כתב נושא: שלום רב, מתעניין בתחום  (נקרא 7874 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אבינעם

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
    • דוא
שלום רב, מתעניין בתחום
« ב- : June 21, 2013, 03:49:24 pm »
שלום רב,
שמי אבינעם בן 25 מאזור חיפה.
שוקל אפשרות להיכנס לתחום.
ברשותכם, מספר שאלות.
1-ראשית הבנתי כי בעבר חולקו רישיונות אך כיום כבר לא.
האם כפועל יוצא מכך למעשה הטיס מתבצע בניגוד לחוק או שמא זהו תחום פרוץ שאין לגביו חקיקה.
2- הבנתי שישראל עוסקת בייצור חופות ומוצרים לתחום. האם נכון הדבר?
3-מקריאה הבנתי שיש בתי ספר מהם מומלץ להתרחק עקב חוסר במדריך מנחית.
באלו בתי ספר כן נעשה שימוש במדריך שכזה ובכלל, לאיזה בית ספר מומלץ לפנות?
4-מהו הקורס הבסיסי אשר עליי ומהו מחירו המשוער בבית ספר איכותי המקפיד על ציוד איכותי ומדריכים טובים?
5- כמה מרחפים פעילים קיימים בישראל?
6- מה יותר בטוח, ריחוף בעזרת מצנח או ריחוף בעזרת גלשן?

תודה רבה מראש לכל העונים ושבת שלום

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: שלום רב, מתעניין בתחום
« Reply #1 ב- : June 21, 2013, 04:07:49 pm »
כמה תשובות:

1) למצנח לא צריך רשיון, לגלשן כן. הטיסה במצנח אינה עבירה על החוק אלא מישהו החליט שמבחינת החוק בישראל אין צורך ברשיון למצנח.
2) בישראל יש יצרן אחד של מצנחים בשם עפקו. כיום עיקר השוק שלהם הוא מצנחים למנוע ובזה הם אחד היצרנים המובילים בעולם, אבל גם המצנחים שלהם לטיסה חופשית טובים מאוד.
3) כן יש בתי ספר שעדיף להתרחק מהם. אם תחליט על מצנחי רחיפה לדעתי בית הספר המומלץ הוא 7winds של רומן. לגלישה אווירית יש בית ספר אחד של ירון לוין שהוא גם מדריך מצויין.
4) לגבי מחירים אני לא בטוח למדתי לפני 20 שנה, דבר ישירות עם המדריכים הכי טוב.
6) מה יותר בטוח? אני לא חושב שיש הבדל מהותי מבחינת בטיחות הכלי. טייסי גלשן יגידו לך ששלהם יותר בטוח וטייסי מצנחים יגידו ששלהם, בסופו של דבר הבטיחות יותר קשורה להתנהלות והרצינות של הטייס מכל גורם אחר.

בהצלחה בכל מקרה.
« עריכה אחרונה: June 21, 2013, 04:08:45 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : June 21, 2013, 04:20:37 pm »
אבינועם :
1.  אין רישוי פורמלי ע"י המדינה, זהו תחום פרוץ ללא חקיקה
2. נכון הדבר . מפעל עפקו מייצר חופות מצוינות ובין מגוון המוצרים יש אלו שמתאימות לרמת מתחיל (כגון "קרמה" ). כאשר הייתה לי חופה תוצרת עפקו ונזקקתי לשרות - זכיתי לשרות אדיב ומהיר .
3. ישנם בתי ספר שחובה להתרחק  - עקב סכנת מוות , ויש בתי ספר טובים  .  לדעתי (ורק לדעתי ) שני בתי הספר שבאים בחשבון הם: 7 וינדס (רומן ) , סיתוונית (שימי ) . אני חוזר ומזהיר - על תתפתה ללכת ל"חאפריסטים" בגלל מחיר  - זה עניין של חיים ומוות !!!
4.מסלול שיכשיר אותך לרחף במסגרת קורס ( ואני מזהיר אותך מ"קיצורי דרך "  )עשוי לנוע  בסביבות 8000-9000 ש"ח . פנה לבתי הספר שציינתי ותקבל תמונה מדויקת .
5. ישנם בסביבות 100-150 מרחפים פעילים
6. שניהם מסוכנים ואל תשלה את עצמך אחרת . אבל..... אנחנו אומרים לעצמנו ששיקול דעת נכון , מיומנות ושליטה קרקעית ואויורית , למידה ותרגול - כל אלו יורידו את סף הסכנה באופן דרסטי  וכאשר ניקלע למצב חירום - בעקבות המיומנות השליטה והתרגול - נצליח במרבית המקרים להתמודד ללא פגע .

מקווה שהייתי לעזר

אילן בקר

מנותק אבינעם

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #3 ב- : June 24, 2013, 11:51:26 pm »
תודה רבה על התשובות המפורטות.
לאחר צפיה בסרטונים ביוטיוב הבנתי כי המצנח הרזרבי לא יכול לתת פתרונות לתקלות בגבהים נמוכים. הדבר גרם/גורם לי לחשוב מחדש על כל העניין.
אני אברר עוד על תחום הבטיחות בענף לפני שאוכל לקבל החלטה מושכלת.
תודה רבה בכל מקרה,
אבינעם

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 25, 2013, 09:26:25 am »
כפי שכתבתי לך במייל (ורק לאחר מכן ראיתי את ההודעה שלך)
לחשוב מחדש זה טוב.
אם הטייס מיומן מספיק הספורט בטוח למדי.
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין: Re: שלום רב, מתעניין בתחום
« Reply #5 ב- : June 25, 2013, 11:41:25 am »
אני התחלתי ברצינות לפני שנה כמעט. אחרי קורסים קצרים בהודו וברומניה, החלטתי שהדרך הבטוחה ביותר היא קורס בארץ אצל מדריך מומלץ והשתייכות למועדון רציני. אני מסיים קורס שלישי (גובה נמוך, גבוה, רכס) אצל רומן מ 7winds ויכול להמליץ בלב שלם.
הארה לעניין הבטיחות: לפני שהתחלתי בסיבוב האחרון קראתי את כל דוחות התאונות שנחקרו בארץ פחות או יותר, והגעתי למסקנה אחת - התאונות הן תוצאה של כשל בהתנהלות הטייס, והכוונה היא לא לתפעול נכון במצב חירום. זה מתחיל הרבה קודם בהכשרה, בבחירת ובדיקת הציוד, טיסה באתרים לא מתאימים לרמה או בתנאים בעיתיים. נדמה לי שמקדמי בטחון, זהירות ומתינות היו מונעים כמעט את כל התאונות החמורות או לפחות מביאים לתוצאה פחות גרועה. אני מאמין שעם הגישה הנכונה אפשר להנות מאוד עם רמת בטיחות מצויינת.
בהצלחה

מנותק אבינעם

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #6 ב- : June 25, 2013, 01:48:21 pm »
תודה רבה לכולם על התשובות הענייניות.
הסרטונים ביוטיוב גרמו לי לחשוב כי למצנחים יש נטיה לקרוס ללא כל התראה מוקדמת ובלא שהטייס יוכל למנוע זאת.
אני אדם אחראי ובתור אחד שכזה, אני לא יכול להרשות לעצמי לקחת סיכונים שהם לא מחושבים שמשמעותם הימור על החיים. כאשר צפיתי בסרטונים, קיבלתי את הרושם כי מדובר בהימור שכזה.
אין אני מעונין בביצוע תרגילי אקרובטיקה או במהירות אלא בריחוף רגוע ונחיתה בטוחה.
כפי הנראה ובהתאם להמלצות, אבצע בקרוב(לאחר תקופת המבחנים) טיסת טנדם אצל רומן, אברר כמה שיותר לעומק את נושא הבטיחות ובתקווה שלאחר מכן במידה והכל ילך כשורה, אף אקח קורס.
שאלה נוספת לעניין הציוד- ציוד חדש מאוד יקר אך מצד שני אני לא ארצה להתפשר על בטיחות.
האם ישנה אפשרות להשכיר מבית הספר ציוד עד לרגע בו חוסכים מספיק כסף לציוד פרטי?

מנותק nir.rbh

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
בעניין: Re: שלום רב, מתעניין בתחום
« Reply #7 ב- : June 25, 2013, 02:07:04 pm »
התמונה שאתה מצייר לגבי מצנחים שסטטיסטית קורסים ונופלים יחד עם הטייס מהשמים כמו אבן לא נכונה. אתה מוזמן להגיע לאתר הקרוב אליך ולהתבונן מעט במה שקורה.
אני לא חושב שמישהו ישכיר לך ציוד, אבל אצלנו קבלתי בהשאלה ציוד טוב למשך הקורס והחניכה (יותר מחצי שנה ועשרות טיסות). ציוד חדש עולה בערך 15000 שאפשר לקנות בסוף הקורס כאמור. לאורך זמן זה בערך 60-70 שקל לשעת אויר (יחס תענוג לשקל מעולה! :) )
הכסף הגדול הוא בכלל הדלק בדרך לעמדה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : June 25, 2013, 02:12:56 pm »
א. סרטוני יוטיוב הם לא חומר לימודי ואי אפשר ללמוד מהם לפני שמבינים את התיאוריה שמאחורי.
לדוגמא לפני שאתה מנסה לחשב כמה קל למצנח לקרוס וכמה אפשר להרגיש את זה לפני כדאי קודם להבין את ההבדל בין מצנחי מתחילים ומצנחים מתקדמים יותר או לקרוא איזה מבחני תקינה המצנחים האלה עוברים ובאיזה מהירות מצנחי מתחילים מתאוששים לבד מקריסות.
המלצה על כל סרט תאונה שאתה צופה צפה גם באחד של כיף ברחיפה, גם מהם אפשר ללמוד וגם מקבלים פרופורציות.

ב. הלימודים והטיסות הראשונות לאחר הקורס אמורים להיות במזג אוויר רגוע ויחסית יציב. רק כשצוברים נסיון והבנה איך להתמודד עם המצבים מתחילים לטוס באוויר פעיל יותר.

ג. לדעתי בקורס אפשר לעשות את השלבים הראשונים על ציוד של בית הספר. אפשרי גם לקנות ציוד משומש אבל כמרחף מתחיל כדאי להתיעץ עם המדריך שלך או מרחף ותיק שאתה סומך עליו בנוגע לציוד.

בתור אחד שטס כבר 20 שנה בלי אף תאונה אני לא חושב שהספורט הזה הוא הימור על החיים עם לוקחים אותו בצורה שקולה ואחראית. מצד שני אני גם לא משלה את עצמי וברור לי שיש סכנות בלדאות עם מצנח וזה לעולם לא יהיה בטוח כמו ללכת ברגל (שגם יכול להיות מסוכן). סיכון מחושב זה להשתמש בידע והנסיון שאתה צובר כדי להקטין למינימום את הסיכון. זה אף פעם לא יהיה למינימום לכן זה נקרא סיכון מחושב ולא פעולה חשבונית. בשלבים הראשונים כדאי להשתמש כמה שיותר בידע והנסיון של המדריך שלך ושל מרחפים ותיקים אחרים שרבים מהם ישמחו לענות על שאלות ולתת עצה כשצריך.

והכי חשוב סיכון מחושב זה אף פעם לא לחשוב שאתה יודע הכל. בשלבים הראשונים לא תחשוב שהמשפט הזה מדבר עליך אבל תתפלא כמה מהר מגיעים לשלב שהביטחון העצמי רץ קדימה ואנחנו כל הזמן צריכים להזכיר לעצמנו את זה.

הנה שבת של סוף הקיץ בתבור, להוציא את הפניקה .....  :P

https://vimeo.com/31405773

או בגלבוע ....

https://vimeo.com/20985014
« עריכה אחרונה: June 25, 2013, 02:23:49 pm על ידי צחי רייל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 25, 2013, 03:20:47 pm »
וכמובן שיש גם את הסרטים של פיליפ מאליפות העולם שמומלץ להעלאת המוטיבציה לטיסות קרוס קנטרי.

https://vimeo.com/69061785

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #10 ב- : June 25, 2013, 05:23:56 pm »

הסרטונים ביוטיוב גרמו לי לחשוב כי למצנחים יש נטיה לקרוס ללא כל התראה מוקדמת ובלא שהטייס יוכל למנוע זאת.

ההבדל בנינו לבין כנף קשיחה,ובמיוחד בחופות מתחילים שהם מתאוששים מהר מאוד חזרה למצב טיסה. את 98 אחוז מהקריסות ניתן למנוע.
בכנף קשיחה כאשר נשבר הכנף ואז  dead invalid miao boxed.

ועצה.... אין טעם כרגע לקנות ציוד חדש כי יש מלא מצנחים למתחילים עם מספר שעות קטן,בטיחותיות ומצב מעולה.
השאיפה שלך היא להתקדם ולצבור נסיון, וכשתצבור,תרצה להחליף ליותר מתקדם ואז יהיה שווה לרכוש ציוד חדש,עד אז מיותר.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #11 ב- : June 25, 2013, 05:45:30 pm »
בכנף קשיחה כאשר נשבר הכנף ואז  dead invalid miao boxed.

נדיר ביותר שנשברת כנף סתם באמצע הטיסה. המקביל של קריסה בגלשן זה נפילת כנף, כמו במצנח טייס טוב יכול להמנע מהרוב אבל לא תמיד, כמו במצנח טייס טוב יכול לחזור לטיסה נורמלית די מהר וכמו במצנח תפעול גרוע מאוד יכול גם להחמיר את המצב.
ההבדלים העיקריים בעיניי בין נפילת כנף לקריסה זה שעם קריסה עדיין אפשר להמשיך לטוס ישר די בקלות ולעומת זאת בנפילת כנף אין סיכון לעניבה.

סה"כ שניהם מצבים שניתן ללמוד להתמודד איתם.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #12 ב- : June 26, 2013, 11:43:06 am »
טוב חייב לתערב :)
אני לא מכיר סיפור של כנף גלשן שנשברה בטיסה , בטח לא בארץ
נפילת כנף גורמת לשינוי כיוון לא מתוכנן אבל לא מעבר ,כך שלא ניתן להקביל את זה לקריסה .
בשלב הטיסה גלשן דורש קצת פחות מיומנות כדי לשמור רמת בטיחות גבוהה
אבל מצד שלישי בשני הכלים אם רמת המיומנות של הטייס גבוהה , הסיכון בסופו של דבר די זהה ונמוך !
« עריכה אחרונה: June 26, 2013, 11:43:56 am על ידי gider »

מנותק עידו רוזנבלום

• משחק בארגז החול
  • Apco Karma SP
    • דוא
« Reply #13 ב- : June 26, 2013, 12:05:28 pm »
בתור אחד שבעבר טס על גלשנים וכיום טס על מצנחים אני יכול להעיד ששני הכלים בטוחים יחסית כל עוד לא עושים שטויות ושומרים על המגבלות גם של הכלי וגם של הטייס.
לכל כלי יש את היתרונות והחסרונות שלו וחווית הטיסה היא שונה בכל אחד מהם אבל בשורה התחתונה כל אחד מהם עדיף על פני לא לטוס בכלל...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #14 ב- : June 26, 2013, 12:29:24 pm »
נפילת כנף גורמת לשינוי כיוון לא מתוכנן אבל לא מעבר ,כך שלא ניתן להקביל את זה לקריסה .

בעיקרון גם קריסה, לכן בדיוק אני מקביל אותן. לא רק שהתוצאה דומה מאוד עד זהה הן גם נגרמות בדיוק מאותו הדבר.

פשוט בכנף רכה זה גורם לקיפול חלקי של הכנף ולפתיחתו תוך כמה שניות, בגלל שלמצנח יש מעצורי אוויר ניתן לגרום לו להמשיך לטוס ישר גם על חצי כנף. בנפילת כנף בגלל שכנף קשיחה לא יכולה להתקפל כל הכנף מסבסבת, ובגלל שאין מעצורי אוויר אין דרך להמשיך לטוס ישר כשכבר נפלה הכנף. כמובן שטייס מיומן מגיב עוד לפני או מייד בהתחלה ונמנע כמעט לגמרי משינוי הכיוון בדיוק כמו שבמצנח טייס מיומן ישמור כיוון יותר בקלות.

שוב, שניהם הם תגובה לאותו הדבר, שינוי פתאומי של כיוון זרימת האוויר על חלק מאורך שפת ההתקפה. ההבדלים הם רק סמנטיקה בין כנף קשיחה וכנף רכה.

אגב כבר הסכמנו מזמן שקריסה תמיד תיראה מפחידה יותר לצופה מהצד מאשר לטייס. גם אם הצופה חווה קריסות בעברו ובטח אם לא.
אני מעריך שגם נפילת כנף.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #15 ב- : June 26, 2013, 12:47:46 pm »
נכון , אבל שוב
קריסה שמתופעלת לא נכון יכולה להוביל למצבים בעייתיים כמו צלילה ספיראלית או תגובה לא נכונה שתגרום לקריסה חמורה יותר וכו ..
גלשן יתאושש לבד מנפילת כנף גם אם לא " תשמור כיוון " , ותגובה לא נכונה די קשה לבצע גם לטייס גרוע
« עריכה אחרונה: June 26, 2013, 12:50:01 pm על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #16 ב- : June 26, 2013, 02:55:55 pm »
גם מצנח יתאושש לבד גם בלי לשמור כיוון, פשוט מאוד די קל כן לשמור כיוון. במיוחד מצנחי מתחילים שמתאוששים תוך פחות מ90° וכדי לזקר אותם צריך להיות מאוד החלטי. ובכל המצנחים שאני מכיר (וזה ממש לא מעט) לא רק שאפשר לשמור כיוון בקלות אפשר ליזום פניה לצד הנגדי. מלא פעמים המשכתי לתרמל עם חצי כנף שנפתחה לבד תוך מספר שניות.
גם גלשן אם למשל תדחוף בזמן נפילת כנף יזדקר או ידפוק ספין.

בוא נסכם ככה: בגלשן קשה יותר להחמיר את המצב בפעולה לא נכונה אבל מצד שני קשה יותר לשמור כיוון בצורה מוחלטת. ז"א בגובה גדול יש יתרון אבל צמוד להר יש חיסרון.
סה"כ זה +- אותו הדבר בהבדלי סמנטיקה, כמו שאמרתי בהתחלה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #17 ב- : June 26, 2013, 06:33:40 pm »
זה הקריסה שהיתה לי בתבור עם מצנח מתחילים,הקריסה היא בערך 60 אחוז ותראה שמחוסר ידיעה שלי (מאז קורס מצבי חירום) בהתחלה פשוט עזבתי ידיים ונתתי למצנח לחזור למצב רגיל וזה קרה מהר ו90 מעלות שמאלה נגמר הכול.
http://vimeo.com/25638019

מצנח מתקדם,כמו גלשן מתקדם,סיפור שונה.

מנותק אבינעם

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #18 ב- : July 02, 2013, 07:18:31 pm »
תודה רבה לכל המגיבים.
ברשותכם מספר שאלות נוספות שעשויות להיראות מטופשות אך לי הן חשובות כחלק מקבלת ההחלטה הבסיסית גלשן/ מצנח רחיפה. (לא שולל אפשרות של ביצוע טיסת טנדם הן על זה והן על זה אך ישנן שאלות מקדמיות).

1- האם גלשני אוויר מיוצרים בארץ בדומה למצנחי רחיפה? אם לא, האם הם מיובאים לארץ על בסיס קבוע (שאלתי נוגעת לחלקי חילוף וטיפול בציוד קרוע וכדומה).
2- כמה זמן אורך קורס גלישה בהשוואה לקורס ריחוף עם מצנח? האם הקורסים מבוצעים במסגרת קבוצתית או פרטנית? (סטודנט הלומד בימי שישי ושומר שבת ולכן גם זה שיקול אותו עליי לקחת בחשבון).
3-הבנתי כי יכול להיות שהאגודה האחראית על רשיונות הטיס של הגלשנים עשויה להתפרק. כיצד זה ישליך על גלישת האוויר?! האם למעשה היתר הטיס יבוטל ולא ניתן יהיה לטוס בארץ (אין בכוונתי לדרוך על אצבעות של אף חבר, זוהי שאלה תמימה לחלוטין).
4- שיקול כלכלי- הבנתי שאורך חיי המצנח הוא מספר עונות מצומצם. מהו אורך חיי גלשן האוויר בהשוואה למצנח ומהו ההבדל במחירי הציוד הבסיסי (לא שולל יד שניה אך כן שולל כל התפשרות על בטיחות).
5-כמה אמור לעלות קורס בסיסי בגלישת רוח (גלשן אוויר).
6- האם הקורסים מבוצעים ע"י ציוד בית הספר או שמא יש לרכוש ציוד אישי לקראת סוף הקורס?

אני מודע לכך ששאלות מתחילים מציקות לעיתים לוותיקים אז אני מתנצל מראש על השאלות המטופשות  ;)

מנותק עידו רוזנבלום

• משחק בארגז החול
  • Apco Karma SP
    • דוא
« Reply #19 ב- : July 02, 2013, 08:10:00 pm »
תודה רבה לכל המגיבים.
ברשותכם מספר שאלות נוספות שעשויות להיראות מטופשות אך לי הן חשובות כחלק מקבלת ההחלטה הבסיסית גלשן/ מצנח רחיפה. (לא שולל אפשרות של ביצוע טיסת טנדם הן על זה והן על זה אך ישנן שאלות מקדמיות).

1- האם גלשני אוויר מיוצרים בארץ בדומה למצנחי רחיפה? אם לא, האם הם מיובאים לארץ על בסיס קבוע (שאלתי נוגעת לחלקי חילוף וטיפול בציוד קרוע וכדומה).
פעם עפקו ייצרו גם גלשנים, למעשה התחילו מייצור גלשנים וכיום מייצרים רק מצנחים. לגבי תיקונים אין מה לדאוג תמיד אפשר להזמין חלקים מחו"ל או לגשת לירון או עמירם שמוסמך לתקן גלשנים ולבצע בדיקות כשירות.
2- כמה זמן אורך קורס גלישה בהשוואה לקורס ריחוף עם מצנח? האם הקורסים מבוצעים במסגרת קבוצתית או פרטנית? (סטודנט הלומד בימי שישי ושומר שבת ולכן גם זה שיקול אותו עליי לקחת בחשבון).
את קורס הגלישה שלי סיימתי תוך בערך 3 חודשים אבל זה היה כשהייתי אחרי צבא ולפני לימודים אז זמן לא היווה בעיה.
את קורס המצנחים סיימתי בערך תוך שנה אבל עשיתי שיעורים רק בסופי שבוע וגם לא באופן רצוף. הקורסים מבוצעים במסגרת קבוצתית.
3-הבנתי כי יכול להיות שהאגודה האחראית על רשיונות הטיס של הגלשנים עשויה להתפרק. כיצד זה ישליך על גלישת האוויר?! האם למעשה היתר הטיס יבוטל ולא ניתן יהיה לטוס בארץ (אין בכוונתי לדרוך על אצבעות של אף חבר, זוהי שאלה תמימה לחלוטין). לפי דעתי אין לזה השפעה מאחר וגם המצנחים מתנהלים ללא אגודה אבל קטונתי אולי מישהו יותר מנובה יוכל לענות.
4- שיקול כלכלי- הבנתי שאורך חיי המצנח הוא מספר עונות מצומצם. מהו אורך חיי גלשן האוויר בהשוואה למצנח ומהו ההבדל במחירי הציוד הבסיסי (לא שולל יד שניה אך כן שולל כל התפשרות על בטיחות). 
בגדול אורך החיים של שני הכלים תלוי בכמות שעות החשיפה לשמש אך זה נכון כי מפרש הגלשן עמיד יותר מבד המפרש מאחר ושניהם עשויים מחומרים שונים אבל לא נראה לי שזה משהו שאמור לשנות לך מאחר ולשני הכלים אורך חיים מספיק בהחלט ובמקרה של ציוד חדש אתה תרצה להחליף אותו הרבה לפני שהציוד "ייגמר".
5-כמה אמור לעלות קורס בסיסי בגלישת רוח (גלשן אוויר).
אתה יכול לברר עלויות מול ירון לוין לגבי קורס גלישה אוירית, אמנם יש גם את עגור אבל אני ממליץ על ירון ולגבי קורס מצנחים, אני למדתי אצל רומן מ 7 Winds  ויש לי רק דברים טובים לומר עליו.
6- האם הקורסים מבוצעים ע"י ציוד בית הספר או שמא יש לרכוש ציוד אישי לקראת סוף הקורס? כל הקורסים הבסיסיים כלומר גובה נמוך מבוצעים על ציוד של בתי הספר ולפעמים גם קורס הגובה אך לקראת סיום הקורס או לפני הגובה תצטרך לקנות ציוד משלך.

מקווה שעזרתי
עידו

אני מודע לכך ששאלות מתחילים מציקות לעיתים לוותיקים אז אני מתנצל מראש על השאלות המטופשות  ;)