כתב נושא: סרט התאונה של שלום.  (נקרא 3724 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
סרט התאונה של שלום.
« ב- : August 14, 2013, 10:59:03 pm »
https://www.youtube.com/watch?v=PN5_QGvHQqk

תחקרתי איתו שעה וחצי עכשיו

מודע לכך שהרוח הדרומית אותה ניתן לראות לאורך כל הסרט לפי הצל של הגלשן(וכנראה גם בהמראה שהגלשן מסבסב שמאלה) , לא נכנסה כלל כפרמטר בתכנון הנחיתה.
בנחיתה יש התייחסות שלו בעיקר למכשול חוטי החשמל בצפון השדה ולבול. חיפש את שק הרוח אבל הוא כנראה נפל . ברגע שלא מצא את שק הרוח - עבר הלאה .

בהתישרות בפיינל נמצא להערכתי בגבית מלאה (לכיוון צפון צפון מזרח) עובר לעמידה אבל כנראה בהשפעת מהירות הקרקע הגבוהה לא מבין שהוא קרוב לרגע הפלייר ולמעשה במקום פלייר חזק יש נסיון ריצה שמראש נידון לכישלון. תנוחת הגוף בנחיתה אינה נכונה כשהרגליים הולכות קדימה מצד אחד כדי לפגוש את הקרקע ומצד שני הידיים דוחפות את המשולש.
אם למישהוא יש את הקישור לאנימציה המוצלחת שמדגמיה את הטעות הזאת- אשמח.(יובל ענבר שם את זה פעם).

עדיין לא קיבלתי שום הסבר מהמשתתפים בליגה איך קרה שאף אחד לא שם לב להתרסקות.
« עריכה אחרונה: August 14, 2013, 11:11:45 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: סרט התאונה של שלום.
« Reply #1 ב- : August 14, 2013, 11:10:20 pm »
נראמר לי בשרשור השני שבגלשן יותר קשה להבחין בין רוח גב ואף מאשר מצנח, אבל בסרט רק מלהסתכל על הצל רואים בקלות את ההבדל. בנוסף כשהוא טס מעל הX מערבה רואים בברור סחיפה צפונה (רוח דרומית). לא נראה לי שיש כזה הבדל בין הכלים מהבחינה הזו.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #2 ב- : August 15, 2013, 12:02:01 am »
חגי - נראה לי שזה הלינק שדיברת עליו : http://www.ptone.com/flare/

נשמח לפירוט קצר איך אפשר לדעת מה כיוון הרוח ללא הימצאות סרט/שק רוח. (צל???)

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : August 15, 2013, 11:02:49 am »
בדקה 8:38 כששלום מבצע כמעט 360 ראשון מעל השדה כבר רואים יפה את הסחיפה לעומת השיחים מתחתיו .
נראה בעצם שהוא בכלל לא דחף לפלייר אלה ניסה ללכת על נחיתת ריצה (???) שבמצב הזה חסרת סיכוי .
חבל כי דחיפה חזקה והחלטית בזמן הייתה נגמרת בנחיתה טובה .

3 מסקנות ראשוניות לצעירים :

1. במבוא חמה למטה תמיד יש סיכוי שהרוח למטה תהיה בכיוונים שונים גם בטווח של דקות (בלי קשר למגמה הדרומית באותו יום) ! לכן אסור להתקבע וחייבים לבדוק (כמו בכל נחיתה) בהגעה מעל השדה מה הכיוון (שיטת ה360 עם נקודת רפרנס ,במקביל לזיהוי דגלים , קשר,כלים אחרים וכו)
2. להתכונן לפיינל ארוך מהפינה הרחוקה (לא מאמצע השדה!) ללא פניות בגובה נמוך , שמאפשרות הכנה רגוע וניתוח טוב של המצב .
3. להתייחס לנחיתה ברוח 0 /חלשה/גב באותה הטכניקה , להתעלם במודע מהמהירות בה הקרקע עוברת ופשוט לדחוף החלטי וחזק לאחר שיחרור האנרגיה המבוקרת של המשולש למצב ניוטרל , ולא לנסות לאלתר טכניקות הצלה גרועות כמו ריצה !!

« עריכה אחרונה: August 15, 2013, 11:07:30 am על ידי gider »

מנותק נדב ארידן

• מצאתי פסיפס
« Reply #4 ב- : August 15, 2013, 11:06:44 am »
באמת נראה שהרוח גב חזקה אבל הטעויות הקריטיות:
- מתאבד על הבול, במקום פיינל מסודר מקיף את הבול בגובה נמוך מה שנותן לו לפחות זמן להתיישר
ולהתרכז בנחיתה כמו שצריך.
- פלייר ממש WHACK-  מרים ידים על הצלעות מאוחר מידי ואז בכלל מוריד אותם(?! 9:31), חוסר יכולת להאט ולשרוף את האנרגיה וזורק את הגוף קדימה

חבל,פשוט זילזול בנחיתה.

רפואה שלמה שלום
« עריכה אחרונה: August 15, 2013, 11:12:40 am על ידי נדב ארידן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 15, 2013, 11:19:50 am »

א) לא מלמדים את זה בקורס?!  שיקה הזכיר את הטכניקה הבסיסית של 360 (ואוסיף אפשר גם בשמיניות) ולהשוות את הסחיפה לקרקע, חלק נוח להם נקודת יחוס ספציפית וחלק נוח להם הסתכלות כללית. אם יש צל, בגלשן שלא כמו מצנח הוא עם הפנים למטה קל מאוד לראות את ההבדלים במהירויות בתנועת הצל (שזז במהירות שלך) ביחס לקרקע.

ב) בנוסף, כתבתי רק לפני 5 ימים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : August 15, 2013, 01:12:27 pm »
חגי - נראה לי שזה הלינק שדיברת עליו : http://www.ptone.com/flare/

בדיוק זה!

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : August 15, 2013, 01:19:38 pm »
תמונות מהסרט :

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : August 15, 2013, 09:54:58 pm »
זיהוי רוח הינו מרכיב חשוב ומהותי בטיסה והוא רלוונטי מהשלב הראשון של המראה דרך שלב הטיסה עד כמובן לנחיתה.
מי שלא מודע רב הזמן למצב הרוח נמצא ברמת סיכון גבוהה משמעותית מבחינת החלטות שיקבל במהלך הטיסה וכמובן גם בסופה לגבי בחירת כיוון נחיתה.
לרוח מתחילים להתייחס כבר לפני שנכנסים לרכב בבקר. בדרך אפשר לשים לב ולראות את כיוון הרוח בלפחות 15-20 תחנות דלק /דגלים ומה שלא יהיה. גולש שמגיע לעמדה ורק אז מתחיל לחפש את סרט הרוח מקבל תמונה חלקית בלבד של הסיפור כולו וכאמור נמצא ברמת סיכון גבוהה יותר לעשות טעות.
במקרה שלנו הנל הרוח היתה ברורה מלכתחילה. כבר בהמראה היה רכיב רוח דרומי ובטיסה הרכיב בלט שבעתיים. מהירות קרקעית גבוהה צפונה ואיטית דרומה. לא צריך גיפיאס משולב בשביל להבין את זה.
כל ביצוע של פניית 360 מאפשרת במהלך הטיסה אם לא נמצאים גבוה מדי , לזהות את כיוון הסחיפה.
לפיכך לקראת נחיתה למי שלא ברורה הרוח בשדה הנחיתה (והשדה של מבוא חמה הוא מהשדות שתמיד כדאי לבדוק מה הרוח אלא אם כן יש בריזה חזקה וברורה) רצוי לבצע 360 ולשים לב לצל . מתחילים את הפנייה בכיוון מסויים ודוגמים נקודה על הקרקע וכשמסיימים את הפנייה בקצב אחיד ולאותו כיוון בודקים היכן ממוקם הצל. ניתן כמובן לעשות גם 2 ו 3 פניות רצופות כך תקבל סחיפה גדולה יותר ודיוק רב יותר בכיוון הסחיפה.
בדרכ ידוע פחות או יותר הכיוון הכללי של הרוח(לפחות כך אני רוצה להאמין) וגם טיסה בקו ישר במהלך הפיינל ניתן לזהות אם טעינו בסחיפה ימינה או שמאלה ולתקן קלות. ברור שאם בחרתם ברוח גב אז תיקון כזה רק יכניס אתכם מדוייק יותר לגבית מלאה.
יש כמובן את כל הסימנים הרגילים של אבק נסחף על הקרקע(לנטרל את השפעת הגרירה של הרכב הנוסע) , סימני רוח על המים (שלא תמיד קל לזהות אותם נכון- תלוי בזווית ובתאורה) וכיוון נחיתת ציפורים (לא זמין בדרכ).
לגולש המתחיל בעיית הרוח פשוטה יחסית כיוון שהוא טס מקומי ולא יוצא לטיסת מרחק. בטיסות מרחק נתקלים הרבה פעמים ברוח שונה לחלוטין בשדה הנחיתה לעומת אזור ההמראה.
טיסה מהתבור לצמח היא דוגמה נפוצה כשבתבור דרום מערבית קלה , בצמח יכול להיות הכל כולל רוח הפוכה של צפון מזרחית!
« עריכה אחרונה: August 15, 2013, 09:56:23 pm על ידי חגי »

מנותק רן

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #9 ב- : August 16, 2013, 05:25:18 pm »
לא מנסה להיות חכמולוג אבל מישהו מוכן להסביר לי למה גוזל טרי שאין לו עדיין מספיק נסיון/שעות טיסה לא טס עם גלגלים??
מבטיח לכם שאם היו גלגלים היה נגמר אחרת לגמרי..

אני יכול להעיד על עצמי שאני טס 3 שנים +- ורק לפני חצי שנה הורדתי גלגלים לאחר שהרגשתי שאני יותר בטוח בנחיתות שלי
ואני יכול להבטיח לכם שהגלגלים שהיו לי הצילו אותי יותר מפעם אחת מלשבור את צלעות הגלשן או התרסקויות למיניהם.. (בעיקר בנחיתות בשדה התחתון של מבוא חמה..)

אני לא מצפה מגולש חדש שרק נכנס לתחום לדעת את כל מה שלנו נראה טריויאלי וכל מי שחושב אחרת לרגע אל תשכחו שגם אנחנו היינו בתחילת דרכינו..

עצה ממני על תזניחו בגלגלים אין לכם מושג כמה שהם יכולים לעזור/להציל אותכם בנחיתות לא טובות!!

« עריכה אחרונה: August 16, 2013, 05:27:23 pm על ידי רן »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : August 16, 2013, 05:57:55 pm »
לדעתי גלגלים לא היו מצילים את התאונה. ברגע הפגיעה האף היה ממשיך קדימה ושותל בכל מקרה.

אני אישית חושב שלנחות זה כל כך פשוט כשעושים זאת נכון שגלגלים רק יאפשרו לאנשים להתמיד בטכניקה השגוייה שלהם.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : August 16, 2013, 07:55:54 pm »
לכל מי שהתייחס לפוזיציית הנחיתה מומלץ להיכנס ליוזר של שלום ביוטיוב ולצפות בכל הנחיתות שבוצעו כולל בטיסת המבחן של הדרגה.
אני מניח שהדברים יראו בפרספקטיבה חדשה.
מה שמדאיג אותי שיש עוד חברה צעירים שלא מודעים כלל לכך שהם  כלל לא מבצעים את הטכניקה הנכונה.
לפיכך אני ממליץ לכל מי שבלבו ספק קלוש או רוצה לקבל פידבק - שיפרסם את הסרטונים שלו לבחינה ועיון.

בהמשך לבדיקת התאונה הנל השלמתי סבב שיחות (תחקור נשמע מאיים קצת) נוסף .
לתאונה 2 צירים עיקריים. הראשון ברור למדי - אי התייחסות לרוח וקיבעון תפעולי של גישה לנחיתה תוך חוסר שימת לב לכל הפרמטרים שהופיעו בברור והצביעו על רכיב דרומי משמעותי.
השני - טכניקת נחיתה שגוייה ללא מעבר לעמידה כלל. בנוסף יש לבדוק את תפעול הרתמה והאם הותקנה לא נכון בצורה שמונעת מעבר לעמידה.
« עריכה אחרונה: August 16, 2013, 07:56:46 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : August 16, 2013, 11:06:08 pm »
חגי , בתמונה הבאה זאת לא זווית עמידה תקינה לדעתך ?
« עריכה אחרונה: August 16, 2013, 11:06:36 pm על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : August 17, 2013, 09:00:10 am »
זה נראה סביר אבל זה עדיין לא מראה את רגעי הפיינל הסופי. קשה להתייחס לצילום רגעי.
להלן כמה דוגמאות של וידאו
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=k1Oif5uB_g8&t=312
כניסה גבוהה לנחיתה ואי מעבר לעמידה כולל איבוד שליטה על ציר הגלגול עקב כך.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=UU1PY0MXqDI8PC8vYyxQD9eg&v=iWVEF-KkMFk&t=127
זה הסרט של התמונה ששמת. רואים שאי מעבר לעמידה זקופה לא מאפשר הרמת ידיים למקום הרצוי והן יורדות חזרה. אין משיכה לקראת הקרקע מחשש למפל רוח ובסוף למרות שהנחיתה נראית סבירה אלו תנאים שנחיתנ צריכה להיות מושלמת ואלגנטית.

https://www.youtube.com/watch?v=LRCOadgHrBs&feature=player_detailpage&list=UU1PY0MXqDI8PC8vYyxQD9eg&t=495
פה דוגמה נוספת לניסיון לעמוד שלא מצליח והידיים שוב שוקעות על הצלעות. בסוף הנחיתה פשוט מופעל כח ידיים רב שמאפשר לגולש להתלות על הצלעות ולא אתפלא אם ברגעים האלו ירד המתח משמעותית מרצועת התלייה. שוה נחיתה שהסתיימה לכאורה בלא כלום אבל נחיתה רעה.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=PQu0ueElQ4c&list=UU1PY0MXqDI8PC8vYyxQD9eg&t=216
פה צילום טוב מאחור שמראה שוב כמה הגוף נמוך במשולש, קשיי הניהוג ושמירת כיוון בגלל התנוחה המוזרה והנחיתה אינה כלל בטכניקה של הצפה אלא פשוט דחיפה וצניחה קלה לקרקע.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4W4nX00MfUo&t=224
טיסה ראשונה במבוא חמה. כבר אז אין מעבר לעמידה זקופה. הצפה מתחתית המשולש ולקראת הדחיפה רגלים עוברות קדימה לטובת ריצה.
« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 10:14:11 am על ידי חגי »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : August 17, 2013, 09:16:40 am »
חגי ברוב העולם בשנתיים הראשונות של הטיסה לא מורידים את הגלגלים מהגלשן.
כנראה שכול העולם טועה ע"פ התאוריה שלך.

מה יש להפסיד מטיסה עם גלגלים?

שי

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : August 17, 2013, 09:52:50 am »
הסברתי מה יש להפסיד - בעיקר את הזכות לנחות כמו שצריך.יכולים לטוס שנתיים ולא להבין שהם מתרגלים לעשות טעות.
"רב העולם "זה בהחלט טיעון משכנע עבור הרבה אנשים.
כל אחד רשאי לעשות מה שבא לו ומי שמתקשה או מועד לפורענות בהחלט כדאי שישים .זה לא יעזור לו כאמור בתאונה כמו הנל אולי אם ישים גלגלים של לפחות 30 סמ קוטר.

גדול המומחים (באמת תותח על של אווירובטיקה שאני מעולם לא ניסיתי ולא אנסה 1% ממה שהוא עושה) ופורום שלם של אמריקאים הסביר לי כמה אני אידיוט שאני לא רואה איך שי דוחף כשהאף של הגלשן שלו צולל אחרי הזדקרות חריפה ולקראת התהפכות.

כמה אנשים צעירים יודעים לנווט היום או לקרא מפה כמו שצריך?
« עריכה אחרונה: August 17, 2013, 08:32:24 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : August 17, 2013, 08:23:51 pm »
חגי מסכים אתך עם הבעיה בשלבי המעבר לעמידה , אבל לפי הסרטים הבעיה לא נראית ברתמה .
נראה שהוא פשוט משאיר את הידיים נמוך מדי עד הרגע האחרון ולא "מטפס" בזמן למצב הזקוף .