כתב נושא: תורכיה 2012 תראו איזה נופים  (נקרא 1996 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
תורכיה 2012 תראו איזה נופים
« ב- : April 19, 2013, 07:51:52 pm »

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: תורכיה 2012 תראו איזה נופים
« Reply #1 ב- : April 20, 2013, 12:30:44 pm »
מאד דומה לנופים של בבא דאג שם התחרנו בשנת 96 ו 97 . העיר הקרובה נקראה דניזלי והתארחנו בבתי מלון תירותיים של אזור פאמוקלה המפורסם בברכות הסיד הלבנות שלו.
היו תמונות נוף בסרטון שממש הזכירו את הביקור שלנו ובמיוחד במיוחד- חוטי החשמל למי שמבין.
« עריכה אחרונה: April 20, 2013, 12:31:52 pm על ידי חגי »

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : April 20, 2013, 01:20:46 pm »
תמונות מגניבות ! איזה מרחק טיסות היו שם ? מי ניהל את הנבחרת ? הבאתם תוצאות ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #3 ב- : April 20, 2013, 01:37:37 pm »
התמונות הם משנת 96 - זאת היתה תחרות מקדימה שתרגלה את התורכים בניהול כל העסק. היינו 20 ומשהוא משתתפים והרמה היתה בדיוק מתאימה למתחילים כמונו. אני סיימתי רביעי. סיפרתי על זה כבר כמה פעמים כולל הטיסה האחרונה של התחרות שהגעתי ראשון וגבוה לגול והתמהמהתי (אין אנו מהמתמהמהים ולא מהמתמהמהות- יכולים להגיד את זה מהר?) כדי להרויח ניקוד . אלה היו הימים הראשונים של שיטת GAP ואם הגעת מהר מדי לגול זה היה מוריד ולידיטי. בעודי משייט כ 300 מטר מהגול בגובה 1500 אני לפתע מבחין בקזחסטאני חולף מתחתי נמוך. בסוף כמובן הוא סיים ראשון כ 15 שניות לפני אבל לפחות זה נתן לו את המקום הראשון כשאחריו בחור אוסטרי שטס עם גלשן WW קרוס קאונטרי שהיה הדגם האחרון של WW לפני עידן הטופלס. בתחרות הזאת למדתי שגם מגבה 30 מטר אפשר להציל בגדול ואחריה התחלתי להביא טיסות בארץ ברמה הרבה יותר גבוהה כשהתחרות ללא ספק היתה קרש הקפיצה שלי לפתח את הראש לפוטנציאל האמיתי. נדמה לי שעמירם סיים 6-7 או משהוא כזה. במקום השלישי בפער קטן ממני סיים הולנדי שהיה לו הרבה יותר נסיון תחרותי ממני .
שנה אחרי זה ב 97 הגענו כבר לאליפות העולם שנערכה במסגרת משחקי האוויר הראשונים בתורכיה. כל מקצועות האוויר ארגנו תחריות בתורכיה וזה נחשב לאולימפיאדה האווירית הראשונה.
ואללה...עכשיו כשאני חושב על זה ...הייתי באולמפיאדה?!
הגיע גם משלחת של הצנחים ובטקס פתיחה מצנח ממונע תורכי הדגים פגיעה בחוטי חשמל והתרסקות על הכביש. לא נעים.
בתחרות של 97 היו כבר כל התותחים הכבדים. אצלנו מי שהצליח הכי הרבה היה עמיר שלום שטס אז על לה מואט טופלס. נמרוד גם התחרה ואפילו הצליח יותר ממני למרות שהיה לו פחות ניסיון ממני בתקופה הזאת.
הרגע המכונן של התחרות היה כשנתי גפן הודיע לנו בהתרגשות בטסק האחרון (או הלפני אחרון) בעודנו באוויר שהוא אוסף את תומס ש'וחנק - אגדת גלישה אולי הכי יוצאת דופן בהסטוריה של הגלישה האווירית , שנחת באמצע הטסק עקב בלגן שהיה לו בסטארט שהיה גם באשמת הניהול התורכי. באותו טסק עמיר ונמרוד עושים גול ואני שטסתי על הטקמה האיטית לא מצליח בלג האחרון מול הרוח(כי בתחריות בחול לג אחרון הוא תמיד הכי קשה) להגיע . התחרות הזאת היתה די מייאשת מבחינתי כשהבנתי כמה פער ברמת הטיסה קיים בין מה שידעתי אז לטובים באמת(פער שלא בטוח שהצטמצם בהרבה ).
« עריכה אחרונה: April 20, 2013, 01:40:48 pm על ידי חגי »

אדריאן

• אורח
« Reply #4 ב- : April 20, 2013, 01:55:01 pm »
יאללה שייקה נוסעים?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 20, 2013, 02:56:42 pm »
מאד דומה לנופים של בבא דאג שם התחרנו בשנת 96 ו 97 . העיר הקרובה נקראה דניזלי והתארחנו בבתי מלון תירותיים של אזור פאמוקלה המפורסם בברכות הסיד הלבנות שלו.
היו תמונות נוף בסרטון שממש הזכירו את הביקור שלנו ובמיוחד במיוחד- חוטי החשמל למי שמבין.

העיירה ליד בבא דאג נקראת אולודניז (oludeniz). לפני הריב עם הטורקים איתי היה מוציא לשם כמעט כל שנה ולפעמים פעמיים בשנה קבוצה לקורס מצבי חרום (SIV) מהבבא דאג. מקום אידיאלי לקורס מצבי חרום, ממריאים מ1900 או 1700 ותוך כמה דקות אתה מעל המים עם המון גובה לתירגול.

טיפה צפונה לאולודניז יש עיירה בשם פטייה (fethye) שהיא על שם אחד הטייסים שנהרגו מתחת למבוא חמה ב1914. ליד האון יש שלט כניסה ל"אנדרטת הטייסים הטורקים". בפטייה יש שוק דגים ששווה לבקר ולאכול שם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #6 ב- : April 20, 2013, 02:58:06 pm »
צודק. התבלבלתי . ההר שהיתה בו התחרות נקרא הונז. הבבא דאג הוא בכלל ליד החוף.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 20, 2013, 03:02:05 pm »
ואגב הראשון שהמריא אי פעם מהעמדה הגבוהה של הבבא דאג והיה בקבוצה שגילו את המקום זה רפי שמיר מקיבוץ עין חרוד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יובל ענבר

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : April 20, 2013, 08:06:32 pm »
חגי, מי בתמונות?
זיהיתי אותך, את עמירם וניר גולן.
יובל ענבר

מנותק gider

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : April 20, 2013, 08:52:39 pm »
יאללה שייקה נוסעים?

ת'אמת תורכיה פחות זורם לי בתקופה הזאת .. אם כבר תתחיל לבדוק איך עוברים ליוון על מעבורת עם ג'יפ ישראלי וגלשנים על הגג  8)

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #10 ב- : April 20, 2013, 09:19:16 pm »
בראשונה מימיו- רביד ברקאי מקצרין ,ניר גולן, אמירם, מוטי ונטורה שהצליח לנחות על מדרון ההר למרות שלא היתה בעייה להגיע לשדה הנחיתה,רן יונגר מחבצלת ויגאל ספיבק.אני מציץ משמאל.
בשניה שני משמאל זה יוסי אומנותי שהוא סרק את התמונות לפני כמה שנים והעלה לאינטרנט.
אומנתי טס עד היום ומגיע לתבור פעמים שלוש בשנה למרות גילו המתקדם.
רו יונגר שהיה ותיק ממני ב 3 שנים בערך הפסיק לטוס ברגע שפתח משפחה איפשהוא בסוף שנות ה 90.
מוטי ונטורה גם טס 3-4 שנים בלבד באזור 95-99