כתב נושא: המלצות לואריו משולב gps  (נקרא 5084 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: המלצות לואריו משולב gps
« Reply #20 ב- : August 22, 2013, 02:06:48 pm »
אם אני מבין נכון מקריאה בפורומים מחו"ל, מד מהירות כבר לא יצא ל NAV.
השאלה היא האם ללא מד מהירות אויר הוא עדיין תחרותי.
לא מעט תגובות היו בסגנון - "קנה את ה- 6030, יש לו כבר מד מהירות אויר והוא מכשיר טוב ולא צריך לסמוך על הבטחות שלא יתקיימו..."
מצד שני, חוץ מהחיסרון הזה נראה שבשאר הפרמטרים ה NAV לוקח.
השאלה שאני שואל (שוב) היא עד כמה נחוץ מד מהירות האויר ועד כמה הוא תורם.
האם ללא מד מהירות אויר יש הבדל משמעותי בינו לבין הדגמים הבסיסיים (gps / 6015)?
למי שמכיר את המכשיר, האם הוא תורם בטיסה לקריאה של פני השטח ברמה של מציאת הטרמיקה הבאה (אם אני מצליח להבין נכון ממה שאני קורא, אז הוא אמור לעשות דברים כאלה)?
שייקה כתב:
"מה שכן זה שכל המכשירים האלו יודעים לחשב (באמצעות הGPS) את יחס הגלישה (LD) העכשווי שלך .
אני לפעמים משתמש בנתון זה בגליידים ,בעיקר ע"י הגברת מהירות למספר שניות רצוף ובדיקת השפעתה על יחס הגלישה . זה מדד לא מדויק ,אבל נותן הכוונה כללית ."

האם זה מספק ויכול להחליף "ספידס טו פליי"?
האם לטיסה שהיא לא ממש תחרותית, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם אני יכול להגיע לנקודה מסויימת (גול) זה אמור להספיק?
אני יודע שאני אולי שואל דברים קצת מבולבלים, אבל בבקשה להבין שאין לי הרבה מושג על מה אני מדבר.
אשמח להמשך עזרתכם :)
תודה,
יוסי.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #21 ב- : August 22, 2013, 03:05:32 pm »
אשאיר את רוב השאלות שלך לאחרים , רק אוסיף :

* ישנה במכשיר ה NAV פונקציה שמסמנת לך את מיקום הטרמיקה האחרונה כדי לחזור אליה - קיים גם ב6015 רק פחות נוח לשימוש בגלל התצוגה .
* ישנה גם פונקציה שבשימוש של ממוצע הLD המכשיר נותן לך הערכת גובה בו תגיע לנקודה הבאה
* לדעתי ב6015 גם עם מד מהירות אוויר חיצוני,קשה לנצל את היתרונות ,ואין "ספיד טו פליי" כפיצ'ר .
* מהירות אווירית גם כנתון בודד חשובה - בדרך כלל אנחנו יודעים את המהירויות היעילות שלנו באופן כללי (לפי הגלשן ,כיוון הרוח וכו) , ובעיקר בגליידים זה עוזר .
* ספיד טו פליי בגלשנים הוא נתון שללא ספק עוזר למקסם גליידים , למרות שבסופו של דבר לומדים לטוס בערך ,וההבדלים לדעתי הופכים ליחסית קטנים בקרוסים סטנדרטים (כתלות בנסיון ובכשרון)
..ולכן זה חשוב יותר בתחרויות .

מנותק דודו

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #22 ב- : August 22, 2013, 09:09:41 pm »
יוסי, לשאלתך GPS אינו תחליף למד מהירות אוויר אלא משלים אותו. לכל גלשן יש גראף פולארי ובאמצעות מד מהירות אוויר אתה ממקם את עצמך על הנקודה המיטבית לגלישה. כל זאת ברוח אפס. כאשר אתה טס עם רוח גב הגרף הפולארי יזוז ימינה ולכן המהירות המיטבית תהיה נמוכה יותר, ולהיפך ברוח אף. באוויר עולה הגראף עולה ולכן המהירות המיטבית תהיה נמוכה יותר, ולהיפך בסינק. (הנקודה המיטבית היא תמיד נקודת ההשקה מראשית הצירים עם הגראף).
באמצעות ה GPS מתקבל נתון מיקום הגראף ובאמצעות מד מהירות אוויר מתקבל הנתון איפה אתה על הגראף.
מקווה שהסברתי ברור...

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #23 ב- : August 22, 2013, 09:32:05 pm »
אם אני מבין נכון מקריאה בפורומים מחו"ל, מד מהירות כבר לא יצא ל NAV.
השאלה היא האם ללא מד מהירות אויר הוא עדיין תחרותי.
לא מעט תגובות היו בסגנון - "קנה את ה- 6030, יש לו כבר מד מהירות אויר והוא מכשיר טוב ולא צריך לסמוך על הבטחות שלא יתקיימו..."
מצד שני, חוץ מהחיסרון הזה נראה שבשאר הפרמטרים ה NAV לוקח.
השאלה שאני שואל (שוב) היא עד כמה נחוץ מד מהירות האויר ועד כמה הוא תורם.
האם ללא מד מהירות אויר יש הבדל משמעותי בינו לבין הדגמים הבסיסיים (gps / 6015)?
למי שמכיר את המכשיר, האם הוא תורם בטיסה לקריאה של פני השטח ברמה של מציאת הטרמיקה הבאה (אם אני מצליח להבין נכון ממה שאני קורא, אז הוא אמור לעשות דברים כאלה)?
שייקה כתב:
"מה שכן זה שכל המכשירים האלו יודעים לחשב (באמצעות הGPS) את יחס הגלישה (LD) העכשווי שלך .
אני לפעמים משתמש בנתון זה בגליידים ,בעיקר ע"י הגברת מהירות למספר שניות רצוף ובדיקת השפעתה על יחס הגלישה . זה מדד לא מדויק ,אבל נותן הכוונה כללית ."

האם זה מספק ויכול להחליף "ספידס טו פליי"?
האם לטיסה שהיא לא ממש תחרותית, אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם אני יכול להגיע לנקודה מסויימת (גול) זה אמור להספיק?
אני יודע שאני אולי שואל דברים קצת מבולבלים, אבל בבקשה להבין שאין לי הרבה מושג על מה אני מדבר.
אשמח להמשך עזרתכם :)
תודה,
יוסי.

אפשר לטוס תחרותי ללא גיפיאס משולב ואריו
הספיד טו פליי זה דבר שמעטים משתמשים בו. יש חוקי אצבע לאיזה מהירות צריך לטוס ואין פה עניין של לדייק על המטר.
השימוש העיקרי הוא בגלייד טו גול - מקבלים חיווי של גובה בגול וניתן לי זה להחליט ביתר קלות וביטחון מתי אפשר לצאת לפיינל גלייד. גם זה דבר שניתן לחשבו באוויר די בקלות רק שלא כולם מצליחים לעשות תרגילי חשבון באוויר.
חיישן מהירות זה חשוב וטוב אבל בהחלט ניתן להסתדר מצויין גם בלי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #24 ב- : August 22, 2013, 10:13:35 pm »
כמו שחגי ציין מעטים משתמשים בספיד טו פליי, ואפשר גם להוסיף עוד יותר מעטים זה באמת תורם להם משמעותית לשיפור הקרוסים. בשונה מתחרות שבה לא רק צריך לעשות קרוס גם צריך לעשות אותו הכי מהר שאפשר, בטיסת קרוס שאתה רוצה למקסם מרחק (או שנגמרת הארץ) זה פחות משמעותי בהרבה מלמצוא את התרמיקה הבאה או לבחור קו נכון לגלייד.
אף אחד מהמכשירים לא יגיד לך איפה התרמיקה הבאה או מה הקו האידיאלי לצאת אליו לגלייד. זה תכונות שנלמדות עם הזמן ותמיד אפשר להמשיך ולשפר אותן.

כדי שטייס ירוויח משהו מהספיד טו פליי הוא צריך להיות תותח בבחירת קוי גלייד ומציאת התרמיקה הבאה.

לדעתי עזוב את הפונקציה הזו היא רק תבלבל אותך. קח מכשיר עם תצוגה שנוחה לך שנותן את הנתונים הבסיסיים. מקסימום שתתחיל להתחרות בחו"ל תמכור אותו ותקנה משהו יותר מקצועי. עד אז כל אחד מאלה יספיק לגמרי.

אגב יש גם טייסים שמתחרים ברמה בין לאומית ועדיין טסים עם ואריו וGPS נפרדים. לחובב זה בטוח מספיק לגמרי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #25 ב- : August 23, 2013, 07:42:40 pm »
יוסי,
אני טס עם המקביל של בראוניגר ל 6015,
יש לו יותר מידי שכלולים שחלקם פורטו בשרשור,
לדעתי האישית אין צורך בשום דבר מעבר לפונקציות ואריו רגילות ו gps להכנסת נ״צ ולהקליט נתוני טיסה (לתחקור וניקוד ליגה).
מעבר לזה ברמת הגולש התחרותי החובב לא צריך כלום.
לא מפה, לא מד מהירות ולא מקרידי.
אם תתעסק במכשיר לא תלמד איך לטוס יותר טוב, להיפך.
ברמות התחרותיות הגבוהות זה כבר סיפור אחר.
מעבר לזה, אם אתה חובב גאג׳טים אז לך על הכי משוכלל, העיקר שיהיה בכיף.
יובל ענבר

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #26 ב- : August 24, 2013, 12:29:32 am »
תודה רבה על העזרה של כולכם.
אמנם כרגע אני לא מתחרה, אבל אני לא שולל התחרות בעתיד (ליגה דרגות 3/4 של הגלשנים היא דבר מוצלח מאוד בד''כ). גם אז יקח זמן עד שאני אהיה תחרותי, אבל אני לא רוצה למצוא את עצמי מחליף מכשיר בעוד 3-4 שנים. מעדיף מכשיר שילך איתי את הדרך לאורך זמן, ונראה שזה צריך להיות ה nav.
שוב תודה לכולם על תשומת הלב והנכונות ללמד :)
יוסי.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #27 ב- : August 24, 2013, 12:34:49 am »
צחי אתה יכול לספר טיפה על הפונקציה "ספיד טו פליי"?
הכוונה חישוב של באיזה מהירות אתה יכול לטוס ועדיין להגיע לנקודה בהתחשב בגובה ובמהירות רוח?
יש לי אותה בפליימסטר?

אגב שמתי לב שממש קשה לי לסמוך על המהירות וכיוון רוח שהמכשיר נותן לי... או שאני מפספס משהו, קורא לא נכון, או שלוקח לו הרבה זמן להתעדכן. אני מרגיש שיותר מדוייק לי לבדוק לפי המהירות הקרקעית (בטרמול כמובן מובן מאליו לפי הסחיפה) ובגלייד אני שובר בזווית עדינה ורואה אם המהירות עולה או יורדת.

(אולי בגלל זה אני טס במערבית לבית שאן ;D ;D ;D)

צוק הרעיון בספיד טו פליי מאד פשוט : לחפש את המהירות שבה אתה עובר את המרחק המירבי או  במלים אחרות יחס הגלישה שלך הוא הטוב ביותר האפשרי בנתונים הקיימים .

אם אתה מתחרה אז יש למאפיין הזה חשיבותמכרעת אם לא  אז דוקא המאפיין הזה יגרום לך להסתמך על המכשיר ולא על הרגש .

לשיקולך.