כתב נושא: המלצות לואריו משולב gps  (נקרא 235 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
המלצות לואריו משולב gps
« ב- : August 18, 2013, 04:01:37 pm »
שלום לכולם,
מעתיק את ההודעה שלי מפורום הגלשנים.
תודה על השיתוף והעזרה.

חבר נוסע לחו"ל (ארה"ב) ויכול לחזור בשבילי עם ואריו משולב gps.
אפשר לקבל מכם המלצות?
איזה מכשיר הוא מספיק אינטואיטיבי, יכול לשרת אותי לשנים רבות עם ההתקדמות בספורט, מספק את כל הנתונים החשובים הנדרשים ע"י מכשיר אחד (אני לא רוצה לשים שני מכשירים על הפוד) ובעל תצוגה ברורה ונוחה.

אני מזכיר שאני רק בתחילת דרכי בעולם הטיסות, ולכן לא כל כך ברור לי מה אני צריך או ממה לצפות בואריו משולב gps. עד עכשיו הסתדרתי מצויין עם מכשיר ואריו פשוט, אבל מכיוון שאני כבר מתחיל לצאת לקרוסים ומכיוון שהזדמנות טובה נקרתה על דרכי, אני מעדיף לקנות מכשיר שיעזור לי להתקדם. לכן אני גם מבקש ממי שיש לו הסבלנות, לספק לא רק הסברים לגבי המכשיר, אלא גם מה הצרכים שעליהם הוא אמור לענות לי עם ההתקדמות בענף.

תודה מראש לכל המגיבים,
שבוע טוב לכולם,
יוסי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: המלצות לואריו משולב gps
« Reply #1 ב- : August 18, 2013, 06:01:51 pm »
צ'ויקה אמר לך כבר את כל מה שיש להגיד פחות או יותר. אני לא בטוח שבחו"ל זה הרבה יותר זול מבארץ, כדאי לברר מחירים.

אני טס עם ה6015 והוא מספק את כל המידע הנחוץ, הפלימאסטר חדש יותר ויש לו תצוגה נוחה יותר עם יותר נתונים בו זמנית על המסך, אבל רובם לא ממש משמעותיים לטיסה שאינה תחרותית. המחירים די דומים.

אני לא יודע לגבי בפלימאסטר כי לא טסתי איתו, ה6015 יודע לזהות את כיוון הרוח ועוצמתה גם בשמיניות רחבות ולא חייבים 360 מלא. למרות שבד"כ אני לא משתמש בו למציאת כיוון הרוח לנחיתה את זה אני עושה לפי השיטות הישנות ולפי המהירות הקרקעית שלי. השימוש העיקרי שלי בפונקציה הזו זה לדעת מה כיוון הסחיפה של התרמיקה בגבהים שונים, עוזר בתכנון המשך הטיסה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
« Reply #2 ב- : August 18, 2013, 07:40:49 pm »
samsung galaxy 3/4
עולים פחות, עושים הרבה יותר
ויש אפליקציות מעולות לואריו/ג'י.פי.אס
טיסות של 3 שעות גמרו לי בערך 50% סוללה אז זו גם לא בעיה
ואם מתעקשים אז אפשר להביא סוללה נוספת בפחות מ20$

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 19, 2013, 07:46:28 am »
בזריזות בנוגע למחירים (אשתדל לכתוב תגובה מפורטת יותר בהמשך).
ואריו משולב הבסיסי ביותר של בראוניגר \ פלייטק:
כ-580$

ואריו משולב הבסיסי ביותר של פליימאסטר:
כ-510$

ואריו משולב של דיג'יפליי
כ-560$

לי יש את הואריו המשולב הבסיסי של פליימאסטר (GPS).
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #4 ב- : August 19, 2013, 08:11:36 pm »
שווה לבדוק גם את ה- skytraxx 2
מכשיר גרמני,  מעט זול יותר מהמתחרים עד כמה שאני זוכר. היתרונות שלו מול הוותיקים שהוא קטן יותר ושומר את הקבצים ישירות לכרטיס זיכרון, ואז אין צורך בgpsdump שזו תוכנה די מסורבלת.
http://www.flugvario.de/index.php?lang=en
שמעתי עליו ביקורת מאוד טובה מטייס שמכיר טוב את מה שיש בשוק, והיום טס איתו כמכשיר יחיד.

לי יש פליימסטר nav ואני בסה״כ מאוד מרוצה. הבטרייה שלו פשוט לא נגמרת, והוא מתפקד מצויין.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 22, 2013, 07:05:26 pm »
חשבתי לענות לך בפורום שלכם אבל אצלכם מעניין מספיק והפורום שלנו מתאז אנסה להחיות אותו קצת.
ראשית אציין שגם אני יחסית בתחילת דרכי וכמי שקנה את הואריו ואת המצלמה שלו בארהב אני מסכים עם מי שכתב (צחי?) שכלל לא בטוח שבארהב יותר זול.
אני טס עם פליימאסטר gps, שהוא הואריו המשולב הבסיסי ביותר של פליימאסטר.
בחרתי אותו משום שנראה לי שהוא מספק אפשרויות רבות ומשתנות המסוגלות להתאים לטייסים בקשת רחבה של ניסיון במחיר סביר בהחלט, מעט זול יותר מהאחרים.
אחד הדברים שקרצו לי בואריו הזה הוא האפשרות לערוך ולתכנן מסכים שונים כרצונך. בכל מסך אפשר להכניס את הנתונים המעניינים אותך בגודל הנח לך. אפשר להכניס למכשיר יותר ממסך אחד (עד 12 נדמה לי) ולעבור בין מסך למסך בלחיצת כפתור.
לואריו 4 כפתורים בלבד והם מרוחקים מספיק זה מזה כך שכמעט ואין צורך לעיין בלוח הכפתורים בשביל לבחור את הכפתור עליו רוצים ללחוץ.
המסך גדול ומספק תצוגה ברורה ונוחה גם עם משקפי שמש (אני מאמין שזה קיים גם במכשירים אחרים)

למיטב זכרוני (כבר הרבה זמן לא טסתי) היום מופיעים לי על המסך הואריו, מצפן, מראה כיוון רוח, שעון, גובה מעל הים, גובה מעל העמדה, משך טיסה (הקלטת הטרק לא מתחילה עד שאתה מגיע למהירות מוגדרת. 8 קמש במקרה שלי). פעם במסך השכן הייתה לי מפה וישנה אפשרות להכניס אליה נ.צ. ואיזורים אסורים לטיסה, כולל התראות במקרה ואתה מגיע לאיזור כזה. יש גם ׳מגלה מרכז טרמיקה׳ המופיע על המצפן ועוזר לחזור אל הטרמיקה האחרונה בה היית או אל העילוי המשמעותי האחרון בו היית.
כדי לסייע במציאת טרמיקות וסינקים ישנו צליל ׳אתה ליד עילוי׳ (פחות או יותר טיסה ב-0) והתראות ׳אתה בסינק רציני׳

בקיצור, אני עומד מאחורי הבחירה שלי בואריו הזה כואריו מוצלח להתקדמות בתחום, כאשר אני יכול לגרום לו להתקדם בקצב שלי.

מקווה שעזרתי

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 23, 2013, 09:27:57 am »
עירא תודה. זה בהחלט עוזר :)
אם מישהו יוכל להוסיף על ההבדל בין הנאב לגפס של פליימאסטר, אני אשמח.
יש סיבה להשקיע בנאב את האקסטרה?
מה עוד הוא נותן לעומת הגפס?
תודה מראש על העזרה,
יוסי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : August 23, 2013, 10:20:44 am »
בקטע הזה יש לדעתי , ההבדל לפי מה שאני זוכר ממש לא משמעותי ויש מספר יתרונות שימושיים .
יותר מאוחר אם אספיק אפרט לך

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
המלצות לואריו משולב gps
« Reply #8 ב- : August 23, 2013, 10:31:23 am »
כל ההבדל בין הnav לGPS הוא בפונקציות תחרותיות. אם אין לך כוונה להתחרות בקרוב, הGPS הוא בשבילך.

הפונקציות האלו כוללות הגדרה של צילינדרים בקוטר משתנה, זמן יציאה/ פתיחת שער, תכנון מסלול אופטימלי בהתחשב בצילינדר. בGPS כל צילינדר הוא בקוטר של 400 ולא ניתן לשנות את זה, והוא תמיד יכוון אותך למרכז הצילינדר.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 23, 2013, 08:05:59 pm »
מה שעומר אמר.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 24, 2013, 12:25:49 am »
תודה רבה על העזרה של כולכם.
אמנם כרגע אני לא מתחרה, אבל אני לא שולל התחרות בעתיד (ליגה דרגות 3/4 של הגלשנים היא דבר מוצלח מאוד בד''כ). גם אז יקח זמן עד שאני אהיה תחרותי, אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי מחליף מכשיר בעוד 3-4 שנים. מעדיף מכשיר שילך איתי את הדרך לאורך זמן, ונראה שזה צריך להיות ה nav.
שוב תודה לכולם על תשומת הלב והנכונות ללמד :)
יוסי.