כתב נושא: טיסות מרחק (Cross Country) באמצע השבוע- חרפה!  (נקרא 413 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק amirhang

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • משחק בארגז החול
  • I live for flying and fly for a living
שלומות.
בימים אלו, אפיק ים סוף, תנאי רחיפה יוצאי דופן- פוטנציאל לגבהים של 4,000 מטר ומרחקים יוצאי דופן.

אבל מי נתן למי מאיתנו את הזכות-

* להיכנס למרחבי טיסה סגורים בהם טסים מטוסים ובהם עשרות ומאות נוסעים?!
   לידיעתכם, מטוסים אלו טסים "טיסת מכשירים", היינו מרחב הראייה שלהם מצומצם והם לא נדרשים להביט החוצה ככלי עיקרי; גם יכולת התמרון שלהם מצומצמת.

* להיכנס למרבי טיסה של אימוני חיל האוויר?!
   למטוסים המהירים אין סיכוי להתחמק מכלי רחיפה איטי.

מה, בגלל שמישהו חולם כבר עשרים שנים לטוס מן הצפון אל מעל הבית הוא יכול להעז להתנהג באופן כל כך נפשע וחסר אחריות?!
מי שרוצה לסכן את עצמו, עתידו (ואולי משפחתו)- שיבושם לו. אבל לסכן אחרים תמימים?!

מי מכם שלא מבין, גם את עתיד כ---------------------ל הספורט הוא מסכן.

מי שעלה גבוה וחצה לחוף- נכנס לנתיבי מטוסי הנוסעים, נתיבי מטוסי הקרב, נתיבי התעופה הקלה, נתיבי האז"מ, נתיבי המסוקים, CTR-ים של רמת דוד, בן גוריון, שדה-דב והרצליה. והיה גם מי שחצה מבית שאן דרומה לים המלח, בניגוד לאיסורי הקרבה לגבול וכיו"ב.

ולא מדובר בפושע אחד, או שניים או באנשים חדשים בענף.
רבים מידי, ותיקים - וחלק מן הפושעים והמריעים- הם מדריכים- חלקם אף מדריכים וותיקים ובכירים.

יצאתם מדעתכם?!

איני נוהג לכתוב בפורומים, אך כשנחצו כל הקווים האדומים, איני יכול להבליג.

לא אגיב יותר.
עמיר

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
עמיר שלום,
צר לי אך זה קצת ילדותי לכתוב ״לא אגיב יותר״. אתה עד כדי כך לא מעריך אותנו שאתה לא מוכן להכנס לשום דיון אלא רק לגעור בנו?

כפי שידוע לך היטב, מצנח רחיפה לא מוגדר ״כלי טיס״ ולפיכך כל מי שלומד רחיפה לא לומד שום דבר שקשור לכללי טיסה: לא נתיבי טיס, גבהים, מיקום ctr ושום דבר אחר ממה שכתבת.

נכון שמטבע הדברים מי שנמצא בתחום הרבה זמן מכיר יותר במידה כזו או אחרת, כניראה שלא מספיק כדי להבין שנעשה כאן משהו שהוא ״חרפה״

לדעתי היה יותר בונה אם היית מעשיר את הידע של כולנו על ידי צירוף מפה של איפה לדעתך לא כדאי לטוס באמצע השבוע/ בסוף השבוע ועד איזה גבהים באיזה אזור. כמובן, שלא מדובר על חוק שחל עלינו, אבל הרי אף אחד לא רוצה לסכן במודע את חייו וחיי אחרים. התייחסות חיובית רק תעזור כאן.

ערן
« עריכה אחרונה: May 01, 2013, 05:54:52 pm על ידי ערן-ש »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
ערן עם כל הכבוד אתה יודע שאין קשר בין ההגדרה של מצנח בחוק,לבין חובה לשמור על חוקים במרחב בו מוגדרים חוקים ,וכולנו בעלי מדעות ואופקים רחבים .
בדיוק כמו רוכב אופניים שלא מחויב להכיר את התמרורים וחוקי הדרך , אך אם יחליט לנסוע בכביש מהיר נגד התנועה , הוא יעבור על החוק , ויסכן את עצמו ואחרים .
ובנוסף כל עוד הוא בריא בנפשו, יהיה מודע לעניין , גם אם לא למד את ספר התאוריה של משרד התחבורה .

מנותק דודו עזרא-א.ד.

• מצאתי פסיפס
  • עף על החיים....
    • דוא
ערן
בחייאת זום-זום
לא צריך את עמיר בכדיי להתעשר
והצעד בו נקט יותר ממכובד

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
ברור שאף בר-דעת לא יטוס מעל שדה תעופה אזרחי או צבאי, או יחצה את הגבול במודע. אני לא מיתמם.
אבל אני באמת לא יודע היכן ובאיזה גובה יש נתיבי טיסה, שטחי אימון של חה״א וכו׳.

אגב, נדמה לי שהיו גם גלשנים שטסו לאורך החוף. לא ראיתי התייחסויות בפורום הגלשנים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ערן,

אני מחזיק ממך בחור קצת יותר רציני ואם ראש על כתפיו - מה איכפת לך מפורום גלשנים?

לגבי מותר ואסור,

הרי ברור וידוע לך (כפי שכתבת) שטסת במקום לא ראוי ולקחת "סיכון במודע".

רוצה מידע מה מותר ומה אסור?
כנס לאתר של רת"א ורשות שדות התעופה ולמד את מפות הנתיבים וה-CTR.

אי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש!!

עמיר הינו עובד מדינה (רת"א) גולש וחבר ברוח הקודש.
הפורום סגור ועמיר מנצל זאת להעיר לנו כסוג של "עזרה" לפני שנסתבך ולא כעובד רת"א.

לא ראית ולא שמעת מאנשי רת"א (לפני עמיר) בפורום משום שתפקידם הוא לא לכתוב פה ולהתווכח איתנו.
לא מדובר על לא להעריך אותנו (נשמע כמו ציטוט של מיקי וייס).
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ערן
עמיר צודק , חצית CTR לא מקובלת, במיוחד באמצע השבוע,
בסופי שבוע ניתן לגנוב מעט , מה גם שבסופי שבוע ידוע לכל כי. יש פעילות מצנחים,
הנסיון גם של עמיר להגדיר CTR  לסופי שבוע לא צלח וחבל
תמיד אפשר לקיים ריענון של נתיבי טיסה  ובטוחני כי עמיר תמיד ירים את הכפפה.

בכל מקרה אחלה טיסה שלך hug

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גם ידיעת נתיבים וCTRים לא מספיק.

לדוגמא: כל השטח בין קו מזרע במערב (קצה הCTR) אלומות במזרח יזרעאל בדרום וצומת גולני בצפון, כולו הוא בועת אימונים. האמת שהבועה מחולקת ל4 ע"י נטיבים שחוצים אותה אבל זה לא ממש חשוב. גבהים קצת קשה להגדיר כשמדובר בתרגולות של הצבא הם פשוט טסים בכל גובה אפשרי, תלוי בתרגולת.

אני חוזר ומזכיר. המינימום זה לידע את היב"א. גם מי שלא מתכוון לשאול אותם לפחות להגיד להם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא

אני חוזר ומזכיר. המינימום זה לידע את היב"א. גם מי שלא מתכוון לשאול אותם לפחות להגיד להם.

אבל מה היו אומרים? "יש מצנחים בשרונה" כשמדובר על מצנחים שהגיעו למקומות רחוקים ללא שום קשר לשרונה
שלא תבין לא נכון, היו צריכים לידע שנמצאים בשרונה אבל במקרה הזה חיל האויר היה חושב שבבועת שרונה יש מצנחים כשבפועל הם היו במקום אחר.
זה תמיד היתה נקודה שקשה להתמודד איתה, עם הקרוסים, כי באמת ליב"א אפשר להודע על טיסות מקומיות וכדומה
אבל ב XC, מי יודע לאן תגיע, לאן הרוח תנשוב בעוד שעה, ולאיזה גובה תגיע, או יותר נכון מי היה מאמין שנגיע לים המלח משרונה, ומי היה מדווח דבר כזה כמה שעות לפני....
סתם נקודה למחשבה...
אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
הדבר היחיד שנפשע פה הוא הפקרתן של המדינה ורת"א אותנו.

ציטוט
כשנחצו כל הקווים האדומים, איני יכול להבליג.

אם נחצה פה איזשהו קו זה הקו הירוק.

ובנימה יותר פרקטית, האם יש למישהו קובץ של המרחב האווירי שניתן להעלות ל-GPS?

מנותק עומר נאמן

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הי ערן, ושבת שלום.

לגבי אותם גלשנים אשר ציינת כי טסו (בטיסת מרחק) לאורך קו החוף - אם אכן עשו זאת - זה קרה בסופ"ש ולא באמצ"ש. אנא דייק.
"מי שלא חולם, לא מגשים" (רמי בר, 2005)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ועכשיו כולם לעשות כאילו שבשבת לא הסתובבו שני אפצ'ים מול העמדה בתבור ב1:00 בצהריים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
ועכשיו כולם לעשות כאילו שבשבת לא הסתובבו שני אפצ'ים מול העמדה בתבור ב1:00 בצהריים.

א) לא הצלחתי לשמוע מה הם רצו להגיד לנו...
ב) יש כמה אופציות... טייס אחד שאומר לשני "איזו מטומטמים... לא יודעים שהצפונית כבר שולטת??"
    או... "לא כדי לצאת... כי אנחנו עובדים היום"
    או ..."מי שלא מכבד אותנו באמצע שבוע יקבל מנה כפולה מ     איתנו"
    או.... "חברה, לאן זה ים המלח???"

« עריכה אחרונה: May 04, 2013, 08:21:19 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
חברים
הסגנון שלי ושל עמיר שונים לחלוטין (אני כותב חברים הוא שלומות) אבל הנושא הוא כבד מאד , כנראה הכי כבד שיכול להיות.
בעקבות סיפורי הטיסה והקרוסים המרתקים הוצאתי מיד כטייס ראשי באגודת הגלשנים אזהרה חמורה בעניין. כידוע החק שלנו (שכמובן לא חל עליכם ) לא מתיר כלל קרוסים במהלך השבוע למעט שישי שבת. אני חושב שתמיד נקטתי גישה סלחנית באופן עקרוני אבל בעניין הזה אי אפשר כלל להקל ולי אישית היה חשוב ש"אצלנו" לא יהיה מיסמוס של החוקים בשל הדוגמה של מצנחי רחיפה.
ראשית, כפי שעמיר ציין ,מדובר בפעולות שמסכנות אנשים אחרים שלא מודעים כלל לקיומנו. לעיתים אותם אנשים חולפים בתוך הבועות שלנו והם מסכנים אותנו אבל זה כמובן לא יכול להיות טיעון לטובתינו.
שנית - ראינו איזו תגובה ציבורית היתה כשמבנה F16 חלף מצנחי רחיפה באזור הר הארי- מקום בו מותר לנו לטוס!. חישבו מה תהיה התגובה הציבורית ויותר חמור מזה, תגובת הרשויות לארוע חליפה קרוב או חס וחלילה התנגשות אווירית שתתרחש באמצע השבוע והרחק מהמקומות שמצפים מאיתנו להימצא.
ועכשיו לקטע של אצלנו ואצלכם. להערכתי ,למרות שהחוקים שונים כיוון שלנו יש אגודה מסודרת (גם זה לא בטוח) ואצלכם למעשה התפרקו המסגרות , כל ארוע חמור שיתרחש עלול לסגור את השמים לכולנו. לא יהיה אצלנו ואצלכם ולכן אני שמח מאד על ההודעה שעמיר הכניס פה .
אני חושב שהמינימום הוא שלפחות "מובילי דעת הקהל" אצלכם ידעו לשנות את הגישה ולא לפרגן לטיסות קרוס כאלו. זה אומר לנסות ולהתנהג באחראיות קבוצתית כאילו אתם כן במסגרת מאורגנת שבה יש חוקים והגבלות שנועדו לטובת כולם למרות שבפועל אתם כרגע (להערכתי לא לזמן רב) לכאורה לא עוברים על שום חוק.
בימים שכל חבר הנהלה חושש מתביעה אישית לא ברור לי איך במערכת הציבורית מישהוא כל כך התרשל ומתרשל(בהווה) כשהוא מאפשר בעצימת עין פעילות כזאת (אני מכוון כמובן לדרגים הבכירים ואולי בכלל עדיף לא לאמר את המשפט הזה ולקוות שלא יקרה כלום).
« עריכה אחרונה: May 04, 2013, 08:46:35 pm על ידי חגי »