כתב נושא: תבור - בית זרע (כמעט)  (נקרא 77 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק nadav

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
תבור - בית זרע (כמעט)
« ב- : August 23, 2013, 05:19:11 pm »
טרק - xcglobe.com/olc/index.php/catalog?ww=1#si&flights&1289489&map
המראה - הגענו לעמדה בתשע וחצי הרוח היתה דרום דרום מערבית. המראתי ב-10:15 ברוח דרום מערבית, 10-20 קמ"ש עם הפרשי זמן גדולים בין משבים מה שאומר שעדיין היתה פעילות תרמלית נמוכה יחסית.
עבודה על ההר - על ההר עצמו היה די קל להחזיק אבל התרמיקות הטובות באמת היו בחוץ וכדי להגיע אליהן היינו צריכים לטוס נגד הרוח מה שעלה לי בהרבה גובה וכל פעם שניסיתי לצאת במקום להרוויח גובה מצאתי את עצמי מציל מגובה נמוך וחוזר להר.
יציאה - תרמיקה חזקה עם להקת עופות דורסים +2 - +4 עד גובה 1300 (כמעט)
קרוס לתרמיקה הבאה - הגעתי מאוד נמוך לבריכות ביבניאל והייתי בטוח שנגמרה לי הטיסה (180 מעפ"ש) אבל מצאתי איזה פיפס והסתובבתי על 0 - + 0.3 עד שזה הפך לתרמיקה וחזרתי ל-600 (300 מעפ"ש). יצאתי לכיוון אלומות אבל שוב הייתי בטוח שנגמרה לי הטיסה באמצע העמק שם מצאתי שוב איזה פיפס והגעתי איתו עד לאלומות משם יצאתי בלי מספיק גובה ולא הגעתי לצמח אפילו.
מסקנות:
1. כשמסביב הכל סינק עדיף להסתובב על +0 ולהיסחף בעדינות כי כנראה שזה יתחזק
2. סבלנות ביציאה לתרמיקה הבאה, אם הייתי נשאר יותר זמן בבריכות או באלומות יכול להיות שהייתי תופס יותר גובה ומצליח להמשיך את הטיסה יותר רחוק.
3. כיוון נכון של הרימה עושה את כל ההבדל בכל הקשור לנוחות. רומן עזר לי לכוון את הרתמה לפני שבועיים והטיסה הזו היתה הטיסה הכי נוחה שהייתה לי אי פעם, אפילו שהיה יום בועט עם מלאאא טיסה אקטיבית.
4. אומדן טווחים - הייתי בטוח שאני הרבה יותר קרוב לקרקע מכפי שבאמת הייתי (לאחר הסתכלות על הטרק)
5. אחל'ה טיסה, כן יירבו
« עריכה אחרונה: August 23, 2013, 06:22:33 pm על ידי nadav »