כתב נושא: תלישת מיתרים לאחר פרונטל ופתיחת רזרבי  (נקרא 1352 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה לשובר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תלישת מיתרים לאחר פרונטל ופתיחת רזרבי
« ב- : September 20, 2013, 12:45:02 am »
רוג׳ר שמח שאתה יצאת  בסדר מהתקלה.
יש סרט על התקרית ועל הרזרבי?
אריה לשובר
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק nadavo

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
איך קורה מצב כזה?

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
מצנח EN-D על פול ספיד בר, פרונטל אלים ופתיחה אלימה

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אא אני לא טועה הוא.    en c

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מצנח EN-D על פול ספיד בר, פרונטל אלים ופתיחה אלימה

הפעם אין שום קשר לתקינה של המצנח. ואגב הזפירה הוא EN C.

לכל המצנחים החדשים יש פחות ופחות מיתרים, בעיקר כדי לצמצם גרר לשיפור ביצועי המצנח.
פחות מיתרים אומר פחות נקודות חיבור על המצנח.

קריסה עם ספיד בר עם פתיחה מאוד חזקה (זה נדיר אבל יכול לקרות על כל מצנח). ככל שלמצנח יש פחות מיתרים במקרה נדיר שכזה המכה שכל חיבור מיתר לחופה מקבל חזקה יותר. מכה חזקה מספיק יכולה לגרום לקשל בנקודת החיבור.
מספיק מיתר A אחד מנותק ואין שום סיכוי להמשיך לשלוט במצנח. זה לא כמו קריסה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מה שמוסיף עוד עוצמה לאימפקט של הפתיחה הוא השיטה של השחיפים בחופות החדשות,הם מונעים פרונטלים אבל כשהם קורים אז זה עלול להיגמר ככה.

מנותק עמרי

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
אבל הבנתי שלמצנח יש 80 שעות ובכל מקרה הוא לא יכול להיות ישן יותר מדי (זפירה דגם חדש יחסית), לכן לא נראה לי שדבר כזה אמור לקרות, אני טועה?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בנוסף יש לו תקינה הכוללת SHOK TEST מה שאמור להעיד על תכנון מוצלח ועמידה בעומס גבוה כתוצאה מאימפאקט.

השאלה היא לפעמים היכן וכיצד נתפר ונבדק.

זה יכול ליהיות טעות בתפירה ואז נשאלת השאלה האם זה מצנח בודד עם טעות או ליין שלם?

ויש מצב שזה גם משהו אחר.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק דיסקין

• מפעיל בובקט מתקדם
  • סבלנות אין קץ מביאה תוצאות מיידיות
    • דוא
במקרה כזה, לא צריך לדווח ו/או לשלוח את המצנח ליצרן?

ואולי רוגר יכול לכתוב תחקיר על האירוע?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
shock test נעשה על כל המצנח, וכמו כל תקינה לא תמיד משקף את המצב במקרה אמת.

צודק נועם לשחיפים הארוכים של הA יש תרומה רבה לדעתי. מה שהם גורמים זה שכל החלק הקדמי פתקפל כמקשה אחת, לרוב הפתיחה היא יותר הדרגתית כבר אבל במצבים מסוימים זה גם יכול להפתח כמקשה אחת. ואז כל הshock הוא רק על מיתרי הA ולא על כל המיתרים כמו בתקינה. כנראה יכול להפעיל מכה יותר מהנבדק בתקינה.

כמובן שאי אפשר לשלול לחלוטין כשל כתוצאה מפגם ביצור עד שלא בודקים את המצנח.

דיסקין אל תדאג אני בטוח שעפקו ישמעו מרוג'ר בקרוב. אני לא בטוח שהוא נכנס לפורום.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
שימו לב למכתב שאנטולי שלח לרוג'ר:

Apco ([email protected])
To: 'Macro Hard'
Cc: Jonathan Cohn, Adam
Picture of Apco
Hi Roger,

Indeed as per Jonathan- he agreed to credit you with 80% of the original cost of the wing you paid for a trade-in of your Zefira, in exchange for new one.

In general, the trade in should be based on the difference between amount credited and price for new Zefira -

Price of new Zefira L – 13,565 NIS + VAT

We should credit - 8,000 NIS

------------------------------------------

Total to pay – 5,565 NIS + VAT

Together with this, I need to clarify the following in answer to your remarks regarding Zefira in your posession, subject to potential trade-in:

All Zefiras we produce and supply are completely airworthy with complete certification and proper Quality Control.

No Zefira, including yours are of sub-standard quality and we supply only completely airworthy product.

The incident you experienced in no way is linked to the quality of our product and just an indication of forces which exceeded the frame to which Zefira is tested and certified.

From what you imply in your mail, I understand you believe we supplied with sub-standard quality and this is absolutely wrong.

I wonder how you agree to continue flying Zefira if you doubt our manufacturing qualities?

Our agreement for trade-in is a gesture of goodwill to assist you to continue flying, and does not serve as acknowledgement of any problem or fault with our product for which you are being compensated.

Despite all the above, as a result of misunderstanding, you assumed we accept only partial payment in the frame of trade-in equal to 2,000 NIS + VAT.

We will honor this and accept 2,000 NIS + VAT, but will require you to confirm in writing that you have no claims of any kind towards APCO related to our flying gear.

You will refrain from any public remarks both written and verbal direct or indirect by you personally or via a 3rd person (under your own name or under a psuedonym)

As well,- we take this step to help you continue flying Zefira and would like to insure that the new Zefira will not be sold for the next 2 years.

In case you sell the wing in the next 2 years, and/or stop flying it and / or begin flying another wing, we would like to collect the difference of the trade–in of 3,565 NIS + VAT.

We require to be left here an undated Check for 3,565 NIS + VAT which will guarantee your continued use of Zefira.

The check will be returned at the end of the 2 year term.

Let us know.

Best regards,

Anatoly Cohn

APCO Aviation Ltd.

תקציר: הוא מוכן לתת לו זפירה חדש בזיכוי 80% על המצנח הישן (עד כאן הכל בסדר), אבל רוג'ר צריך להתחייב להמשיך לטוס על המצנח לשנתיים הקרובות, לרוג'ר אסור לפרסם את הסיפור או שגורם שלישי יפרסם אותו (למי שהתפלא למה רוג'ר התחיל לפחד מהחקירה של החוקר הראשי בעניין). ורוג'ר צריך לתת לעפקו צ'ק של 3565 ש"ח למקרה שימכור את המצנח או שהסיפור יתפרסם.

עפקו לא רק הפסידו את רוג'ר בתור לקוח עתידי, גם אותי.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
מעניין כמה זמן ייקח לתקרית הזו להתפרסם בעולם.
מקווה שעפקו לא ישלמו בשמם הטוב במקום בכנף חדשה.

מנותק Stu

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
רודג'ר שכח לציין שאחרי שקנה את המצנח, גילה שעל ספידבר הוא נסחף ימינה.
החזיר אותו לתיקון וכשקיבל חזרה הבעיה נפתרה. אף לא קיבל שום הסבר מה בדיוק תוקן.
לדעתי ,בתור לקוח יש לו זכות לדעת מה היה מקור הבעיה ואיזה תיקון נעשה למצנח.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מעניין כמה זמן ייקח לתקרית הזו להתפרסם בעולם.
מקווה שעפקו לא ישלמו בשמם הטוב במקום בכנף חדשה.

עוד לפני שפה ...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נדב,
כל יצרן והגישה שלו.
המחיר הוא לא כנף חדשה משום שניתן לתקן ולמכור את הכנף של רוג'ר כמשומשת עם אחריות יצרן.

מכיוון שרוג'ר נתן פירסום לנושא (לדעתי האישית בצדק) מעניין איך הוא יתקדם מפה עם ההצעה מאנטולי, חופה וכסף.
להערכתי ההצעה כבר לא בתוקף.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
איתי במקרה הנוכחי קשה לעכל את המושג "אחריות יצרן"
אני מרגיש שהיצרן טרח להתנער מאחריות.
ג'ין החזירו ריתמות מכל העולם על חשש לתפר לקוי...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בPGforum מישהו נתן דוגמא שנובה תיקנו לו באחריות מצנח שנקרע בהנפה על אבן חול רק בגלל החשש שהבד לא היה חזק מספיק.

שהUP של לרמן פנה על ספיד סיסטם כמו שהיה לרוג'ר הם שלחו לו מצנח חדש ורק אחרי שהגיע ביקשו ממנו לשלוח אליהם את הישן.

זכור לי גם מקרים שניביוק וג'ין החליפו מצנחים בלי לשאול יותר מידי שאלות. קיצר לא חסר דוגמאות לשרות טוב.

מנותק amnonlivne

• מצאתי פסיפס
  • OZONE / DELTA 2
    • דוא
 למי שרוצה להתאבד,
יש דרכים קלות יותר מאשר לטוס על חופה כמו של רוג'ר.
להתחייב לטוס על חופה שקבלה תקינה en c ומתנהגת כמו d לכאורה ?
טייסים וותיקים וטובים שטסו עליה עד עתה, רועדים מפחד והעדיפו לחזור לחופה הישנה שלהם.
וכעת לאחר השירות הנפלא שנותן היצרן,
כנראה המצנח הבא שלי יהיה של יצרן אחר.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אמנון יש לי בדיוק מה שאתה צריך :-)

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
שימו לב למכתב שאנטולי שלח לרוג'ר:

Apco ([email protected])
To: 'Macro Hard'
Cc: Jonathan Cohn, Adam
Picture of Apco
Hi Roger,

Indeed as per Jonathan- he agreed to credit you with 80% of the original cost of the wing you paid for a trade-in of your Zefira, in exchange for new one.

In general, the trade in should be based on the difference between amount credited and price for new Zefira -

Price of new Zefira L – 13,565 NIS + VAT

We should credit - 8,000 NIS

------------------------------------------

Total to pay – 5,565 NIS + VAT

Together with this, I need to clarify the following in answer to your remarks regarding Zefira in your posession, subject to potential trade-in:

All Zefiras we produce and supply are completely airworthy with complete certification and proper Quality Control.

No Zefira, including yours are of sub-standard quality and we supply only completely airworthy product.

The incident you experienced in no way is linked to the quality of our product and just an indication of forces which exceeded the frame to which Zefira is tested and certified.

From what you imply in your mail, I understand you believe we supplied with sub-standard quality and this is absolutely wrong.

I wonder how you agree to continue flying Zefira if you doubt our manufacturing qualities?

Our agreement for trade-in is a gesture of goodwill to assist you to continue flying, and does not serve as acknowledgement of any problem or fault with our product for which you are being compensated.

Despite all the above, as a result of misunderstanding, you assumed we accept only partial payment in the frame of trade-in equal to 2,000 NIS + VAT.

We will honor this and accept 2,000 NIS + VAT, but will require you to confirm in writing that you have no claims of any kind towards APCO related to our flying gear.

You will refrain from any public remarks both written and verbal direct or indirect by you personally or via a 3rd person (under your own name or under a psuedonym)

As well,- we take this step to help you continue flying Zefira and would like to insure that the new Zefira will not be sold for the next 2 years.

In case you sell the wing in the next 2 years, and/or stop flying it and / or begin flying another wing, we would like to collect the difference of the trade–in of 3,565 NIS + VAT.

We require to be left here an undated Check for 3,565 NIS + VAT which will guarantee your continued use of Zefira.

The check will be returned at the end of the 2 year term.

Let us know.

Best regards,

Anatoly Cohn

APCO Aviation Ltd.

תקציר: הוא מוכן לתת לו זפירה חדש בזיכוי 80% על המצנח הישן (עד כאן הכל בסדר), אבל רוג'ר צריך להתחייב להמשיך לטוס על המצנח לשנתיים הקרובות, לרוג'ר אסור לפרסם את הסיפור או שגורם שלישי יפרסם אותו (למי שהתפלא למה רוג'ר התחיל לפחד מהחקירה של החוקר הראשי בעניין). ורוג'ר צריך לתת לעפקו צ'ק של 3565 ש"ח למקרה שימכור את המצנח או שהסיפור יתפרסם.

עפקו לא רק הפסידו את רוג'ר בתור לקוח עתידי, גם אותי.

ועכשיו אזכיר לך משהו צחי שכתבת עלי שלי אין מוצרים של עפקו כך כתבת.... ,
איתי אתה מוזמן לחזור ולפרסם מה שעידו מוהר כתב לך ב 2008  שזרקו את נתי מעפקו עם ריתמה ישנה ....
ואני מוכן להוסיף את הצד שלי בסיפור והוא :

במעמד  ריענון מצנח רזרבי ביקשתי מאנשי עפקו לבדוק את מצב התפרים של הריתמה לאחר שגולש אוסטרי נפל ונהרג מגלשנו עקב בעית כשל בתפרי ריתמתו .

נאמר לי כי הכל תקין בעפקו וכי המצנח הזרבי רוענן והוחזר למקומו ,לאחר הגעתי למבוא חמה הכל נראה תקין נרתמתי לגלשן ועמדתי להמריא לאחר בדיקת תליה , אך משהו רגע לפני ההמראה בזמן שאני על הצוק מוכן להמריא הרגיש לא תקין .

היה כאן רגע קטן של היסוס מישהו אחר היה כנראה ממריא אך אותי לימדו שאם אתה לא במאה אחוז בטוח אל תמריא,מאה אחוז לא היו .
מאחר וניגשתי להמריא בעזרת עוזר למרות שהרוח היתה די חזקה היססתי יכלתי להשתחרר מהריתמה ולבטל את ההמראה ואכן החלטתי לחזור ולבדוק שוב ,חזרתי לאחור  ניתקתי מהגלשן הורדתי את הריתמה מעלי , וחיברתי אותה לגלשן במאמץ להבין מה לא תקין ואז נראה היה שמשהו ברצועות לא מחובר  כראוי או משהו פתוח אך לא ממש היה ברור מה .

חזרתי לעפקו על מנת להבין מהי התקלה ,אנטולי כשביקשתי ממנו לסדר את הריתמה למצב תקין (לו הייתי ממריא איתה כך היתה מן הסתם גורמת לנזק מטורף אם לא גרוע מזה ) אמר פשוט מאד קח את הריתמה ועוף מפה אנחנו לא נותנים שירות לריתמות ישנות, זאת אחרי שהריתמה טופלה אצלם רצועות נפתחו אך לא נסגרו מחדש כראוי , ואת הפרטים הללו המן הסתם חשובים שכחו להודיע לי בעת האיסוף והתשלום את העובדה שהרצועות פתוחות או לא סגורות כראוי גם לא ניתן היה במבט ראשון לראות אפילו במצב של בדיקת תליה קשה היה להבחין מה הבעיה .

לא סיפרתי את הסיפור עד כה כי מן הסתם לא משנה מה קרה תמיד צחי יודע הכל יותר טוב... הוא גם ידע שאין לי מוצרים של עפקו והעובדות לא מענינות אף אחד...

לא ביקשתי פיצוי על מה שעלול היה לקרות כי לו המראתי כך הגלשן היה הופך לבלתי נשלט ,רק בקשתי שיחזירו את הריתמה לקדמותה , אגב  איתי מחק את ההודעה  ההיא שכתב אז ,אני מקוה  שיסביר גם מדוע מחק את ההודעה ההיא .

רוגר אם תצטרך אשמח להעיד בבית משפט בענין הזה ,מן הסתם גם העדים שבעזרתם התקרבתי לצוק במבוא חמה יעידו.
« עריכה אחרונה: October 28, 2013, 10:49:53 pm על ידי נתי_ה »