כתב נושא: הליקופטר אנושי  (נקרא 1774 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נדב ארידן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס

מנותק אודי טייב

• משתמש בכיר
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: הליקופטר אנושי
« Reply #1 ב- : July 13, 2013, 06:37:10 pm »
גאוני

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : July 13, 2013, 10:44:47 pm »
מדליק!

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 16, 2013, 09:10:48 am »
למיטב זכרוני הדל זוהי אינה הפעם הראשונה שדבר כזה קורה.
אני לא זוכר את השנה, אני לא זוכר את שם הבחור, היה בחור שהטיס מטוס המונע בכוח האדם בלבד וחצה את תעלת למאנש. העובדה שאין איפה לנחות באמצע ושהאנרגיה הדרושה לטיסה שכזו היא כמעט כל מה שיש לאדם כמעט הרגה אותו.
נכון להיום המטוס מוצג במוזיאון התעופה והחלל בוושינגטון הבירה, ארה"ב.

גם המסוק הזה  לא יוכל להשאר זמן רב באוויר. תראו כמה הבחור מתאמץ ורב הזמן הוא מאבד את הגובה שצבר.
בנוסף, אין לו שליטה עצמית באוויר בכיוון הטיסה וזה מפריע מאוד לפעולה הזו לענות להגדרות של "טיסה". יותר כמו "ריחוף".
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : July 16, 2013, 03:25:09 pm »
הוא גם לא עובר את הגובה של אפקט הקרקע
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : July 16, 2013, 04:12:58 pm »
הסרטון מסכם את המאמצים של הקבוצה שזכתה לאחרונה בפרס סיקורסקי עבור מסוק שמופעל בכוח של בן-אדם (להבדיל מהגוסמר שהיה מטוס), שעמדו בתנאים הבאים:
1. טיסה של 60 שניות לפחות
2. להגיע לגובה של 3 מטר
3. לא לצאת ממגרש של 10 מ' על 10 מ' (למעשה ממש שריחוף)

מה שמעניין שלמרות שאכן הצליחו לפני שנים לבנות את המטוסים שציינת, וגם הפרס הזה עמד גם הוא שנים טובות, רק לאחרונה הצליחו לזכות. היו עוד כמה ניסיונות שלא הגיעו לגובה או לזמן הנדרש.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : July 17, 2013, 11:47:15 pm »
אני מכיר אישית את הבחור שחצה את הלמנש. זה מדריך גלישה אווירית גרמני שהיה מבלה את החורפים שלו בארץ, בזכות חברתו הישראלית רותי שהייתה בעצמה גולשת אוויר. אבא שלו, פרופסור לאווירונאוטיקה מאוניברסיטת המבורג, (פרופ' רוכלט rochelt( פיתיח את כלי הטיס. לימים היה הראשון שפיתח דאון סולרי בעל שני מנועים חשמליים הממריא בכוחות עצמו ומתקדם במהירות 80 קמ"ש, כשהטייס הוא אותו הבן, בשם הולגר (אולגר, בפי רותי). האב נפטר בזרועות אשתו השניה - ספרדיה מהאיים הכנריים. הולגר ניסה להמשיך את הפרוייקט עוד שנה שנתיים, אבל בלי חזון וקשרים שום דבר לא זז והפרוייקט מת, או יותר נכון נעקף ע"י האמריקאים שפיתחו כנף ענקית עם מנועים רבים, כשלכל מנוע מחובר מדחף וכל הכנף היא בעצם משטח סולרי אחד גדול. נדמה לי שהכנף הזאת כבר חצתה את אוסטרליה. הבעיה בקונספט הזה שהוא יכול לטוס רק כשהשמש זורחת וגם מהירותו מוגבלת מאוד, כלומר לא מספיקה לעקוב אחר תנועת השמש, שזה אומר 21.000 ק"מ ב-12 שעות = 1750 קמ"ש שזה אפילו מהר מידי למטוסי נוסעים.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : July 18, 2013, 09:27:57 am »
הבעיה בקונספט הזה שהוא יכול לטוס רק כשהשמש זורחת וגם מהירותו מוגבלת מאוד, כלומר לא מספיקה לעקוב אחר תנועת השמש, שזה אומר 21.000 ק"מ ב-12 שעות = 1750 קמ"ש שזה אפילו מהר מידי למטוסי נוסעים.

מיקי את הבעיה הזאת כבר פתרו ע"י שימור אנרגיה :

"At midday, each square meter of land surface receives, in the form of light energy, the equivalent of 1000 watts, or 1.3 horsepower of light power. Over 24 hours, this sun energy averages out at just 250W/m². With 200m² of photovoltaic cells and a 12 % total efficiency of the propulsion chain, the plane’s motors achieve an average power of 8 HP or 6kW.

That’s roughly the amount of power the Wright brothers had available to them in 1903 when they made their first powered flight.  And it is with that energy, optimized from the solar panel to the propeller,that Solar Impulse managed to fly day and night without fuel!

FIVE WORLD RECORDS:

Absolute height: 9235 m (30300 ft)
Height gain: 8744 m (28690 ft)
Duration: 26 hours, 10 minutes, 19 seconds
Free Distance along a course: 1116 km (693.5 miles)
Straight distance, pre-declared waypoints: 1099.3 km (683 miles)
"
« עריכה אחרונה: July 18, 2013, 09:29:29 am על ידי gider »