כתב נושא: תזכורת לצעירים ובכלל  (נקרא 4984 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

אדריאן

• אורח
בעניין: תזכורת לצעירים ובכלל
« Reply #20 ב- : June 24, 2013, 09:58:59 am »
OK

תחפשו לכם יו"ר חדש + אני מוותר על החברות באגודה

לשי: אם עוד פעם תכתוב שאני מעודד מישהו אתה תקבל מכתב מעורך דין

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #21 ב- : June 24, 2013, 10:30:08 am »
מגבלות הסע"מ הן מוגבלות.
אין בהן הגדרה מהי רוח יציבה ומהי רוח משבית.

הן לא מוגבלות אלא משאירות מקום לשיקול דעת ועדיין שומרות על גבולות ברורים. ככה הן אמורות להיות.

אין גבול ברור בין משבית ויציבה (למרות שהגדרת את זה מאוד נכון בדבריך) הכל יחסי לאתר ויחסי לרמת הטייס. אבל ביחוס הזה נשמרים גבולות ברורים שנכתבו בדם.
המגבלות לא אומרות שזו רוח שאי אפשר להמריא בה אלא שרמת הסיכון בה מוגברת מעבר לסביר (גם סוביקטיבי ויתכן שהגלשנים השתפרו מאז שנכתב), וכאן הרבה נופלים במחשבה של "הנה הצלחתי להמריא ברוח מעל המגבלות אז זה בטוח".
אז זהו שמגבלות נכתבות עם נסיון של שנים והעובדה היא שמי שמקפיד על טיסה במגבלות עושה פחות תאונות לאורך הזמן (זה לא אומר 0 תאונות, אבל סטטטיסטית פחות).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #22 ב- : June 24, 2013, 10:31:52 am »
:) אנדרו חמוד הכוונה למעודד מתחיל בדוגמא האישית שאתה נותן ומסתיים בעזרה
מאות ההמראות שלך מחוץ למגבלות משרות אווירת "זה בסדר" וזה לא בסדר !
אנדרו קח אוויר ותבין שהמלחמה הזאת היא לא נגדך , אלא למען בטיחות הדור הצעיר ,חבל ככה

נ.ב  אם אתה צריך תעודת זהות וכתובת לניירת של העורך דין תגיד .

« עריכה אחרונה: June 24, 2013, 11:08:31 am על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #23 ב- : June 24, 2013, 07:41:12 pm »
במקום לעשות מזה דיון אישי אולי נחזיר את זה לנקודה העיקרית.
אני מזהה פה מספר נקודות שגם היו אצלנו בשנים האחרונות.

* הגישה של "אם אני יכול להחזיק את הגלשן יציב - אני יכול להמריא" היא שגוייה כי קביעת המגבלות תמיד תהיה טיפה מתחת ל"אפשרי" כדי לשמור על מרווחי בטיחות סבירים. במצנחים זה "אם אני יכול להניף ......." אבל זה אותו הדבר, אני יכול להניף טוב ברוח שאני בכלל לא חודר, ברור שזו תהיה טעות להמריא.

* אותה הגישה של זלזול במגבלות הרוח אפשר ליישם גם לגבי מגבלות אחרות. "אם אני יכול להמריא עם גלשן מתקדם בחוף - אני גם יכול לטוס איתו קרוסים". "אם אני יכול להמריא פה ולנחות למטה אז העמדה הזו מתאימה לדרגה שלי" וכו' וכו'

* אצלנו הייתה תקופה שאני ואחרים נלחמנו בבתי הספר שחלק מהלימוד של דואה צעיר זה ללמד אותו למדוד את הרוח בעמדה ולקבל החלטות לגבי להמריא או לא. לפי מה שיוסי כתב פה נראה לי שיש חוסר גם אצל ירון (ואני מקווה שאני טועה). אני לא רוצה שזה ישמע כירידה אישית או התנשאות, אבל אני ממליץ לירון לשים דגש רב יותר על מדידות רוח עצמאיות של החניכים בכל יום טיסה שיתרגלו לעשות את זה לפני שהם טסים, וללמד אותם לפרש את הנתונים ממד הרוח להבנה של התנאים בחוץ.
לשמחתי במצנחים כיום לפחות חלק מבתי הספר מלמדים למדוד רוח לפני הטיסה ואפילו מדגישים לגוזלים שחלק מהציוד שהם צריכים זה מד רוח. וכבר רואים שיפור בהתיחסות של הצעירים למדידת רוח לפני טיסה.

כשאצלנו זה נכנס לאופנה הזלזול במגבלות, זה לקח מספר לא קטן של פצועים והרוגים להסביר לאנשים למה צריך אותן.
אפשר בקלות לוותר על זה ועדיין להמשיך לטוס בכיף.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #24 ב- : June 25, 2013, 12:07:04 am »
שייקה קבל חיזוקית על כל הערה והערה !!! כביצה שעדיין לא הספיקה לבקוע, אשמח לשמוע כל הערה ועצה לשיפור בין אם בטיחותית או אוויראית  tumbup

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #25 ב- : June 25, 2013, 01:41:01 am »
היי שי,תודה על השירשור הזה!
מי ששכח מה שירון לימד בקורס.
ירון הסביר, יותר מפעם אחת במהלך הקורס, ושמעתי אותו אומר זאת גם לקורס האחרון, לגבי מגבלות הרוח:
10 קמ"ש הפרש בין הרוח החלשה לחזקה, כאשר הפיק הוא במגבלת המהירות קרי 32 קמ"ש. (גם אם זה לא כתוב בשום מקום, זה החיים שלכם)
הוסיף ואזהיר, שגם ברוח חלשה מאד, כלומר 0 קמ"ש עד 10 קמ"ש, זה הפרש גדול לגולש מתחיל שלא היה רוצה לפגוש משב כזה תוך כדי המראה.

אולי הסע"מ לוקה בחסר בעניין הזה אבל ירון הסביר: שרוח שההפרש במהירותה הוא 10 קמ"ש, היא מעבר למגבלות, גם אם ההפרש קורה פעם בכמה דקות,
מפני שזה אומר שהאויר  לא יציב , ויכול במהרה להשתנות למצב גרוע יותר, כלומר שינוי מהיר יותר וקיצוני יותר (תלוי כמובן בעונה ובאיזה חלק של היום, אבל למתחילים זה לא משנה)
אמר גם - שמקדם הביטחון הוא תמיד למצב הגרוע ביותר שיכול לקרות. וביום שהשינויים קיצוניים, קרי 10 קמ"ש הפרש כל כמה דקות, והמצב הגרוע הוא שהתנאים יתגברו, המצב הקיצון יהיה מעבר ליכולת שלנו. גם אם יום כזה קורה בארצינו אחת לשנה.

נכון! האזהרה הזאת קצת "קפדנית" אבל כך צריך לנהוג גולש מתחיל.

משב - רוח שעולה בפתאומיות ולא בהדרגה.

« עריכה אחרונה: June 25, 2013, 01:57:47 am על ידי אפי צוקרל »
אפי צוקרל

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
« Reply #26 ב- : June 25, 2013, 02:38:01 am »
רב האנשים לא לומדים מטעויות של אחרים
זה טבע האדם
ברירה טבעית...
ציינתי מספר רב של פעמים שהקמת אתר שירכז תאונות וסרטי וידאו של תאונות ואשר יהיה חובה לכל מצטרף חדש , יכול באמת לעשות הבדל.
ערבי הבטיחות הם בעיקר כיסוי תחת בשבילנו - לצערי זאת המציאות.

חגי, אני לא מסכים איתך. (וואו מאיפה קיבלתי את האומץ).

החברה שסיימו איתי את הקורס כן הקשיבו ולמדו מנסיונם וטעיותם של אחרים, ועוזר לנו מאד ערבי הבטיחות וההערות בעמדות.
אני לדוגמא, בעוונותיי, לא הפנמתי את האזהרות של ירון לגבי מגבלות ההמראה ברוח חזקה, והמראתי לא פעם אחת ברוח שעלתה על המגבלות בקמ"ש או שניים.
באו אליי המוסקטרים (שי, הילד ואודי)והסבירו לי מה יכול לקרות. זה עזר!
וכך גם עם חבריי הנועזים. למדנו והפנמנו את מה שהסבירו לנו. נכון, לפעמים היה צריך להסביר לנו יותר מפעם אחת.
גם מאדריאן למדתי הרבה על בטיחות, כן מאדיראן! אז יכול להיות שבשירשור הזה אדריאן נשמע קצת אחרת. (אני יכול להבין למה) מפני שבעמדה הוא מלמד הרבה על בטיחות בהמראה ונחיתה, על מקרי קיצון, ועל גישה ששואלת "מה שונה היום".

למדנו הרבה מדוד מיקליס, עומר נאמן, לירן, יובל ואסי, ועוד ותיקים. ושוב המוסקטרים. חלקם טורחים להסביר, לפעמים על חשבון החלון טיסה.
גם הגוזלים החדשים ילמדו הרבה אם נמשיך להסביר. וגם הדור הבא אחריו ועוד... אתה לא צריך להרים ידיים .
« עריכה אחרונה: June 25, 2013, 02:48:41 am על ידי אפי צוקרל »
אפי צוקרל

מנותק לירן רלר

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #27 ב- : June 26, 2013, 05:40:19 am »
חברים כולנו עשינו שטיות בשנותינו הצעירות ולעיתים גם היום עושים שטויות. תאמינו לח'ברה שעושים את זה כמה שנים - גלישה אווירית זה מסוכן!!!!

כל הדיון הזה בא כדי למנוע את ההלוויה הבאה וכדי לא לשמוע שוב אמא / אישה / ילדים / ... בוכה על קבר בגלל שיקול מטופש בהמראה.

זה ספורט אקסטרים - בואו נשמר על החיים שלנו.

יש סיכון מחושב ויש סיכון מטורף.

טיסות טובות ובעיקר בטוחות.

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #28 ב- : June 26, 2013, 11:12:20 am »
 tumbup