מזה שזה פעם שלישית לאותו היום שמתחזקת הרוח מעבר למגבלות.
[/quote]
בדיוק !
הפעמיים הראשונות היו ברורות,עם כל הסימנים הקלאסיים לרוח שמתחזקת שאנחנו מחפשים.
לא הייתה סיבה לחשוב שנפספס עוד התחזקות .
אני מרחף 22 שנה ונכון שבד"כ אני נמנע מראש מימים כמו אתמול ,אבל, "זכיתי" למספיק ימים כאלה בשביל לומר :
אף אחד לא היה יכול לראות את זה בא.
היינו בעמדה מרחפים הכי ותיקים והכי מנוסים בארץ וזה הגיע בהפתעה לכולנו .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : September 22, 2013, 11:31:28 pm »
נשרקה אנחנו מבינים את אותו הדבר אבל מגיעים למסקנות שונות (אני חושב).

נכון שאם אתה ואיתי ואולי עוד ותיקים הייתם שם ולא ראיתם את זה זה כנראה היה מפתיע. המסקנה שלי היא שבימים של שינויים גדולים עדיף להמנע גם אם אפשר ולהגיד "תמיד יש מחר, למה להתגרות במזל". לא הבנתי כלכך מה המסקנה שלכם מכל זה, אולי "הצלחתי לצאת מזה פעמיים, למה שאני לא יצליח בפעם השלישית" (?).

בשבילי פעמיים התחזקות מעל המגבלות (גם אם ראיתי את זה מראש) אומר "גם השלישית תגיע לך הביתה תחזור מחר".
אני יודע שלפחות טקסי הלך הביתה אחרי ההתחזקות השניה.

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : September 22, 2013, 11:50:02 pm »
טוב אז מה שעבר עלי ועל רומי (נערה במשקל 40 ק"ג שלמזלי הייתה קולית לגמרי וכשהתחיל הבלאגן השתתקה כמו דג
היה כך:
כמו שכבר תיארו לאחר הענן הרציני שהוריד גשם בים ומדרום לנו הרוח ירדה כמעט לגמרי ,איתי ואילן נחתו בחוף ,כולם חשבו שנגמר היום אסף ישב עם המצנח מעל הראש במשך דקות ארוכות מחכה לראות אם הרוח תעלה וכלום..עוברת לה עוד חצי שעה ארבעים דקות ומתחילים משבים קלים ,וטנדמיסטים מתחילים לטוס עם משקלים קטנים ,הייתה לי נוסעת כמו שאמרתי 40 ק"ג שממש חששתי שנרד לחוף והתלבטתי אם בכלל לצאת ... המראנו לטיסה באוויר ממש נעים ,אני אפילו זוכרת שאמרתי לה שבסופו של דבר היא קיבלה את השעה הכי יפה של היום עם תפאורת השמיים הכי יפה שיש . פתאום שמעתי בום גדול מאחורי וראיתי את דייב מתחת לחלק הצפוני של העמדה ואת כל הבלאגן שהתחיל שם החלטתי להתרחק בשביל הילדה ולרדת כמה שיותר מהר למטה בגלל האירוע . רק בשלב הזה הרוח מתחילה לעלות ....
נכנסתי לנחיתה וכשאני בערך חצי מטר מהקרקע הגיע משב שהרים את המצנח ,ויצאתי לסיבוב נוסף כדי להגיע יותר טוב ,ואיך שאני יוצאת מהעמדה מתחילה לעלות ,קיפלתי אוזניים כשאני מתקדמת לכיוון צפון ורואה את איתי ואילן קצת מעל הרכס צפונית למלון כרמל מתקדמים צפונה הבנתי שהם הולכים לנחיתה בחוף והחלטתי ללכת לכיוונם
איתי בא לכיווני וסימן לי לבוא איתו בשלב הזה אני עוברת את מלון כרמל עדיין עם טיפים מקופלים לכיוון צפון וממשיכה לעלות ובקושי להתקדם (טרימרים בשלב הזה כבר פתוחים עד הסוף ) קולטת שאני נסחפת יותר מידי ימינה מתיישרת מול הרוח משחררת טיפים כדי למנוע גרר מיותר מקווה שאצליח לצאת יותר לכיוון הים אבל לאט לאט מתקדמת אחורה עוברת כבר את קו הרכס וממשיכה לעלות .אילן קצת יותר צפונית לי באותו מצב ואיתי הרבה יותר נמוך ולפני הרכס
בשלב הזה המיקום שלי בערך מעל הבית עם הבריכה על הגג ז"א מזרחה הכל ביניינים הרוח דרום מערבית וכל תזוזה עם המצנח לכיוון צפון רק דוחקת אותי יותר לכיוון צפון מזרח
איתי אמר שעשיתי טעות שלא המשכתי צפונה אבל כל מה שעבר לי בראש זה למצוא שטח פתוח יחסית ,אם הייתי ממשיכה צפונה ולא מצליחה לעבור את קו הרכס ובכל זאת  נסחפת לאחורה הכל ביניינים...
השטח היחידי שנקי מבתים היה דרום מזרחית אלי מאחורי הבייינים הגבוהים שמאחורי העמדה ששם יש הרבה כבלי חשמל מתח גבוהה וקרקע ממש לא ישרה .וכמובן הרבה מאוד רוטורים .מליון מחשבות רצות לי בראש על איליה ,על הילדה המסכנה ,על מה הכי נכון לעשות ועוד איזה אלף מחשבות נוספות שתמיד שם.. lugh ראיתי שאילן גם מכוון בערך לאיזור והחלטתי ללכת על זה ,ניסיתי להרגיע את הנוסעת ולדבר איתה ,אמרתי לה שהולכת להיות נחיתה מאתגרת שתנסה להישאר בריתמה כמה שיותר ושתקפל את הרגליים אליה בנחיתה ואז התחלנו לקבל את הרוטורים תוך ניסיון לכוון אל בין הכבלים של החשמל .
היה רגע אחד של קיפול שמאלי שנתן לנו תנופה רצינית ישר לכיוון עמוד עם בלוק יפה כזה של חשמל ולרגע חשבתי שאנחנו מתלבשות ישר עליו ,ואין לי ספק שיצאו לי מהפה כמה אוי אויויו אויויייו (רולי במיוחד בשבילך :))משיכה חזקה לשמאל אחרי זה קצת התיצבנו עוד כמה טילטולים ונחתנו בשלום ניתקתי מהר את המצנח וחיבקתי את הנוסעת שלי חזק חזק נתתי לה את הטלפון ואמרתי לה שתצלצל מהר מהר לאמא שלה שאין לי ספק אחרי התאונה של דייב והצרחות של האנשים בעמדה ואחרי זה כל האירוע הנ"ל איבדה כמה שנים טובות מהחיים .תודה רבה להראל וסשה שהגיעו ממש מספר דקות לאחר הנחיתה

תודה לאל שנגמר כך !
ושוב לגבי הרוח , לא נראה לי שאי פעם ראיתי את הים ככה כמו שהיה לפני ,הים היה כמעט חלק לגמרי מגלים שלא לדבר על ברבורים ,אני לא זוכרת למי אמרתי את זה אבל ישבנו בעמדה ואמרתי "מה זה עוד רגע אפשר לעשות סקי על המים הים כמעט שמן ..." כמו בכינרת .
לא היה צפוי בכלל

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : September 23, 2013, 07:35:45 am »
תם או טל ניראה לי שאם צילמתם עם מצלמת קסדה זה יוכל גם להמחיש לנו כמה מפחיד האירוע הזה ולהכניס לנו לתודעה שאנחנו מאוד פגיעים,זה רק יוכל לתרום להבנת האירוע והמשמעויות שהיו יכולות להיות לו.
עונת מעבר כבר אמרנו?

מנותק ykedar

« Reply #14 ב- : September 23, 2013, 08:24:09 am »
זה יתאפשר אם לא יהיו יותר מידי חפירות בקשר. מראש אני חייב לציין שגם אני חוטא בזה בקצת שאני טס ברכס, אם אני עם קשר אני מדבר עם החברה כי זה הדבר הכי מעניין שיש. או שאני מנתק את הקשר כי חברה אחרים חופרים ואין לי כוח להקשיב.
הערה מאוד נכונה! לדעתי, שווה להקדיש שירשור נפרד לנושא "משמעת קשר".
מהצד השני, מי שטס עם מכשיר קשר יכול לכבות אותו (או להנמיך את הווליום) כשהוא מפריע.
מי שטס ללא קשר, יתקשה להפעיל את המכשיר כשיש בו צורך...
אתמול היה צורך רב בקשר:
1 - מצנח באיבוד שליטה ולידו מדריך מצבי חירום אשר רואה את האירוע ואולי יכול היה, במילה אחת, לעזור.
2 - תנאי מזג אוויר המשתנים במהירות, כאשר מרחפים מאוד מנוסים נמצאים באוויר ובעמדה ויכולים לתת הנחיות ששוות זהב בקשר.
אני טס עם קשר בכל טיסה.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #15 ב- : September 23, 2013, 08:40:58 am »
צחי,

טסתי אין ספור פעמים בימים שכאלו עם הפסקות רוח חזקה וכו'.

לא היה ברור כלל שתבוא התחזקות שלישית כי ברוב המקרים זה יורד עד כדי נעלם והולכים הביתה מחוסר רוח (תשאל את טקסרמן שראה את הנחיתות בחוף).

באופן אישי ויתרתי על המראות בליגה ודברים דומים והלכתי הביתה שלל פעמים כאשר מי שנשאר בעמדה המריא ועשה טיסות נהדרות.

אומר שוב המקרה הנ"ל היה יוצא דופן.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : September 23, 2013, 10:39:23 am »
לצערי לא צילמנו ,כי כבר סיימנו לפני עם צילומי הטנדם וקיפלנו את המצלמה
אחרי זה כבר ממש לא היה לי זמן או יד להתעסק עם המצלמה
למרות שזה עבר לי בראש ...

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #17 ב- : September 23, 2013, 02:42:51 pm »
צחי,אני חושב שאני היחידי שביטל מראש את כל הטיסות שלי בימים ראשון שני ושלישי .
כן,אפשר היה לטוס (בין העצירות ) אבל הסיכון גבוה מדי.
העובדה שטייסים הלכו לארסוף  כי "שם אפשר להיסחף אחורה" מעידה על הצורך בפיקוח וב"אח גדול" .
לגבי התחזקות הרוח בשבת -הדבר האחרון שהייתי מנסה זה לנסות לצאת צפונה.
הרוח דרום מערבית מעבר למהירות החדירה המקס' של המצנח, מה ההיגיון ביציאה צפונה? הרי מאזור סירונית/כיכר העצמאות כבר אי אפשר להגיע לשטח הריק אלא לתוך העיר.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #18 ב- : September 23, 2013, 03:23:32 pm »
צחי,אני חושב שאני היחידי שביטל מראש את כל הטיסות שלי בימים ראשון שני ושלישי .
כן,אפשר היה לטוס (בין העצירות ) אבל הסיכון גבוה מדי.
העובדה שטייסים הלכו לארסוף  כי "שם אפשר להיסחף אחורה" מעידה על הצורך בפיקוח וב"אח גדול" .
לגבי התחזקות הרוח בשבת -הדבר האחרון שהייתי מנסה זה לנסות לצאת צפונה.
הרוח דרום מערבית מעבר למהירות החדירה המקס' של המצנח, מה ההיגיון ביציאה צפונה? הרי מאזור סירונית/כיכר העצמאות כבר אי אפשר להגיע לשטח הריק אלא לתוך העיר.
ניראה לי שהכוונה של איתי : לברוח מהענן.
גם לי ניראה עדיף שטח נקי ממכשולים גם אם זה לנחות ברוורס בלי אפשרות לברוח. כי אם הבריחה לא מצליח... התוצאה ניראה גרועה בהרבה....

וטוב טוב טוב שנגמר בטוב.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : September 23, 2013, 04:04:42 pm »
רולי, לא הבנת ? - לא היה שום ענן,לא היה שום סימן ,זה בא פתאום בלי שום סימן.