כתב נושא: תזכורת סכנות עונת מעבר  (נקרא 330 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק itaytak

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
תזכורת סכנות עונת מעבר
« ב- : April 08, 2013, 12:03:42 am »
חברים,
ימי הטיסה האחרונים הראו מעל כל צל של ספק - עונת המעבר כבר כאן ורק מגבירה את עוצמתה.
ימים יציבים וחמים מאוד עם אינברסיות במספר גבהים וכיווני רוח משתנים בכל גובה וגובה מייצרים יופי של רודיאו לרכיבה.
ממעברים אלימים בין עילוי חזק מאוד לסינק אכזרי עד לשכבות אוויר טורבלנטיות. אלו הימים בהם לחץ החופה עשוי להיעלם גם כשהיא מאחורינו. עכשיו יותר מתמיד יש לבקר כל מגע בברקס, בין אם בכניסה לפנייה, חידודה או תפעול תקלה. שימרו על החופה רחוק ככל האפשר מגבולות המעטפת כי איבוד הלחץ יגיע בהפתעה ולא כולנו נגיב נכון ברגע שאחרי....
ביום כזה איבדנו חבר יקר מפז, ויורם אינו היחיד.
לפחות עד תחילת יולי, שימרו את כל הנשמות קרוב קרוב לחזה.

ולחברי המנוסים, אם יש אספקט בטיסה שדורש לדעתכם תזכורת מיוחדת בתקופה הזאת, זה הזמן לשתף  bye 

« עריכה אחרונה: April 08, 2013, 12:21:25 am על ידי itaytak »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
בעניין: תזכורת סכנות עונת מעבר
« Reply #1 ב- : April 08, 2013, 12:36:15 am »
ולא לשכוח לחפש דסט דבילס במיוחד בהכנה לנחיתה או בכל מצב שנמצאים קרובים לקרקע.

hazard
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
« Reply #2 ב- : April 08, 2013, 07:08:17 am »
הי איתי! תזכורת במקום.
נתראה גם השנה במקדוניה?  :) אני מתכנן לבלות שם את יוני...

ולכל מי שמתעצל לארוז את הרזרבי, אם עברה שנה- זה הזמן. את שלי ריעננתי אתמול:

http://youtu.be/FSa5Q-CPim8

(ולמה אני לא מצליח להטמיע את הוידאו בהודעה??)
« עריכה אחרונה: April 08, 2013, 07:23:06 am על ידי עומר כהן »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : April 08, 2013, 08:07:19 am »
(ולמה אני לא מצליח להטמיע את הוידאו בהודעה??)

כי אתה שם לינק עם סיומת BE שזה הפורמט הסלולרי, הפורום מבין את הפורמט הרגיל COM.

www.youtube.com/watch?v=FSa5Q-CPim8
don't fly faster then your guardian angel

מנותק טדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor 3 Light
« Reply #4 ב- : April 08, 2013, 10:33:24 am »
איתיי,
מעולה! בדיוק בזמן. תודה.

עומר,
ביוני (כנראה בסוף יוני) יהיו כמה וכמה חברה מישראל במקדוניה...

טדי
רק טיסות טובות

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #5 ב- : April 08, 2013, 10:51:22 pm »
היי עומר, בדיקוב ואני מתכננים לנסוע לאגם אוכריד לקורס SIV סמוך ל - PWC בסרביה (תחילת אוגוסט) יש סיכוי שתגיע לסרביה בזמן התחרות ?

ולעיניינו, נחיתות בתבור ביום שרבי וסמוך לכניסת הבריזה:
בגדול, אם הצלחתם להגיע ביום נתון לאיזור ה - 800 ומצנחים נמוכים יותר מראים שאיזור שדה הנחיתה מאוד טרמלי \ עלעולים נוצרים בטווחי זמן קצרים. גם אם רוקד באוויר, מפחיד אתכם או שסתם אין לכם כוח לטפס חזרה לגובה יציאה (800+) תעשו לי ולעצמכם טובה, חכו לטרמקיה, טפסו לגובה בטוח ליציאה ובחרו קו גלישה לנחיתה בטוחה, אני ממליץ על איזור השדות שבין כפר תבור לכפר כמא וצפונית לשדמות דבורה. איזור שדמות דבורה עשוי להיות מאוד טרמלי בשעות הללו כך שעדיף לדעתי לנחות באיזור תחנת הדלק של כפר כמא.
לא הגעתם ל - 800  ? לא נורא, (בהחלט אין צורך להיזכר בפוסט הזה ולהתחיל להילחץ ;) טפסו גבוה ככל האפשר וטוסו מערבה לנחיתה בטוחה הרחק מהתבור. הפעולה הנ"ל תבטיח שלא תצאו לנחיתה נמוך מעל דבוריה (עשויה להיות סופר טרמלית בשעות הצהריים). מבחינת שיקולי שדה נחיתה, עיקבו אחרי עלעולים באיזור הנחיתה ונסו לתחום שטח גדול ככל האפשר שהיה נטול dust devils מרגע תחילת ההתבוננות. באיזור הזה נמצא שדה הנחיתה שלכם   up:

ושוב הרמה לכל חברי המלומדים  ;D אני יודע שיש לכם הרבה מה להגיד בנושא, זה הזמן  hot   

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : April 08, 2013, 11:26:36 pm »
עשית קצת בלגן טקסי.

נתחיל בזה שביום תרמלי בכניסת הבריזה בכל מקום אתה עלול להתקל בתרמיקה/דאסטי ככה שחייבים להיות ערניים. מעבר לכך יש לבחור שדה נחיתה עם כמה שפחות טריגרים להקטין טיפה את הסיכוי לשחרור של תרמיקה בדיוק מתחתיכם. במקרה הזה השדה הגדול מעבר לבתי הרשת עדיף לנחיתה בשעות הצהריים מהשדות הקטנים והקרובים יותר לרכבים. זה כל הסיפור.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #7 ב- : April 08, 2013, 11:37:50 pm »
היי עומר, בדיקוב ואני מתכננים לנסוע לאגם אוכריד לקורס SIV סמוך ל - PWC בסרביה (תחילת אוגוסט) יש סיכוי שתגיע לסרביה בזמן התחרות ?

ולעיניינו, נחיתות בתבור ביום שרבי וסמוך לכניסת הבריזה:
בגדול, אם הצלחתם להגיע ביום נתון לאיזור ה - 800 ומצנחים נמוכים יותר מראים שאיזור שדה הנחיתה מאוד טרמלי \ עלעולים נוצרים בטווחי זמן קצרים. גם אם רוקד באוויר, מפחיד אתכם או שסתם אין לכם כוח לטפס חזרה לגובה יציאה (800+) תעשו לי ולעצמכם טובה, חכו לטרמקיה, טפסו לגובה בטוח ליציאה ובחרו קו גלישה לנחיתה בטוחה, אני ממליץ על איזור השדות שבין כפר תבור לכפר כמא וצפונית לשדמות דבורה. איזור שדמות דבורה עשוי להיות מאוד טרמלי בשעות הללו כך שעדיף לדעתי לנחות באיזור תחנת הדלק של כפר כמא.
לא הגעתם ל - 800  ? לא נורא, (בהחלט אין צורך להיזכר בפוסט הזה ולהתחיל להילחץ ;) טפסו גבוה ככל האפשר וטוסו מערבה לנחיתה בטוחה הרחק מהתבור. הפעולה הנ"ל תבטיח שלא תצאו לנחיתה נמוך מעל דבוריה (עשויה להיות סופר טרמלית בשעות הצהריים). מבחינת שיקולי שדה נחיתה, עיקבו אחרי עלעולים באיזור הנחיתה ונסו לתחום שטח גדול ככל האפשר שהיה נטול dust devils מרגע תחילת ההתבוננות. באיזור הזה נמצא שדה הנחיתה שלכם   up:

ושוב הרמה לכל חברי המלומדים  ;D אני יודע שיש לכם הרבה מה להגיד בנושא, זה הזמן  hot   

בהמשך למה שאיתי כתב
הטיפ שלי 
קוראים לזה רזרבי ויכול להיות שהכלי הזה יציל את החיים שלכם !!!
במידה ואתה בסיטואציה שאתה לא מכיר ואין לך מספיק גובה (אצלי זה בסביבות 400 מטר )
תזכרו שיש ידית צהובה שעלתה לכם 2000 ש"ח +- ותשתמשו בא
אפילו אם אתם חשבים שיכול להיות שתצאו מהמצב בלי רזרבי
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : April 08, 2013, 11:45:11 pm »
עשית קצת בלגן טקסי.

נתחיל בזה שביום תרמלי בכניסת הבריזה בכל מקום אתה עלול להתקל בתרמיקה/דאסטי ככה שחייבים להיות ערניים. מעבר לכך יש לבחור שדה נחיתה עם כמה שפחות טריגרים להקטין טיפה את הסיכוי לשחרור של תרמיקה בדיוק מתחתיכם. במקרה הזה השדה הגדול מעבר לבתי הרשת עדיף לנחיתה בשעות הצהריים מהשדות הקטנים והקרובים יותר לרכבים. זה כל הסיפור.

בלאגן ? את זה נשאיר לאוויר  ;D ההודעה בכללותה דיברה על אותם מצבים בהם טרגרים טופוגרפים יקנו מעט מאוד מידע נוסף לגבי התנאים בקרבת הקרקע...
בימים טרמליים מאוד ובמיוחד בזמני שינוי של מזג אוויר (כניסת בריזה, שינוי בכיוון הרוח וכו') איזורים בקרקע עלולים להוות טריגרים ללא רמזים נראים לעין!!!!
כמו שצחי אמר, חשוב מאוד להיות ערניים. אך חשוב לדעתי לא פחות, להגמיש את מודל המרחב שלכם בהתאם למזג האוויר המשתנה. דוגמה פשוטה לכך תהיה לא לנחות בשדה הקבוע אם נראה לכם שזה יהיה מסוכן מהרגיל.      
« עריכה אחרונה: April 09, 2013, 12:20:10 am על ידי itaytak »

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #9 ב- : April 08, 2013, 11:47:09 pm »
עשית קצת בלגן טקסי.

וגם יותר רחוק מהבתים... אחד מהתובנות שהשאיר לי דני. יום תרמלי: רחוק מהבתים....ולחפס DUSTS בכל מקום.  :(
« עריכה אחרונה: April 08, 2013, 11:50:13 pm על ידי ROLLY »
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק עומר כהן

• מצאתי פסיפס
תזכורת סכנות עונת מעבר
« Reply #10 ב- : April 09, 2013, 07:34:45 pm »

לא חושב שעדיין אהיה באזור באוגוסט :/
בא לי לטוס קצת בארץ. אני אעשה שוב siv באורכיד גם השנה, אבל במהלך יוני (אהיה שם כל יוני). לפי מה שאני יודע אחרי יוני זה בעייתי שם בגלל שפותחים את הקמפינג לרחצה, ואז אסור לנחות על גדות האגם. אתה יכול לברר עם מנדו - אבל עזוב אותך - בואו ביוני :)

ותודה צחי, לא יקרה שוב :)