כתב נושא: המלצות לואריו משולב gps  (נקרא 5062 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק joessepe

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
המלצות לואריו משולב gps
« ב- : August 18, 2013, 10:45:28 am »
שלום לכולם,

חבר נוסע לחו"ל (ארה"ב) ויכול לחזור בשבילי עם ואריו משולב gps.
אפשר לקבל מכם המלצות?
איזה מכשיר הוא מספיק אינטואיטיבי, יכול לשרת אותי לשנים רבות עם ההתקדמות בספורט, מספק את כל הנתונים החשובים הנדרשים ע"י מכשיר אחד (אני לא רוצה לשים שני מכשירים על הפוד) ובעל תצוגה ברורה ונוחה.

אני מזכיר שאני רק בתחילת דרכי בעולם הטיסות, ולכן לא כל כך ברור לי מה אני צריך או ממה לצפות בואריו משולב gps. עד עכשיו הסתדרתי מצויין עם מכשיר ואריו פשוט, אבל מכיוון שאני כבר מתחיל לצאת לקרוסים ומכיוון שהזדמנות טובה נקרתה על דרכי, אני מעדיף לקנות מכשיר שיעזור לי להתקדם. לכן אני גם מבקש ממי שיש לו הסבלנות, לספק לא רק הסברים לגבי המכשיר, אלא גם מה הצרכים שעליהם הוא אמור לענות לי עם ההתקדמות בענף.

תודה מראש לכל המגיבים,
שבוע טוב לכולם,
יוסי.
« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 10:45:45 am על ידי joessepe »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: המלצות לואריו משולב gps
« Reply #1 ב- : August 18, 2013, 11:26:35 am »
יוסקה האפשרויות הנפוצות והטובות די מצומצמות לדעתי :

1. הואריו GPS הבסיסי של Flytec\Brauniger 6015 -
זה המכשיר שטסתי איתו בהתחלה , הוא עולה בסביבות 650$ , בנוי על המרכב של הואריו הפשוט (6005) ומספק את הפונקציות הבסיסיות של מכשיר משולב .
הבעיה איתו לדעתי היא בעיקר התצוגה הקטנה והלא ברורה יחסית , שפחות נוחה לתחרויות וצפיה בהרבה נתונים תוך כדי טיסה . בנוסף הוא לא מגיע עם מד מהירות רוח (ניתן לחבר כזה שעולה כ100$)
2. המשולבים התחרותיים 6020/6030 שהם מכשירים מעולים והכי נפוצים , עם רזולוציה מאוד מאוד נוחה יחסית לקודם , והמון אפשרויות למתחרים המתקדמים . התצוגה מאוד נוחה לראות פרטים כמו כיוון הרוח , ספיד טו פליי , וכו ,וזה חשוב .
הבעיה עם המכשירים האלו שהם מאוד יקרים (900/1250$) !
לגבי ההשוואה בין 2 הדגמים האלו :
Feature details; 6030 v 6020:
6030 display 320 x 240 pixels vs 6020's 160 x 240
6030 has widest airspeed range available 12-180 mph!
6030 uses removable/replaceable pitot tube or optional external vane type, 6020 has input for optional external vane type airspeed sensor (or can provide calculated airspeed with no external sensor required)
6030 has Total Energy Compensation (TEC)
6030 calculates McCready speed-to-fly and final glide
6030 Final glide computer displays the expected height over target and height above best glide as well as to the five closest waypoints in memory
6030 has three user-pages with 7 user-selectable data fields per page, 6020 has three user-pages with 3 user-selectable data fields per page
6030 Weight: 12 oz. (with batteries and without attachment), 6020 Weight: 11 oz. (with batteries and without attachment)
6030 has integrated airspace / waypoint / route / track map

I highlighted what I think the big differences are in bold...

The 6020 is a great instrument, and has everything (more) than you would need to fly recreationally OR competitively.... the 6030 has some features that you really only need of you're flying comps- or if you like having data flowing out your ears Mr. Green

3 . Flymaster NAV - מכשיר תחורתי מתקדם , שלוקח בגדול בעלות מול תועלת !
יתרון משמעותי זאת התצוגה , והGUI בכלל - מעולים ! עם יכולת עריכת המסך בתוכנה גראפית פשוטה לבדיוק איך שאתה רוצה אותו , כולל הגדלת חץ הרוח וכו
המחיר די דומה ל 6015 !
אני מאוד מרוצה ממנו לעומת ה6015 , הרבה יותר נוח לראות ולהבין נתונים מעבר
2 חסרונות חשובים :
1. הזרוע לגלשן היא על בסיס ולקרו , מה שגורם לואריו להיות בתנוחה קבועה על הצלע ,ופחות נוח משמעותית מבחינת זווית צפיה . (אני מתכוון לאלתר לו זרוע נורמאלית בקרוב)
2. כיום אין אפשרות לחבר לו מד מהירות אוויר ! שזה אלמנט חשוב לתחרויות (ספיד טו פליי)  ובכלל (לא קשור למצאית כיוון הרוח שמתבצעת ע"י הGPS) .
המכשיר בנוי להתחבר לרכיבים חיצוניים בצורה אלחוטית (מד סלד במטוסים וכו) , ולמרות ההבטחות והרכיבים הנסיוניים שהם מציגים חודשים רבים באתר הם לא הוציאו עדיין את הרכיב האלחוטי למדידת הרוח . (ההבטחה האחרונה היתה למאי השנה , וזה עדיין לא קרה)
הקטע הזה די מבאס

זהו זה סיכום קצר שלי , מוזמן לטוס עם ה 6015 או הפליימסטר שלי ולהתרשם .

נ.ב. הדיון המלא בפורום האמריקאי בנושא :
http://www.hanggliding.org/viewtopic.php?t=20534

« עריכה אחרונה: August 18, 2013, 01:30:01 pm על ידי gider »

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 18, 2013, 11:45:18 am »
אני רכשתי את המכשיר של בראוניגר basic gps  מקביל ל 6015
והוא נותן לעניות דעתי את כל מה שצריך בשביל כל טיסה ותבדוק הנתונים בעצמך
חוץ מזה תדבר עם דודו גרבי ,הוא ספק רישמי של בראוניגר ולכן תקבל מחיר יותר טוב מהחבר שיביא ,ואחריות טובה
בדוק ...!

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 19, 2013, 03:33:37 pm »
שי,
בנוגע לפליימאסטר,
מדבריך לא הבנתי אם כאשר יהיה מד מהירות אויר שניתן לחבר אליו אז תהיה האפשרות להשתמש בפונקציית speeds to fly.
אם כן, אז ממילא אני בתחילת דרכי ויש לי סבלנות.
אם לא, אז לא חבל להשקיע במכשיר שאין לו פונקציה כל כך חשובה?
כמו כן, (נדמה לי ששאלתי בטלפון אבל אני כבר לא זוכר אם כן או לא, וגם כך טוב שנענה בכתב לטובת עוד מתעניינים בנושא) יש לפליימאסטר חישוב של פונקציות מק-גרידי?
גם פה, זה פיצ'ר חשוב, לא? (סליחה על הלועזית מיקי, לא מוצא כרגע את המקבילה הנוחה בעיברית..)
תודה שי.

לכל האחרים, אל תתקמצנו במילים והסבירו עם מה אתם טסים ואם נוח לכם איתו או לא. למה בעיקר משמש אתכם המכשיר.
רוב הפונקציות ששי כתב לא ממש עוזרות לי להבין מה אני צריך (למרות שמתחיל להיווצר כיוון ורושם)...

תודה מראש,
יוסי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 19, 2013, 04:01:45 pm »
מק-גרידי (מק-קרידי) וספיד טו פליי זה אותו הדבר. זה אותה הנוסחה פעם אחת בשם המפתח ופעם אחת בשם היישום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 19, 2013, 04:14:37 pm »
ויש או אין אותה בפליימאסטר?
עם מה אתה טס צחי?

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 19, 2013, 04:18:14 pm »
יוס..
פיצ'ר= מאפין
כמה פשוט, אהה? ;)
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 19, 2013, 05:23:58 pm »
כתבתי בפורום השני. אני טס עם 6015. לא מתחרה אז לא ממש מעניין אותי ספיד טו פליי שבמצנח מתקדם זה גם ככה "הכי מהר שאתה יכול לטוס ושהמצנח ישאר פתוח".

השימושים היחידים שלי עם המשולב:
* הקלטה של טרק.
* מהירות קרקעית.
* כיוון ומהירות הסחיפה של התרמיקה בתרמול, שנותן לי את שינויי כיוון הרוח בגבהים שונים.
* אם אני בטעות נכנס לענן אני טס לפי המצפן שלו החוצה.

בשביל הכיף מדי פעם אני מסתכל על הגלייד. במקרים נדירים אני טס לפי נתיב מתוכנן (נקודות כמו בטסק של ליגה).

יתרון שלו שאני מאוד אוהב: 2 סוללות אנרג'יזר מחזיקות 40 שעות טיסה.
חסרון קטן של זה: החיווי של הסוללה לא ממש מדוייק, הסוללה בד"כ נגמרת שעה אחרי שהוא יורד ל60%. אבל מתרגלים להחליף ב70% או שמדי פעם מתרגלים טיסה ללא מכשירים (עלול להיות מעצבן אם זה נופל על יום ממש טוב ואין לך טרק להשוויץ בו).

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 19, 2013, 09:26:09 pm »
צחי אתה יכול לספר טיפה על הפונקציה "ספיד טו פליי"?
הכוונה חישוב של באיזה מהירות אתה יכול לטוס ועדיין להגיע לנקודה בהתחשב בגובה ובמהירות רוח?
יש לי אותה בפליימסטר?

אגב שמתי לב שממש קשה לי לסמוך על המהירות וכיוון רוח שהמכשיר נותן לי... או שאני מפספס משהו, קורא לא נכון, או שלוקח לו הרבה זמן להתעדכן. אני מרגיש שיותר מדוייק לי לבדוק לפי המהירות הקרקעית (בטרמול כמובן מובן מאליו לפי הסחיפה) ובגלייד אני שובר בזווית עדינה ורואה אם המהירות עולה או יורדת.

(אולי בגלל זה אני טס במערבית לבית שאן ;D ;D ;D)
« עריכה אחרונה: August 19, 2013, 09:27:03 pm על ידי צוק »
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : August 19, 2013, 09:44:51 pm »
כן הם בפירוש הצהירו שיהיה במקביל "ספיד טו פליי " וכו' .
למצנחים זה באמת פחות משמעותי , אבל אצלנו השימוש בפונקציות האלו יכולות לשפר את הגליידים משמעותית .
ה6015 מעולה ליום יום , אבל פחות נוח לתחרויות ולהבחנה נוחה בנתונים הקטנים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 19, 2013, 11:10:30 pm »
צוק לדעתי הפונקציה של ספיד טו נותנת לך באיזה מהירות לטוס בגלייד מיטבי בשקלול של עוצמת העילויים של אותו היום והפולרה. לפחות ככה היא אמורה להיות. לא ממש סגור על זה, אין לי במכשיר שלי וגם לא צריך, אני טס לכיף.
הבעייה צריך להכניס למכשיר את הפולרה של המצנח/גלשן כדי שזה יהיה יעיל. ובעייה היא להשיג פולרה מדוייקת.

צ'ויקה צודק ה6015 בהצהרה הוא לא מכשיר לתחרויות.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 20, 2013, 07:15:58 am »
צוק, לשאלתך.. כתבת:
הכוונה חישוב של באיזה מהירות אתה יכול לטוס ועדיין להגיע לנקודה בהתחשב בגובה ובמהירות רוח?
רק תחליף את המילים: "יכול" ב- "צריך", ואת "ועדיין" ב- "על מנת" או "כדי", והמשפט עונה לך במדויק על שאלתך  :)

Speed to fly בעברית: המהירות (הנכונה) לטוס בה, זה לא פונקציה במכשיר אלקטרוני, אלא נתון המאפיין את הכנף עליה אתה טס. במכשירים ישנו יישום המאפשר לך לדעת את הנתון הזה.
עד כאן הבהרת המושגים..

את ביצועי הכנף שלך אפשר לייצג בצורה מתמטית על גרף של קצב השקיעה שלך כתלות במהירות האוויר. הלא הוא הגרף הפולארי או "הפולארה" של הכנף.
מתוך חקירת הפולארה ניתן למצוא שלוש נקודות עיקריות המאפיינות את ביצועי הכנף..
נק' ההזדרקות (כתלות במהירות האוויר)
נק' השקיעה המינימלית (כתלות במהירות האוויר)
נק' המהירות גלישה המיטבית (כתלו.. טוב, כבר הבנת))
המכשיר המדובר יכול להעריך, בכל רגע נתון, מה המהירות הנכונה לטוס עמ"נ להגיע לנ"צ הבא.
אגב (צחי), לא צריך להזין פולארה למכשיר. הוא יודע לבנות אותה לבד. יש הסבר בספרון ההדרכה (מנואל) המסביר איך לבנות פולארה במכשיר.

זה באופן בסיסי, ובתנאי מעבדה.. עכשיו יש להוסיף לזה כל מיני משתנים כמו: עצמת רוח (על הקרקע), כיוון רוח, עצמת תרמיקות, מרחק בין תרמיקות וכו'.. וזה משנה לך כל הזמן את המהירות הנכונה בה עליך לטוס.
המכשיר מראה לך בזמן אמת האם להגביר, או האם להוריד מהירות.
מקווה שעניתי לך.

דוד מיקלס
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : August 20, 2013, 07:58:50 pm »
דוד כתב
מתוך חקירת הפולארה ניתן למצוא שלוש נקודות עיקריות המאפיינות את ביצועי הכנף..
נק' ההזדרקות (כתלות במהירות האוויר)
נק' השקיעה המינימלית (כתלות במהירות האוויר)
נק' המהירות גלישה המיטבית (כתלו.. טוב, כבר הבנת))

דווקא בנקודה שאינה תלוייה במהירות האוויר נתת לו להבין שזאת התשובה.!!!!!
בסט L/D אמיתי לטיסה במציאות מתקבל בהתאם לשקלול של רוח , מהירות בסט L/D בתנאי אפס ועילוי או סינק.
יש לי את ההרצאה הזאת על קסטה 8 ממ שנתן אהרלה שגיא. הרצאה חובה לכל מי שרוצה להבין בספיד טו פליי ,שיקולי טיסה בקרוס ואיך הפולרה זזה כשיש רוח או סינק /עילוי

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : August 20, 2013, 09:43:09 pm »
חגי לא ענית לי לSMS בנושא הקלטות
תביא אותן השבת לליגה , ועד שבוע הבא אני אדגום את החומר לקבצים

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : August 20, 2013, 11:32:54 pm »
זאת הכוונה.

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : August 21, 2013, 07:16:00 am »
נכון חגי.
עכשיו קרא עד הסוף את ההודעה שלי, ותווכח שהסברתי את זה בסופה..

ציטוט מההודעה שכתבתי:
"זה באופן בסיסי, ובתנאי מעבדה.. עכשיו יש להוסיף לזה כל מיני משתנים כמו: עצמת רוח (על הקרקע), כיוון רוח, עצמת תרמיקות, מרחק בין תרמיקות וכו'.. וזה משנה לך כל הזמן את המהירות הנכונה בה עליך לטוס.
המכשיר מראה לך בזמן אמת האם להגביר, או האם להוריד מהירות.
מקווה שעניתי לך."
סוף ציטוט.

ד"א, וודאי שזה כן תלוי במהירות האוויר שלנו (של הכנף). כל מצב טיסה שלנו הוא תלוי מהירות אווירית. רק שהיא (המהירות האווירית) לא ערך קבוע.
היא אמנם תשתנה על פי התנאים השוררים באותו רגע, על מנת להשיג יחס גלישה מיטבי ביחס לקרקע, אבל עדיין הביצועים תלויים בה.
« עריכה אחרונה: August 21, 2013, 07:21:56 am על ידי נולד לעוף »
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 21, 2013, 04:37:08 pm »
תודה על ההסברים המושקעים, את עניין הספיד טו פליי אני מכיר תאורתית לא רע, ומשתדל כמובן גם ליישם.
מה שלא הכרתי זה התוכנה והשילוב עם המכשירים.
מישהו יודע אם אפשר לשלב את התוכנה בדרך כלשהיא בFLYMASTER B1 או משהו דומה?
במצנחים של היום (בטח בEN-C) מערכת ההאצה היא משמעותית, ז"א שגם לנו יש את האופציה "למשוך", והדילמה תמיד היא כמה.
אחד הדברים שחשבתי לעשות מזמן הוא טבלה קטנה של המצבים השונים, עם שלוש נקודות עיקריות של רוח סבירה. אבל החישוב מסתבך כשמוסיפים למהירות הרוח גם סינק, ושלא נדבר על טיסה בזווית לרוח. (מי יכול לחשב בראש פיתגורס תו"כ טיסה? gogle)
האם חייבים בשביל להפעיל את התוכנה להגדיר נקודת יעד?
בשביל לענות על השאלה "האם אני יכול להגיע לנקודה מסויימת?" אני מניח שחייבים. אבל האם התוכנה יודעת גם מה המהירות המיטבית בכיוון מסויים ללא נקודת יעד?
מצד שני אני זוכר שמזמן שאלתי את ויקטור (למי שלא מכיר אחד החברה שמשתתפים די הרבה בתחרויות, ונדמה לי שלפעמים גם מנצח ;)) איך הוא מתמודד עם הבעיה, והוא ענה לי שהוא לא מתעסק בזה יותר מידי, ופשוט מחלק את הספיד בר לשלושה חלקים שרירותית ועושה הערכה די גסה. אז אולי אנחנו טוחנים מים :'(
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק נולד לעוף

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : August 21, 2013, 05:35:03 pm »
צוק, אם אתה רוצה, דבר איתי ואסביר לך איך בונים גרף באופן ידני (ציוד הכרחי: וואריו בסיסי+ מד מהירות אווירית+ קשר+ חבר עם קשר על הקרקע).
0522395396
דוד
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #18 ב- : August 21, 2013, 05:59:17 pm »
במקום קשר+חבר קח מצלמת קסדה  ;) (או פשוט זיכרון טוב)

פעם היצרנים של המצנחים היו מספקים את הנקודות של גרף הפולרה, לא יודע למה הם הפסיקו. בטח בגלל שקשה מאוד לספק נתון מדוייק. משקל טייס שונה, רתמה שונה ואפילו תנוחה שונה משנים את הגרר ואיתו את כל הגרף.
בכל אופן הכי נוח בגלבוע ביום בלי רוח, אתה בגלייד אחד עובר את כל הנקודות אחת אחרי השניה.

צריך גם לתת נקודת מהירות מקסימלית.

ודוד אתה טועה הנקודות אינן תלות, כל נקודה צריכה שני נתונים מהירות אווירית ומהירות שקיעה. (ככה מציינים נקודה על כל רגף  ;))
הנקודות אינן תלויות במהירויות האלו, המהירויות הן הנקודה.
(תלות זה בגורם שלישי)

אגב אני בכל מצנח חדש בודק את המהירויות האלה, פשוט לא מרגיש צורך לתת לואריו לעשות חשבון במקומי.

צוק הפונקציה או קיימת בוואריו שלך או לא, זה לא תוכנה שמוסיפים.
« עריכה אחרונה: August 21, 2013, 06:01:25 pm על ידי צחי רייל »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : August 21, 2013, 11:04:29 pm »
צוקצוק כנראה לא הבנת את ההסבר שלי על ההבדלים בין המכשירים .
כדי שמכשיר טיסה ידע לחשב את "הספיד טו פליי" בעצמו ,הוא חייב לקבל את נתון המהירות האווירית !
בגלל שכיום עדיין לא ניתן לחבר למכשירי הפליימסטר מד מהירות אוויר , המכשיר לא יכול לחשב את הנתון הזה .
מה שכן זה שכל המכשירים האלו יודעים לחשב (באמצעות הGPS) את יחס הגלישה (LD) העכשווי שלך .
אני לפעמים משתמש בנתון זה בגליידים ,בעיקר ע"י הגברת מהירות למספר שניות רצוף ובדיקת השפעתה על יחס הגלישה . זה מדד לא מדויק ,אבל נותן הכוונה כללית .
« עריכה אחרונה: August 21, 2013, 11:05:28 pm על ידי gider »