כתב נושא: תוצאות הליגה מאתמול  (נקרא 2350 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תוצאות הליגה מאתמול
« ב- : August 25, 2013, 09:53:34 pm »
אז מי עקף את מי בשניה האחרונה ? כמה נקודות הובלה קיבל ברטוס ? מי עשה את המשימה בשעה בדיוק ??

זאת ועוד בקובץ התוצאות הקצת מפתיעות   ;D

http://www.hanggliding.org.il/wp-content/uploads/2013/08/task_result_2013-08-24_20130825-2003.html

והתוצאות הכלליות המשוערות :

http://www.hanggliding.org.il/wp-content/uploads/2013/08/Total-1-5.png

up:

« עריכה אחרונה: August 25, 2013, 09:56:51 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תוצאות הליגה מאתמול
« Reply #1 ב- : August 25, 2013, 10:32:13 pm »
אני רוצה להזכיר שוב שלמרות האקשן וההצלחה של 3  זאת היתה משימה רעה כשהטעות העיקרית היתה הלג הראשון.(המלצה שלי למתכננים שהסתמכה על הרכיב הדרומי בעמדה )
אולי למדנו מזה שהכי טוב לחכות לרחוב עננים סמיך אבל כנראה שאם היינו מגדירים רדיוס גדול יותר סביב הקפיצה כמו 4 או 3 קמ היינו נותנים יותר צאנס להתפלגות טובה יותר.
מה שמפתיע אותי שפעם שנייה בליגה מצליחים לעשות לג משמעותי מול הרוח(לא רק 3-5 קמ) גם כשהרוח מעל 20-22 קמש.(הפעם הקודמת היתה בטסק המוזר של תבור גזית עפולה בית שאן)
נראה לי שצריך לאזור אומץ ללגים ארוכים יותר מול הרוח בימים פעילים כמו אתמול ולנצל את הליגה לטסקים מורכבים ומאתגרים יותר.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 26, 2013, 08:15:57 pm »
חגי, הנה הסיפור שלי שאולי ישנה במשהו את מסקנותיך:
המראתי בערך חמישי או שישי ודי מהר עליתי לגבהים שבין 1500-1700 מ' משכתי vg ושמתי פעמי לכיוון הר הקפיצה. אני לא מתחרה, אבל החלטתי לאתגר את עצמי ולנסות. למגינת ליבי ראיתי שאני (כצפוי) שוקע די מהר בהשוואה לאחרים, כך בפאתי איכסאל כבר הייתי כ-500 מעפ"ה מבלי יכולת להכנס לאזור הכפר. קו עננים שהתקרב מהמערב, פשוט לא זז. קיוויתי להגיע אליו ולהרוויח שוב גובה, אבל ויתרתי וחזרתי לאזור התבור, שם הצלחתי מגובה כלום, לעלות שוב ל1500 אבל עכשיו כבר הייתי מעל לעמדה והכל התחיל מהתחלה. חתכתי שוב מערבה, בתקווה שהעננים התקרבו בינתיים, אבל הם רק חיכו לזה שאפנה להם סוף סוף את השמים ופשוט לא התקדמו מזרחה. שוב חזרה בעור שיני לשדה הנחיתה ליד העץ הגדול, כשניר גולן ואולג, שחוו טיסות דומות לשלי, נוחתים לידי.
בדיעבד התחרטתי על כך שלא טסתי ישר לגול. לפחות היית נהנה מהקרוס.
המסקנה שלי: אין לגלשני טופ (בניגוד לטופ-לס) מה לחפש בתחרויות בעולם, ולצערי גם בארץ, כל זמן שמתכננים לגים מול הרוח, הליגה בארץ תוותר על עוד כמה משתתפים. לטייסים השוקלים 100 ק"ג (כמוני) אין גלשני טופ לס מתאימים. כל הגלשנים מיועדים לטייסים עד 85 ק"ג ולנו נשארו רק גלשני כנף קשיחה. זה כנראה יהיה הצעד הבא.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : August 26, 2013, 08:42:53 pm »
הפעם לא אאכזב אותך ולא אסכים

ראשית כבר כתבתי והודאתי בטעותי בהמלצה לשים את הר הקפיצה כלג ראשון.
כתבתי שאם היינו מגדירים רדיוס של 4 קמ במקום 1 קמ זה היה מאפשר הצלחה לכולם

שנית- הפער בין גלשני הטופלס וגלשני קינג פוסט מתקדמים הוא פער קטן ממה שחושבים.
בסופו של דבר התזמון הייה כל הסיפור ולמזלי דווקא ההמראה המאוחרת עזרה לי בכך שהספקתי להנות מהרחוב שהתהווה לפני שהתייאשתי מההלוך והחזור שגם אני חוויתי 2-3 פעמים עד שהעניינים התחילו להתקדם.

ללא ספק, ואני חוזר על זה שוב, התכנון היה שגוי והסתמך על המחשבה שגם באוויר יהיה רכיב דרומי שייצר עילוי מסויים גם לאורך הרכס להר הקפיצה.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 26, 2013, 09:46:31 pm »
אני חוזר שוב לתחרות ההזויה ההיא בה היה צריך לטוס בלג השני מכפר קיש לעפולה. גם שם ניסיתי לטוס איתכם וכשראיתי שאין שום סיכוי, ובלג ההוא הגעתי בפאתי עפולה עלית, ל 100 מ' גובה, הצלחתי להחלץ ואז טסתי להנאתי לבית שאן ומשם עוד כחצי הדרך לצמח. זה היה ביום שבו היה לי נהג ואספתי את כל מי שהגיע לגול, שהיה גם הוא בשדה נחום. גם אז יצאתי בתחושה שאין לי מה לחפש בליגות, כי אין שום סיכוי נגדכם מול הרוח.
יחד עם זה, אני מרגיש שטיסה מול הרוח היא תרגול חשוב, וכל גולש חייב לעצמו שעות של טיסה מול הרוח, רק שכאמור, רמת התסכול שקיימת ממילא בטיסה כזאת, גוברת שבעתיים כשאתה טס על עגלה מול כל מיני רקטות.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : August 26, 2013, 11:55:36 pm »
מגזית לעפולה.
זה היה ללא ספק התכנון הכי הפוך שניתן כשככל שהתקדמת למעשה נהיה יותר קל .
החצי השני של הטסק לקח בממוצע לאלו שהצליחו להשלים את המשימה פחות מרבע מהזמן שלקח החלק הראשון.

מקווה שתמשיך להגיע לליגה ולנסות גם כשנראה שאין סיכוי. החסם הכי גדול בספורט שלנו זאת התחושה שאי אפשר וגם אני נופל בפח הזה לא פעם  כמו הליגה הקודמת שויתרתי אפילו על יציאה מהתבור

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 27, 2013, 07:21:16 pm »
כדאי אולי לחשוב על לג אחרון מול הרוח, כך שגם גלשנים פחות מתקדמים יוכלו לעבור את רב המשימה

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #7 ב- : August 31, 2013, 09:16:49 am »
עניינית לנושא של יכולות חדירה מול הרוח של kingposted מול topless אין לי הרבה מה לתרום, אבל הדיון העלה בי שאלה:

האם יש טעם לפתוח מקבץ Sport Class בנפרד מהליגה דרגות 3/4 הרגיל?

נראה לי ששייקה פעם פרסם סרטון על Sport Class והתעיינתי לדעת מה זה. ממה שהצלחתי להבין מהאינטרנטס, התקלו בבעיה דומה למה שמתואר כאן של אנשים שטסים בkingposted ומרגישים שאין להם יכולת להתחרות מול toplessים למיניהם.

אני יודע שלירן טס בליגה 3/4 עם kingposted ומקבל תוספת ניקוד על הטירחה, אבל למעשה הוא עדיין משתתף באותם טאסקים, שזה לא אותו דבר כמו לפתוח מקבץ Sport בנפרד עם טאסקים מותאמים.

האם ניסו משהו כזה בעבר?

לדעתי השאלה העקרית היא האם יהיו מספיק אנשים מעוניינים כדי להרים ליגה כזו?  אני רואה אנשים בעמדות עם kingpostים שאינם משתתפים בליגה - האם ליגה משלהם יתקבל בהשתתפות?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : August 31, 2013, 02:43:54 pm »
כל הליגה כיום זה 7-10 משתתפים פר ליגה שלא לדבר על ליגות שרק 2-3 משתתפים המריאו
אני חושב שהתשובה די ברורה.

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : August 31, 2013, 07:39:47 pm »
זה לא יפה לדבר עלי (עוד לפני ולא מאחורי הגב)  :D .

אנחנו כמנהלי ליגה חושבים על הליגה כמתואמת לגלשני טופלס ובגלל הרצון שלנו לקדם ולשתף כמה שיותר מתחרים מבצעים התאמות (לא מקובלות בעולם) כדי שכמה שיותר אנשים יוכלו להתחרות באופן שווה עד כמה שאפשר. ההתאמה של הליגה לגלשני טופלס לא מתבטאת רק בניקוד אלא גם בבניית טסק כאפשרי ומאתגר. יש שני סוגים של גלשנים חריגים בליגה - גלשנים קשיחים אשר יכולים לבצע טסקים קשים יותר ולכן פוגעים להם בניקוד (-20%). גלשני KP אשר הביצועים שלהם מופחתים מגלשני טופלס וכולל שהטיסה מול הרוח (או ברוח צד) גדלה כך הפער נפתח מגלשני טופלס, לכן הם מקבלים תוספת ניקוד (25%+).

לעיתים "תיקון הניקוד" שניתן לא מבטא באמת את הפער. במקרה של רוח חזקה (כמו הקיץ הנוכחי) ישנם מקרים שבהם גלשן קשיח יכול לבצע לג שטופלס לא יכול וישנם מקרים שגלשן KP לא יכול לבצע לג שגלשן טופלס יכול (הפער בניקוד יכול להיות של 70% בניקוד בין מי שעשה את הלג למי שנחת בו). אנחנו מתכננים כך שכל לג בטסק יהיה יותר קשה מהלג שליפניו, כך שתאורתית גלשני KP יכולים לבצע את הטסק עד הלג האחרון). לפעמים זה לא מצליח לנו (כמו בליגה האחרונה) ולפעמים לג קל עד בינוני לטופלס ניהיה בינוני עד קשה לKP  (לדוגמא תבור עפולה ביום של 10 קמ"ש דרום מערבית).

בליגה האחרונה חשבנו (היה דיון על זה בבניית הלג הראשון) שבאוויר הרוח תיהיה דרומית  ובכך ברוח רכס יחסית פשוטה ובטרמיקות יצליחו כלל המשתתפים להגיע להר הקפיצה - בפעול הייתה רוח מערבית, מה שיצר לג מול רוח של 30-38 קמ"ש.

אני אישית נלחמתי מול הרוח יותר משעתיים עד שנשברתי כולל יציאות ב1500 וב1800 מהתבור אך ללא הצלחה. ביציאה הראשונה יש לי גלייד ב20% יותר גרוע (5.2 מול 6.4) משל הגלשנים שהיו איתי (שי ואודי) באותו גלייד. וכשחגי וגיא יצאו לא הצלחתי להגיע לעילוי הבא ברחוב (הגעתי ל700 טיפה אחרי הכפר).

זהו אני מפסיק לחפור.

ליגה הבאה בראש השנה

בהצלחה לכולם

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : August 31, 2013, 08:41:57 pm »
לירן
אני חושב שאם תבדוק את הסחיפה לפי הטרמיקות בטרקים תראה שהרוח היתה כ 20 קמש פלוס מינוס 3 קמש...לפחות לפי מה שאני בדקתי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: תוצאות הליגה מאתמול
« Reply #11 ב- : August 31, 2013, 08:49:34 pm »
תרמיקות נסחפות לאט יותר ממהירות הרוח, יש להן וקטור אנכי חזק.
don't fly faster then your guardian angel