כתב נושא: הגבול בין אופטימיות ורשלנות  (נקרא 449 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: הגבול בין אופטימיות ורשלנות
« Reply #20 ב- : August 25, 2013, 09:14:37 pm »
ערן אני לא ממש זוכר מתי המראת, אבל כמעט תמיד התנאים להמראה נגמרים לפני שמרגישים את זה באוויר. זכורים לי לא מעט מקרים שהייתי באוויר ואמרו לי בקשר שלא ממריאים כי חזק מדי. ככה שזה שהיה לך סבבה באוויר לא עושה את זה בטוח להמראה.

ציטוט
נכון שמידי פעם היה משב שלא חדרתי לכמה שניות

ומתי צריך לקבל החלטה ללכת לנחיתה?  רק כשכבר אי אפשר להתקדם בלי ס"ס או אולי קצת לפני (נגיד שמדי פעם יש משב שלא חודרים)?

קו המחשבה שיותר חשוב להוציא קרוס מאשר לשמור על מרווחי בטיחות הוא בדיוק מה שגרם לי להתחיל את השרשור הזה ומה שמבטיח שהתאונה הבאה כבר בדרך.
« עריכה אחרונה: August 25, 2013, 09:16:33 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
« Reply #21 ב- : August 25, 2013, 10:06:59 pm »
תפסיקו כבר לכתוב שהתאונה הבאה בדרך. זה נשמע כאילו אתם רוצים שתהיה תאונה.
מספיק טוב שיש כאלו שרשורים ונושא הבטיחות נמצא בתודעה, לא צריך לייחל לרע. (בטח שלא כדי להגיד אחר כך "אמרתי לכם" או "הכתובת היתה על הקיר")
תודה על שרשור מעניין

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 25, 2013, 11:55:38 pm »
תפסיקו כבר לכתוב שהתאונה הבאה בדרך. זה נשמע כאילו אתם רוצים שתהיה תאונה.
מספיק טוב שיש כאלו שרשורים ונושא הבטיחות נמצא בתודעה, לא צריך לייחל לרע. (בטח שלא כדי להגיד אחר כך "אמרתי לכם" או "הכתובת היתה על הקיר")
תודה על שרשור מעניין

לי ברור שיהיו עוד תאונות ועוד נפגעים. כולנו רוצים שלא יקרה. אף אחד לא רוצה לאבד חבר. מכאן שאני מבין בדאגה. גם שאני מתעקש בלשכנע לחברים שעוד ממריאים עם עזיבת ידיים, או חברים שיש הרגשה שרצים מהר מידי לאתרים לא מוכרים או מוכרים היטב בגלל הסכנות, או חופות לא מתאימות לרמתם... אפילו הוויכוח רתמה ישיבה/שכיבה. הכל ברוח טובה לשמור החברים בקהילה הקטנה שלנו. אבל יש סטטיסטיקה שאפשר לשפר. 0 תאונות אין דבר כזה.
משם לגיד "הכתובת היתה על הקיר" או התאונה הבאה בדרך.... כמו לגיד מחר השמש תזרח. עדיף להתרכז בביקורת בונה ולא במשפטים שלא מוסיפים כלום .
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : August 26, 2013, 12:56:32 pm »
אתם יודעים מה, אולי הכותרת הייתה צריכה להיות "ההבדל בין אפשרי ושמירה על מרווחי בטיחות".

ברור שאי אפשר להוריד את התאונות ל0. ברור גם שכדי לטוס צריך רמה מסויימת של הדחקה של הסכנות, כי אם כל הזמן תחשוב רק על הסכנות לא תטוס אף פעם. אבל בדיוק בשביל זה צריך לשמור על מגבלות ברורים מאוד. ואני ממש לא רוצה לגרור את הדיון לרמה אישית של א' המריא שעוד היה אפשר וב' המריא גבולי וג' לא היה צריך להמריא, זה לא הנקודה.
הנקודה היא שאני רואה ירידה בשמירה על מגבלות. אז רולי צודק גם כששומרים על מגבלות יש תאונות, אבל הרבה פחות.

תזכירו לי מתי ראיתם דוח תאונה לאחרונה שהיה כתוב "הטייס שמר על כל המגבלות והתאונה הייתה בלתי נמנעת"?!
יכול להיות שהיו תאונות כאלה אבל הן נדירות מאוד. לאומת זאת תאונות שהיו בהפרשי משבים חזקים או משבים מעל המגבלות (רק הפיק לא כל הזמן) היו בלי סוף.

ברור שהיה אפשר להמריא בין המשבים, גם ברור שלא צריך להמריא שהפיק מעל למגבלות.
don't fly faster then your guardian angel