כתב נושא: דוח תאונת נדב  (נקרא 2828 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
דוח תאונת נדב
« ב- : August 11, 2013, 08:42:55 pm »
הדוח כולל 2 עמודי מלל + 3 עמודי תמונות.
2 תמונות פחות נעימות לצפייה.

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: דוח תאונת נדב
« Reply #1 ב- : August 11, 2013, 10:39:33 pm »
בהמשך למסקנה של אי לימוד תזמון הפלייר ברוח ,
אני שואל,האם נחיתה בחוף הים ,אינה מלמדת לנחות עם רוח ...
« עריכה אחרונה: August 11, 2013, 10:40:05 pm על ידי ASI ZEMACH »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 11, 2013, 10:55:06 pm »
נחיתה בחוף היום או נחיתה ברוח? מי מתאמן בחוף הים? האם הרוח שם מדמה את הרוח והטרמליות ומפל הרוח של מבוא חמה עליון?

המסקנה היא שגולש חסר ניסיון שמוצא את עצמו בתנאים שלא התנסה בהם עלול לפעול בצורה שגוייה. זאה לא רק רוח חזקה יותר, זה גם אוויר טרמלי וגם מפל רוח. השילוב של כולם יוצר סיטואציה מועדת לפורענות במיוחד אצל גולשים חסרי נסיון .

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 12, 2013, 12:00:42 am »
התמונה הראשונה מזעזעת נוכח העובדה שהפצוע שלכם נישאר בשמש עם עצם חשופה בתוך האדמה.
אני מבין את הנטייה לא לעזור לו כדי לא לפגוע בו כביכול (אגב נדירים המיקרים שפצוע ניפגע בגלל עזרה)אך כל רגע שהעצם נשארת חשופה באדמה יש סיכוי גדול יותר לזיהומים ולכן אפשר וכדאי לשטוף גם עם מים לכסות עם בד לח ולקבע עם סד או קרש עד שמגיעים מדא. וכמובן לא לנסות להחזיר למקום. חשוב גם תיעוד השעה.
מאוד חשוב גם לייצר צל במיוחד בקיץ.
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : August 12, 2013, 12:11:21 am »
כרגיל מסתבר ששקיפות (פרסום התמונות) גם אם מזעזעת עדיין תורמת לטובת הכלל.

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 12, 2013, 06:59:04 am »

אני חולק עליך. לא קראתי את הדו"ח על אף שהתוכן מעניין אותי מפני שאין ברצוני לראות את התמונות האלה. אתה מוזמן לקרוא לכך קיבה חלשה, רף זעזוע נמוך או בכל תיאור שתבחר.
אמנם אני מהמצנחים ו"רק מתעניין" אך אני יכול רק להניח שאני לא היחיד שבוחר לא לפתוח את הקובץ כדי לא להחשף לתמונות. במיוחד אחרי ההסבר של קדמי. לא יודע מה רואים שם ועוד מתחשק לי לישון הלילה.

והיה ואני היחיד שקורא בפורום ולא פתח את הקובץ מחשש לראות את התמונות - אני לוקח את כל דברי בחזרה ומסכים עם טענתך שפרסום התמונות היה החלטה מוצלחת.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 12, 2013, 07:10:18 am »
עירה,
התמונות מופיעות בשלושת הדפים האחרונים של הדו"ח.
אתה יכול לפתוח ללא חשש ולקרוא רק את שני הדפים הראשונים, שהם החלק המילולי של התחקיר.

יוסי.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : August 12, 2013, 08:12:24 pm »

אני חולק עליך. לא קראתי את הדו"ח על אף שהתוכן מעניין אותי מפני שאין ברצוני לראות את התמונות האלה. אתה מוזמן לקרוא לכך קיבה חלשה, רף זעזוע נמוך או בכל תיאור שתבחר.
אמנם אני מהמצנחים ו"רק מתעניין" אך אני יכול רק להניח שאני לא היחיד שבוחר לא לפתוח את הקובץ כדי לא להחשף לתמונות. במיוחד אחרי ההסבר של קדמי. לא יודע מה רואים שם ועוד מתחשק לי לישון הלילה.

והיה ואני היחיד שקורא בפורום ולא פתח את הקובץ מחשש לראות את התמונות - אני לוקח את כל דברי בחזרה ומסכים עם טענתך שפרסום התמונות היה החלטה מוצלחת.

אתה לא יכול לחלוק עלי רק בגלל שלך לא מתאים להסתכל
העובדה שפרסום התמונות הביא תגובה שמתארת בפשטות מה צריך לעשות וממה להימנע במקרה כזה.
נראה לי שתסכים שהצורך בטיפול הולם וחינוך בסיסי לעזרה ראשונה גובר על תחושת אי הנעימות של עצם שבורה מחוץ לגוף.
מטרת התחקור והדוח הוא ללמד לקחים וכנראה שגם מהצילומים יש לא מעט לקחים להפיק.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: דוח תאונת נדב
« Reply #8 ב- : August 12, 2013, 08:32:43 pm »
חגי יש דרכים פשוטות יותר ללמוד שצריך לשטוף במים כל פצע פתוח שיש עליו אדמה. בעיקר שאתה לא יודע מה הפציעה הבאה שתפגוש.
למשל לארגן קורס עזרה ראשונה, אולי אפילו סבסוד חלקי ע"י האגודה כדי להגדיל את מספר המשתתפים.

כמו שאיתי מתנגד ללימוד רחיפה בהתכתבות אני מתנגד ללימוד עזרה ראשונה בהתכתבות בפורום.

זה לא מה שגולשים צריכים ללמוד מהארוע.
« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 08:53:56 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : August 12, 2013, 09:05:02 pm »
כל מה שאפשר ללמד מגיע לו ברכה.
קורס עזרה ראשונה רצוי אבל לא מצוי אז מה אתה אומר? נעניש את עצמנו ונתעלם מטיפים שנותנים לנו?
מגוכך.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 12, 2013, 09:44:20 pm »
יש הבדל אדיר בין טיפים לבין ללמוד מתאונה. אם כל מה שלומדים מזה זה לשטוף פצע פתוח לא רק שחבל לפרסם את התמונות חבל גם על המאמץ בכתיבת הדוח.

אגב הטיפ היה גם להעביר את הפצוע לצל ולא להשאיר אותו בשמש וגם לקבע, למרות שלדעתי מי שלא יודע לקבע שלא ינסה וגם העברה לצל צריכה להיות אחרי הערכה של הפגיעות. ותיעוד השעה לא פחות חשוב מהם למקרה של חסם טבעי.
בקיצור הטיפים של קדמי טובים כתזכורת למי שכבר מכיר את הנושא, הסיכוי שמישהו ילמד מזה משהו ועוד יזכור את זה שהוא פוגש פצוע אולי בפעם הראשונה אפסי.

אם אתה רוצה טיפ באמת חשוב לפינוי, להזמין פינוי הכי מוקדם שאפשר ולדאוג שיהיה מי שיכוון את האמבולנס מהכביש במקרה שזה בשטח. גם חיסכון של 10 דקות בזמן הפינוי יכול להיות קריטי יותר מקיבוע היד או או שטיפת הפצע במקרים מסויימים.

(ומגוחך לפני שמיקי נכנס לפורום  :P)
« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 09:46:00 pm על ידי צחי רייל »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #11 ב- : August 12, 2013, 10:23:58 pm »
לא מצליח להבין מה הפואנטה.
יש בקורת על הדוח?
יש בקורת על התמונות?
יש בקורת על ההערות שניתנו ביחס לתמונות?
אולי יש צורך בביקורת לשם ביקורת?
חבל שנושא חשוב של תחקור תאונה זורם לכיוון כל כך לא פרודוקטיבי.
« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 10:24:09 pm על ידי חגי »

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 12, 2013, 11:12:22 pm »
צחי להזמין אמבולנס לוקח דקה, לחטוף זיהום ביד סובלים כל החיים
התמונה מצביעה על אינדיפרנס של הסובבים וזה מה שמזעזע כנראה רק אותי...(מזכיר לי תמונות של משתפ״ים)
אגב למי שאין את המספר שלי שירשום 0523226787, אם עונה אחות במבטא רוסי כבד סימן שאני מנתח תגידו שזה דחוף ושתשים על ספיקר
עמית
« עריכה אחרונה: August 12, 2013, 11:21:45 pm על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : August 12, 2013, 11:25:29 pm »
קדמי תודה על ההערות , אותי לפחות זה העשיר .
לגבי ה "אינדיפרנס" אני לא חושב שניתן להסיק את זה מהתמונות לבדן ,
ומאמין שמדובר בבורות בנושא שהסברת .

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 13, 2013, 12:05:01 am »
חגי הפואנטה שלי היא: שלמרות שמאוד חשוב לשטוף את הפצע נראה לי שהדיון כאן צריך להיות ממוקד באיך למנוע את התאונה הבאה, ז"א טכניקות של נחיתה וקבלת החלטות.

קדמי בעבודה בשטח יש דבר כזה שנקרא סדר קדימויות. אני יוצא מנקודת הנחה שמי שאינו רופא/חובש לא יזכור את כל מה שצריך לעשות לכן אני מעדיף למקד אותם בקדימות הראשונה שהיא להביא צוות מיומן לפצוע והמנעות מגרימת נזק נוסף. לגבי הזיהום, אין הרבה הבדל אם שטפת את הפצע 5 דקות אחרי הפציעה או חצי שעה כל עוד לא הוספת עליו לכלוך לכן שטיפה היא קדימות אחרונה (עדיין חשובה אבל הרבה פחות דחופה). החובש של האמבולנס שיגיע 10 דקות יותר מוקדם ישטוף ויקבע יותר טוב.
אגב להזמין אמבולנס לוקח שניה, לכוון אותו לפצוע בשטח זה כבר סיפור אחר לגמרי. גיל יערי ז"ל נפטר אחרי שלקח לצוות האמבולנס המון זמן להבין שהם בכלל לא יכולים להגיע אליו ורק אז הזמינו מסוק.
אם ניקח דוגמא של שני גלשנים תאורטיים שהתרסקו אחד בכניסה לשרונה והשני בזיתים ליד המאגרים של יבניאל, אם לא יעמוד מישהו בכניסה לשביל הלבן בדרך למאגרים לכוון את האמבולנס ההבדל בפינוי שלהם יכול להיות למעלה משעה שבמקרה של דימום פנימי יכול להיות גזר-דין מוות.