כתב נושא: תחקורי ליגה  (נקרא 4162 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תחקורי ליגה
« ב- : June 23, 2013, 06:55:47 pm »
יש לי כרגע את הטרק של שי (ושלי כמובן)
שי יוצא מהתבור  1326 כשאני עוזב את אלומות לכיוון הכנרת כש 2/3 מהטסק מאחורי.
ב 1331 שי תופס טרמיקה טובה מזרחית לבית קשת בגבה 700 (גם אני תדלקתי שם באופן מהותי רק 50 דקות קודם...) ואני כבר לוקח את כפר חרוב. שי ישאר בטרמיקה 10 דקות  עד גבה  1770.
לכאורה עוד רגע אני מסיים ושי בכלל רק בתחילת הדרך.
שי עוזב את הטרמיקה כשהוא כבר אחרי כפר כמא ( 3.75 קמ נסחף עם הטרמיקה שזה בממוצע סחיפה של 22 קמש) .(אני בין מבואחמה הקיבוץ לעמדה). מגיע לפוריה  1350 בקשת שמאלית בגבה 820(לי היו שם 1370). אני בעמדת יציאה לגול אבל לא מחשב נכון את סיכויי כיוון שלא התייחסתי שיש 2 קמ רדיוס ולכן אני חוזר צפונה לאורך הרכס לחפש טרמיקה כשבהמשך ולנסי מסמן לי ולעמיר משהוא טוב.
1400 -שי מגעג'ע על שפת המצוק מעל הכנרת דרומה לכיוון ביח פורייה בגבהים של 800-900. אני בשלב הזה אחרי הטרמיקה של ולנסי מחליט שאין כח ויוצא לכיוון הגול עם 600 מטר בלבד מול העמדה
1406 שי מזרחית לביח פורייה עולה כיתה מ 900 ל 1570 ונסחף ברוח המתחזקת עד לקו המים המערבי.
1411 אני עובר את הצומת של מעגן (שמאלה צפונה לאורך הכנרת , ישר לכיוון חמת גדר ומבוא חמה) ולמעשה דוגם בגול אבל ממשיך קדימה בגובה הברושים פלוס 30 כדי להגיע ל 400 מטר.
שי בשלב הזה קצת בבעייה - אמנם גבוה אבל הוא צריך לטוס דרום מערבה כדי לדגום את אלומות. הוא מצליח לדגום ממרחק 375 מטר ומהצד של הכנרת את הסקטור ואז מגבה 1300 הוא תופס אחת רחבה וחזקה עד 2275 מטר ומעל הכנרת .
משם הכל פשוט - 1600 בכפר חרוב ומשם ישר לגול עם עודף של 600 מטר מעל הגול.
טיסות שונות לגמרי- לי היה קשה מאד בחלק האחרון של כפר חרוב עד לגול שלקח לי כמעט 50 דקות! לשי הקטע הזה עלה רק 8.5 דקות!!!! איזה הבדל.

בגדול
חגי יוצא ב 1239 ומגיע ב 1411 = שעה 32 דקות
 שי יוצא ב  1326  ומגיע לגול ב 1442 = שעה 16 דקות
« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 06:59:05 pm על ידי חגי »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תחקורי ליגה
« Reply #1 ב- : June 23, 2013, 07:00:22 pm »
קיבלתי את הטרקים של השלישיה . נראה אילו הפתעות נמצא שם.

גיא - יוצא ב 1205 מהתבור בלי גובה (850) ישר צפונה לכיוון בית קשת ונופל עד 500 מטר בלבד לפני שמצליח להדבק לתדלוק. איזה קטע - כאן היה פוטנציאל לנחיתה ופספוס ענק של הליגה.
1220 - 1120 מטר ומעל שדה אילן. הטרמיקה נסחפת בשלב הזה בברור עם רכיב דרומי. חצי שעה אחרי זה כבר כל הסחיפות יהיו של רוח מערבית.
12:26 דרומית מזרחית לגבעת אבני ו 4.7 קמ מTP פוריה גיא נמוך - רק 750 מטר. אבל אז הוא מקבל תידלוק גולד ותוך 7.5 דקות והסחפות של 1.15קמ לכיוון הנקודה הוא כבר 1780! (450 שניות וטיפוס של 1030 מטר )
12:37 גיא בפוריה 1750. אני עכשיו עוזב את התבור.
12:45 ולנסי יוצא מהתבור בטרמיקה וגיא עובר את פוריה היישוב בדרכו ישירות לאלומות וכרגע ב 1300 מטר. ולנסי יטרמל עד 1500 ובחציית כביש כדורי כפר תבור הוא יתחיל לרוץ לפוריה. במהלך הזמן הזה ברטוס יוצא מהתבור 950 ישירות לתחנת התדלוק של בית קשת (שירתה הרבה לקוחות השבת)
12:50 גיא בסקטור אלומות 1100 ומיד יתברגע לטרמיקה טובה ל 1700 כשהיא סוחפת אותו בדיוק לכיוון כפר חרוב (סאאמאמק מה יהיה?) ב 6 דקות גיא יקבל 500 מטר קריטיים לחצייה מהירה של הכנרת .
12:57 - גיא עומד להיכנס לכנרת כאמור ב 1700. ולנסי מעל כפר כמא 1250 מחפש תדלוק וברטוס מערבית לו 2.2 מטרמל כרגע 1360. אני 4.5 קמ 1400 בדרך לפוריה.
13:00 ולנסי טופס תדלוק בשרונה כנראה מתחת לענן כי מגבה 1300 הוא יעלה ל 1700 וימשיך צפונה קטנה בעילוי כל הזמן ואז ידלג ל 2170 קצת לפני הזורעים ובמרחק 5.2 קמ ל TP פוריה.
13:04- ברטוס 2100 מדרום לשדה אילן  אני לוקח את TPפוריה ב 1350 וגיא כבר בכפר חרוב 1000 מטר. ולנסקי עדיין בדרך למעלה כפי שצויין קודם.
1315 הטרק של גיא מסתיים 2 קמ מהגול (כנראה שחתך את הסוף של הטרק משום מה) אחרי טיסה ישירה מכפר חרוב. ולנסי מתקרב לTP פוריה  ולוקח אותה ב 1900 מטר וברטוס  כבר אחרי רודף אחרירק 2 קמ ממני. אני בשלב הזה נחרד מגבה של 2150 וממהר לברוח לכיוון אלומות לפני שמשהוא רע יקרה.
ולנסי עם עודף גובה עוקף את ברטוס וממהר לאלומות.
13:28 אני חוצה קו חוף מזרחי ב 1000 בלבד ולנסי 1600 לוקח אלומות וברטוס מיד יקח גם הוא ב 1420 כשהוא מבצע עיקוף מדרום לא ברור של ה TP.
13:36- אני מתקרב לקיבוץ מבוא חמה על הרכס ב 600מטר וולנסי מערבית לי בדרכו לכפר חרוב אבל מגרד 475 מטר וברטוס מערבית לשנינו על קו חוף ב 540.
אני עדיין ביתרון יפה על שניהם . ולנסי לוקח את כפר חרוב ב 400 ומנסה לטרמל במקום. ברטוב ב 450 עוד לא הגיע אבל כבר מתחיל לעבוד קשה בטרמולים כדי לצאת מהגובה המסוכן.
13:54 - שלושתינו על הרכס נלחמים קשה. אני מול העמדה, ברטוס צמוד לקיבוץ מבוא חמה מצפון וולנסי באמצע.
ולנסי טופס טרמיקה טובה ואני (ועמיר) מצטרפים כשאני מתחיל בסיבוב הפוך מולנסי ועמיר מתייצב איתי במעגל צפוף כשלאט לאט אנחנו סוגרים מלמטה על ולנסי. כל הזמן אנחנו בסיבוב הפוך אבל אני לא חושב שזה הפריע כי ולנסי נשאר מעלינו כל הזמן עד שעזב  ב850. ברטוס כרגע ב 475 מול העמדה מתחיל להתמרכז במשהוא טוב.
אני רואה את עמיר וולנסי עוזבים מערבה לכיוון הכנרת ובהמשך מיישרים לכיוון הגול וגם אני בנתיב דרומי יותר מהמר שאנסה להגיע.
ברטוב קולט אותי ב650 מטר (50 מעלי ) ומתחיל לרוץ הרבה יותר מהר ממני לגול.
14:08 ולנסי בנתיב הימי(מעל קו המים נכנס לסקטור עם הרבה עודף גובה), ברטוב דקה אחריו בסקטור ואני דקה וחצי אחריו בסקטור כאמור ממשיך קדימה נעול על ה 400 מטר.
לסיכום משלושתינו אני יצאתי בחלון אחד מוקדם מהם והגעתי קצת אחריהם.
מסתמן שהניקוד הפעם יקבע בעיקר לפי הזמן לגול ופחות על הגעה לגול עצמו.

« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 08:51:26 pm על ידי חגי »

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #2 ב- : June 23, 2013, 07:44:01 pm »
חגי תודה על הפרשנות - שיהיו לנו את כל הטרקים נעלה סימולציה לפורום

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : June 23, 2013, 11:11:13 pm »
.. ואז מגבה 1300 הוא תופס אחת רחבה וחזקה עד 2275 מטר ומעל הכנרת .

2412  ... אבל מי סופר  ;D

אחלה ניתוח

בדרך חזרה מחרוב זיהיתי גלשן נמוך לאורך החוף של הכנרת קצת לפני , ועד שהבנתי שזה ירון (ולא אחד מגולשי מבוא חמה) כבר היה מאוחר מדי לשים גז לעקיפה :)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : June 23, 2013, 11:19:21 pm »
הנקודה הכי גבוהה בטרק היתה 2283 . לא יודע מאיפה ה 2400.
אם הגעת 600 מטר מעל הגול זה אומר שנרדמת בגלייד עוד הרבה קודם.
« עריכה אחרונה: June 23, 2013, 11:20:00 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #5 ב- : June 24, 2013, 09:23:17 am »
https://holywind.yuvdi.com/index.php?option=leonardo&op=show_flight&flightID=3110

..כנראה התוכנה שלך קוראת רק את הגובה הברומטרי

וכן הייתי כבר די רדום בשלב הזה
« עריכה אחרונה: June 24, 2013, 09:25:21 am על ידי gider »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : June 24, 2013, 10:41:03 am »
COMPGPS
אל תתעקש למרות שאתה צעיר
לא היית מעל 2280 אלא אם כן אתה מוצא את הנקודה בטרק ומראה לי
למה להתווכח סתם. אני עברתי על כל הטרק שלך- קצת כבוד.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #7 ב- : June 24, 2013, 11:16:57 am »
זה לא קשור לכבוד :)
לבקשתך קבל את הנקודה בטרק בשורה 9279
5 הספרות האחרונות זה הגובה של ה GPS והחמש לפני זה הגובה הברומטרי
גובה GPS מדוייק יותר , ולכן הליאונרדו משתמש בו .
« עריכה אחרונה: June 24, 2013, 11:27:40 am על ידי gider »

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 24, 2013, 06:54:04 pm »
וקצת תחקור מהצד שלי:
לירן לפחות פעמיים ניסה להרוג אותי, בהתחלה חשבתי שיש לו איזה בעיה בגלשן, אבל אחר כך דיברתי עם שיקה והתעלומה נפתרה. פשוט יש לו זין קטן אז הוא לא יודע לטוס ;D ;D ;D

האמת שהיה מאתגר לטרמל עם כל כך הרבה גלשנים מסביבי בו זמנית, בייחוד שלא היה כיוון סיבוב אחיד (או שלפחות לא הקפדתם עליו) מצאתי את עצמי יותר מפעם אחת מגיע לטרמיקה ושואל את עצמי לאיזה כיוון להסתובב כי כל גלשן בכיוון אחר...

פעם אחת (שאני מודע לה ;))גם אני הייתי לא בסדר, אני לא סגור מי היה הגולש אבל בניתי על זה שהוא ימשיך באותו סיבוב קבוע בטרמיקה אבל כשהתקרבתי הוא הרחיב את הסיבוב, מה שגרם לו בעצם לטוס ישירות אליי, ואני עוד קיוויתי 2 שניות יותר מידי שהוא יהדק ויחזור לטרמיקה, מה שלא קרה. אז גם בסופו של דבר גרמתי לו לשחרר לי איזה צעקה, וגם קצת העפתי אותו מהטרמיקה. אני לא סגור מי זה היה, אז סליחה בכל מקרה. כשזה קרה המצלמה הייתה כבויה ככה שהכל מהזיכרון, אני מקווה שלא עיוותתי את הדברים יותר מידי לטובתי :P
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 24, 2013, 08:25:17 pm »
גובה  GPS מדוייק יותר עם שוהים בגובה הנמדד לפחות 10 דקות.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : June 24, 2013, 08:29:12 pm »
זה לא קשור לכבוד :)
לבקשתך קבל את הנקודה בטרק בשורה 9279
5 הספרות האחרונות זה הגובה של ה GPS והחמש לפני זה הגובה הברומטרי
גובה GPS מדוייק יותר , ולכן הליאונרדו משתמש בו .

למה אין חישוב גפס לגובה מתחת פני הים?
למה אצלי בקובץ יש רק את הגובה גפס ולא גובה ברומטרי? (כי אני משתמש בגפס רגיל ולא משולב ואריו?)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: Re: תחקורי ליגה
« Reply #11 ב- : June 24, 2013, 08:46:32 pm »
מאיפה הגעת לנתון של 10 דקות?

כל המכשירים מהעשור האחרון קולטים כבר את הwaas , מערכת שכל תפקידה הוא לאפשר לכלי טייס למדוד גובה בצורה אמינה ומהירה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : June 24, 2013, 10:49:06 pm »
בדיוק קראתי על זה כתבה שמדברת על עדכון כל מספר מאיות השניה ,ומשווה בין חברות הואריו המוכרות להשוואה .
מצרף סרטוט שממחיש את סטיית המדידה הברומטרית בהתאם לטמפרטורה לחץ וגובה .
http://www.xcmag.com/wp-content/uploads/2011/07/altitude.jpg

בליאונרדו כשיש 2 מדידות רואים אותן במקביל בגרף הגובה ב2 צבעים .

חגי יכול להיות שזאת סתם הגדרה , מה סוג המכשיר ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #13 ב- : June 24, 2013, 10:57:57 pm »
כשאתה פותח את הקובץ (לא בתוכנת צפייה) אז רשום הדגם של הגיפיאס בשורה הראשונה
שלי גרמין 76 ואין לו מדידה ברומטרית.
אגב- מי שמכיר את הגרמין הזה אשמח לדעת למה הוא לא מעביר נקודות במהלך הטיסה.

הגיפיאס דגם אצלי 2195 כשהואריו הנפרד דגם 2160  - פער סביר.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #14 ב- : June 24, 2013, 10:58:43 pm »
וקצת תחקור מהצד שלי:
לירן לפחות פעמיים ניסה להרוג אותי, בהתחלה חשבתי שיש לו איזה בעיה בגלשן, אבל אחר כך דיברתי עם שיקה והתעלומה נפתרה. פשוט יש לו זין קטן אז הוא לא יודע לטוס ;D ;D ;D

האמת שהיה מאתגר לטרמל עם כל כך הרבה גלשנים מסביבי בו זמנית, בייחוד שלא היה כיוון סיבוב אחיד (או שלפחות לא הקפדתם עליו) מצאתי את עצמי יותר מפעם אחת מגיע לטרמיקה ושואל את עצמי לאיזה כיוון להסתובב כי כל גלשן בכיוון אחר...

פעם אחת (שאני מודע לה ;))גם אני הייתי לא בסדר, אני לא סגור מי היה הגולש אבל בניתי על זה שהוא ימשיך באותו סיבוב קבוע בטרמיקה אבל כשהתקרבתי הוא הרחיב את הסיבוב, מה שגרם לו בעצם לטוס ישירות אליי, ואני עוד קיוויתי 2 שניות יותר מידי שהוא יהדק ויחזור לטרמיקה, מה שלא קרה. אז גם בסופו של דבר גרמתי לו לשחרר לי איזה צעקה, וגם קצת העפתי אותו מהטרמיקה. אני לא סגור מי זה היה, אז סליחה בכל מקרה. כשזה קרה המצלמה הייתה כבויה ככה שהכל מהזיכרון, אני מקווה שלא עיוותתי את הדברים יותר מידי לטובתי :P

צוק אפרופו , גיא ביקש שאמסור לך שבכמה מקרים הוא ראה אותך חותך פנימה בטרמול משותף וזה לא נכון .
חייבים בעדיפות ראשונה לשמור על רדיוס עם השני גם במחיר אי התמרכזות .
אחרת זה גם אגואיסטי וגם מסוכן ..
בכלל עם גלשנים חייבים לשמור הרבה יותר מרחק מאשר בינכם כי מעבר למהירות אין לנו הגהים ולא תמיד המשקל גורם לתגובה זריזה מספיק ביחוד במישור הגלגול

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #15 ב- : June 24, 2013, 11:04:44 pm »
ההפרש אצל שיקה בין הGPS והברומטרי יתכן אם שייקה לא כייל את הברומטרי לגובה העמדה לפני הטיסה. לדוגמא אם שיקה טס רק לפי גובה GPS יכול להיות שהפעם האחרונה שהברומטרי כוייל הייתה בחורף, או בצרפת.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #16 ב- : June 24, 2013, 11:06:07 pm »
אגב- מה גובה ההמראה של העמדה בתבור?
כי ראיתי שאצלי אני ממריא ב 548 ושי ב 495
לפיכך דוקא הואריו שלי קצת מפספס
« עריכה אחרונה: June 24, 2013, 11:08:08 pm על ידי חגי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #17 ב- : June 24, 2013, 11:49:21 pm »
אגב- מה גובה ההמראה של העמדה בתבור?

475 מעפ"י

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #18 ב- : June 25, 2013, 12:45:25 am »
אופס שחכתי לקשר לוידאו: :o
https://vimeo.com/68953411

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : June 25, 2013, 01:01:53 am »
ציטוט
גיא ביקש שאמסור לך שבכמה מקרים הוא ראה אותך חותך פנימה בטרמול משותף וזה לא נכון .
חייבים בעדיפות ראשונה לשמור על רדיוס עם השני גם במחיר אי התמרכזות .
אחרת זה גם אגואיסטי וגם מסוכן ..

לא מסכים איתך:
אם אתה חושב ששווה להדק את הסיבוב ולעקוף מבפנים כי המרכז יותר חזק בצורה משמעותית,
והשותף מטרמל ברדיוס מספיק גדול,
ואתה מסוגל להדק מספיק בעצמך מבלי שהוא יאלץ לפתוח את הסיבוב בשבילך, אין שום בעיה.

האם זה משתלם או לא? זה כבר שילוב של הרבה גורמים ביחד, לא תמיד השמירה על הרדיוס היא בעדיפות עליונה, אבל מסכים איתך שרוב הזמן כן, וכך גם עשיתי.

דוגמא מהוידאו: 1:28 אני עוקף מבפנים, הגולש פתח את הסיבוב ברמה כזאת שזה בקושי נראה כמו עקיפה ואין ספק שלא סיכנתי או הפרעתי לו.
כמעט בכל שאר הזמן אני משתדל לשמור רדיוס משותף.

*הערה דיקדוקית שחשבתי עליה עכשיו- אנחנו לא שומרים על רדיוס משותף אנחנו שומרים על קצב סיבוב משותף.