כתב נושא: QNH  (נקרא 1880 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק skorb

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
QNH
« ב- : June 02, 2013, 09:06:06 am »
תודות לחגי, אני עכשיו הבעלים הגאים של ואריו.

אני קורא עכשיו את הוראות ההפעלה, ויש קטע לגבי כיול הQNH מול תחנת מז"א.

האם מישהו יודע אם יש גוף שמודד/מפרסם QNH איפשו בארץ? השירות המטרלוגי, אולי? הדאונים?

להלן הקטע מהחוברת:

In option mode, you can set the unit for ALT 1 (meters or feet) at the first level and, at the
second level, you can set the unit for the QNH (hPa or inHg).

The pressure sensor can be corrected at the third level (± 50 hPa).
If you find that the QNH value displayed at a known altitude deviates seriously from the QNH
value of a weather station in your area, you can correct this deviation by entering the deviation
(with a different prefix). I.e. if the QNH displayed by your instrument is 20 hPa too high, enter
-20 to correct this deviation.

תודה רבה,
שמואל

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: QNH
« Reply #1 ב- : June 02, 2013, 10:36:08 am »
הרבה יותר פשוט לזכור/לרשום את הגבהים של העמדות שאתה טס בהן ולכייל את ALT1 לפי גובה העמדה. הרבה יותר מדוייק מאיזה תחנת מדידה שנמצאת במקום אחר.

אם יש GPS אפשר לכייל לגובה של הGPS זה בד"כ לא רחוק מהאמת.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #2 ב- : June 02, 2013, 10:45:49 am »
היי צחי-

תודה רבה לתגובה.

עניין הכיול, כפי שאני מבין את הכתוב, הוא בא בנוסף להכנסת גובה יודע. אתה קודם מכניס את הגובה שלך, ואז בודק את הQNH מול תחנת מז"א לראות אם הם מתאימים. ואם לא, אתה מתקן.

אני מתאר לעצמי שזה קשור לזה שהורדת הלחץ בהתאם לגובה אינו ליניארית, כך שחשוב לא רק הגובה הכתוב אלה גם כיול הQNH.

מישהו יודע איך ניתן להשיג את המידע על הQNH?

תודה,
שמואל

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : June 02, 2013, 11:53:18 am »
כמו שצחי כתב הדרך הקלה והנפוצה היא כיול הגובה שבעצם מכייל אוטומטית את הQNH במכשיר .
כשאתה נמצא בעמדה ומכייל את הגובה הנתון שלה (459 מטר מעל פני הים בתבור לדוגמא) המכשיר לפי זה מכייל את הQNH , וזה מדוייק מספיק .
באתר של השירות המטאורולוגי יש גם את נתוני הלחץ הטמוספרי כל יום , אני לא סגור אם זה מעל פני הים (שזה ה QNH) -
http://www.ims.gov.il/IMS/tazpiot

« עריכה אחרונה: June 02, 2013, 11:53:49 am על ידי gider »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : June 02, 2013, 03:33:26 pm »
נכון שהשינוי עם הגובה אינו לינארי אבל אם הואריו שלך מכוייל כמה עשרות מטרים לכאן או לכאן זה זניח. אנחנו לא עולים לעשרות אלפי מטרים ששם אולי כיול שגוי בקרקע ישנה משהו.

מעבר למה ששי כתב שברגע שאתה משנה לואריו את הגובה שהוא נמצא בו הוא גם משנה את הQNH בהתאם, השינויים הם מזעריים. אתה חוזר לאותה עמדה אחרי שבוע והסטייה היא של מקסימום עשרות מטרים. הכיול הוא בעיקר בשביל נוחות שלנו זה לא ממש משנה לטיסה אם אתה ב1000 או 1050 מטר, ואנחנו לא טסים ב0 ראות ככה שגם לא צריכים לנחות לפי זה.

אגב אם מאוד חשוב לך גובה מדוייק טוס עם GPS, לרובם סטייה של עד 10 מ' כיום והם יותר מדוייקים. בואריואים המשולבים אפשר פשוט לבחור באופציה שהברומטרי מתאפס לפי הGPS בתחילת הטיסה או לטוס רק לפי הGPS.
שיאים נמדדים כיום אך ורק ע"י GPS.

מנותק eyal bo

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : June 02, 2013, 04:05:42 pm »
ראשית - צחי צודק. הכי טוב, בייחוד בטיסה מקומית לכייל את הגובה המדויק של העמדה ומכאן לקבל את הלחץ הברומטרי (שלדעתי בכלל לא צריך לעניין אותך, חוץ ממקרה אחד שאפרט בהמשך).
שנית - לחץ QNH בדרך כלל מתקבל מיחידת הבקרה ששולטת באזור הטיסה הרלוונטי (יכול להיות פקח בשדה תעופה או בקר באחת היב"אות). הלחץ הזה רלוונטי למי שטס בתוך תא שטח נתון והוא מיועד בעיקר ליצור אחידות בקריאת מדי הגובה של התעבורה האוירית באותו אזור, על מנת למנוע קונפליקטים אפשריים.
שלישית - במרבית המדינות, בגבהים שמעל 10,000 רגל מכיילים את מדי הגובה באופן גורף ללחץ סטנדרטי קרי 29.92 אינץ' כספית

ורביעית...מתי כן חשוב לקבל דיווחי לחץ ברומטרי? כידוע כניסה של חזית, או שינויים אחרים במזג האוויר יכולים להתבטא בצורה ברורה בלחץ הברומטרי. כך קרה שבאחת הטיסות שלי במטוס קל בשטח האימונים, קיבלתי דיווחים הולכים ותוכפים מהבקר אודות שינויי לחץ ברומטרי, אשר לא הדליקו לי בזמן נורה אדומה (בראש, כמובן), ומיאנתי לחזור לשדה התעופה. מה שקרה, שנכנסה מעין חזיתונת, שיצרה רוחות בעוצמה של 100 קמ"ש ויותר, אשר גרמו למטוס הקל כמעט לעמוד במקום, ולכך ששדה התעופה נסגר להמראות ונחיתות. לשמחתי מצב זה נמשך רק כעשר דקות שלאחריהן שבתי לשדה, נחתתי וירדתי ברגליים רועדות מהאווירון...(מזל שגם לא היה נוסע...)

איל
« עריכה אחרונה: June 02, 2013, 04:06:29 pm על ידי eyal bo »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : June 02, 2013, 06:57:59 pm »
מה שחשוב לך כטייס זה נתון גבה שיהיה משותף בקרוב טוב לשאר המשתמשים. ה QNH הוא נתון שבעיקרון לא מעניין אותנו והוא משתנה ממקום למקום ומשעה לשעה.
לכן כיול הואריו נעשה לפני המראה בעמדה לפי הגובה הידוע שלה.

מנותק שלומקס

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #7 ב- : June 02, 2013, 08:35:50 pm »
שמואל , כול הכבוד על הטיסה שלך ביום שישי האחרון , טיסה שלא הייתה מביישת אף חבר ליגה
מיום שבת בזיכרון ,בתנאים לא משהו טסט כשעה שמיתוכה היית כמה פעמים כמעט בנחיתה ושוב עלית
 עד שהיגעת שוב לקו הרכס ולאחר כמה דקות ירדת לרכב שחיכה לך למטה , וכול זה בלי ואריו
בקיצור שהשתן לא יעלה לך לראש ,שמור על כללי בטיחות הכול טוב

מנותק skorb

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #8 ב- : June 11, 2013, 11:35:42 am »
מצאתי!

http://ext.iaa.gov.il/aeroinfo/AeroInfo.aspx?msgType=Weather

זה לכל הארץ, כדאי לבחור אחד קרוב לאיפה שמכוונים את הואריו לפי הגובה באותו רגע לשם השוואה.

להסבר על איך לקרוא את הקודים האלה, אני ממליץ על http://en.wikipedia.org/wiki/METAR שעזר לי.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #9 ב- : June 11, 2013, 12:10:53 pm »
מבטיח לך שאחרי 10 פעמים שתכוון את הגובה בעמדה תגלה שכל זה מיותר לגמרי.