ובכל זאת, לעניין!:
קודם כל, אני זוכר ומזכיר שזו דעתי ואין לה שום תוקף החלטתי. גם לא קול בהצבעה, כי לא נראה לי שיש פה עניין שיכול לעלות להצבעה.
עכשיו, אני חושב שטייס ראשי אמור להיות מדריך כי הוא אמור להיות מסוגל לטפל, לתחקר ולתת מענה עבור כלל הגולשים, ובינהם גם טייסים צעירים מאוד וחניכים בקורס. לכן, הגיוני שטייס ראשי יבין בענייני הדרכה ויהיה מסוגל להבין את יכולותיו והשלב בהתפתחות של החניך \ גולש צעיר.
חגי אינו מדריך ובכל זאת סוכם שיש לו את היכולות לשמש כטייס ראשי, ומכאן, גם להיות בעל דיעה פוסקת בכל מה שקשור בחניכים. אם כך, מן הראוי לאפשר לו גם להסמיך חניכים.
יותר מכך, דוקא הבחינה, בעיני דורשת הרבה פחות הבנה בהדרכה. במבחן דרגה חשוב להראות יכולות (בסיסיות), וכל טייס מיומן ובעל טביעת עיין צריך להיות מסוגל לבחון.
למען הסדר הטוב, רצוי שבחינת דרגה תעשה ע"י מי שהוסמכו להדרכה. אלא שכרגע יש לנו מחסור בכוח אדם לצורך העניין הזה, ולכן עדיף להכשיר עוד בעלי תפקידים אם ניתן.
מבחינתי אם חגי רוצה לבחון זו ברכה ויש לומר תודה ולאפשר זאת.
בכל מקרה אחר, חגי (טייס ראשי!!!) הוא הקובע הראשי, אז באמת שאין הגיון לקחת ממנו את הסמכות בהקשר הזה.
דוד,
סע"מ הוא מילים כתובות שנכתבו ע"י אנשים שערכו דיונים, בדיוק כמו מה שקורה עכשיו.
זו לא תורה קדושה.
רענון הסע"מ מדי כמה שנים הוא חשוב והכרחי לדעתי. במיוחד בסעיפים שהרלוונטיות שלהם משתנה. להבנתי, הסע"מ נכתב לפני שנים רבות, ופני הענף בארץ ובעולם שונות היום מכפי שהיה כשנכתב הסע"מ (לאו דווקא בעניין סמכויות הטייס הראשי).
ראוי שה"חוק" יעשה סדר, בזמן ששומרים עליו. זה מקל על כולם

חגי, תודה על השרשור הזה, הוא חשוב בעיניי.
נועם, אני מבין את הנקודה שלך. אני לא חושב שלפורום יש סמכות בענייני אגודה, אבל הוא בהחלט מקום נוח להעביר בו תכנים, לשתף ולהתדיין.
שבת מופלא ומוצלחת לכולם