חברים יקרים
ביום חמישי האחרון גורדון טס בתבור ויצא לקרוס בלתי נשכח.
זאת לא הייתה סתם עוד טיסה - זאת היתה אודיסאה , מסע בזמן , חוויה מדהימה , טיסת מרחק בלתי נשכחת ,טיסה קשה ורווית אתגרים , טיסה שעוד ידובר בה רבות ודורות על דורות של טייסים ידברו בשבחה .
טיסה שבעוד עשר שנים כאשר איזה טייס זוטר ולא מוכשר שטס על A ישבור שיא ישראלי ( הר ארי - אילת ) מישהו יקפוץ ויגיד "גורדון כבר עשה את זה לפני עשר שנים "
ו-פו מתחיל סיפורנו .
היות שאני הייתי נוכח במאורע היוצא דופן והבלתי נשכך הזה , והייתי למעשה העד המרכזי והבלעדי , קבלתי אתמול טלפון נזעם :
גורדון התנפל עלי בדברי נעצה ותוכחה על כך ששיבחתי את נועם מעל דפי הפורום וכתבתי לנועם עד כמה טיסתו מדהימה ו בלה..בלה..בלה
ומצד שני - כאילו לא היה הדבר מעולם - לא כתבתי ו-לו מילה וחצי מילה על הטיסה המדהימה , על הקרוס הבלתי נתפש , על האודיסאה שביצע גורדון .
התנצלתי
הסברתי לגורדון כי אני נוקט בשיטה החינוכית של "חיזוקים חיוביים" : נועם פרידמן , טייס בתחילת דרכו , מלא חששות וחוסר ביטחון , הכישרון ממנו והלאה - אבל בחור טוב ממשפחה טובה , לכן נדרש לעודדו , לחזקו בדרך החיוב , גם אם הישגיו שוליים ובינוניים - כולנו אמונה שיגיע היום ויצא מהבר מינן משהוא . מצד שני , גורדון - אחד מהטייסים המוכשרים בארץ , פורץ דרך , שיאן ארצי ולאומי , לא זקוק לחיזוקים חיוביים ולכן לא מצאתי לנכון לשבחו קבל עם ועדה על ההישג המרשים ויוצא הדופן , השיא הישראלי החדש שנשבר השבוע ושלא דובר עליו
גורדון לא קיבל את התנצלותי ודרש ממני להתנצל פומבית כבל עם וקהילה .
קבל את התנצלותי הכנה על כך שבשבוע שטייסים בינוניים ובלתי מוכשרים יצאו משרונה ונחתו בקיסריה , בית ינאי , חוות רונית , ים המלח
אתה גורדון עלית על כולם מבחינה הישגית , שברת את כל השיאים , יצאת מהתבור והגעת בטיסה מופלאה עד.....
שיבלי
גורדון . ..מבחינתי אתה מודל לחיקוי והערצה