כתב נושא: מי בעניין לנסות את צרעה מחר?  (נקרא 1337 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

אדריאן

• אורח
מי בעניין לנסות את צרעה מחר?
« ב- : March 21, 2013, 08:33:39 pm »
אדריאן
0526674083

מנותק gider

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
בעניין: מי בעניין לנסות את צרעה מחר?
« Reply #1 ב- : March 21, 2013, 08:56:20 pm »
מחר לא נראה יום לנסות שום דבר שקשור בדאיה ..
צפויה שבירה אלימה עם "ציר האפיק המקדים שיתמוך בחזית הקרה" מה שיביא איתו רוחות מטורפות .
בוקצורר יום לתחביבים אחרים :)

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 21, 2013, 10:10:14 pm »
נראה לי שהצדק איתך. יום מסוכן. חגי זיו לבטח זוכר יום דומה שבו עמדנו על התבור וכל אחד החזיק את הגלשן שלו בכל הכח והתפלל שהרוח הזאת, שנכנסה פתאום והגיעה למהירויות שהמכשירים שלנו לא הצליחו למדוד, תחלש. אם דבר כזה תופס אותך באוויר - אללה ירחמו.

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 22, 2013, 11:37:22 am »
מחר לא נראה יום לנסות שום דבר שקשור בדאיה ..
צפויה שבירה אלימה עם "ציר האפיק המקדים שיתמוך בחזית הקרה" מה שיביא איתו רוחות מטורפות .
בוקצורר יום לתחביבים אחרים :)

על פי GFS ניתוח   מדויק  מאד סינופטית  המצב  יותר  מסובך  ולא ממש ברור , אחת  הבעיות  בתחזיות  היא  כי כאשר  תחזית  נכשלת כי המצב  הסינופטי  בדרך כלל לא  פשוט :  בנוסף  לשקע  השרבי קיימים  שקעים מעל  ירדן ומעל  סוריה  כל  אחד  מהם  משפיע  וכן  קיים  אפיק  רום וחזית קרה  מקדימה ואז  אם  התחזית  נכשלת או  קורה  בפועל  משהו  אחר אנשים  מאבדים אמון  בתחזית .

כלומר  המצב  הסינופטי  לא  פשוט  קשה לדעת מה  יקרה  בפועל  אלו  בדיוק  הימים שאותם  הגדיר  מייק  בארבר  כימים בהם  לא  יודעים מה  התנאים  המדויקים הצפויים לא  ממריאים .

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #4 ב- : March 22, 2013, 12:08:05 pm »
אם כבר מיקי הזכיר את ארוע התבור זה היה משהוא מדהים שמאז אני נושא עימו עוד פחדים .
יום יבש (שרבי קל) עם רוח לא ברורה קלה מאד מכיוון דרום ואולי אפילו מעט רכיב מזרחי.
זה היה בתחילת שנות ה 90 (93 בערך) והתבור בתקופה הזאת היה העמדה הישנה שמעבר לבטונאדה הקצרצרה של ההמראה היה משטח הרכבה שאפשר לכ 10 גלשנים להידחק זה לצד זה. (לעיתים קרובות היו מרכיבים גלשנים גם מעל העמדה צמוד לכביש בשל חוסר מקום.)
אני חושב שגרט היה הראשון שתכנן להמריא (אבל אני לא ממש בטוח בזה). הרוח לא היתה בכיוון והעמדה למזלנו , לא איפשרה המראה בטוחה בלי שהרוח היא על האף פלוס מינוס 20 מעלות מקסימום.
ואז פשוט תוך 2 דקות מקסימים נכנסה רוח מטורפת שנמדדה בין 80-90 קמש ופשוט איימה להעיף את הגלשנים שהיו מורכבים בעמדה כולם כמובן עם הגב לכיוון ההמראה. הרוח היתה כזאת חזקה שאפילו שהגלשנים עמדו עם הגב לרוח היתה תחושה ברורה שאם לא נצמיד אותם דרך השענות על הקיל ואחיזת קצות הכנף צמודים לקרקע , הם פשוט יתהפכו קדימה ואז יעופו מיד.
כל אחד נלחם על הגלשן שלו שישרוד את הסיטואציה כשמי שסבל הכי הרבה היו אלו שהרכיבו בצד הכי מערבי של העמדה והסתירו חלקית את הסופה מהאחרים.
הרוח היתה כל כך חזקה ויציבה שהיה ניתן לעמוד על קצה הטראסה לפרוס ידיים לצדדים ולהשען החוצה 20-25 מעלות והרוח פשוט החזיקה אותך.
נדמה לי שזה נמשך כחצי שעה ואז כשהרוח ירדה ל50 קמש כולם התחילו לפרק.
המחשבה על כך שארוע כזה תופס אותך באוויר מחרידה. זאת תהיה כנראה מכבסה מטורפת כשאין לך כלל שליטה על בחירת שדה לנחיתה שלא לדבר על לנחות כשהרוח על הקרקע היא 60 קמש או יותר. הסיכויים לצאת מזה ללא פציעה רצינית בהחלט נמוכים!!!
 שנת 2000 - דמיינו שאתם יוצאים ביום שרבי קל נאה לטיסה משרונה. השמיים בהירים והכל נעים. עולים ל 1000 מטר , חוצים את צומת גולני וממשיכים מערבה. עוברים מעל רכס בית רימון- החיים טובים. ואז לקראת צומת המוביל אני מסתכל על מאגר המים הענקי ונדמה לי שאני רואה רוח מערבית על המים.
ישר נכנסתי לפאניקה - אם המראתי במזרחית קלה ועכשיו נכנסת מערבית אולי עוד דקה תכנס הסופה המטורפת של שנת 93. התחלתי ספירלות מטורפות כדי לנחות מהר מהר ואז בגובה 200 אני קולט שסתם נלחצתי- הכל רגוע והרוח בכלל מזרחית. בסוף עם הרבה סבלנות ורכס שעשיתי מעל גבעה נחמדה מערבית למאגר הצלחתי לעלות שוב גבוה והמשכתי עד אזור עכו.
אבל הפחד מאותו ארוע כנראה תמיד יגרום לי להילחץ מכל משב מערבי מפתיע.
« עריכה אחרונה: March 22, 2013, 12:10:59 pm על ידי חגי »

מנותק giginoi

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
« Reply #5 ב- : March 22, 2013, 04:43:36 pm »
http://news.walla.co.il/?w=//2627556
הנה התשובה לשאלה של התנאים היום

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #6 ב- : March 22, 2013, 08:00:50 pm »
http://news.walla.co.il/?w=//2627556
הנה התשובה לשאלה של התנאים היום

מסובך  להקיש  מהמצב  בנתניה  על  צורעה כשיש  השפעה  סינופטית  היא  עשויה  להיות  חזקה  יותר  במקומות  מסומים  וחלשה  באחרים , בגדול  בימים  כשאני  לא  יודע  אני  מאמץ  את  המלצתו  של  שי  ומייק בארבר  וחושב  על  דברים  אחרים .

בכל  מקרה  כשרוצים  הערכה מקצועית  היא  לא תמיד  ברורה  ובהישג  יד  ואז  ההמלצה  היא להקשות  כלומר  אם יש  ספק אין  ספק  נשארים  בקרקע  גם  כאשר  הכל  נראה  בסדר בהמראה  .

מנותק נתי_ה

• הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • דוא
« Reply #7 ב- : March 22, 2013, 09:44:45 pm »
מדובר  בגולש עפיפון  לא  רוח ,  שנפצע  אנושות  בחדרה :

רוח  גולש  עם  מפרש , עפיפון גולש  עם  חוטים ....

גולש  עפיפון לא  רוח