כתב נושא: התנגשות באויר  (נקרא 1263 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
בעניין: התנגשות באויר
« Reply #1 ב- : June 28, 2013, 01:05:10 pm »
קרה משהו כזה גם בעבר מעל התבור התוצאה היתה למיטב זיכרוני הרוג אחד
כאשר השני פתח מצנח ונחלץ בשן ועין

מנותק יובל ענבר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : June 28, 2013, 01:28:34 pm »
קרה בתבור בין מצנח לגלשן לפני כחמש שנים,
את שם המרחף אני לא זוכר אבל הוא הצליח להמשיך בטיסה, הגולש הוא אלון ברגר שנחת עם מצנח חרום וכנף שבורה בגלשן.
יובל ענבר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 28, 2013, 04:11:37 pm »
במצנח נקרעו שני מיתרים והוא המשיך בטיסה.
« עריכה אחרונה: June 28, 2013, 04:12:10 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 28, 2013, 04:25:46 pm »
אני מתכוון למקרה אחר שקרה לפני למעלה מעשרים שנה שמי שנהרג היה שופט מחיפה (גולש אויר)

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : June 28, 2013, 06:17:33 pm »
כרמליה ולא בתבור
אבי לוין שרד (פרש מאז ) וגד סמואל(אם במקרה אני זוכר את שמו נכון)  שופט בית משפט לתעבורה(כמה אירוני) נהרג

הסיבה בדומה לתאונות רבות של התנגשות- התעסקות במכשירי טיסה וחוסר הסתכלות סביב.

אגב - שניהם היו היחידים באוויר.

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 29, 2013, 05:08:35 pm »
במקרה של גדי סמואל, הייתי שם, בדיוק חזרתי בטרמפ משדה הנחיתה וגדי, שטס בפעם הראשונה עם מכשיר קשר, דיבר איתי כשהיה באוויר, ולי הוא אמר את מילותיו האחרונות, כי לפתע נקטע דיבורו, ומספר דקות אחר"כ, כשהגעתי לעמדה, לא היה אף גלשן באוויר. רצתי לאורך החומה הדרומית, שם ראיתי את הגלשן המרוסק, לרגלי החומה. רצתי למטה וראיתי את גדי עם קסדה וראש מרוסקים. טילפנתי למד"א (למרות שהיה ברור שהוא מת). ידעתי שאבי לוין אמור להיות באוויר וכל הזמן חיפשתי אותו, ואז ראיתי שהוא עולה מהוואדי ומתקרב מצד מזרח, כשבידו מצנח חרום אסוף ורתמה. הוא אמר לי מיד שהתנגש עם גדי בגובה 30 מ' מעל הקרקע והספיק לזרוק מצנח ושאל מה קרה לגדי. סיפרתי לו, והוא התישב על סלע כשכולו בהלם. בינתיים מד"א הגיעו וקבעו את מותו במקום.
בתשאול של אבי התברר שהיה בסיבוב בטרמיקה, כשפתאום הבחין בגדי בא מולו, בגובה שלו. לא היה כבר זמן ומרחב להימנע מהתנגשות. אבי נתבע ע"י המשפחה ושילם כמה עשרות אלפי שקלים פיצוי, למרות שהשופט קבע שהאחריות הייתה הדדית.
זה הסיפור - ממקור ראשון.
לגבי התנגשויות, שכחתם את אלישע שיש שהתנגש במצנח מעל לתבור ואולי בזכות הטופ-לה מיתרי המצנח לא הסתבכו הגלשן, אלא החליקו עליו, ולא קרה כלום.
לי בתחרות בהונגריה קרה בתוך גאגל צפוף שמישהו פגע לי ברתמה עם קצה הכנף שלו. קיללתי בקול רם מאוד והמשכתי. במחשבה שניה הייתי צריך לברך...
גם יאיר שחר ז"ל התנגש בגלשן רוסי בתחרות באיטליה. שני קצות הכנף התנגשו זה בזה. הרוסי התהפך על גבו וירד למדרגת הר כמו עלה נידף ושחר המשיך לטוס ועשה את הגול, אבל לשניהם ביטלו את הנקודות לאותו יום. לגלשן של שחר (סנטנה) לא נגרם כל נזק והגלשן הרוסי נהרס כולו, כנראה בגלל הפגיעה בקרקע. הוא חולץ ע"י מטפסי הרים.