שלום איתי,
1.
אמרתי שאתה כותב דברים שאם בא לך להאמין בהן לך תגור בגרמניה.
זה בדיוק מה שאני קורא לזה ריטוריקה נצית!!! מקום שבן אדם מתגרר בו אינו קשור לדעתיו.
לאפך: דעות של בן אדם משפעות על הסביבה ומשנות אותה - תלוי בזמן השפעה וחוזק דעות!
2.
לגבי שוק ירקות מזרחי - כמי ששימש כסמנכ"ל בעפקו, יצא לי לראות הרבה התכתבויות עם ה-DHV של שלל חברות לא רק עפקו.
כמו כן טייסי ניסוי של ה-DHV ישבו איתי , אדם ובעיקר עם אנטולי על כוס בירה וסיפרו לנו מה קורה באירגון.
דוגמא: אם תממנו לטייס זה או אחר טיול בישראל + רכב + דירה = נפתרו הבעיות עם ה-DHV.
דוגמא אחרת: חברה של הטייס הראשי אוהבת את הויסטה שלכם - שלחו לה בבקשה מצנח במחיר סופר מיוחד.
זה בדיוק משה התכוונתי לקרוא לזה ריטוריקת שוק ירוקות מזרחי =) שלא אזכור שוב פעם מושג "השתקפות"!
אני חושב שהאנשים שמעבידים ע"י DHV אינם אידיוטים, גם לא נראה שהמידע הזה מפורסם בעולם חיצוני...
קיים סיפור על עולה חדש דבילי שמזמנו היה עובד בחברת היי-טק, הוא הוריד דלק מאוטו עם דלקן כדי למכור
והצליח עד בדיקה הבאה של קצין-רכב... הסיפורים אלה על DHV נראים לי דומים לאגדה הזאת באיזו צורה...
Gin, Sol, Airwave כולם שרפו שם ים של כסף ונשברו (כל כשל בתקינה עולה 4000 עד 10,000 יורו למידה).
זה בדיוק מה שאני קורא לזה הסתרה אמת מהכהל: מזמנו, אני השתתפתי בפורום אחד של מפסידנים,
ששיקרו על מחירים פנטסטיים ואי-ישירות - וידעתי שהמחיר של כל הGUETESIEGEL DHV (מתבקה)
על הכנף סדרתי הוא בסוף לא עובר הגבול של 10 יורו (כולל בד, דפוס, דבק, ואפילו תפירה במפעל)!
בהתיחסות לרמות של מחירים בשוק - פחות מכלום, אין שום סיבה לשטויות על מחירים מטורפים DHV!
לבחינתי - החברה יצרן, תשלם הכל משה צריך ואם בזכותן של פשלות בR&D תשלם יותר - לא בעיתי.
אם כול הכבוד לכל החברות - אף אחד לא מושלם - תלמדו את R&D שלכם לחסוך בתקציבים פיטוח!
ברוס גולדשמיט קרא להם מעל דפי הקרוס קאנטרי מגאזין (XC) "מאפיה ידידותית".
אני מעדיף את הסיגנון של GLEITSCHIRMMAGAZIN
ברוסית יש פיתגם: נעלבים הם סוסים מובילים את המים!
3.
התקינה הגרמנית החדשה משמעותה פשוטה שים לב טוב טוב:
אתה עושה תקינת CEN איפה שבא לך.
מוסיף קצת כסף ועושה שני תרגילים (קריסה קדמית מלאה, וספין) בסגנון טיפה שונה מתקינת CEN.
ההסבר לכך הוא פשוט, ראשי התעופה הגרמנית פסקו שמקובלת אצלם כל תקינה אשר שווה ברמת הבטיחות שלה ל-DHV.
בשני התרגילים שכתבתי ה- CEN מקל בכמה אחוזים בודדים ולכן יש לבצע את שני התרגילים בגרמניה שוב.
איתי, מאוד מפריע לי שבארץ בהחלט כל השאלות בסוף מגיעות לשאלה פולחנית "כמה זה עולה" :-)
מזה מעניין לצורכן סופי שבארץ האם החברה שרוצה להרוויח בגרמניה, חייבת לשלם לפי חוק מקומי?
החברה שרוב הכנסותה (תתקן אותי אם מידע שלי אינו נכון) עושה במכירות לצבא, ולא רק בארץ :-)
ובוכה על תשלומים קבועים שבכל מקרא יורידו מהמסים, לבחינתי, שלא תתעסק עם תחום הכשה כזה!
4.
אני אקח בכיף סיבוב על המצנח.
בבקשה, בעצמי, מחכה בחוסר סובלנות! :-)
5.
הכי חשוב שתבין שאין דבר כזה מונופול טוב - לציבור המרחפים עדיף שיהיו בשוק שתי תקינות (אמינות ומחיר). הדיון פה הוא לא סביב Apco vs Nova.
יכול להיות, שאין בארץ מספיק מידע על החינוך בברה"מ.
משפט "אין דבר כזה מונופול טוב" שמעתי לפחות בכיתה ו
מזמנו עשיתי הרבה שטויות כולל תואר שני באוניברסיטה.
באותה אוניברסיטה למדתי הרבה דסציפלינות כולל לוגיקה,
ולפי שנשאר לי עדיין בראש: אני לא מוצא שום קשר לוגי בין
התכתבות ולבין "הדיון פה הוא לא סביב Apco vs Nova"
תסלך לי - אלה החברות נמצאות בשני קצים שונים לגמרי...
בכבוד,
ד.