כתב נושא: ארוע אבשלום בשישי האחרון , ניהול ליגה 2 ואמרתי לכם  (נקרא 11273 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גיא מתן אל

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
חגי, לנסות לשכנע אותך זה עכשיו אתגר בשבילי..:-)  טענת לסטטיסטיקת תאונות
בין שני האתרים כשמבוא חמה הוא האתר שמייצר את מירב התאונות. אני מסכים
איתך שמבחן התוצאה הוא המבחן האמיתי. אבל הסטטיסטיקה שלך לא באמת רצינית...
כוון שבאותה נשימה אני יכול לטעון ש- 95% מכלל הפעילות במבוא חמה מתבצעת ע"י צעירים.
כשה- 5% הנותרים זה כנראה אנדרו..:-). אם פעילות הצעירים תעבור לתבור אתה חושב שהסטטיסטיקה
הזאת תישאר אותו דבר?? ממש לא. רק אופי התאונות ישתנו...

מנותק בועז שטוסל

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר

מבוא חמה עדיף לי כי שם אני יכול לטוס על הרכס שעה וחצי "בלי הרבה מאמץ".
גם בלי יכולות טיסה טובות של תרמיקות אני יכול להנות מטיסה טובה, במיוחד כשמדובר בשעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון.
בתבור אני יכול לצפות רק לתרמיקות, הרי אין רכס.
בנוסף, על מנת להגיע לדרגה 3 מהר צריך הרבה שעות טיסה באוויר, דבר שהתבור לא מספק לי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כל הר כשיש רוח יוצר עילוי דינמי (רכס). בתבור זה בצד ההר הפונה לרוח. הוא קצר יותר ולא תמיד באותו המקום אבל הוא שם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נולד לעוף

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
רק לא מבין, בועז, למה לך דרגה שלוש אם אתה לא יודע לטוס תרמיקות?
למה למהר להוציא דרגה כשאתה לא יודע לעשות איתה כלום?
אגב, למי שמתכנן... דרגה שלוש לא אומר אוטומטית הסמכת רכס לטיסה בחוף. לזה דרושה הסמכה בנפרד אחרי הסמכת הדרגה.
דוד מיקלס
David Miqueles

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
במבוא חמה יש יותר סכנות לגלשן אוויר לדעתי. אתה שוכח שיכולת החדירה של מצנחים איטי משמעותית לעומת גלשני מתחילים ולכן לכם בוודאות מבוא חמה עדיף.
גם במבוא חמה רוח יכולה להתחזק (אפילו משמעותית באחוזים הרבה מעבר לתבור) ואז לא רק שמגיעים ללי סייד אלא גם לסוריה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא כזה פשוט להגיע לסוריה, כנראה צריך להיות ממש אהבל במיוחד. מצנחים טסים במבוא משנת 87 וחופשי חברה נתקעו מול הרוח שם (אני פעמיים עם מצנחים הרבה יותר איטיים מהמצנחים של היום). ועדיין אף אחד לא הגיע לסוריה.
מצנחים יכולים לאבד גובה מאוד מהר שהם במיקום המתאים.

את הנחיתה למעלה במבוא יש לחלק לשניים, מערבית לכביש - חופשי אפשר לחטוף רוטורים ברוח חזקה, ומזרחית לכביש - שדות גדולים (לפחות קילומטר עד הוואדי) ושטוחים רחוקים מהרוטור ונוחים לנחיתה לפחות כמו השדות בתבור (שאגב בצהריים גם הם מאוד תרמליים). זה עדיין הרבה יותר קל להסביר לטייס מתחיל מאשר להסביר לו באיזה צד של התבור לטוס בכל כיוון רוח. וגם אין שם "שדה רשמי" שגורם לכל מיני קבעונות.

אין מה להשוות, הטופוגרפיה של מבוא הרבה יותר פשוטה מהתבור.

don't fly faster then your guardian angel